עבודה ללא תשלום
-
עבודה ללא תשלום
פורסם ע"י shira hanuna הייטק on 26/08/2023 ב10:29 pmהיי אני סיימתי לימודים לפני חודשיים והציעו לי עבודה בחברת סטארט-אפ שבה אני יעבוד על פרויקט עם עוד כמה בנות בצוות ויהיה לנו מנטור שיהיה שם לכל שאלה שאנחנו צריכות
העניין הוא שבעצם זה עבודה ללא תשלום, הפרויקט ייקח משהו כמו שלושה ארבעה חודשים ואני מתחייבת בזמן הזה לא לחפש עבודה אחרת. זה כאילו נותן לי ניסיון בעבודה אבל זה לא משהו משמעותי זה תקופה קצרה של ניסיון וזה בלי תשלום אז לא יודעת כמה זה שווה לי אשמח לשמוע מה דעתכן…….תודה!
דינה יודלביץ הגיבה לפני 1 שנה, 4 חודשים 6 חברות · 7 תגובות -
7 תגובות
-
420חברה חדשה
בלי להכיר את כל הפרטים, זה נשמע ניצול למהדרין…
ליתר ביטחון ממליצה לך לפנות למישהי שעומדת במשבצת הגיוס ולשאול אותה כמה ‘השווי’ של הקו”ח שלך ישתנה, עד כמה זה משמעותי. זה יכול לעזור לך דבר ראשון להעמיד דברים על דיוקם – רווח לעומת הפסד.
אם את לא מכירה אישית אף אחת בתפקיד כזה, אולי יש לנו מישהי פה בקדם 🙂
-
000חברה חדשה
את מכירה אולי מגייסת מפה שאני יכולה להתייעץ איתה?
-
-
2100חברה חדשה
תקחי בשביל צבירת הנסיון
ואל תסכימי למשבצת של לא לחפש עבודה אחרת או לעזוב
את לא יכולה לדעת מה יקרה אתך בהמשך הדרך
גם לא לשלם וגם להגיד לי מה לעשות?
מה עוד?
-
000חברה חדשה
מהיכרות מבתוכו
זה רחוק מלהיות “ניצול למהדרין”
אני מכירה כאלה שמארגנים את זה,
מדובר בהרבה טרחה והשקעת כספים (מגייסים אותם מתקציבים שונים ממשרד הכלכלה, מפעל הפיס וכו’)
ורב החברות- לא מסכימות לקבל את העבודות בחינם האלה,
הם מעדיפות להשקיע אנרגיות בעובד שישאר שלהן… לא מי שמחליטים להן
אבל התנאי של לא לחפש עבודה באמת לא נשמע
לדעתי תקחי את הפרוייקט, רק אל תסכימי לתנאי הזה
-
420חברה חדשה
כשמדובר בסטארט אפ זה נשמע יותר חיקוי של הנ”ל
מישהו שעוד אין לו בסיס רחב של משקיעים וצריך כח עבודה.
אולי אני טועה, כמובן
אבל זה קצת מוזר כן
-
-
000חברה חדשה
אני גם חושבת שזה ניצול…אלא אם כן הם מתחייבים להעסיק אותך בהמשך לאחר ההכשרה…תבררי טוב את העניין
…כי יש מלא רמאות בשוק לפעמים נירא לנו אוקיי אני אצבור ניסיון..ואז מה?המון הצלחה!
-
020חברה חדשה
אני כותבת מאוד בזהירות כי לא מכירה את תחום הגיוס רק ממה שאני רואה מסביב כמה קשה להכנס לעבדוה.
להבנתי לא חוקי להתחייב שתשארי- אפשר לחייב בתשלום על ההכשרה ואז אם תמצאי עבודה מסתבר ששוה לשלם את הקנס (אם אכן המטרה שלהם לעזור בהשמה והתשלום הוא רק כדי שיהיה רציני אולי במקרה כזה יוותרו )
שוב , לא חוקי אבל כן נראה לי הלכתית יש להתייחבות כזו תוקף חייב לברר מול רב אבל יכול להיות שבגלל שזה לא חוקי מראש ההתחייבות היא על קנס ולא על אי עזיבה.
עכשיו אם מדובר על 3 חודשים מעכשיו אז זה בעצם אומר שאחרי החגים אפשר להתחיל לחפש עבודה בצורה רצינית כי זמינות של חודש וחצי בדרכ לא יורידו על זה ( אם כן כאמורשווה לשלם את הקנס)
אז השאלה היא בעצם כמה התקופה הזו היא תקופה של גיוסים שחבל לפספס אותה- או שבכל מקרה המגייסםי מחכםי לאחרי החגים.
Log in to reply.