קנייה חודשית – מעלות וחסרונות, טיפים וכל מה שיש לכן להשמיע… אשמח
קדם ‹ Forums ‹ כלכלת המשפחה נדלן והשקעות ‹ קנייה חודשית – מעלות וחסרונות, טיפים וכל מה שיש לכן להשמיע… אשמח
-
קנייה חודשית – מעלות וחסרונות, טיפים וכל מה שיש לכן להשמיע… אשמח
פורסם ע"י אילת השחר אומנות הבמה והפקות תוכן on 05/02/2025 ב11:25 pmרציתי לשאול לדעתכן,
בתור משפחה צעירה וקטנה עדיין (+1)
אני מתלבטת תקופה ארוכה ועדיין לא מצאתי את הנוסחה,
איך נכון לעשות את הקניות השוטפות לבית שלי.
אני גרה באזור שאין בו שום רשת מזון גדולה, (כדוגמת אושר עד ורמי לוי, שערי רווחה או יש חסד) יש לנו רק ‘מכולת גדולה’ (מוכרת גם פירות וירקות, קפואים וכל מה שיש בסופרים – אהממממ בערך. תמיד חסר דברים חשובים) ויקרה מאוד, בלי פרופורציות. (מדברים על זה בלי סוף כאן אבל תכל’ס אין לו תחרות והוא מפקיע מחירים להנאתו)
ניסיתי לערוך קנייה ‘חודשית’ באושר עד לפני תקופה, זה היה ממש פרויקט אגדי. שלא תשאלו. והלהעמיס, והפריקה… בקיצור שישו ושמחו.
סוף דבר, אחרי יומיים כבר נגמרו בבית כמה דברים (לא מדברת על לחם- חלב ופירות-ירקות) ואחרי שלושה ימים מצאתי את עצמי מזמינה קנייה משמעותית משוק העיר (יש להם משלוחים אלינו והיה מבצע חינם באותו יום) חשבתי שתספיק לשבועיים לפחות אבל אחרי שבוע,
רשימת הקניות הגיעה לאורך של קנייה נוספת, (בנוסף לדברים שלא הגיעו משוק העיר ). הפעם הזמנתי מאתר אחר, לנסות גם אותו אבל להם חסרו אפילו יותר דברים מהקודמים
בשבוע השלישי ניסיתי לחזור למשנת יוסף (לא קניתי שם תקופה בשל מספר שיקולים אישיים) אבל להם הרי אין הכל כל שבוע….
בקיצור, אשמח לכל עצה, הכוונה, המלצה או תובנה –
איך מארגנים קנייה חודשית באמת, (אני לא מצליחה לחשבן מה הולך להיגמר ומה יישאר לי גם עוד חודשיים)
מה משתלם יותר ומה פחות,
האם יש בעיה ב’לזרום’ ופשוט לקנות כל יומיים מה שנגמר?
בקיצור, שתפו מניסיונכן,
ותודה למי שקראה את מגילתי המפורטת… פשוט זה כבר יושב לי בראש מלא זמן…
hadrat הגיבה לפני 2 חודשים, 1 שבוע 10 חברות · 9 תגובות -
9 תגובות
-
891
774
0
פעילה בקהילה
אמנם אני גרה בעיר שיש בה סופר גדול מהרשימה הנ”ל
אבל קורה שנתקעים ויש לי מכולת בבניין הסמוך וסניף ברכל באותו רחוב (לא יקר כמו המכולת אבל לא זול 🙁 )
אז אני בחיים לא קונה במכולת… למרות שהיא במרחק פסיעה. יכולה לספור על כף ידי את הפעמים שכן.
בגדול – עושים קניה שבועית (זו”צ +3)
אם נתקעים – קונים בברכל
במכולת זה כשנתקעים בשישי והכל סגור…
חודשית לדעתי קשה לעמוד בזה
-
1380
2120
0
פעילה בקהילה
קניה חודשית מעולה ב2 תנאים:
1. שיש לה היכן לאכסן הכל
2. שזה לא יגרום לך לצרוך יותר
זאת אומרת אם נגיד את קונה ממתקים לחודש יש סיכוי גדול שזה יגמר הרבה יותר מהר – נכון? 😜
כדאי לך לעשות רשימה של המוצרים שאת רוכשת ולבדוק – מה תשתמשי אותו דבר גם אם יהיה לך סטוק בבית (כמו שמפו מרכך, אבקת כביסה, נייר טואלט חד פעמי – וזה אינדיבידואלי לכל משפחה..)
ומה תצרכי יותר כשזה כבר בבית. (חטיפים, מאכלים מסוימים, שתיה )
מה שאת משתמשת בצורה שווה – כדאי לך לעשות קניה חודשית במקום זול – אם יש לך מספיק מוצרים לרכוש שם – לא שווה לרוץ לאושר עד רק בשביל דבר אחד.
מה שתצרכי יותר – תבדקי מה יוצא יותר זול, לרכוש במקום קרוב לבית / בהזמנה שבועית ולשלם על המשלוח / לרכוש כמות יותר גדולה לפי הצריכה המוגברת באושר עד שהוא יותר זול.
אני למשל ראיתי שכשיש לי הרבה ביצים – אני צורכת הרבה יותר, מצד שני אם ההפרש במחיר משמעותי, אני מעדיפה לקנות הרבה ולהשתמש הרבה – סה”כ זה בריא וכולם נהנים מזה,
ממתקים אני בד”כ לא ירכוש יותר גם כשיש מבצע – כי לא שווה לי לשלם עוד 5 שקל על מוצר שעולה 10 אם אני לא מעוניינת להשתמש בו.
-
884
66
0
מנהלת קהילה
וואו, פתחת כאן שרשור מעולה.
קניות. מי לא מתמודד איתם ביומיום?
אז מה יש לי לומר:
אתחיל בשאלה: מה הסיבה לקנות בקניה חודשית?
אולי קניה דו חודשית או שבועית מתאימה יותר?
אז איך אפשר לדעת?
כמו שמועד הקניה, מקום הקניה וכו’
הם אינדיבידואליים לכל משפחה,
כך גם אופן הקניה, יומיומית, שבועית או חודשית.
אחד המנגנונים שקיימים אצלינו כאנשים
וחשוב שנהיה מודעים להם, כדי
להחליט כל כמה זמן לרכז קניה
היא מצב קיים של צריכה משתנה
בהתאם למלאי הזמין לנו.
כלומר, ככל שיש יותר מלאי
כך אנחנו צורכים יותר מאותו המלאי.
עכשיו, כשאנחנו מודעים לתופעה הזו
אנחנו יכולים לנהל אותה יותר טוב
ובצעם לוודא שבכל רגע נתון
יש לנו את הכמות הנדרשת ממלאי X
ואין לנו עודפים שהם פוטנציאל לצריכה עודפת.
דוגמא:
שרי מאוד רצתה שוקולד. בא לה.
אמא פרגנה ברצון ושלחה את יוסי
לקנות, בין השאר גם שוקולדים.
הוא חזר עם שלוש חפיסות.
זה היה בשעה 19:00 בערב.
בבית נמצאו באותה העת 6 אנשים.
בשעה 00:00 לא נותרה קובית שוקולד אחת בארון…
אז מה זה אומר?
שהכמות הייתה נצרכת?
שהכמות הייתה מדויקת?
אולי הכמות הייתה עודפת והצריכה הייתה בהתאם למלאי הקיים?
מאוד יכול להיות.
ולכן, אם קונים בקניה חודשית
עלולים להיקלע למצב שהמלאי
שנקנה עם חשבון נכון
אזל לפני תום החודש.
כלומר, רצינו להיות יעילים יותר
אבל בסופו של דבר היינו פחות.
אז כשאנחנו מחליטים על
סוג הקניה יומית, שבועית או חודשית
יש לשים לב לנקודה החשובה הזו.
מי שרוצה מדריך קניות
שכתבתי בפורים שעבר
ורלבנטי לכל יום, יכולה לשלוח אלי מייל לאישי.
וקדימה, מה אומרות שאר הבנות?
איך מסתדרים עם הדבר הזה
שנקרא קניה, מלאי וצריכה.
-
-
40
44
0
חברה חדשה
אני אמנם בשלב יותר מתקדם (5 ילדים כ”י), אבל כן נהנית ממשנת יוסף בצורת החלוקה של המוצרים,
בכל שבוע יש מוצרים שונים, כך שבסופו של חודש עם תכנון נכון יש לי את רוב המוצרים שאני צריכה בבית.
חייבת לסייג:
א. אין לי מניות שם.
ב. היו תקופות שלא התאים לי (אם בגלל כמויות שפחות התאימו או תקופות שניסיתי לצמצם שימוש באשראי).
ג. כמעט תמיד נדרשת להשלים קניה ברשת גדולה כלשהי, כי יש מוצרים שאין או שלא אהבתי מה שכן היה, אבל עדיין זו לא קנייה ענקית בהיקף של חודש, כך שכל העניין של סחיבה ופריקה נהיה קל יותר.
-
1769
3096
0
מנהלת קהילה
אנחנו עם 3 ילדים צפופים כ”י, ורשתות מזון מרחוקות מאוד (15-20 דקות לפחות).
לצרות שאני אוהבת להשוות מחירים ומוצרים, לעקוב אחר מבצעים וכד’ – פשוט לא מגיעה לזה.
די חיים על משנת יוסף (אי אפשר איתם, אי אפשר בלעדיהם. אחד הדברים הכי מפוצצים זה קיצוץ המוצרים בלי לעדכן מראש). לצערי הם לא מביאים עלים בכשרות בד”ץ ע”ח, ואת זה קונים אצל הירקן במחיר הגון (מאד!)
די מחושבת עם המוצרים, מאחר שלא תמיד יש הכל, ולכן לפעמים קונה כמויות. השלמת הכנסה – במכולת עם מחירי הזהב 🙁
זה לא מומלץ, נכון, אבל בשקלול הנתונים שלי – זה מה יש.
בפעם האחרונה שהלכתי לשערי רווחה היה בבוקר. הגעתי, העמסתי, התקשרתי לבעלי שיגיע, וחזרנו הביתה עם הסחורה. זה החזיק יפה, כי העמסתי כמויות. אבל גמר לי בוקר של עבודה. רווחי? לא בטוחה.
גם להשיג בייביסיטר בערב (אם משיגים) זה 25 ש”ח לשעה, והתענוג לוקח מינימום שעתיים. בסוף כבר לא יוצא לי כזה הפרש, אם אני מתבססת על משנת יוסף ולא על המכולת
-
50
86
0
פעילה בקהילה
אם אתם משפחה קטנה ויש רכב
אז תוכלי לעשות לכם יום בשבוע קבוע שבו אתם הולכים לקניות עם הילד
לפי רשימה שעשית במהלך השבוע,
מניסיון זה ממש מומלץ ונח
ומפחית את השימוש ללכת למכולת יקרה
וכמעט אין השלמות במהלך השבוע
(כל פעם שאת נתקלת במוצר שכמעט נגמר או נגמר תרשמי בדף שיהיה במקום קבוע).
בהצלחה.
-
359
290
0
פעילה בקהילה
אנחנו זו”צ עם 2 קטנים.
ועם רכב אבל עדיין מוגבלים ב”ה בשעות(הוא בכולל – אני בעבודה)
כך שגם המושג של זמינות גבוהה לא נכון בעבורנו.
על כל פנים.
אנחנו עושים קניה שבועית או חד שבועית- כלומר פעם בשבועיים.
מאד מאד משתדלת לא לעשות השלמות מתחת לבית.
גם כי יקר, וגם כי אני טוענת שזה גומר את כל “הכסף הקטן” בחודש- ובשניה מגיעים במכולות ל100-200.
בנוסף, בשבועות שאנחנו לא עושים קניה גדולה אנחנו כן עושים השלמות במכולת אבל רק ביום שישי מכוונים הוצאות שבת וחג שאז יש ברכה מיוחדת…
בגדול אני מסכימה גם עם הדעה של החילוק.
סבונים, אבקות כביסה טואלט וכזה באזור הפעם בחודש חודשיים.
ושאר המצרכים תלוי מה תדירות השימוש.
וכ”כ נכון לכל מי שאמרה פה שאם קונים יותר, משתמשים ביותר…
החיסרון במשנת יוסף (אצלי לפחות)חוץ מהאיסוף וכ’ זה התחושה שוואו אני יכולה לקנות הכל ובטח שצריך את זה ואת זה ..
וככה בקלות חורגים וקונים דברים מיותרים.
בהצלחה לכולן
-
64
86
0
פעילה בקהילה
במענה לפותחת האשכול,
1- נסי לזהות מהם הכמויות המתאימות למשפחה שלך, על ידי רישום, אפילו בסיסי, של כל המוצרים הקבועים שחוזרים על עצמם, בהפרדה שבועית/ חודשיתשבועי-
20 מלפפונים
15 עגבניות
חבילת חסה
2 חבילות פסטה
2 עופות
מגש חזה
2 חלב/ 1 גבינה
וכו וכו….חודשי-
אבקת כביסה
2 מרכך כביסה
2 סבון כלים
3/4 חבילות טיטולים (בדר”כ מתאזן עם המבצעים בשוק)
שמפו
חד פעמי/ שקיות מזון/ אשפה
וכו וכוספוילר- הכמויות כל הזמן משתנות… וזה האתגר כל הזמן, לשנות את הכמויות בראש,
זה “פשוט” לנעוץ בראש, במקום 20 מלפפונים אז 252- הבנה איפה הכי נכון לכם לבצע קניות, ולהתאים את הכמויות
כאן מתחברים עם ההפרדה של הצרכים החודשיים והצרכים השבועיים
האתגר במשנת יוסף- לקנות את הכמויות המתאימות לבית שלכם ולא להיתקע באמצע,
ולכן אנשים שמשנת יוסף קצת תוקע אותם, יחשבו את הכמויות הנדרשות לבית שלהם ברמה חודשית, וירכשו בהתאם למחזוריות שיש שם, זאת אומרת לקנות אבקת כביסה למרות שעדיין יש לי שליש חבילה, כי כשיגמר לי לא יהיה במשנת… מאתגר, דורש תכנון ומודעות לכמויות שלנו.
ולכן יש אנשים שקונים “סטוקים” במשנת של טישו/ חד פעמי/ חומרי ניקוי וכו…במידה ואתם לא קונים במשנת יוסף- פשוט לרשום ברשימת הקניות את כל מה שעומד להיגמר, אבל לא ברגע האחרון, אלא כמה לפניו. לא לקנות כשנשארו 2 טיפות סבון כלים…
הצלחות!
-
98
50
0
פעילה בקהילה
אז אני זו”צ +3
אנחנו עושים קניה שבועית
אני עושה רשימה של כל מה שחסר בבית -מחשבת כמויות
ועושה קניה
לשבת קונים בשישי -מחשבים את זה כהוצאות שבת ..
במידה וחסר משהו באמצע שבוע -קונים את המוצר הספציפי
הצלחה לכולםם
Log in to reply.