מה רמת הלחץ הכלכלי? ומה אפשר לעשות? שיח חברות מגוון!
קדם ‹ Forums ‹ כלכלת המשפחה נדלן והשקעות ‹ מה רמת הלחץ הכלכלי? ומה אפשר לעשות? שיח חברות מגוון!
-
מה רמת הלחץ הכלכלי? ומה אפשר לעשות? שיח חברות מגוון!
פורסם ע"י חגית כץ חשבונאות ויעוץ מס on 10/03/2025 ב8:25 pmמי רוצה לשתף על לחץ כלכלי לקראת החגים וגם בפתרונות?
כמובן שהפתרונות אינם פתרונות קסם ולא כל דבר מתאים לכל אחד.
אבל הדינמיקה שיש פה והרצון לסייע ולהוסיף מידע בקהילה הוא ממש ממש יפה
ואני חושבת שכל אחת יכולה להוסיף מהזווית שלה בין כלכלי ובין הורדת לחץ בהרפיה וכו’.
מחכה לתשובות המגוונות שלכן!
הכנות קלות, נעימות וברווחה לפורים (וכמובן לפסח שאחריו בעז”ה!)
aayali הגיבה לפני 4 ימים, 9 שעות 18 חברות · 39 תגובות -
39 תגובות
-
935
722
0
פעילה בקהילה
בגדול התשובה שלי לא רלוונטית לעכשיו אלא אולי להוצאת חופש
הרעיון שלי הוא שצריך להתכונן מראש (כמה נדוש….)
א”א להוציא עכשיו גם על תחפושות משלוחי מנות ואז באותה משכורת גם הכנות לפסח
לכן אני אישית כבר מחנוכה או חוסכת כסף בצד
או לחילופין מחלקת את הקניות
-
41
24
0
חברה חדשה
לא יודעת אם זה לגמרי קשור…
התחלתי מתישהו לענות על סקרים באינטרנט, שמקבלים עליהם שוברי ביימי.
אני צוברת בסה”כ נגיד 500-600 עד החג, ומשתמשת בהם כדי לקנות לי פינוקים שאני רוצה לחג.
ככה גם אם המצב הכלכלי לחוץ, אני מרגישה טוב עם עצמי שאני יכולה לקנות לי דברים שעושים לי טוב.
אתרים שאפשר להירשם אליהם:
פאנל ויו:
https://panelist.panelview.co.il/Join.aspx?ref=784894606
איי פאנל:
https://panelists.ipanel.co.il/join?referral_id=740090
מידגם:
https://www.midgampanel.com?ref=375569
(אגב, אם אתן נרשמות דרך הקישור ששמתי – אני מרוויחה על זה נקודות. (לא על חשבונכן, בנפרד). אתן יכולות גם לצרף חברות נוספות ולהרוויח מזה בנוסף לסקרים).
בהצלחה!
-
881
440
24
מדליות:פעילה בקהילה
יש גם את סקרנט (ג”כ בלי צורך בפלאפון חכם וכו’)
http://www.sekernet.co.il/Register.aspx?ReffereID=688386
(גם אני אשמח להרוויח מהכניסה דרך הלינק שלי 🙂
-
343
388
0
פעילה בקהילה
אני אף פעם לא הצלחתי לענות על הסקרים האלו כי עד שאני משקיעה זמן ועונה על חצי מהסקר מגיעים לאיזה שאלה ואז אומרים לי : יש לנו כבר מספיק מהקרטריון הזה. לא הבנתי איך אתן מצליחות לצבור נקודות? בחיים לא גמרתי שם סקר וראיתי שזה סתם מבזבז לי זמן
-
41
24
0
חברה חדשה
את צריכה לענות מיד כשאת מקבלת את המייל. אחרת באמת מפספסים.
-
-
-
-
359
290
0
פעילה בקהילה
מסכימה עם כל הנכתב הנ”ל ורוצה להוסיף כמה טיפים משלי.
בכל מצב חדש שבו אנו נתקלות, אפשר להלחם עם הקירות ואפשר פשוט לטפס עליהם.
המצב הזה עם כל הקשיחות שלו גורם לכולנו לזוז מנקודת הנוחות.
ואסביר:
משלוחי מנות, מחויבים במצווה של 2 משלוחים לאדם.
רציתי להשקיע השנה ועם זאת לחסוך כמה שאפשר ולכן הלכתי על הקלאס.
בחרתי לעשות משלוח מנות לשבת, ומבחינת חיסכון עשיתי הכל לשבת ואז הפרשתי למשלוחים(וכבר זה נקרא הוצאות שבת וחג חוזרות).
אבל הגעתי לנקודה הקריטית… העלות ההזויה של החד”פ למשלוחים.(_ומי שתאמר שלא כזה יקר וכ ‘וכ’ ומי שישמע מוזמנת לסגור את החודש שלי באהבה רבה)
היה לי חשוב מאד להשקיע בנראות אבל ידעתיש אני לא הולכת לשלם מחירים פסיכים ולכן חיפשתי מציאות.
איפה?
במקס סטוק- הופתעתי לטובה! קניתי שם מארז יפהפה של 5 קופסאות יפות של בערך חצי ליטר אבל יפות- לא של סלטים מכובדות ממש!
חיפשתי מבצעים על מארזים.
ותכננתי בראש בדיוק מה אני הולכת לעשות( תכלס שהגעתי לחנויות נחרדתי כי הבנתי שהחלומות שלי הולכים לעלות וואי וואי..)
בנס נכנסתי להכל בשקל והחלטתי שאני מגדילה ראש או בוחרת לשלם מחירים גבוהים- בקיצור מצאתי שם כובע של שף לבן ורחב(הילדים שלי התחפשו לשפים) והחלטתי שזה יהיה המכסה שלי!
אמרתי אני אחפש צלחת עגולה יפה ומעליה הכובע שף יהיה המכסה-כמו סיר ומכסה.
בנס מצאתי שקיות קרטון בצבעים אדום לבן בשקל כל אחת וסהכ יצא לי 13ש”ח עבור 5 משלוחי מנות ויצא יפהפה!
ברוך ה’- זה ממש היה סיעתא דשמיא.
ואז הבנתי, זה המקום של להגדיל ראש ולשחרר…
ולזכור אנחנו משתדלות בפרנסת הבית אבל לא עליך המלאכה לגמור…
אז שיהיה רק סיעתא דשמיא לכולנו!
-
2
8
0
חברה חדשה
היי
המשלוחי מנות הטעימים והחסכוניים שאני מספרת עליהם עכשיו לא שלי
זה של שכנה שלי האלופה, שאם היא מזהה אותי עכשיו אז ד”ש😀
הרעיון שלה , זה פשוט לקנות מארזים קפואים של פיצות וכמה שישיות של קולה (שיספיק לכל השכנים…)
ובפורים , לחמם את הפיצה להוסיף בקבוק קולה ולקינוח להכין ארבעס (למי שיש כח כי זה לא חובה…)
ויש משלוח מנות טעים , כזה שמחכים לו ולא מחליפים אותו באחר , וגם במינימום (יחסית) מחיר
ממליצה לכולם!!
-
1769
3070
0
מנהלת קהילה
אני חושבת שיש חילוק מהותי בין פורים לפסח.
בפורים ההוצאות הגבוהות בד”כ הן בגללינו: רוצים קונספט, להרשים, וכד’. בפסח, לעומת זאת, ההוצאות יותר הכרחיות: הידורי כשרות, ארוחות יו”ט, ביגוד נצרך וכד’.
לגבי פורים – יש את ההוצאות הנדרשות, כמו מתנות שאוספים לצוות. אבל היתר – כרגע שמרפים ופחות רוצים את הצורך להרשים – ההוצאות ממש צונחות. אם לא הולכים על קונספט מושקע ומותאם לתחפושות, ולא אורזים חבילות ייעודיות – אפשר לקנות בסיס למשלוחים הראשונים, וגם זה אפשר ממבצעים וכד’, ובהמשך עוישם מיקס ממה שמחזירים (אם זה לא תוצרת בית) ומעבירים הלאה. אני קונה שקיות צלופן וסרטים ומארגנת תוך כדי. זה דורש שניה בפורים, הרבה פחות מההתקשקשות סביב קונספט ושות’ במשך חודש, וגם לא נשארת עם מלאי מטורלל של שטויות וחמץ אחרי פורים.
בפסח, לעומת זאת – יש עניין להדר, וההוצאות הרבה פחות בלתי נמנעות. גם אז יש אפשרות להתארגן בביגוד בסוף עונה וכד’, ועדיין העלויות גבוהות בהרבה – ומסיבה מוצדקת.
להרגשתי – אירוע משלוחי המנות של פורים יצא משליטה והוא יותר מפגן רושם ממצוות משלוח מנות…
-
1756
2230
0
פעילה בקהילה
מסכימה מאוד! עם הכיוון
אבל בהסתייגות קלה –
למצוות משלוח מנות יש מטרה – להרבות אהבה ואחווה. באופן אישי, אני מרגישה שלארוז לשכנים ביסלי ובמבה (הלכתי על דוג’ קיצונית, כן?) לא עושה את זה. בעיני, חלק בלתי נפרד מהמצווה זה לחשוב האם המקבל יהנה מהמשלוח ששלחנו לו, אחרת – איבדנו את המטרה.
זה ממש-ממש לא אומר שחובה שתהיה התאמה לתחפושת, וקנוספט, וכלים מפוצצים
אבל אני בהחלט אקדיש מחשבה שהמשלוח יהיה כזה שהמקבל באמת ישמח ממנו, גם אם זה יעלה יקר יותר.
יכול להיות שזה אינדבדואלי, אותי אישית, לא מרגש לקבל שקית נייר עם עוגת אחווה וקופסת שימורים מיני של קוקטייל פירות, ואפילו לא בקבוק יין (לא מדברת על חבילות של סוכריות דביקות ושאר מרעין בישין). אני יכולה לקנות את כל זה במכולת לבד. רוצה את הלב ואת המחשבה, ואת זה אני גם משתדלת לשים במשלוחים שאני שולחת
-
1769
3070
0
מנהלת קהילה
אני איתך. לגמרי.
ועדיין, בתוך המיקס שאת מקבלת – את יותר יכולה להתאים לכל אחד, מאשר הקונספט שהחלטת (וג הוא לא תמיד תואם למקבל, אלא יותר לשולח ולרוש שהוא מבקש להעביר…)
-
1756
2230
0
פעילה בקהילה
לא מדברת על מקום של קונספט, בכלל
מדברת על תכנון מראש, בהתאמה למקבל
ללא כל קשר לקונספט
(ככה גדלתי, שנים. הרבה לפני עידן הקונספט וההתאמה לתחפושות. היה את המשלוחים לשכנים שיש להם ילדים קטנים, משלוחים לשכנים שכבר אין להם קטנים בבית, משלוחים לדודים מבוגרים שגרים בשכונה ומתאים משהו תוצרת בית וכו’. לא חושבת שבאלתור מתוך מה שהתקבל היה אפשר להגיע לזה)
-
1769
3070
0
מנהלת קהילה
אז יש משלוחים שזה יותר נצרך, ויש פחות. למבוגרי – ברור. לאנשים שחייבים – כנ”ל. לשכנים עם ילדים וכד’ – פחות….
-
-
-
364
552
0
פעילה בקהילה
בעיני, חלק בלתי נפרד מהמצווה זה לחשוב האם המקבל יהנה מהמשלוח ששלחנו לו, אחרת – איבדנו את המטרה.
אני לא ממש מסכימה עם האמירה הזאת.
האם ליהנות מהמשלוח או לא – די תלוי בפרשנות. לא חושבת שמישהו צריך לקחת אחריות על הפרשנות של המקבל.
זה טוב ונחמד לחשוב ולהתאים את המשלוח למקבל. לא חובה.
יש כאלו שנהנות מזה וזה מקסים, ויש כאלו כמוני ששונאות את ההתקשקשות עם כל מיני אלמנטים שהולכים לפח די מהר, וגם לא אכפת לי איך נראים המשלוחים שאני מקבלת.
אני שולחת חבילת עוגיות ובקבוק מיץ ענבים, בשקית נייר של פורים, וממש לא חושבת שאם זה לא בסטייל של מישהו, אז זו בעיה שלי.
-
1756
2230
0
פעילה בקהילה
כשאני מדברת על זה שהמקבל יהנה – זה לא מכוון למקום של החיצוני והסטייל, ולא קשור להתקשקשות יתר
אלא שהמשלוח יהיה רלוונטי למקבל
כמו הדוג’ שנתנו פה על משלוח שמכיל גלוטן למי שיש לו צליאק
מהמקום הזה,
לא תמיד הפתרון של ללכת לסופר ולקנות את המבצע הכי זול נותן מענה לענין העלויות הגבוהות של משלוחי מנות
-
364
552
0
פעילה בקהילה
כנראה לא פירשתי אותך נכון, מה שכתבת על שקית נייר עם עוגה קנויה ושימורים/בקבוק יין גרם לי לחשוב שאת כן מתייחסת לרף מסוים של משלוחים כביכול לא קוימה בהם המצווה של משלוח מנות.
-
-
-
-
891
766
0
פעילה בקהילה
ברור שצריך התאמה למקבל וזה לא קשור לקונספט ועיצובים.
לחברה שלי יש צליאק וכשהיתה ילדה תמיד היתה מקבלת איזה משלוח עם גלוטן
אז זה באמת דוגמא מוגזמת לחוסר התאמה, וזה לאו דווקא קשור.
חמותי למשל תמיד מארגנת משלוחי מנות בשקיות כשכולם אצלה ובדר”כ זה יכלול קפה בקופסת זכוכית ועוד קופסת שימורים של אננס למשל,
ואני יודעת שהיא מביאה את זה עם כל הלב… היא יודעת שתמיד יש מה לעשות עם זה, והיא לא רוצה להביא חמץ.
כך שלא העיקר זה המוצרים המרשימים, בעיני לפחות.
-
64
86
0
פעילה בקהילה
במענה לכותרת,
רמת הלחץ הכלכלי היא בהתאם לצורה שבה התכוננו מראש.
ואם נניח לא ממש התכוננו מראש,
אז מה אפשר לעשות? פשוט להפעיל סדרי עדיפויות
ענתה תמי מאוד מדוייק, פורים בבסיסו לא יקר מאוד לעומת פסח.
עם ניהול סדרי עדיפויות, ניתן להגדיר לעצמינו מה הגבולות שלנו,
מה הכי חשוב לנו, ומה פחותכבר פגשתי אנשים שאמרו לי, אצלי העיקר בפורים זה הסעודה, משלוחי מנות זה בקטנה…
פגשתי אחרים שאמרו, חשוב לי מאוד להשקיע במשלוחי מנות, זה מבטא הערכה, הוקרה, כבוד, כל השאר זה פחות חשוב לי (ממילא מתארחת…)
ומי לא פגשה את אלו שתחפושות עומדות בראש? תחפושות בעלויות גבוהות+ צילומים+ מזכרת מדהימה?
או בריאות? חשוב לה סעודה בריאה, משלוחי מנות בריאים (וקצת יקרים)?
או יין? מכירים משפחות שאצלם איזה יין הולכים לשתות זה סוגיא בפני עצמה?
בקיצור, גם בתוך כל הערבוביא, אנחנו מחליטים מה הכי חשוב לנו בהתאמה ליכולות שלנו
ואם לא התכוננו השנה, נוכל להתכונן לשנה הבאה
-
1380
2114
0
פעילה בקהילה
מרשות לי לחלוק קצת על מה שנאמר כאן
אני אופי של חסכון ופשטות,
השתדלתי שיהיה פורים יפה אך בלי להשתגע
השנה הקצבתי לפורים 2000 ש”ח – שיהיה ברווח
גיליתי שזה ממש לא מספיק
חד פעמי לסעודה מעט חגיגי יותר + צלופנים וסרטים פשוטים עלה כ300 ש”ח
יינות 400 ש”ח
תחפושות לשורת ילדים ב”ה (התינוקת לא מתחפשת)- בסיסי, מינימום של אביזרים 400
מתנות למורות והגננות והרבעס 550 ש”ח (למטפלות לא הספקתי לדאוג – אז זה לא נכנס לחשבון 🙁 )
מתנות לאביונים 250
משלוחי מנות ביתי וממתקים למשלוחים של הילדים 200 ש”ח
סעודה – כבר ירד מתקציב אחר…….
כל פיפס לתחפושת עולה 10-20-30 ש”ח
מה שפעם עלה שקל שניים,
חד פעמי טיפה יותר פורימי גם עולה הרבה מאוד.
-
64
86
0
פעילה בקהילה
ניהול תקציב אינו קל.
אך אם חשוב לנו לעמוד ביעדי התקציב בכל מחיר, נצליח לעמוד בו
מה הכי חשוב לך מכל הרשימה שפירטת למעלה?
אילו דברים הכי חשוב לך שיהיה, ועל מה את מוכנה לוותר על מנת להצליח לעמוד בתקציב?אולי תצליחי לגייס אביזרים בהשאלה?
אולי יינות בסיסיים יותר?
אולי החד פעמי יישאר רגיל, כן גם הוא יפה…
נקודה למחשבה, אולי הגדרת התקציב לא היה מדוייקת?
אולי מלכתחילה היה צורך להגדיר סכום גדול יותר?
אולי כן יש לכם את היכולת להוציא את הסכומים שהוצאתם, אך אין לכם מטרה ספציפית לחסוך בעבורה ולכן למה לא להוציא על פורים.התשובות נמצאות אצלך. את מכירה את המשפחה שלך הכי טוב.
אף אחד לא יכול לענות על התשובות הכי נכונות עבורך
המילים נכתבות כמובן בפורום ציבורי, ויכולות להתאים או לא להתאים באופן אישי….
אם לא התאים לך, דפדפי הלאה-
1380
2114
0
פעילה בקהילה
לא זה היה הנושא
הבאתי את זה לדוגמא שהדברים של פורים עולים
ועולים הרבה!!
-
-
-
181
270
0
פעילה בקהילה
1) בהסתכלות שלי, אם שעות העבודה לא מוגבלות, וזמן שלך שווה זמן עבודה, פחות כדאי להקדיש זמן כדי לחסוך את השקלים הקטנים, ולכן אני לא קונה ברמי לוי\אושר עד\שערי וכו’ שמכלים את זמני וכוחי תמורת הרווח הכספי,.
בזמן הזה אני מנהלת שגרת חיים מאוזנת ו.. הולכת לעבודה בזמן, עובדת בערב עם יש עצבים. (אני לגמרי משקיעה זמן רב מאוד בתפירת תחפושות ומשלוחי מנות, אבל זה לא משיקול כלכלי, אלא מהרצון “לחיות”, ולכן לפעמים אני גם עלולה להיסחף לקיצוניות והחליט שהפעם מסתדרים עם מה שיש או מאלתרים בזול, ושוב, זה מגיע מממשחק מאתגר שהצבתי לעצמי ותו לא).
2) אם רוצים שמשלוח המנות ירבה אהבה ואחווה, בעיניי משלוח מנות צריך להיות “תואם סביבה”, אם השכנים שולחים משלוחים פשוטים, אין מקום להתקשקשות, דווקא מתוך מחשבה על התחושה שלהם כשהם יקבלו (נכוויתי עם זה פעם… איזה בושות היה לתת את המשלוח המושקע מדי בבניין החדש שעברנו עליו, אחרי שקיבלנו משלוחי מנות פשוטים, מניחה שגם לשכנים לא היה נעים לקבל ובטח לא “אהבה ואחווה”).
-
891
766
0
פעילה בקהילה
אולי את מרוויחה מעל 300 שקל לשעה… כי למי שמרוויחה קצת פחות שווה מאוד מאוד לקנות במקומות הזולים חוסך מאות שקלים בכל קניה שבועית ועל חודשית אני לא מדברת
-
181
270
0
פעילה בקהילה
ודאי שאת צודקת שזה חוסך מאות שקלים , השאלה אם בטווח פחות מיידי זה לא על חשבון “שווה-כסף” אחר.
לדוגמא, אני קונה במשנת יוסף כי יש תחנה מול הבית שלי (וסופר זה במרחק נסיעה), לוקח לי המון זמן לאתר את החפצים “בתוך הקרטון שם בסוף, והחלב תיכף יגיע, ותחפשי שוב את החסה , אם את לא מוצאת כנראה שלא הגיע”, כמובן שארוחת הערב מתעכבת ואחריה ההשכבה, ולפתוח מחשב ולעבוד (עם יכולת ריכוז) בכזה ערב זה נס, האם אני חוסכת כסף??
-
-
891
766
0
פעילה בקהילה
ממש ממש לא! לכן אני לא קונה שם. זה מאוד מאתגר ומעצבן. עם ילדים קטנים זה עוד יותר קשה. כל פעם חסר משהו אחר. צפוף ולפעמים צריך לאסוף בחושך… ועל ירקות אני בכלל לא מדברת. בקיצור, לא בשבילי. אבל ללכת בשעה יחסית ריקה לסופר גדול ומרווח יכול אפילו להרגיש חווית קניה 🙂
-
1756
2230
0
פעילה בקהילה
מסכימה עם זה שלא בכל מחיר שווה לרוץ רחוק
אם את מקדישה עוד שעה בשביל לעשות קניה שבועית במקום רחוק, וחוסכת בזה 300 ש”ח, אז בהנחה שהערך שעה שלך הוא פחות מ-300, זה בהחלט צעד מצבקש (בהנחה שהוא אפשרי לך כמובן)
או לחילופין, אם יש לך ילד גדול שיכול לעשות את זה בעצמו
אבל אם את רצה בערב לחנות רחוקה, לקח לך שעתיים הסיבוב (כי אחרי צהרים היית יכולה לקפוץ עם הילדים לסופר הקרוב), וחסכת 50 ש”ח, אז לא היה שווה
חוויה אישית שלי מהשנה, בהקשר הזה:
תמיד הייתי מסתכלת על התחפושות שנמכרות ב-350 ש”ח כמשהו הזוי
השנה הכנתי תחפושת, לבקשת הנסיכה, ובחישוב סופי יצא לי שזמן העבודה שהקדשתי לכך היה הרבה-הרבה יותר יקר מאשר 300 ש”ח. לא מתחרטת על זה, כי היה לי שווה את האושר של הילדה וההרגשה שטרחו והתאמצו במיוחד בשבילה, אבל בשיקול כלכלי קר, היה זול יותר לקנות תחפושת מוכנה, ולא, אני לא מקבלת 300 ש”ח לשעה
כמובן, זה נכון למצב שבו יש את האפשרות לעבוד ולהרוויח על השעות האלה
-
464
604
0
פעילה בקהילה
בלי קשר – כשקונים משהו איכותי בדרך כלל הוא נשמר מעולה ואח”כ ממשיכים להינות ממנו.
כשאת קונה נסיכה יקרה היא תוכל לשמש אותך אצל כמה ילדות
-
1756
2230
0
פעילה בקהילה
נכון לגמרי
בהנחה ובתקווה שהכמה ילדות הבאות ירצו / יסכימו להשתמש בזה
(שמלת הכלה המושקעת שלנו ממתינה בסבלנות לילדה שאולי תסכים ללבוש אותה)
-
181
270
0
פעילה בקהילה
לגמרי נכון ,
(לא בהקשר של תפירת תחפושות, כי תחפושת תפורה מחזיקה מעמד מצוין)
זול עולה ביוקר (בד”כ, אפשר להשיג גם מוצרים לא איכותיים ביוקר..), יש פה זוג נעליים של פפאיה שנקנה לגדולה ונלבש גם אצל השניה וכעת אצל השלישית.
גם במשלוח מנות, אפשר לשים 2 מוצרים יקרים, ש”עושים את זה” והמשלוח מכובד, ואפשר למלא בהרבה פשוטים… שלא עושים את זה בכלל…
-
1380
2114
0
פעילה בקהילה
משום מה התחפושות – כל שנה רוצים משהו אחר,
רק נסיכה וכלה זה קלסי שתמיד יבוא בשימוש.
-
-
44
80
0
חברה חדשה
אני מרגישה שיש הבדל בין פורים לפסח
כמו שכתבו על זה בעבר, כל החגים המשמעותיים באים כבר אחרי חודש של הוצאות עתק
אם זה חגי תשרי שבאים אחרי בין הזמנים ותחילת שנה ואם זה פסח שמגיע אחרי פורים
מה שאני מרגישה שהקושי בפורים זה, שהקניות הרבה פחות מרוכזות (אולי זה רק לי בכלופן, לא יודעת)
בפסח בגדול רוב הקניות מתנקזות לי למקום אחד (משנת יוסף לצורך העניין) + בגדים
העסק הרבה יותר ממוקד
בפורם, את מכינה תחפושת ואז חסר לך משהו – רצה לקנות, מכינה משלוחי מנות – חסר אז קונים עוד
ואז נזכרים שבעצם צריך משלוח מנות לראש כולל ולשכנה הגלמודה שזה מצווה הרבה יותר אמיתית ופעם היא אמרה לי שהיא אוהבת עוגות גבינה וכו’
וזה לא נגמר
אני כבר שבועיים במרוץ אחרי השלמות וכמובן שההוצאות בהתאם
מרגישה שאצלי פורים הוא אבדן שליטה על ההוצאות, בעוד פסח הרבה יותר מחושבן ומסודר
-
531
792
0
פעילה בקהילה
מקווה שזה נקרא קשור לדיון פה.
אנחנו עושים פסח השנה בפעם הראשונה בבית (חצי חג), ואני קצת מאבדת חשבון של כל מה שצריך לקנות בשביל זה (כלי מטבח ושולחן, מוצרים שלא משתמשים בהם כל כך במשך השנה, וכו’).
אולי יש כאן מישהי מסודרת מאוד, שיש לה רשימה כזו?
אני מחפשת את זה יותר בקטע של לחשבן את התקציב, לאו דווקא כרשימת קניות.
-
1380
2114
0
פעילה בקהילה
המלצה אישית,
שימי לך דף על המקרר או בכל מקום זמין, וכל פעם שתראי/תזכרי במשהו שצריך גם לפסח – תרשמי
בגדול: (לא הכל חובה, תלוי למה תזדקקי, אנחנו רכשנו כל שנה קצת עד שהגענו לאבזור מלא)
תנור / טוסטר אובן
גז, בלאך / פלטה, מיחם מים
מכשירי חשמל: מיקסר / מקצף ידני / מעבד מזון / בלנדר יד / מכשיר שייקים (אצלי זה חובה!!)
כלי בישול: סירים, מחבתות, כלי ששת, פטיש שניצלים, סכינים, מספריים לעוף, מקלפים, מפצחי אגוזים, מריות לאפיה
כד לחלב, קערות, תבניות
צלחות, כוסות, סכום, כלי הגשה
מפות, כיסוי למצות, כלי למצות בשרי וחלבי, מלחיה, מחזיק מפיונים, ברכונים, פותחן ליין
שימי לב כלי אוכל אפשר חד פעמי, לפעמים זה עדיף, חוסך לעמוד לשטוף כלים כל החג,
-
531
792
0
פעילה בקהילה
וואו, תודה על הפירוט!
על רוב הדברים פה באמת לא חשבתי…
-
-
1756
2230
0
פעילה בקהילה
מוסיפה על הרשימה:
מגבים לשיישים
מחזיקי סירים
במקום תנור / טוסטר אובן, תשקלי מיני קיצ’ן
כיסוי לשישים
כיורים פלסטיק
אלמגוב / מייבש כלים מתקפל
מגבות כלים לפסח
קרש חיתוך
קומקום חשמלי
לגב פלטה – תבררי, הרב ששאלנו אמר שאפשר לשים נייר כסף עבה על הפלטה של כל השנה ולהשתמש בפסח
-
531
792
0
פעילה בקהילה
מיני קיטשן יעיל גם לבשרי?
-
1756
2230
0
פעילה בקהילה
מאוד!
יש לי לפסח לבשרי, מכינה בו בגדול הכל
-
531
792
0
פעילה בקהילה
תודה!
נראה לי באמת אלך על זה.
-
-
-
-
-
75
106
0
פעילה בקהילה
הכלל הוא לבדוק הכנסות קבועות באופן שנתי ולא חודשי ולהוסיף להם הכנסות ח” כגון: מס הכנסה שלילי, מענקים שונים, צפוי מענק חג מההורים? את עושה קיטנה בחופשים? מוסיפה שעות בחודשים מסוימים? ולחלק ל12.
כנ”ל גם את ההוצאות הקבועות והשוטפות + הוצאות חודשיות/ אחוזיות של הוצאות חריגות: תשרי, אדר, ניסן, חנוכה, חופש הגדול, שבועות… טיפול שיניים, או טיפול רפואי אחר, חתונה מתוכננת….
ככה יודעים כמה יש לנו כדי להוציא. ואם דחוף להוציא יותר, איך אפשר להגדיל את ההכנסה-
עד כאן התאוריה.
האם זה עובד תמיד בכל שנה?
אני יכולה לשתף שלא יש זמנים שהתנהלות לחוצה היא מלחיצה ולא בריאה וצריך פתרונות אחרים.
-
884
66
0
מנהלת קהילה
תגובות מגוונות עם מכנה משותף אחד כמו שאני רואה אותו: הרצון לשפר. וזה נהדר.
חשבו לי להתייחס במיוחד לנושא של עמידה או לא בתקציב.
מה הסיבות להצלחה בעמידה בתקציב ומה הסיבות לאי הצלחה ובכלל מהי הצלחה בעמידה בתקציב.
פותחת לה דיון חדש. תגיבו שם!
והכנות קלות ונעימות כדי להגיע לחג שמח ומרומם מתוך שמחה!
-
Log in to reply.