פרויקט גמר
-
פרויקט גמר
פורסם ע"י ש ג חברה on 25/08/2021 ב12:37 pmשלום וברכה
אשמח מאוד לקבל רעיונות, השראות, טיפים והמלצות לפרויקט גמר במסלול הנדסת תוכנה.
איך בוחרים רעיון לפרויקט מוצלח? על מה חשוב להקפיד? מה קריטי שיהיה/לא יהיה בפרויקט?
כמו כן אם מישהי מכירה איזה אתר או מקום שאפשר לראות פרויקטים לדוגמא והנחיות לפרויקט אשמח לדעת.
כל מי שיש לה משהו שיכול להחכים אותי בענין אשמח שתגיב.
BRACHA GENASYA הגיבה לפני 6 ימים, 8 שעות 8 חברות · 9 תגובות -
9 תגובות
-
104סטטוס תעסוקתי: שכירהחברה חדשה
דבר ראשון חשוב שתתחברי לנושא שבחרת ויעניין אותך לעבוד עליו.
חברה שלי ואני החלפנו פעמיים נושא כי הוא פשוט היה יבש ולא מעניין במיוחד, (באחד היה להכין הרבה טפסים ולא היה איפה להכניס עיצוב יפה או אפקטים יותר מידי)
עד שהגענו לנושא – אתר מוזיקה והדברים התחילו לרוץ.. 🙂
היה פשוט כייף לעבוד עליו ולפתח אותו עוד ועוד, הוא ב”ה יצא מושלם בהתאם.. 😉
ובלי קשר – המורה שלנו הדריכה אותנו להוסיף סטטיסטיקות באתר (אם בחרת אתר), היא אומרת שהבוחנים מתרשמים מזה מאוד וזה מוסיף
ועוד טיפ שאני לא יודעת עד כמה יסכימו איתי, אבל אצלי בכל אופן זה עבד, הנושא הראשון שבחרנו היה רעיון מאוד יפה אבל קשה לביצוע וזה לא היה נראה שזה שווה את זה. כי זה יוצא אמנם פרוייקט מורכב אבל מאוד קטן וממוקד (אתר שעובד בשביל לוטו ומייצר כרטיסים דיגיטליים, פשוט מנהל את הלוטו באתר..)
בסוף הלכנו על רעיון קל יותר ליישום (אתר מוזיקה שלומד את המשתמש ושולח לו התראות על שירים חדשים שעלו לאתר מהסוג שהוא אוהב לפי חיפושים קודמים שלו) ובגלל שלא הסתבכנו איתו מידי היה לנו זמן להוסיף עליו עוד ועוד, כמו – הצגת תוצאות דומות בבחירת שיר, איזור אישי מושקע מאוד שאפשר לשמור בו שירים מהאתר לפי תיקיות וכו’. עד שהוא יצא בהיקף כ”כ גדול שהבוחנים ממש התפעלו מהאתר העשיר ומלא בפיצ’רים
אבל אולי זה כבר תלוי מה את יותר אוהבת ומעדיפה
להשקיע על משהו יפה ומורכב, או יותר קל בהיקף יותר גדול..
בכל אופן שיהיה לך הרבה הצלחה!
-
2חברה חדשה
תודה רבה לך אודיה:) עזרת לי
אשמח לקבל עוד מידע
וכן אני חיבת רעיונות לפרויקט, משהו שיהיה עם אלגוריתם חכם
-
חברה חדשה
היי מלכי
ממליצה לך לקחת פרויקט שיאפשר לך לעבוד על הרבה טכנולוגיות וכך לצבור בהן ניסיון, זה יכול מאוד לעזור לך בהמשך.
אני עשיתי פרויקט ממש מגניב (מחשבון של אלגברה בוליאנית) ומאוד נהניתי ממנו, אבל לא היה לי בו שימוש ב-Data base ולכן לא קיבלתי ניסיון בפיתוח sql למשל.
עכשיו זה פחות רלוונטי לי כי כבר יש לי ניסיון, אבל בהתחלה זה יכול להיות משמעותי.
אבל הכי חשוב זה שתעשי פרויקט שמעניין אותך.
בהצלחה!
-
חברה חדשה
כמה דברים:
1. כמו שאמרה אחת פה, תחקרי את הנושא לעומק, איך את הולכת לבצע את זה, תנתחי את הפרויקט, את הטבלאות (!!), חשוב מאד שלא תצטרכי לשנות אחרי זה…. (סתם מסבך ומבלבל).
2. אל תתפרעי – עדיף שיהיה 100% מושלם ואולי קצת יותר קטן מאשר 70% מושלם וקצת יותר גדול.
3. מה שאת כן עושה, הנושא המרכזי – הבוחנות אוהבות אלגוריתם. יש פרויקטים שהם חמודים, יפים ומהממים, אבל – זה דבר פשוט, כמו שליפת נתונים וכדומה (שזה בסה”כ בפרויקט שורה/שתיים, אולי משפטי נתונים קשים עם מלא תנאים וכדומה, אבל זה לא אלגוריתם, זה שליפה ממאגר נתונים).
4. עיצוב חיצוני, נכון שהציון יותר מתמקד ברעיון של הפרויקט, ואפשר אולי גם לנסות לבוא עם דפי HTML פשוטים, אבל הנראות החיצונית מוסיפה מאד ומשדרגת (ולעיתים מסנוורת)
דוגמא עלי, אני וחברה עשינו התחברות לגוגל מאפס לשלוף לו נסיעות ברכבים שנהגים הגדירו (טרמפים), כאשר לא היה נסיעה זהה, למשל עם יעד זהה, אך קרוב, ניתבנו את ה”טרמפיסט” מנקודת היעד של הנהג באוטובוס או ברגל במידת הצורך.
כשהיה צורך לשלוח אותו באוטובוס למשל, ציירנו על המפה מסלול שונה מהמסלול של הרכב (מסלול אחד שכאשר הוא רכב זה פס ישר, אוטובוס מקווקב) והקפצנו לו חלון עם הסבר מאיפה לקחת את האוטובוס, באיזה שעה, איזה קו וכדומה. (משהו באמת מהמםםםםם, כולם עפו עליו, כולל הבוחנות!!), אבל לא שמנו לב שאת האוטובוסים הוא הוציא לי בזמן אמת, ואם רציתי נסיעה עוד שעה או יותר והיה צריך שילוב של אוטובוס, אז זה היה מביא לו אוטובוס כרגע.
אבל בגלל שהעיצוב של המסלול, הסבר כיצד לנסוע היה ממש יפה ברמה מיקצועית, הן אפילו לא שמו לב לזה.
דברים שיותר חשובים להגשה, שמסתמא תיהיה עוד כמה חודשים, אבל גם חשוב לציון הפרויקט –
5. בעת הגשת הפרויקט, חשוב שתיהנה בטוחות בעצמכן, גם אם אתן יודעות שיש איזה באג או משהו.
אם מבקשים קוד, תנסה להוריד אותן מיזה (לא בקטע ‘לא רוצות להראות לך..’).
למשל אצלי, הן ביקשו לראות קוד, והקוד הוא עם מלאאא שורות, לכי תמצאי אותו עכשיו, אז העברנו אותם ואמרנו “לפני כן, רצינו להראות לכן משהו….”, תיהינה בטוחות שהם גם יכולות להתעקש איתכן על הקוד (כבר קרה…)
חשוב לדעת גם לשווק את עצמכן יפה, לדעת להסביר על הפרויקט (לא מידי הרבה זמן, לא למרוח בסיפורים, לא מעניין אותם שעשית פונקציה התחברות, התחברות עם גוגל וכדומה), תסבירו קצר ולעניין – מה הפרויקט עושה, מה המטרה שלו, כיצד הוא בוצע, ושימו דגש על הדבר העיקרי! במקרה שלי, זה האלגוריתם שעשינו.
מכירה מישהי שהתחילה להסביר על הפרויקט רבע שעה, עד שהיא הגיעה לעיקר, הבוחנות נרדמו והתחילו להתפלסף איתן.
6. ספר פרויקט – אל תשקיעו מידי זמן בשביל זה, מניסיון אין לזה חשיבות בכלל (לא בטוחה שמסתכלים על זה בכלל)
את יכולה לברר לפני ההגשה אצל המורה/מנחה אולי אם הן מכירות את הבוחנות, ובמה צריך לשים דגש וכדומה.
והכי חשוב זה הרבה סיעתא דשמיא מרובה, ותפילות שהכל יעבור בשלום.. כי בסך הכל אנחנו בני אדם.
-
חברה חדשה
בעניין של הספר פרויקט, זה תלוי אם את במה”ט/ משה”ח.
משה”ח – הבוחנים יודעים אותו בע”פ (!), והוא נמצא בפלאפון האישי של אחד מהם בזמן הבחינה..
בהצלחה לכולן🙂
-
חברה חדשה
הי,
אני יודעת שהשרשור ישן,
@Avitaltal יש אפשרות ליצור איתך קשר?
אני עכשיו על פרויקט גמר משרד החינוך…
ואני עושה משהו דומה לשלך…
-
11חברה חדשה
הי יקרה,
יש לי הצעה מאתגרת עבורך מוזמנת לשלוח לי פרטים במייל