לא ראיתי את השרשור הזה, וכתבתי בשרשור שלל המתנות.
מצרפת גם לפה:
אני כבר עכשיו מתחילה לעקוב אחר המוצרים של ‘משנת יוסף’. לפעמים יש להם מוצרים מוצלחים וזולים ביחס לשוק. אם אני מזמינה עכשיו, אף אחד לא יזכור שזה ממשנת יוסף וזה מאד יפה ומכובד.
השבוע, למשל, יש נר הבדלה דקורטיבי (7.90 ש”ח) שיכול לשדרג מאד משלוח לשכנים, ומייתר כמה חטיפים יקרים ומיותרים. יש גם מפת שולחן גדולה ב-48 ש”ח. הזמנתי לידידים שאנחנו חייבים להם הכרת הטוב גדולה. אולי נוסיף לזה מפיץ ריח ושוקולד משובח – והנה משלוח מרשים ושווה. כשיש מתנה מכובדת, הממתקים והשטויות פחות נצרכים. סוף סוף זה לא ממש בשביל במצווה, משלוחים שכאלו, אלא יותר הזדמנות להבעת הכרת הטוב.
בעלי צוחק עלי שמחנוכה אני עוקבת אחרי מבצעים ברשתות השונות וממלאת את הבית. אבל בתכלס, באדר אין הוצאה אדירה, ויש מגוון של אפשרויות למשלוחי מנות בלי שכולם ידעו שקניתי את זה במבצע. זה נכון גם ל’משנת יוסף’. בשבוע שעבר היו סוכריות בצורת חיות שעלו ממש זול (36 חתיכות ב-9 ש”ח) למשלוחי מנות לילדים זה מצוין.
די משתדלת לקנות פחות חמץ, כך שגם אם נשאר לי בבית – אפשר למכור לגוי (לדוג’: לקנות פופסים למשלוחי מנות, ולא ביסלי. אותו מחיר, נכון?). בנוסף בודקת מה יש לי בבית, ומשתדלת לשחרר מה שיותר מוצרי חמץ במשלוחי מנות.
אין ספק שמשלוח בייתי מוזיל עלויות, אבל כשזמן שווה כסף – האקסיומה פחות בטוחה.