קרן פנסיה או קופת גמל?

קדם Forums נדלן קרן פנסיה או קופת גמל?

• קרן פנסיה או קופת גמל?

פורסם ע"י לאה פיש  הייטק on 31/10/2024 ב4:06 pm

דיברתי עם יועץ פנסיה שהמליץ לי להעביר את הסכום שנצבר בקרן הפנסיה שלי לקופת גמל ולפתוח קרן פנסיה חדשה בשביל כיסוי של אובדן כושר עבודה וכו’.

הוא אמר שמכיוון שאני משקיעה במסלול s&p בקרן הפנסיה 30% מושקע באג”ח, ובקופת הגמל הכל מושקע במניות, ולכן התשואות טובות יותר.

אשמח לחוות דעת ממי שמבינה בתחום, מה הסיכונים ומה הסיכויים? האם זה באמת מומלץ?

חגית כץ הגיבה לפני 3 ימים, 18 שעות 6 חברות · 8 תגובות
  • 8 תגובות
  • שרה מינצער

כללי
    חברה
    05/11/2024 ב11:29 am

בוקר טוב, בתור סוכנת ביטוח פחות ממליצה על זה , והנה כמה נקודות למה

1. שימי לב שקרן פנסיה יש תקופת אכשרה למצב רפואי קיים, מה שאומר שאם את מרוקנת את הקופה , את מתחילה לצבור ותק מהתחלה, כך שיכול להיות מצב של אובדן כושר עבודה והוא לא יכוסה.

2. נכון להיום אין כבר אג”ח מיועדות כמו שהיה פעם , לא יודעת בדיוק את הגיל שלך אך ככל הנראה אין לך 30% באג”ח, זה בעיקר למבוגרים….

3. הד.נ. בקופ”ג הרבה יותר גבוהות מבקרנות פנסיה.

• רבקי גרינוולד

כללי
    חברה
    05/11/2024 ב12:19 pm
    מנהלת קהילה בקדם

גם אני יודעת שבד”כ ממליצים לשים את הכספים בקרן פנסיה ולא בקופת גמל

• אא בב

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    05/11/2024 ב1:00 pm

הרעיון של לעביר לקופת גמל ולפתוח קרן פנסיה חדשה זה שחלילה במקרה מוות השאירים (בעל ילדים) יקבלו סכום חודשי מהקרן פנסיה וגם את הצבירה בקופת גמל כחד פעמי.

בקרן פנסיה הצבירה לא משפיעה על הכיסוי הביטוחי ובכל מקרה השאירים יקבלו לפי ממוצע שכר וגובה הכיסוי הקיים.

זה היתרון היחיד בהעברת כסף לקופת גמל.

מבחינת השקעה של SP500 במידה ומעוניינים שזה יהיה 100% ניתן לפתוח קרן פנסיה כללית הכוללת כיסוים ביטוחים ובה ההשקעה זה 100% 500SP

לגבי ה-30% בכל הקרנות פנסיה המקיפות בכל גיל בכל מסלול 30% מהכסף מושקע באג”ח ומבטיח תשואה של 4.25% י

מבחינת דמי ניהול מצבירה

בקרן הפנסיה את משלמת באזור 0.2% קצת יותר או קצת פחות תלוי בשכר שלך.

בקופת גמל זה בד”כ באזור ה-0.5%

כפי שרשמו מעלה צריך לקחת גם בחשבון שבכל ניוד תקופת אכשרה של 5 שנים מתחילה מחדש.

לסיכום היתרון היחיד זה יותר כסף רק לשאירים חלילה במקרה מוות.

• חגית כץ

חשבונאות ויעוץ מס
    מובילה
    05/11/2024 ב3:07 pm
    מנהלת קהילה בקדם

תודה לאה, על השאלה שלא מעט שואלות את עצמן? ותודה לשרה, רבקה וא א על התשובות.

בואו נרחיב:

משנת 2008, בו חייב צו הרחבה לפנסיה חובה את כלל המעסיקים במשק (ואת העובדים) להפריש לפנסיה הנושא יותר מדובר וטוב שכך. מטרות החסכון הפנסיוני הוא לייצר לעובד בטחון כלכלי בגיל פרישה, בחלק מהמסלולים גם להבטיח תשלומים במצבי אבדן כושר עבודה וכל זה בערוץ חסכון מפוקח ובבחירת העובד.

יש מספר מסלולים, כמו שרשמתן: קופת גמל, קרן פנסיה וגם ביטוח מנהלים. אבל חשוב לי להדגיש נושא אחד חשוב:

ההבדלים בין המסלולים מבחינת ההתאמה לעובד משמעותיים ולכן חשוב להתייעץ עם יועץ פנסיוני בעל ניסיון ואובייקטיבי כדי שייתן לעובד את המידע המתאים לו והייעוץ הנכון ומבלי שתהיה לו נגיעה באיזו קופה העובד יחליט להפקיד את הכספים.

מעבר לזה, יש משמעות גם לבחירת מסלול ההשקעה של הקופה שבחרת וגם כאן חשוב למצוא את אפיק ההשקעה שמתאים לכל אחת. מי שיודע להמליץ על מסלולי השקעה הוא יועץ השקעות.

למי שרוצה להרחיב את הידע ממליצה על הקישור לאתר האוצר שלי: https://haotzarsheli.mof.gov.il/Subject/Pages/Types-Of-Pension-Savings.aspx.

• רחל עומסי

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    06/11/2024 ב10:21 am

כיועצת פנסיונית בלתי תלויה, אני נתקלת בהמלצות של סוכנים שפחות מבינים במשמעות של קרן הפנסיה ורואים את העמלה שלהם המתקבלת מכזה מעבר … הגורמת למבוטחים עוגמת נפש.

להלן כמה סיבות למה לא בטוח כדאי לבצע פעולה כזאת, :

* בגמל אין כיסוי ביטוחי, ניוד קרן פנסיה פעילה גורם להתחלת תקופת אכשרה חדשה-כמו שרחלי כתבה

* דמי הניהול בגמל יקרים יותר

* בפנסיה משלימה- אמנם מושקע 100% בשוק ההון אך אין הבטחת תשואה,

* בפנסיה משלימה- בפרישה תרצי לאחד זאת לקרן הפנסיה הרגילה כדי לחסוך בתיאום מס כל שנה וכבר לא יתאפשר כי הסכום יעבור את התקרה האפשרית לניוד למקיפה (סכום הניוד יכלול גם את הרווחים ולא רק את ההפקדה השוטפת).

* דמי ניהול במשלימה- צריך להתמקח כדי להשיג דמי ניהול מוזלים וזהים למקיפה, אם הסוכן יעביר לחברה שונה מהמקיפה, דמי הניהול יהיו מקסימליים.

* הפקדות שוטפות למשלימה- צריך לוודא כיסוי ביטוחי מלא.

כמובן שזאת אינה המלצה אישית הואיל ואין לי את הנתונים האישיים שלך

המסקנה הינה- אל תמהרי לבצע שינויים על סמך המלצות או מידע ושאלות בפורומים שונים, מדובר בעתיד שלך!

• חגית כץ

חשבונאות ויעוץ מס
    מובילה
    06/11/2024 ב11:42 am
    מנהלת קהילה בקדם

תודה רחל על הסקירה המקיפה.

משפט הסיום שלך משמעותי מאוד ונכון:

המסקנה הינה- אל תמהרי לבצע שינויים על סמך המלצות או מידע ושאלות בפורומים שונים, מדובר בעתיד שלך!

בנוסף, חשוב לדעת מה ההבדלים בין סוכן פנסיוני לבין יועץ פנסיוני.

סוכן פנסיוני: מי שמוכר את פוליסת הביטוח ונהנה מעמלות. יש לו עניין שתבחרי בקופה שהוא ימליץ לך.

יועץ פנסיוני: מייעץ מקצועית מהו המסלול המתאים לך ואין לו טובת הנאה מהבחירה שלך בקופה מסוימת.

לכן:

כאשר את מתלבטת מה המסלול המתאים לך (קופת גמל, ביטוח מנהלים או קרן פנסיה) הכתובת היא יועץ פנסיוני.

כאשר את מחפשת מי שינהל לך את הטכני מול קופת הגמל/ קרן הפנסיה הכתובת היא סוכן פנסיוני.

בהצלחה רבה,

חגית

• שרה מינצער

כללי
    חברה
    19/11/2024 ב10:54 am

שימי לב שאם תעשי חשבון עלות ד.נ. על הצבירה וכמה עולה ביטוח חיים על הסכום הזה כנראה שיהיה יותר זול לקנות ביטוח חיים מאשר לשלם את הד.נ. (כמובן שתלוי גובה צבירה וכמה ד.נ. הצלחת להגיע)

• חגית כץ

חשבונאות ויעוץ מס
    מובילה
    19/11/2024 ב3:49 pm
    מנהלת קהילה בקדם

תודה שרה על תוספת המידע, אבל ממליצה שוב לקראו את המסקנה מהדיון:

המסקנה הינה- לא למהר ולבצע שינויים על סמך המלצות או מידע ושאלות בפורומים שונים, מדובר בעתיד שלך!

בנוסף, חשוב לדעת מה ההבדלים בין סוכן פנסיוני לבין יועץ פנסיוני.

סוכן פנסיוני: מי שמוכר את פוליסת הביטוח ונהנה מעמלות. יש לו עניין שתבחרי בקופה שהוא ימליץ לך.

יועץ פנסיוני: מייעץ מקצועית מהו המסלול המתאים לך ואין לו טובת הנאה מהבחירה שלך בקופה מסוימת.

לכן:

כאשר את מתלבטת מה המסלול המתאים לך (קופת גמל, ביטוח מנהלים או קרן פנסיה) הכתובת היא יועץ פנסיוני.

כאשר את מחפשת מי שינהל לך את הטכני מול קופת הגמל/ קרן הפנסיה הכתובת היא סוכן פנסיוני.

בהצלחה רבה,

חגית

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן