תפקיד המאפיינת בתוך צוות פיתוח

קדם Forums הייטק כלים תפקיד המאפיינת בתוך צוות פיתוח

• תפקיד המאפיינת בתוך צוות פיתוח

פורסם ע"י רחלי ק  גרפיקה on 13/09/2022 ב11:56 am

שלום,

אני תוהה כבר תקופה אודות הנושא ואני רוצה לשמוע חוות דעת.

אני נכנסתי לתפקידי לפני שנה וחצי כמאפיינת UX ו-UI. עובדת יחידה בתחום הזה בתוך צוות פיתוח.

בפועל מה שהיה בשנה האחרונה זה שהייתי צריכה לעצב מסכים אחרי שהם כבר פותחו, בלי שבוצע קודם תהליך אפיון.

קיבלתי מסכים בנויים והייתי צריכה לסדר אותם מבחינת צבעים וכד’, בין לבין גם הכניסו לי משימות פיתוח קטנות (יש לי רקע בפיתוח)

עכשיו, אחרי שנה ואחרי שיחה עם הבוס, אני רוצה להגדיר מחדש את המשרה שלי.

ולכן אשמח לשמוע כאן ממכן איך מתנהלת אצליכן עבודה של מאפיינן/ת UX שעובד/ת שתוך צוות פיתוח.

עד כמה הוא ממוקד בתחום שלו, והאם יש זליגות וסטיות לתחומים אחרים.

תודה רבה!

חני קוסטליץ הגיבה לפני 2 שנים, 2 חודשים 3 חברות · 5 תגובות
  • 5 תגובות
  • אפרת דיין

הייטק
    חברה
    14/09/2022 ב9:02 am

אני לא עובדת בחברה בתחום הזה.

אבל כן עובדת בזה בתור עצמאית. בשלושת התחומים (איפיון עיצוב ופיתוח)

ואיפיון זה דבר בסיסי מאד שנעשה ראשון!

המתכנת אמור להתאים את הבניה שלו – לעיצוב שהמעצב עיצב.

כשעושים את זה הפוך – זה אף פעם לא יוצא במיקסום הפוטנציאל של האתר או האפליקציה.

לכן השלבים הם:

איפיוןשזה קודם כל רישום העמודים (מסכים) , מה כל מסך מכיל, מה מכיל התפריט הראשי, מה פחות או יותר מכיל עמוד הבית. וכן הלאה.

אחרי שיש איפיון מדוייק על סדר המסכים, מה מוביל למה, ונראות בסיסית (בצבעים אפורים) – עוברים לעיצוב.

שם מעצבים ביד חופשית על פי הצורך של האתר \ אפליקציה, על פי קהל היעד וכן הלאה.

ורק אחר כך עוברים לפיתוח.

זה לדעתי אחד מתפקידי המתכנת – לעשות הכל כדי להתאים לעיצוב.

גם אם זה תלוי בעבודה מאומצת ובלחפש הרבה ברשת.

בהצלחה!!

• חני קוסטליץ

הייטק
    חברה
    15/09/2022 ב11:16 am

חותמת על כל מילה שכתבה אפרת.

גם בעבודתי כשכירה במשרד גדול ובעל שם, הייתי חלק מצוות הפיתוח, אבל כל פרויקט עבר את שלושת השלבים:

קודם כל אפיון – מומחי UI UX שישבו עם הלקוח לעשות מחקרים וסקרים ואסטרטגיות וכו’, ועל בסיס זה הכינו wireframes של מסכים.

בשלב הזה בהרבה מקרים כן נכנסה מתכנתת לתמונה, אבל לא בשביל לתכנת, אלא בשביל לעבור על ההתנהגות ברמה הלוגית ולוודא שאין שאלות פתוחות. זה דברים שהרבה פעמים עולים לנו כמתכנתות, לסגור קצוות לפני שהן נפתחות. כמו “אבל מה קורה אם המשתמש בסטאטוס X ולוחץ על הכפתור Y?” וכדו’.

רק אחרי שתכולת העמודים והזרימה ביניהם הסתיימה – האתר עבר לשלב העיצוב, שהוא שלב מתיש בפני עצמו…

ורק כשהיו עיצובים מוכנים – זה הגיע לצוות שלי לפיתוח.

מן הסתם עלו לנו דברים במהלך העבודה, כמו התנהגות של פיצ’ר כזה או אחר במובייל, או דברים שרק אנחנו רואות, והשאלות חזרו למעצבת או המאפיינת. אבל בדרך כלל 95% מהאתר כבר היה מעוצב ומאופיין כהלכה עוד לפני שאני כתבתי את שורת הקוד הראשונה.

לכן נשמע שההתנהלות שתיארת ממש לא סבירה.

להזיז קוביות בפיגמה זה קל. להזיז את הדבר הזה בקוד – כבר יותר מורכב. בטח כשהכל כבר גמור, ורכיבים יורשים תכונות של רכיבים אחרים וכו’. ואז פתאום מגלים שחווית המשתמש גרועה.

חווית משתמש היא קריטית, ולכן אפיון UI UX יהיה השלב הראשון והבסיסי בכל פרויקט שמכבד את עצמו.

בהצלחה!!

• אפרת דיין

הייטק
    חברה
    16/09/2022 ב10:09 am

וואי לגמריי

וזה גם קרה לי:)

בניתי אתר כלשהו, עם פיתוחים שלקחו כמה וכמה חודשים.

הלקוחה ראתה ואמרה שהמאפיינת בכלל לא עשתה כמו שרצתה.

וזה היה פשוט לחזור על רוב האתר מההתחלה.

• רחלי ק

גרפיקה
    חברה
    19/09/2022 ב11:54 am

תודה על התגובות! עזרתן לי מאד!

ומה קורה אם עשינו את השלבים הנכונים של איפיון עיצוב ובניה.

ואחרי שהמערכת גמורה יש ללקוח עוד מסכים או פיצ’רים להוסיף.

זה גם עובר קודם כל אפיון ועיצוב?

• חני קוסטליץ

הייטק
      חברה
      20/09/2022 ב2:03 pm

תלוי במה מדובר.

אם מדובר על הוספת מסכים רציניים, שכוללים בתוכם גם לוגיקה, ניווט פנימי וכדו’ – הייתי ממליצה כן לעשות את זה כמו שצריך, שזה לא יהיה טלאים.

כמובן חייב לעבור גם עיצוב, ואז פיתוח.

מקרה אמיתי שקרה – נתנו לי עיצוב של עמוד אינדקס מוצרים, ואמרו לי “העיצוב הזה משמש גם לעמוד חנות, גם לעמודי קטגוריות וגם לעמוד תוצאות חיפוש”.

בפועל כשהתחלתי (כמתכנתת) לעבוד על זה – עלו כל הזמן שאלות. לדוגמה:

– בעמוד תוצאות חיפוש צריך להציג למעלה גם את שדה החיפוש. כך מקובל. וכן לכתוב “תוצאות חיפוש עבור X”. זה לא היה קיים בעיצוב.

– בצד היו סינונים. כולל סינון לפי קטגוריות. מה קורה כשאני בעמוד קטגוריה? האם עדיין נדרש סינון לפי קטגוריה? אולי יש תתי קטגוריות?

– פתאום הלקוח נזכר שבעמודי קטגוריות וחנות הוא רוצה למעלה תמונת באנר גדולה. אבל לתוצאות חיפוש אין את התמונה הזו. זה השפיע לא רק על העיצוב הבסיסי אלא גם על ההתנהגות במובייל, ששם היו גם כפתורים לפתיחת סינון וכדו’.

לקח לי הרבה מאד זמן של הלוך/חזור בקוד, במקום לכתוב פעם אחת קוד נקי שיודע להפריד, את החלקים המשותפים לכתוב פעם אחת, ואת החלקים השונים לכתוב בנפרד. אם הכל היה ברור מראש – היה לוקח לי הרבה הרבה פחות זמן, והקוד הסופי היה חכם יותר.

אם זה היה עובר דרך מאפיינת – זה המקום שלה להעלות את השאלות האלה עוד לפני שזה הגיע אלי לפיתוח. ואז גם אם היו נשארים עם עיצוב אחד – היו מצרפים אליו מראש תשובות לכל הדברים הללו.

כמובן שאם מדובר על הוספת תמונה/באנר/קריאה לפעולה/כפתור פתיחת צ’אט וכדו’ – לא צריך עכשיו לשבת 40 יום ו40 לילה כדי להכניס, וזה יכול מיד לעבור לפיתוח. לכן – הכל תלוי במקרה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן