תלוי במה מדובר.
אם מדובר על הוספת מסכים רציניים, שכוללים בתוכם גם לוגיקה, ניווט פנימי וכדו’ – הייתי ממליצה כן לעשות את זה כמו שצריך, שזה לא יהיה טלאים.
כמובן חייב לעבור גם עיצוב, ואז פיתוח.
מקרה אמיתי שקרה – נתנו לי עיצוב של עמוד אינדקס מוצרים, ואמרו לי “העיצוב הזה משמש גם לעמוד חנות, גם לעמודי קטגוריות וגם לעמוד תוצאות חיפוש”.
בפועל כשהתחלתי (כמתכנתת) לעבוד על זה – עלו כל הזמן שאלות. לדוגמה:
– בעמוד תוצאות חיפוש צריך להציג למעלה גם את שדה החיפוש. כך מקובל. וכן לכתוב “תוצאות חיפוש עבור X”. זה לא היה קיים בעיצוב.
– בצד היו סינונים. כולל סינון לפי קטגוריות. מה קורה כשאני בעמוד קטגוריה? האם עדיין נדרש סינון לפי קטגוריה? אולי יש תתי קטגוריות?
– פתאום הלקוח נזכר שבעמודי קטגוריות וחנות הוא רוצה למעלה תמונת באנר גדולה. אבל לתוצאות חיפוש אין את התמונה הזו. זה השפיע לא רק על העיצוב הבסיסי אלא גם על ההתנהגות במובייל, ששם היו גם כפתורים לפתיחת סינון וכדו’.
לקח לי הרבה מאד זמן של הלוך/חזור בקוד, במקום לכתוב פעם אחת קוד נקי שיודע להפריד, את החלקים המשותפים לכתוב פעם אחת, ואת החלקים השונים לכתוב בנפרד. אם הכל היה ברור מראש – היה לוקח לי הרבה הרבה פחות זמן, והקוד הסופי היה חכם יותר.
אם זה היה עובר דרך מאפיינת – זה המקום שלה להעלות את השאלות האלה עוד לפני שזה הגיע אלי לפיתוח. ואז גם אם היו נשארים עם עיצוב אחד – היו מצרפים אליו מראש תשובות לכל הדברים הללו.
כמובן שאם מדובר על הוספת תמונה/באנר/קריאה לפעולה/כפתור פתיחת צ’אט וכדו’ – לא צריך עכשיו לשבת 40 יום ו40 לילה כדי להכניס, וזה יכול מיד לעבור לפיתוח. לכן – הכל תלוי במקרה.