בגדי חורף, להעביר משנה קודמת/ לקנות חדש? מה הצד הכלכלי כאן?

קדם Forums נדלן בגדי חורף, להעביר משנה קודמת/ לקנות חדש? מה הצד הכלכלי כאן?

• בגדי חורף, להעביר משנה קודמת/ לקנות חדש? מה הצד הכלכלי כאן?

פורסם ע"י חגית כץ מנהלת קהילה בקדם חשבונאות ויעוץ מס on 19/11/2024 ב3:55 pm

שלום בנות,

פותחת דיון חדש ברוח הגשם והטמפרטורות היורדות בחוץ.

החלפת הביגוד לבגדי חורף. האם לקנות חדש או האם להעביר מילד לילד או בין אחיות ושכנות?

מה כנגד מה: השיקול הכלכלי או טובת הילד והכיף של האמא בביגוד חדש/ סטים לילדים,

איך פותרים את הדילמה בין השניים?

מזמינה אתכן להגיב ולהעשיר אותנו בחשיבה, מסקנות ופתרונות.

באיחולי חורף בריא ושלווה כלכלית,

חגית

תמי אפשטיין הגיבה לפני 47 שניות 5 חברות · 6 תגובות
  • 6 תגובות
  • אתי אדלר

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    19/11/2024 ב9:25 pm

אצלי זה תלוי שנה ומצב כלכלי.

יש שנים שאני קונה סט/ שתיים והשאר מקבלת ביד שניה במצב מצוין (בד”כ סטים)

ויש שנים שאני מסתמכת רק על מה שאני מקבלת .

כמו בכל דבר אני חושבת שצריך איזונים…

1. לשמח את הילדים ואת האמא לא צריך 6 סטים לחול ו4 לשבת…

אבל כן סט אחד שנעים ללכת איתו לארועים מכובדים יותר בחול ובשבת.

2. בגדי חורף נשמרים בד”כ יותר מבגדי קיץ אם יש אפשרות שיהיה טוב לשנה הבאה- שומרים ואם לא- תשמחו הלאה

אני מעבירה סטים שלמים כי אני יודעת כמה זה מקל לקבל כך. אני גם מחפשת משפחה שתתאים במין ובגיל…

3. ואם לא סטים- אני משתדלת לדאוג לצבעים קלאסים ובחורף זה קל: שחור/ אפור/ כחול/ חום / בורדו. וכך יכולה להשלים לזה שחסר לו בזול ובצבע משתלב. לדוג’ אם יש לבנות שמלות שחורות עם דגם אדום/ צבע אחר אתאים לבן חולצה שחורה עם קשקוש דומה או חולצה אדומה ומכנס שחור.

4. כמה מטרים רבועיים יש לך לשמור בגדים מפעם? כל מטר רבוע ושטח עולה הרבה כסף והרבה עבודה וסדר…

5. אם יש הפרשים משמעותיים בין הילדים תעבירו!!! האופנה והטעם מתחלפים כ”כ מהר.

• תמי אפשטיין

כללי
    חברה
    19/11/2024 ב9:36 pm

לדעתי זה מאד תלוי בגיל הילדים.

מבחינת הילדים שלי (הבכורה בת ארבע) כל בגד הוא חדש, גם אם אינו מופיע באריזת צלופן ותווית.

ב”ה לא מקדשת את מצוות הסטים, ומאפשרת לעצמי שימושים יעילים יותר בכסף. אם אני קונה במחיר מלא, אז למה לא? שיהיה סט. אבל זה נדיר לחלוטין.

בד”כ אני מקבלת בשמחה מחברות/ גיסות. פחות יד שניה שלא ידוע לי מקורו. בהחלט מרגישה גם יותר בנוח לזרוק אחרי שימוש של ילד, ולא כואב לי הלב על מאות השקלים שהוצאתי.

מצטרפת להמלצה לזרוק מה שלא בשימוש.

אחרי הלידה של הבן השני – העברתי את רוב בגדי התינוקות הוורודים (למעט בודדים שהיה לי קשה רגשית). ומאז אני לא שומרת כלל את הבגדים שלה. עשיתי חשבון שגם אם אלד בת, ההפרש ביניהן יהיה מינימום 4.5 שנים. וגם אז את צריכה שהעונה תתאים (הרי בשנים הראשונות כל חצי שנה זה מידות אחרות), ושזה לא יתיישן. המקום לא מצדיק את זה.

• מירי

כללי
    חברה
    19/11/2024 ב9:41 pm

.

• רחל פישביין

הייטק
    חברה
    19/11/2024 ב11:23 pm

וואו. השאלה הזאת בדיוק בזמן.

מבחינת סדר וארגון, ברור שעדיף לקנות לכולם כל עונה ולהעביר כשכבר לא רלוונטי, רק שמבחינה כלכלית השיטה הזאת פחות מוצלחת.

מה שאני עושה:

1. שומרת רק בגדים שיש סיכוי טוב שאשתמש שנה הבאה.

2. אם הבגד כבר לא במצב שאחרים ישמחו לקבל, זורקת בכל מקרה.

3. בגדי ניו בורן במצב מצוין, שומרת בכל מקרה. זה מסוג הדברים שתמיד מקילים על התארגנת עם תינוק חדש.

4. בגדים במצב מצוין שאין סיכוי שאשתמש שנה הבאה, מעבירה הלאה לכל מי שמסכים לקבל. אחיות, גיסות, שכנות, חברות, רק לא לגמחים.

ככה אני משתדלת לאזן בין האילוצים הכלכליים לאילוצי סדר וארגון.

• מירי

כללי
    חברה
    20/11/2024 ב7:55 am

רוצה להעלות עוד נקודה

אמנם לא ככ תורמת כלכלית, אבל כן משמעותית בשיקולים:

אצלי למשל, כולן בנות, ויחסית צפופות

(לא להתלהב, זה ממש לא אומר שאני יכולה כל שנה לעשות העברה קומפלט, תמיד יש את הפערי מידות וכו’)

אבל מה שיוצא זה, שכשאני קונה לבכורה משהו חדש, לשניה מאוד קשה עם זה שהיא לובשת “ירושות”

מבחינתי זו סיבה מספקת לזה שבכל תחילה עונה אני קונה לפחות 2 סטים חדשים לכ-ו-ל-ן

(כמובן, מחפשת במחירים שפויים, אל תחפשו רביעיה ממותגת ומפונפנת 😉)

לגבי להעביר,

בעיני זה לא רק תלוי גיל אלא גם כמה הבגד הוא קלאסי

תתפלאו, אבל אמא שלי (אגרנית בנשמה), שמרה בגדים של אחותי הקטנה, שגדולה מהבת שלי ב-10 שנים!

לא מעט מהם היו אצלנו בשימוש 🙂

פיג’מות למשל – חופשי, וגם בגדים קלאסיים כמו: חצאיות חלקות, סריגים בצבעים חלקים, ז’קטים, קפוצ’ונים, טייצים וכד’
    וכנ”ל בגזרת הבנים
    ז”א, מה שקלאסי, אם יש מקום בארונות, אין לי בעיה לשמור
    מה שלא קלאסי ועוד שנתיים כנראה כבר לא ילך – באמת חבל על המקום
    (לי אישית כרגע יש עודף מקומות אחסון, אז פחות מציק לי לזרוק בארון למעלה, אבל זה באמת אינדבדואלי)

• תמי אפשטיין

כללי
      חברה
      20/11/2024 ב10:27 am

מסכימה מאד עם הנקודה האחרונה.

פיג’מות – לא אכפת לי אם בנים או בנות (בגיל הצעיר) העיקר שיש מה להלביש.

וקלאסי – ממש כך. לפני שנתיים אמא שלי העבירה לי בגד שקנתה לאחי – שהיום בן 25 (כבר אב לשניים). והוא בגד מהמם. אנשים שואלים אותי איפה קניתי אותו. הוא גם נראה מעולה ממש (טוב, של עופר. תביאו היום איכות כזו)

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן