בגדי חורף, להעביר משנה קודמת/ לקנות חדש? מה הצד הכלכלי כאן?
קדם ‹ Forums ‹ כלכלת המשפחה נדלן והשקעות ‹ בגדי חורף, להעביר משנה קודמת/ לקנות חדש? מה הצד הכלכלי כאן?
-
בגדי חורף, להעביר משנה קודמת/ לקנות חדש? מה הצד הכלכלי כאן?
Y L הגיבה לפני 1 חודש 27 חברות · 86 תגובות
-
000חברה חדשה
אני מוצאות מקום כי אין לי ברירה, למה שאני אעביר אם אני צריכה לשמור.
כרגע הבת האחרונה שלי בת 8 והבן האחרון בן שנתיים תכך אז את שלהם אני מעבירה כי באמת לשמור גם את זה כרגע-אין מקום, אבל למה שצריך לשמור אני מוצאת מקום: בארגז מתחת למיטות, בארונות תליה, בארונות בגדים למעלה.
-
20540חברה חדשה
בתור אמא ל2 צפופים ממש בלה”ע בת ואח”כ, אני שומרת את הבייסיק, טייצים גופיות גרביונים ג’ינסים ורק אם יש עוד בגדים שנראים טוב ושארצה לשמור, לצערי האיכות היום של הבגדים- כן גם אחרי כביסה עדינה של רבע שעה שלושים מעלות) האיכות ממש לא משהו… ולכן המלצתי לשמור את הבייסיק ולהתחדש רק עם דברים קונקרטיים.
עוד משהו שאני בדעה לקנות בגד ניטראלי בצבעים שיתאימו לכולם וככה אם נשאר במצב טוב אפשר תמיד להשתמש שנה אחרי ולא לחכות שיהיה לי עכשיו עוד בת וכ’
בהצלחה לכולנו!
-
4039220פעילה בקהילה
מצטרפת להמלצה על צבעים נייטרלים, כל עוד זה אפשרי.
יש לי בת ושני בנים. היום אני משתדלת לקנות גדולה סוודרים אפורים וכחולים (נייטרלים. יש גם אחד ורוד. לא להלחץ), קרוקס אפור/ טורקיז וכל מה שאפשר להוריש לבנים אח”כ בצבע הגיוני.
שמלות אני לא מחשבנת את הצבעים, כי ממילא זה לא רלוונטי, אבל מעילים, כובעים וכד’ – בהחלט.
-
-
020חברה חדשה
דיון מרתק, קראתי מילה במילה
חושבת שיש כאן כמה צדדים יפים וכל אחת מה שטוב לה
כן רציתי להוסיף בענין הסטים- התארגנות- אחסון- כביסה
אני (כמו מירי) כן אוהבת מאוד סטים, ממש לא משלמת עליהם הרבה, סוף עונה, השלמות וצבעים, ויש סטים מדהימים
תורם לי בכמה מישורים-
*ריגשית, כמו שכתבו כמה, כיף לי לראות את הילדים שלי מטופחים ומותאמים
*מבחינת כביסות- משתדלת שכל הסט יתאים לאותה מכונה- כולו כהה או בהיר, קל להכניס למכונה, קל לקפל ולתפעל
*מבחינת סדר בארון- זה חידוש שעשיתי השנה, לא אחסון לי ילדים, אלא לפי סטים, יש 5 סטים ליום חול , כל סט מקופל ועומד ביחד, קל לקפל
*התארגנות בבוקר- שמים וארץ מבחינתי, שולפים ערמה ויש לכולם בגדים, חיים קלים…
כן יש לי סלסלאות נפרדות לגרביונים, הלבשה תחתונה וכו לכל ילד
טיפ לאמהות לבנות-
לקנות שמלות!- יותר זול- חלק אחד, יותר קל ללבישה, להורדה, לכביסה ולקיפול
בהצלחה לכולן וחורף בריא!
-
280חברה חדשה
תרשי לי להעלות עוד צד בעניין שמלות
אם הילדה גבהה בשתי מילימטר – הלך על השמלה, זה מתסכל ממש
בניגוד לחולצה וחצאית שבה החולצה מעט גדולה/ קטנה זה עדיין בסדר ורק את החצאית צריך לקנות חדש
(ולא הורסים את הסט המקודש 😆)
איכשהו שמלה זה דבר שאו שלא שורד עונה, או בתחילת עונה נראה מוזנח וארוך ודורש תיקונים ותפירות
-
1664280פעילה בקהילה
על רב הילדות שמלה יראה הרבה יותר לבוש ומסודר,
אז זה גם נקודה חשובה..
-
4039220פעילה בקהילה
אם כבר נוגעים בסוגיית החולצה והחצאית –
מעבר לזה ששמלה יותר לבושה, ילדות בגיל הזה מרימות ידיים בלי חשבון ובלי לשים לב מה רואים כתוצאה מתנועותיהן. בשמלה אין מצב שהבטן תיחשף
-
-
-
-
020חברה חדשה
מסכימה כאן עם רוב התגובות…
בהחלט סיכמתן את הדברים שהיו לי בעיקר לומר בנושא הטעון הזה…🙃
נקודה שעלתה לי בנושא סטים מאלי/טמו/שייין
אשמח לשמוע המלצות – כי אני ניסיתי פעמיים וסט אחד הגיע ממש לא כמו בתמונה היה נראה חורף הגיע קיץ, בדים סינטטיים… וסט נוסף גם הגיע נראה הרבה יותר פשוט מהתמונה…
ראיתי שכן קיימים סטים שנראה של מעצבות’חרדיות’ שמוכרות באלי אך המחירים די דומים לסטים בארץ…
אז אולי יש לכן טיפים איך למצוא שם סטים כן שווים
אה ועוד נקודה – שכשהילדה שלי כבר בת 7 אז הרבה מהתמונות של הבגדים כבר לא נפתח לי בנטפרי…
נקודה נוספת לגבי מה לשמור – אני חושבת אחרי הרבה נסיון וטעיה/תהיה… – שומרת בסוף עונה כ4 בגדים שממש כואב לי לזרוק והשאר משתדלת להעביר
ועוד נקודה – כן קונה בסוף עונה בגדים – משתלת לפחות ל2 הבנות שקרובות בגיל כסטים, לפחות יש איך להתחיל את🤞
בהצלחה לכולכן
-
10340חברה חדשה
מה דעתכן על פתיחת שרשור עבור השלמת סטים?
מי שיש לה בגד מיותר שתעלה תמונה ומידה לכאן, ואולי יעזור לחברה אחרת להשלים סט חדש או סט משנים קודמות.
לי אישית יש חולצה חדשה עם התווית משנה שעברה, ועוד חולצה במצב חדש, שאשמח להעביר לאחת שתהנה מהם
חבל לי שיקבר בגמ”ח או שהדוגמא תתיישן בארון לשווא
-
16180חברה חדשה
רעיון מעולה!!!
זה לא חייב להיות דווקא השלמת סטים
זה יכול להיות גם בגדים במצב טוב שרוצים להעביר ואין למי
אבל אולי קדם לא יאהבו את הרעיון…-
4039220פעילה בקהילה
אני אשמח.
יש לי בת אחת ובגדים מהממים שאין לי למי להעביר וכואב לי הלב. היא די שומרת על הבגדים והם במצב מצוין
-
1280חברה חדשה
כנ”ל.
יש לי שלישיית בנות בהתחלה, אשמח למסור סטים שמורים שקיבלתי, וגם לקבל 🙂
-
-
-
-
020חברה חדשה
וואו!!
הברקת!!
אני ממש ממש אשמח!!
-
93120מנהלת קהילה
בנות רעיונות ממש מוצלחים!
נדבר ונדוש האם לפתוח שרשור של השלמת סטים
ומסירת בגדים במצב מצוין ללא שימוש. אני בעד
אעדכן בעז”ה בהמשך!
-
-
260חברה חדשה
מרתק לקרוא את הדעות השונות
רק קחנה בחשבון דבר אחד
כל אחת חשוב לה משהו אחר
לאחת חשוב היופי
לשניה האיכות
לשלישית הנוחות
לרביעית הפרקטיקה
וכן הלאה…
ולכן לא כל מה שמתאים לך, מתאים לי
מה גם שיש הבדלי סגנון ומנטליות
יכולה להיות אחת שמלבישה סטים יקרים
אבל מוותרת בצמתים אחרים הוהווו כמה מוותרת
דברים שאת בחיים לא היית יכולה בלי זה…
לכן אף פעם אל תתייגי או תשמיצי
רק תחזקי את הערכים והעקרונות שלך
וככה יהיה לך קל וברור (וגם לבנות שלך) ופחות תתבלבלי…
Log in to reply.