מתכנתת?? מה כדאי?
-
מתכנתת?? מה כדאי?
פורסם ע"י תמר . אומנות הבמה והפקות תוכן on 27/11/2024 ב11:35 pmהיי
מתכוונת להתחיל בשנה הבאה לימודי תכנות.השאלה שלי האם קריטי לעשות תואר בתכנות? זה שווה את המאמץ?
או שללמוד בלי תואר זה פחות או יותר על אותו רעיון?תודה מראש:)
רבקי גרינוולד הגיבה לפני 1 חודש, 4 שבועות 8 חברות · 15 תגובות -
15 תגובות
-
000חברה חדשה
את רוצה לעשות הסבה או משהו כזה?
יודעת על מה מדובר ולמה את נכנסת?
אני לא יודעת מה המצב המשפחתי שלך,
אני עשיתי את זה נשואה +שתיים והשלישי הגיע באמצע….
זה משימה אפשרית אבל מורכבת מאוד.
אם תרצי אוכל לתאר לך מניסיוני.
-
66740פעילה בקהילה
כנראה שלא הייתי מספיק ברורה😅
מתחילה לימודים כיתה י”ג…
-
64560פעילה בקהילה
שאלת את השאלה בפורום חרדי, אז אענה את האמת.
(דבריי נכתבים בהנחה שלא שאלת רב שמבין בנושא האקדמיה והוא פסק שמותר לך, באופן ספציפי, לעשות תואר).
גדולי ישראל אסרו לעשות תואר, מכל וכל. כן, גם במדעי המחשב. כן, גם במכללה שנקראת “חרדית”.
ד’ ידאג, ותמיד דואג, שמי שתעשה את רצונו – תקבל את המגיע לה. ואת כל המגיע לה.
והכי חשוב – היא תקבל את זה בהיתר! ותפרנס בית של תורה עם כסף כשר!
אבל חוץ מזה, המציאות מוכיחה שבימינו, לכולם קשה להיכנס לשוק ההייטק – גם לחילונים, וגם לחרדים. גם לכאלו שעשו תואר, וגם לכאלו שלא.
בנוסף, בשוק ההייטק הניסיון המעשי ורמת התוצרים של העובדת היא הפקטור המרכזי. אם יש מישהי שאין לה תואר אבל יש לה את הידע והפרקטיקה, היא תקבל משכורת לא שונה ממשכורת של מישהי דומה לה עם תואר. את יכולה לברר ולהיווכח שאכן כך המצב.
שיהיה בהצלחה בכל,
אחת שרוצה את טובתך.
-
66740פעילה בקהילה
מבינה מה שאת כותבת.
שואלת באופן כללי, שווה ללמוד תכנות בלי תואר?
-
341340חברה חדשה
בוודאי. רוב המתכנתות החרדיות היום בשוק הן בלי תואר, ואפשר להגיע למשכורות ממש יפות.
וכמו שמישהי כבר כתבה, בזמן שאת מוציאה תואר, את יכולה לעשות כבר כסף…
-
64560פעילה בקהילה
חד משמעית כן!
למול כל כך הרבה מקצועות שהעבודה בהם באמת מחייבת תואר (כמו רפואה, אחיות, פסיכולוגיה ועוד), עם תואר בתכנות אין הרבה מה לעשות חוץ מלתלות את התעודה על הקיר… הוא באמת לא חובה לעבודה! כשאת מגיעה לריאיון, מה שחשוב למעסיק זה כמה את “שוחה” בחומר וכמה ערך תוכלי לתת לחברה שלו. גם במבחני קבלה, אין שום חלק שמישהי שלמדה בסמינר לא תדע לעשות (בהנחה שהיא עשתה את אחת מהתוכניות של אולטרה קוד, ואם לא – השלימה את החומרים הללו בעצמה).
בנוסף, “זכה” מקצוע התכנות, והוא אחד המקצועות הנדירים שבו יש חלופה ממשלתית לתואר. אם יש לך תעודת מה”ט, יש לך תעודה רשמית מטעם המדינה שהוסמכת לעסוק בתחום. אין מדובר פה בתעודה מטעם מקום לימודים אנונימי כלשהו, או במקרה הטוב יותר – מקום לימודים שרק חרדיות מכירות אותו. אלא הרבה יותר. (אסתייג ואומר שיש מקומות עבודה חילוניים שאינם מכירים את מה”ט. אבל לא בגלל שהתעודה אינה קיימת, אלא כי הם מתחככים בעיקר עם הציבור שעושה תואר).
העובדה שאת לומדת במסלול של מה”ט גם תאפשר לך להגיש בקשה למלגה ממשלתית, אבל יש לה גם מימד חשוב הרבה יותר:
הצצתי רגע בפרופיל שלך וראיתי שאת מ”ירושלים והסביבה”. באזור הזה יש פחות משרדים של הייטק (סטארטאפים, חברות הייטק וכו’), והרבה משרדי ממשלה. להרבה מהמשרדים יש חטיבה טכנולוגית, שבה מועסקים מתכנתים. בעצם, זה שוק התכנות העיקרי באיזור הזה. אני מהמרכז ולכן איני מכירה אישית את הנושא, אבל כפי שהבנתי – במשרדי ממשלה, תעודה של מה”ט מוכרת כתעודה רשמית לכל דבר ועניין. אין שום צורך להיות בעלת תואר שם!
אבל גם בלי להתחשב באזור מגורים, כפי שכבר נכתב, תכנות זה אחד המקצועות שבו הפרקטיקה היא החשובה.
עד כמה היא החשובה?
אנשים בלי תואר יכולים להיכנס לכל חברה שהיא. לרוב המוחלט של המשרות, את אף אחד לא מעניין התואר שיש להם או שלא! וזה כולל את חברות הענק כמו גוגל, מייקרוסופט, אמזון ועוד (רק אציין שהעבודה במקומות שכאלו היא סוגיה בפני עצמה…)
אסתייג ואומר, שכג’וניורית שמחפשת את המשרה הראשונה שלה, יש מקומות עבודה ש”נעולים” דווקא על תואר. לרוב מדובר במקומות עבודה חילוניים מובהקים שלא מתחככים עם הציבור החרדי ומוסר העבודה הגבוה שלו, ומכירים בעיקר את הציבור החילוני, שבו רוב המוכשרים אכן הולכים לעשות תואר. בגלל שזו המציאות הרווחת בציבור החילוני, מבחינתם תואר זו אינדיקציה למוכשרות ולהשקעה. הם אינם מכירים מציאות אחרת…
אבל ד’ שולח לכל אחת את המקום שלה, וזה בטוח! אם נערה עושה את מה שנדרש ממנה, ולא עושה את מה שנאסר עליה, אז לא יתכן שהיא תפסיד מכך! או – שמקומות העבודה הללו הם לא המקום שלה, או – שיקבלו אותה שם בלי תואר (לא חסרות דרכים למקום. ויש על כך סיפורים רבים).
יש לציין שגם באותם מקומות עבודה שבהם תואר הוא כן תנאי סף, ברוב המוחלט של המקרים מדובר רק על העבודה הראשונה. לאחר מכן, כשמישהי “משתפשפת” בעבודה ויש לה תוצרים משמעותיים שהיא הייתה שותפה פעילה בהם, הניסיון שהיא צברה זו אינדיקציה גדולה ומשמעותית למידת התאמתה לתפקיד, הרבה יותר מכל תואר שהוא. וכמובן, שהניסיון הזה יהיה גם פקטור בשכר הרבה יותר מכל תואר שהוא.
הצלחה בכל!
מוזמנת להמשיך לשאול…
-
-
1040חברה חדשה
שבוע טוב,
למה את מתכוונת תואר?
תואר ראשון?
אם כן ברב המקומות תואר ראשון לא משמעותי בגיוס ובמציאת עבודה
כן עבודה ראשונה מאוד קשה למצוא עם תואר ובלי תואר
ועכשיו יש תקופה ארוכה שהמצב בהייטק לא טוב וקשה למצוא עבודה
אבל מה שמחפשים בפיתוח זה ניסיון ויכולות ואת זה הם בודקים ותואר ברב המקומות לא תופס
במכרזים ממשלתיים משמעותי מספר מסוים של שעות לימוד וכו’
אבל הכי משמעותי בסוף לכולם זה הניסיון והידע
שבוע טוב
מלכי
-
000חברה חדשה
הכי חשוב למעסיקים זה ניסיון וידע.
אבל כבוגרת תואר מצטיינת סיכוי סביר שתקבלי יותר זימונים לראיונות למשרות ג’וניור מאשר כבוגרת מה”ט, אני קיבלתי יותר זימונים כבוגרת תואר מאשר חברותי בוגרות מה”ט.
כמובן שיש לשאול את הרב שלכם מה דעתו על לימודי תואר, ולקחת בחשבון שאחרי עבודה ראשונה/ שניה הפערים מצטמצמים עד נעלמים, אבל במציאת עבודה ראשונה זה בהחלט פקטור.
בהצלחה!
-
000חברה חדשה
רוצה רק להוסיף שאחרי כמה שנים בשוק העבודה כל אחת מבינה שמה שצריך זה פשוט סיעתא דשמיא.
ואם יש לך ס”ד – יש לך הכל.
ואם לא – לא יעזור לך כלום.
יש לי המון מה לספר לך על חיפוש עבודה וניסיון לפרנס בית עם בעל אברך וילדים וכו’…יכולות להגיע לך עבודות פתאום בהסח הדעת, מכיוונים שלא חשבת, כי ה’ דואג לך ושולח לך מה שאת צריכה.
ובשורה תחתונה מה שצריך זה ס”ד.
ואיך מצפים לקבל אותה אם לא עושים את רצונו ומחפשים דרכים להקל???
חושבים שצריך לעזור לו לפרנס אותי על ידי שאעשה נגד רצונו???!!
אני הגעתי לעבודה במקום שלא ציפיתי בכלל, בתחום שאין לי שום ניסיון בו, הגעתי לזה בדרך אגב, וזו עבודה כזו טובה שכל אחת יכולה רק לחלום עליה.
כזו טובה – שעזבתי לימודי תכנות אחרי שנה של השקעה מטורפת….
ומי שמבינה על מה מדובר יודעת להעריך את הצעד הזה.בהצלחה רבה לכולן.
-
4614220מנהלת קהילה
תואר ראשון במקצועות ההנדסה הוא תואר מהנדס (B.SC), וזה נכון ברוב המקומות בעולם
בישראל (ובכמה מדינות נוספות) יש דרגה ייחודית שהיא בין טכנאי למהנדס, והיא- ההנדסאי.
יש הנדסאי תוכנה, הנדסאי אלקטרוניקה, הנדסאי כימיה/ביוטכנולוגיה ועוד ועוד
לימודי מהנדס הם לימודים מקיפים ומעמיקים, ועונים לסטנדרטים של תואר ראשון
לימודי הנדסאי הם לימודים שמתמקדים בפן המעשי של המקצוע, אבל הם לא נחשבים תואר ראשון אלא תעודה מקצועית.
(יש ביניהם עוד הבדלים כמו פיקוח של מה”ט לעומת מל”ג, שכר הלימוד בהנדסאים זול יותר, וכו’
ואגב מידיעתי האישית- היקף הלימודים בלימודי הנדסאי יכול להיות דומה (תלוי במוסד הלימוד) לתואר ראשון במקצועות לא הנדסיים.)
שורה תחתונה- תואר מהנדס הוא לרוב קשה, עמוס, מקיף ועמוק יותר, ומהנדס נחשב יותר מהנדסאי.
במכרזים ממשלתיים בארץ, כן מכירים בתעודת הנדסאי כמו תואר ראשון לצורך הסינון בדרישות הסף, מכיוון שאחרי הכול מדובר בהשכלה יפה ומספקת
עם זאת ידוע לי שכן יש הבדל בשכר, מהנדסים מדורגים גבוה יותר כמובן.
בכל מקרה בפועל בשוק העבודה- לדעתי התעודה רלוונטית בעיקר בעבודה הראשונה ובעבודות עד כ-5 שנים לאחר סיום הלימודים. אחר כך מה שמדבר זה כבר הניסיון.
עם זאת, ברגע שאת לא לומדת במקום שמארגן לך פרקטיקום והשמות וכו’, אז סוג התעודה משפיע על רמת העבודה הראשונה שתצליחי להשיג.
-
107613840פעילה בקהילה
מניחה שהשואלת לא מתכוונת לתעודת מהנדס אלא תואר במדעי המחשב
-
4614220מנהלת קהילה
כל תואר B.SC הוא תואר במדעים מדוייקים/הנדסה.
מדעי המחשב או הנדסת תוכנה זה תואר באותו תחום, עם שניהם אפשר להתקבל למשרת מהנדס תוכנה באותה מידה, ייתכן שבמדעי המחשב האוניבסיטאות יותר מדגישות את הצד המדעי/המחקרי אבל אני לא אומרת את זה מידיעה ברורה אלא מהשערה.
בגדול גם מהנדסי תוכנה וגם בוגרי מדעי המחשב שמקבלים תואר B.SC יכולים לפתח תוכנה, יש תארים פחות נחשבים כמו B.TECH ואפילו שמעתי על B.A במערכות מידע, יש הבדלים בין מוסדות הלימוד מבחינת סוג התואר ובעיקר מבחינת תכני הלימודים, צריך לבדוק את זה לפני שמתחילים ללמוד,
-
-
64560פעילה בקהילה
אני מסכימה באופן כללי עם מה שכתבת, זה באמת נשמע הגיוני.
אבל הייתי רוצה להסתייג מעט מהמשפט האחרון.
“עם זאת, ברגע שאת לא לומדת במקום שמארגן לך פרקטיקום והשמות וכו’, אז סוג התעודה משפיע על רמת העבודה הראשונה שתצליחי להשיג”.
לטעמי, זה לא מחייב. לא חסרות בוגרות תעודת מה”ט שעובדות לצד בוגרות תארים גם בעבודה ראשונה. מה שמשתנה זה כנראה המשכורת שלהן, אבל גם שם – זו אולי המציאות הרווחת, אבל זה עדיין לא מחייב. אם ד’ ירצה שהבת תקבל משכורת זהה, אז ד’ יגרום לזה שהבת תועמד באור חיובי מאוד =בעיני המעסיק, הוא ישתכנע שמדובר ב”מציאה” שחבל לו להפסיד, ואם היא לא תהסס לדרוש בביטחון את המגיע לה (כשבאמת מגיע לה) – אז היא גם תקבל (לא אומרת לכל ג’וניורית לפתח פה ציפיות, כן אומרת שציפיות השכר שייענו להן בסופו של דבר תלויות בעיקר בס”ד).
בנוסף, 99% מהכשרות הפרקטיקום שמוסדות עושים – הן בלי השמה. אבל גם כשהם עם השמה – למה שפרקטיקום חרדי הוא מה שיעזור לבת להיכנס לעבוד במקום שדורש רק תואר?… אפילו למקומות עבודה חרדיים הוא לא בדיוק עוזר…
-
4614220מנהלת קהילה
את צודקת לגבי המצב ששרר בשוק עד לפני שנה-שנתיים, כאשר היה טירוף של גיוסים והחברות רצו אחרי כל בוגר טרי.
היום המצב שונה, והאירגונים יכולים להרשות לעצמם לברור,
ולכן מועמדת שמגיעה “בזכות עצמה” בלי שהמוסד דוחף אותה לעבודה הראשונה, אין ספק שהתעודה עושה הבדל.
-
-
Log in to reply.