חיסכון לכל ילד – ההחלטה שתקבע אם הילד שלך יקבל 13,300 ש”ח או 61,700 ש”ח.
קדם ‹ Forums ‹ כלכלת המשפחה נדלן והשקעות ‹ חיסכון לכל ילד – ההחלטה שתקבע אם הילד שלך יקבל 13,300 ש”ח או 61,700 ש”ח.
-
חיסכון לכל ילד – ההחלטה שתקבע אם הילד שלך יקבל 13,300 ש”ח או 61,700 ש”ח.
פורסם ע"י חיה מריאנובסקי חשבונאות ויעוץ מס on 28/01/2025 ב5:03 amבשנה האחרונה ומאז הקורונה פרצו למגזר החרדי מגוון הצעות פרסום המציעות דרך נוספת להרוויח כסף,
משפטים כמו ‘זה ההשתדלות שלך לחתן את הילדים שלך’ ו’עבודה מהבית’ הפכו להיות סלוגן של מוכרי הונאות לציבור לכאורה.
בעידן של אחרי מלחמה ישנם אנשים שמזהים הזדמנויות וישנם אנשים שמציעים הונאות.
מה שגורם לאנשים רבים מאיתנו להירתע ולא להתחיל להשקיע. שזה בסדר. השתדלות היא בסוף מה שנכון לך ולא למוכר ההונאות או לחבר שלך.
אבל, תרשו לי לגלות לכם משהו – שאתם הורים אתם כבר משקיעים. גם אם תרצו וגם אם לא,
והבחירה שלכם היא שתקבע אם הילד שלכם יקבל 13 אלף שקל או 61 אלף שקל!!!
איך, למה ועוד .
הנה מה שכדאי לכם לדעת על חיסכון לכל ילד.
נתחיל מהתחלה, תכנית חיסכון לכל ילד הינה הטבה המיועדת לילדים עד גיל 18,
הביטוח הלאומי מפקיד בתכנית החיסכון של כל ילד 57 ש”ח מדי חודש. ואתם ההורים, יכולים להוסיף לחיסכון של כל ילד עוד 57 ש”ח בחודש מקצבת הילדים, כך שסכום החיסכון יוכפל, ויעמוד על 114 ש”ח בחודש.
הטבה נוספת הינה שאין דמי ניהול עד גיל 18 ולכן מומלץ להכפיל את כספי החיסכון.
אם אתם הורים הנכם יכולים לבחור ולשים את כספי חיסכון לכל ילד בבנק או בקופות גמל להשקעה.
כסף בבנק לא רק שאינו מרוויח אלא גם מפסיד את ההפרש בין הריבית הנומילית המתקבלת בבנק לאחוז האינפלציה.
חושבים שבנק יותר בטוח? תחשבו על זה, מדוע אין אופציה לבחור ולשים את כספי הפנסיה שלנו בבנק ?
מהסיבה הפשוטה – השקעות לטווח ארוך לא יכולות להרוויח כספים בבנק.
נקח לדוגמא בשנת 2023 ריבית שהתקבלה בבנק מסוים הינה 4% (במקרה והצלחתם להשיג כזו ריבית).
ולעומת זאת אחוז האינפלציה היה 5.3%
בסופו של דבר כמה הכסף איבד מהערך/כח קניה שלו?**
תכל’ס, מה ההבדל בין בנק לקופות גמל?
על פי נתונים שפורסמו בוועדת הכספים ההבדל הוא בין 13,300 ש”ח ל61,700 ש”ח.
הורה שבחר לא להגדיל את כספי החיסכון לכל ילד ובחר במסלול של הבנק יקבל כ-13,300 ש”ח.
לעומת זאת , הורה שבחר בקופת גמל להשקעה בסיכון גבוה והכפיל את כספי החיסכון לכל ילד בעוד 57 ש”ח
ילדו יקבל כ-61,700 ש”ח. פער של יותר מ-500% !
ולתוהים כיצד יכול להיות שישנה אופציה כזו של בחירה בבנק, הבנקים הם שחקנים גדולים שהצליחו להיכנס להטבה שהמדינה נתנה לילדים שלכם ובכך מרוויחים את העמלות וזה עוד בסדר,
הבעיה היא שהכניסה שלהם גורמת להפסדים אצל אותם ילדים שההורים שלהם לא ידעו לבחור נכון.
לא יודעים בכלל היכן נמצאים ‘כספי חיסכון לכל ילד’ שלכם?
ניתן לבדוק זאת באתר ביטוח לאומי
בכתובת https://b2b.btl.gov.il/BTL.ILG.Payments/TochnitChisachonYeledListInfo.aspx
אם בחרתם ב’בנק’ –
אם בחרתם לשים את כספי החיסכון ב’בנק’ עד עכשיו לא היה ניתן לנייד/ להעביר את כספי החיסכון מהבנק החל מינואר 2025 יהיה ניתן לשנות בחירה זו.
איזה מסלול והאם להכפיל את סכום ההפקדה?
בהשקעות לטווח ארוך ישנה עדיפות הגיונית לבחירה במסלול סיכון גבוה.
ישנה אפשרות להכפלת כספי החיסכון ע”י ביצוע קיזוז מקצבת הילדים שלכם, בבחירה זו צריך לקחת 2 נתונים בחשבון :
1. כספי החיסכון נשארים על שם הילד ובגיל 18 ניתנת לו האופציה החוקית למשוך ולבצע בכסף מה שהוא מחליט. נקודה זו גורמת להורים רבים מן המגזר החרדי לקחת את אותם הכספים מקצבת הילדים המצטברים לעשרות אלפי שקלים בשנה ולבחור בהשקעה נפרדת כדי שהכספים ישארו לחתונת הילדים ולבחירתם.
2. בכספי החיסכון לכל ילד אין דמי ניהול עד גיל 18, ובנוסף החיים סוחפים ואין לרבים את הזמן לעצור ולהתעסק במשהו שהם פחות טובים בו. קופת חיסכון לכל ילד וההכפלה שלה מאפשרים להורים אלו דרך לחיסכון של סכום משמעותי בדרך הקלה והנוחה ביותר.
חיה מריאנובסקי,
יועצת מס ויועצת כלכלית.
*אינפלציה – ירידת כוח הקניה של הכסף בסל קניות.
** אחוז הירידה בדוגמא הינו 5.3-4=1.3
b2b.btl.gov.il
המוסד לביטוח לאומי,מידע אישי על תכנית החיסכון של הילד/ה
המוסד לביטוח לאומי,מידע אישי על תכנית החיסכון של הילד/ה
מירי הגיבה לפני 9 שעות, 46 דקות 16 חברות · 46 תגובות -
46 תגובות
-
83219440פעילה בקהילה
תודה חיה.
צריך לשים לב שיש כאן היבט הלכתי:
מאחר והמדינה מקצה 50 ש”ח לכל ילד, הרי שמבחינה הלכתית הכסף שייך לילד. לעומת זאת, 50 ש”ח הנוספים שההורים משקיעים – הם של ההורים.
מצד שני, הרווח בהכפלת הסכום הוא דמי הניהול הנמוכים כפי שציינת.
שמעתי על כמה בציבור החרדי ששיקללו את הכספים במסגרת ההתחייבות לנישואי הילדים. כלומר, הכפילו את הסכום, ובבא העת ביררו כמה כסף יש בקרן, וציינו ש-50% ממנה שייכת להם והם מקזזים אותה מדמי ההתחייבות. באופן זה הרוויחו את המעלות שניתנו ולא רק תרמו לילדיהם אלפי שקלים
-
113180מנהלת קהילה
לענין ה50 שח הנוספים , יש גם גישה שאומרת שכל הכסף של הילדים עד גיל 18 הוא של ההורים בכלל.
בכל אופן צריך לשים לב ל2 נתונים בבחירה ויש לי גם פיתרון לזה :
מצד אחד הכסף הוא על שם הילד באופן מלא בגיל 18 . והוא מחליט מבחינה חוקית מה לעשות עם כך.
מצד שני הורים שרוצים להחליט מה לעשות עם הכסף בוחרים לחסוך או להשקיע את הכסף לבד .
וכן 57 שח חודשי כפול מספר ילדים כפול מספר שנים יוצא סכום משמעותי מאוד .
לכן
בחיסכון לכל ילד יש עד גיל 18 פטור מדמי ניהול . מגיל 18 עד גיל 21 אין פטור.
יש פיתרון שאני מציעה להורים כאלו שהם גם עצמאיים
זה לחסוך את הכסף בקרן השתלמות על שם .
(צרך ללכת לפתוח קרן השתלמות בעצמך ולהגדיר הוראת קבע חודשית זה לא קורה אוטמטית או בבחירה כלשהיא) ואז הכסף אכן מביא תשואה טובה מאוד וגם פטורה ממס .
-
83219440פעילה בקהילה
לגבי הפקדת ה-50 ש”ח מטעם המדינה: בזמנו אבא שלי בירר את הסוגיא הלכתית, וזה לא כזה פשוט, מאחר שהקנו את זה לילדים בגיל שיעמדו ברשות עצמם. לא מספיק מונחת בזה, אבל אחרי בירור – זה מה שיצא לו. כדאי לבדוק, כי זה לא כ”כ פשוט.
ה-50 ש”ח הנוספים, שההורים מפקידים – זה נושא אחר.
-
83219440פעילה בקהילה
לגבי קרן השתלמות:
אם יש לי כבר קרן השתלמות, אני יכולה לפתוח קרן השתלמות נוספת ע”ש הילד?
ובחיסכון לכל ילד אין תשואה רווחית יותר?
-
660חברה חדשה
בזמן שאני משכתי את הכספים (לפני 3 שנים בערך..)
היה מענק ע”ס 2,000 ש”ח למי שחיכה עד גיל 21 ולא משך את הכספים בגיל 18.
ביטלו אותו?
כי אם לא, אולי כן כדאי לחכות עד גיל 21 למרות דמי הניהול
-
-
-
107613780פעילה בקהילה
מוסיפה על הדברים של חיה –
בתחילת הדרך, ברירת המחדל היתה חסכון בבנק. כלומר: הורים שלא בחרו באופן אקטיבי את אפיק ההשקעה בתוך חצי שנה מהלידה, הכספים הועברו לחסכון בנקאי, מתוך חשיבה שלא ניתן לקחת סיכונים ללא הסכמה של בעלי הכספים.
לאחר תקופת הרצה של מס’ שנים נבחנו התוצאות, והתברר שישנו פער עצום ביתרות הצבורות בין המשקיעים בבנקים למשקיעים בתוכניות בסיכון מוגבר. הפער היה משמעותי כ”כ, שכיום ברירת המחדל היא מסלול בסיכון גבוה.
כלומר, התקבלה החלטה לפיה היתרונות בהשקעה במסלול בסיכון מוגבר, בטווח הארוך, משמעותיים עד כדי כך שגורמי המקצוע קבלו החלטה לקחת את הסיכון לכאורה, ע”מ למקסם את התשואה עבור הילדים.
זה לא אומר שבמסלול בסיכון גבוה הרווחים מובטחים, אבל ההיסטוריה נוטה לכיוון מאוד ברור בהקשר הזה, ובפער משמעותי.
-
71313460פעילה בקהילה
שימו לב שצריך מסלול ע”פ ההלכה ע”מ לא להכשל בהרבה בעיות הלכתיות.
-
107613780פעילה בקהילה
הארה חשובה!
לתשומת לב –
כיום, החברות שבהן מסלול הלכה הוא מנייתי בסיכון מוגבר הן:
מיטב דש
הראל
אינפיניטי
מצ”ב לשימושכן קובץ מידע של גלאט הון (לפי בירור שלנו – גוף הפיקוח המחמיר ביותר, מאמינה שיש דעות שונות בהקשר הזה)
-
33180מנהלת קהילה
תיקון חשוב!
הראל הלכה זה לא מנייתי אלא אג”ח… עשה רק 11% תשואה שנתי
לעומת זאת מיטב הלכה הוא עוקב S&P500 החל מ1.11.24, המדד עשה בשנת2024 23%
ואינפיניטי הלכה הוא עוקב מדד עולמי שעשה כ18%!
-
107613780פעילה בקהילה
הראל עכשיו משלימה את המעבר למסלול מנייתי בסיכון מוגבר
זה עדכון טרי 🙂
-
-
33180מנהלת קהילה
S&P זו חברה… יש לה כמה מדדים.
התכוונת לS&P 500 כנראה
-
83219440פעילה בקהילה
מיטב ד”ש זה גם בכשרות בד”ץ ובסיכון גבוה
-
33180מנהלת קהילה
נכון. כי זה עוקב מדד S&P 500… זה סיכוי גבוה…
S&P 500 זה מדד העוקב אחרי מניות של 500 החברות החזקות ביותר בארה”ב בלבד במגוון תחומים
חברות יוצאות ונכנסות משם לפי קריטריונים מסוימיםהרבה חברות ובתי השקעות מציעים “עוקב מדד” יש כאלו שמדייקות מאוד בתשואות ויש כאלו שלא מאוד…
הסיבה שיש לזה כשרות זה כי לא מדובר בהשקעה בחברות שמחללות שבת, (כי זה גויים) כי לא מדובר בחברה אלא במניות שלה
-
83219440פעילה בקהילה
אני יודעת.
רק ציינתי את הקרן הזו בין שאר האפשרוות, לאחחר שקיבלה כשרות בחודשים האחרונים
-
107613780פעילה בקהילה
למדייקים – למיטב מאז ומתמיד היה מסלול בפיקוח הלכתי
החידוש הוא שהמסלול בפיקוח הלכתי עבר בחודשים האחרונים להשקעה במניות במנגנון מחקה-מדד
-
107613780פעילה בקהילה
אמת.
רשמתי למעלה – הראל, מיטב ואינפיניטי
-
-
-
-
-
-
1031580פעילה בקהילה
לכל החכמות שפה😇
יש מצב לבירור קל מולכן? בדקתי כפי שאמרתן וראיתי שיש לי לילדים את זה תחת שם “סלייס גמל”
יודעות להסביר לי מה זה?
ובמידה ואני רוצה לעבור/להעביר תחת האופציות שציינתן איך עושים את זה?
חשוב לי לציין שאני בורה ועמת הארץ בתחום הזה, אז מי שתסביר לי בצורה מפורטת וברורה(לפחות כמו ההסבר בהתחלה של חיה) תבוא עליה הברכה…
בתודה מראש!!!
-
83219440פעילה בקהילה
תיכנסי לאתר של ביטוח לאומי, חיסכון לכל ילד – ותעבירי לקופה המתאימה לך לפי ההוראות
-
107613780פעילה בקהילה
ההעברה היא לא דרך הביטוח הלאומי אלא דרך הקופה
רק הבחירה הראשונית היא מול ביטוח לאומי
אחרי שהחלטת לאן את רוצה להעביר,
תעשי חיפוש באתר של אותה חברה
כאן למשל יש לך את המידע לגבי הראל
https://www.harel-group.co.il/long-term-savings/funding-saving-for-children/join/Pages/default.aspx
באותו אופן יכולה למצוא את המידע בקופות האחרות
-
-
-
33420סטטוס תעסוקתי:חברה חדשה
חיה, כתבת שהסכום יכול להגיע ל-61,000 ש”ח.
אני חושבת שלכזה גובה סכום אפשר להגיע רק בפנסיה ולא אם מושכים את הכספים בגיל 21, לא?
אני יודעת שיש אפשרות לשמור את כספי החסכון לכל ילד עד לפנסיה ללא תוספת מס, זה נכון?
-
33180מנהלת קהילה
61000 זה עד גיל 18, עד גיל 21 זה יגדל עוד…
-
107613780פעילה בקהילה
בהנחת תשואה ממוצעת של 10% לשנה (גישה שמרנית), במנגנון ריבית דריבית
חסכון של 114 ש”ח לחודש מביא לסכום של כ-46.5 אש”ח בגיל 21
תשואה ממוצעת של 12% תביא אותנו לסכום של 51.4
ותשואה ממוצעת של 14% תביא לסכום של כ-56.7
איך שלא יהיה, זה פער משמעותי בהשוואה לחסכון בבנק
-
113180מנהלת קהילה
את הסכום לא אני חישבתי זה כלכלנים שהחליטו את ההחלטות ובדקו
-
113180מנהלת קהילה
מבחינת מיסוי.
חיסכון לכל ילד נקרא וצר דוחה מס שזה אומר שאם דוחים את מועד התשלום אפשר להיפטר מהמס.
אם הילד ימשוך בגיל פרישה את הכסף בצורת קצבה יהיה פטור ממס .
ונקודה נוספת שאם הילד ימשוך בגיל 18/21 שאין לו הכנסות גבוהות יכול להיות שזכאי להחזר מס כמעט מלא עבור המס שנוכה.
-
-
51200פעילה בקהילה
אשמח לדעת האם חברת ‘מור גמל’ במסלול הכשר זה חיסכון מנייתי או אחר, מישהי
יודעת?
ואיך אפשר לברר את סוג החיסכון, מול החברה?-
113180מנהלת קהילה
חברת מור היא הקופה . זה שם של החברה . שם צריך לבחור מסלול שאת רוצה שהוא בין היתר מניות
-
-
113180מנהלת קהילה
איזה כיף לראות שיש כאן אלופות שיודעות ומשתפות ידע זה סופר חשוב במיוחד חיסכון לכל ילד
-
113180מנהלת קהילה
הערב חשובה לגבי כשרות , אנחנו נוטים ללכת למסלול ההילכתי שימו לב שמדד s&p 500 זהו מדד קבוע ומסלול קבוע של השקעה זה בעצם מדד שמחקה את ה500 חברות הכי נסחרות בארה”ב. המדד הזה שימו לב שכבר מופיע בחלק מהחברות במסלול הכשר וחלק לא וזה רק מסיבה טכנית . הרי אם מופיע בדף שצירפה כאן אחת הבנות את המסלול הזה בהכשר זה ענין טכני .
מסלול מנייתי בהחלט הולך לפי כשרות וכל אחד לפי הכשרות שהיא מתייעצת.
-
1431120פעילה בקהילה
מישהי יודעת מה עדיף אינפינטי או מיטב?
-
1541000פעילה בקהילה
באופן כללי מומלץ לפזר סיכונים.
ולכן הורה למס’ ילדים כדאי לפצל את ההשקעות בחיסכון לכל ילד ל2-3 קופות משתלמות ביותר.
מברור שערכתי לפני כחודש עלה שהמשתלמות ביותר כרגע הן מיטב דש ואינפיניטי
ולכן העברתי את החסכונות של ילדיי בצורה מחולקת ל2 קופות אלו.
יתכן ומאז דברים השתנו וישנן קופות נוספות כדאיות.
-
-
3753860פעילה בקהילה
סתם שאלה
למה נזכרו בזה עכשיו?
s&p קיים הרבה שנים
וכנ”ל קופות ההשקעה
-
107613780פעילה בקהילה
S&P500 קיים כבר הרבה שנים
אבל רק בשנים האחרונות קבל פיקוח הלכתי
ו-כן, גם המודעות התעוררה בשנים האחרונות
בחסכון לכל ילד זה חדש עוד יותר –
עד לפני מס’ חודשים היתה רק קופה אחת שהיה בה מסלול הלכה בסיכון גבוה (אינפיניטי)
בחודשים האחרונים גם מיטב וגם הראל העבירו את המסלול הלכה לאפיק השקעה מנייתי
-
3753860פעילה בקהילה
הבנתי
חשבתי שפיספסתי משהו שהתחדש בשנה האחרונה
-
-
-
1020חברה חדשה
שלום לכולן,
מי שהילד שלה אזרח אמריקאי, אשמח לדעת מה אתן עושות מבחינת דיווח לארה”ב?
הבנתי שיכול להיות בעיה עם הרווחים שמושקעים בשוק ההון , ארה”ב ממסה במס גבוה מאוד רווחים מרווחי הון PFIC
ציטוט:
הסיבה העיקרית להימנע מקופת גמל היא שבתי ההשקעות השונים בארץ נחשבים לחברות השקעה זרות לפי חוקי המס בארה”ב (PFIC). גופים אלה כפופים למיסוי גבוה על ידי רשויות מס ההכנסה באמריקה, וגם אם אתם לא מושכים את הכסף- אתם עדיין צריכים להגיש דיווח שנתי ארוך ומסורבל שעשוי לעלות לכם כסף. לכן זוהי האופציה הפחות עדיפה עבור אזרחים אמריקאיים.
לעומת זאת, השקעה בחשבונות בנק רגילים לא נכללים בקטגוריית של PFIC, ולכן דרישות הדיווח הן הרבה יותר פשוטות. למרות זאת, אנחנו עדיין מציעים לכם לפנות לייעוץ מקצועי כדי לבדוק איזה מסלול עדיף לכם בהתאם לתקנות המס האמריקאיות.-
1541000פעילה בקהילה
אני ללא אזרחות וכן גם ילדיי,
אבל שמעתי רעיון לבעלי אזרחות אולי כדאי להשקיע בקופות גמל ורק חודש – חודשיים לפני משיכת הכספים להעביר לבנק.
אני לא יודעת אם באמת זה עובד בפועל ופוטר מתשלום מיסים באמריקה.
אולי שווה לך לבדוק את הכון הזה.
-
1020חברה חדשה
תודה! זה באמת כיוון טוב, אבל זה לא עוזר מבחינת דיווח עדיין צריך לדווח כל שנה על הרווחים.
יש את אותו העניין גם עם קרן השתלמות/ קופות גמל
מעניין אותי האם צריך לחשוש , אולי שווה את הסיכון
-
-
-
20620חברה חדשה
שלום לכולן!
אני רוצה להעביר את החיסכון לאינפינטי.
לא הבנתי מה אני בוחרת- מסלול הלכה(שהוא כבר בסיכון גבוה) או מסלול רגיל בסיכון גבוה?
לא הבנתי האם המסלול הרגיל הוא מפוקח הלכתי או שצריך לבחור מסלול הלכה והוא עוקב S&P.
תודה
-
107613780פעילה בקהילה
את בוחרת מסלול הלכה
המסלול הלכה שלהם משקיע בניות בסיכון גבוה
-
-
51200פעילה בקהילה
שאלתי כמובן על המסלול הכשר של מור
מה החיסכון שלו
אני כבר שם, השאלה אם לזוז… -
90440סטטוס תעסוקתי:פעילה בקהילה
מה שחיסכון לכל ילד מציע, זה להפקיד במקומות שאין בהם רווחים גבוהים.
אז למרות שלא צריך לשלם דמי ניהול, יש מקומות שהם יותר רווחיים.
-
107613780פעילה בקהילה
היום זה כבר לא נכון בכלל.
בחסכון לכל ילד יש היום מסלולי השקעה כשרים באפיקים מחקי מדד
בדיוק כמו במסלולי השקעה אחרים בחברות ביטוח (פנסיה / קרן השתלמות / גמל להשקעה וכו’)
-
Log in to reply.