והפעם עם נחמי זלצברג- המוח המנצח

קדם Forums הוראה למידה ועזרים והפעם עם נחמי זלצברג- המוח המנצח

• והפעם עם נחמי זלצברג- המוח המנצח

פורסם ע"י דבורה חזקיה- נעים בלמידה מנהלת קהילה בקדם הוראה רכזות וחינוך on 19/02/2022 ב8:10 pm

שבוע טוב,

והשבוע אי נותנת את הבמה,

לאישה מדהימה שהכרתי לאחרונה-נחמי זלצברג

מאמנת למצוינות מוחית, ומטפלת קוגניטיבית פרטנית בילדים עם קשיי התנהגות והתפתחות.

נחמי- הבמה שלך,

פרטי לנו קצת על עצמך,

ועל אילו תחומים תוכלי לענות.

ד. הגיבה לפני 2 שנים, 9 חודשים 3 חברות · 5 תגובות
  • 5 תגובות
  • נחמי זלצברג

טיפול
    חברה
    19/02/2022 ב11:10 pm

שלום לכולן

אני מטפלת בילדים עם בעיות התנהגות בעיקר, התחום הזה הוא רחב וכולל ילדים עם בעיות קשב וריכוז, בעיות למידה והתפתחות, אבל תכלס מה הכי מפריעה להורים? לצוות במוסדות הלימוד? ההתנהגות של הילד.זה התוצאה שאנחנו רואים והיא יכולה לשבת על הרבה גורמים.

הטיפול נעשה בדרך של משחק . אנחנו מחזקים את הצדדים החלשים והלא מפותחים במוח שבעצם גורמים לילד לא להצליח בהרבה תחומים. אימון המוח הוא קריטי כי המוח הוא המקור לכל ההתנהלות וההתנהגות שלנו.

אני עובדת בשיטה הוליסטית – שלמה . חשוב מאוד לעבוד בשיתוף עם ההורים ולכן מדריכה את ההורים ,פעם בשבוע,כיצד להתנהל מול הילד,נותנת כלים לשינוי וחיזוק העמדה הנפשית הפנימית של ההורים שמשפיעה פלאים על הילד. ההורים הם חלק בלתי נפרד מההתפתחות התקינה של כל ילד.

אשמח לענות על שאלות שקשורות להתנהגות, קש”ר, התפתחות , למידה ועוד .

• דבורה חזקיה- נעים בלמידה

הוראה רכזות וחינוך
      מובילה
      20/02/2022 ב2:07 pm
      מנהלת קהילה בקדם

שאלה שקיבלתי בפרטי:

שלום נחמי, יש לי ילדה בכיתה ב’

יש לה הפרעת קשב- לא בדקנו כי אני לא אוהבת לתייג.

אבל המורה מתלוננת שהיא לא תמיד מרוכזת.

אנחנו מתנגדים לקחת כדור.

יש לך רעיון אחר בשבילה?

תודה

• נחמי זלצברג

טיפול
        חברה
        20/02/2022 ב10:11 pm

שלום לך,

בתור אמא את לא יכולה להגדיר אם לבת שלך יש הפרעת קשב או לא. גם לא לפי התלונות של המורה. ילדה שלא תמיד מתרכזת עדיין לא אומר שיש לה הפרעת קשב. את צודקת שאת לא רוצה מיד ללכת על טיפול תרופתי. יש הרבה מה לעשות לפני שרצים לכיוון הזה.הרבה מאוד ילדים מוגדרים כבעלי הפרעה ומדי הרבה ילדים מקבלים ריטלין בלי סיבה אמיתית.

קודם כל שימי לב ממתי התחילו התלונות על חוסר ריכוז. זה כך מתחילת שנה? איך היה בכיתה א’? את יכולה להצביע על משהו מסוים שהתרחש לאחרונה (או מהזמן שהתחילו התלונות?) את רואה בבית הבדל בילדה , היא מתנהגת באופן שונה ממה שהייתה רגילה? בבית את גם שמה לב שהיא לא מרוכזת? לא מסיימת מטלות, לא ‘שומעת’ כשאת מדברת אליה, כל דבר לוקח לה הרבה זמן לבצע?

אני עובדת עם ילדים עם קשיי קשב וריכוז דרך משחק. אני מתאימה משחקים או פעילויות ספציפיות שמחזקים את האזור האחראי על הקשב במוח .הפעילות הזאת עושה את אותה פעולה שעושה הריטלין למוח – יצור של דופמין.במקרה של עבודה על קשב- נעשה הרבה פעילות גופנית. כך המוח לומד לחזק את התדר הסנסו -מוטורי בעצמו ,מה שישאר לאורך זמן לעומת הריטלין שמשפיע רק בזמן שהתרופה בדם ולאחר מכן ההשפעה מתפוגגת.

אני יכולה להציע לך פעילות פשוטה שתוכלי לתרגל כל יום עם הילדה במשך 10עד 20 דק’ ביום. התרגיל הזה מגדיל את הערנות הסביבתית של הילד ומשפיע על הקשב שגם קשור למרחב של הילד.

תנפחי 2 בלונים. הילדה צריכה לזרוק את שתיהם באוויר ולדאוג להשאיר אותם למעלה בלי שיפלו על הרצפה. צריך לצורך כך תשומת לב מרוכזת למרחב סביבה . זה יכול להיות מאוד מאתגר בהתחלה אבל תמשיכו לתרגל כל יום עד שהיא תתקדם ותצליח לפחות רצף של 20 דפיקות על הבלונים (מלמטה- כדי לשמור עליהם באוויר)

אם תתמידי בתרגול יומיומי (את יכולה לפנות אלי באישי כדי לקבל עוד רעיונות) את תראי בעז”ה אחרי תקופה שיפור בריכוז של הילדה!

הרבה הצלחה ונחת.

נחמי

• דבורה חזקיה- נעים בלמידה

הוראה רכזות וחינוך
    מובילה
    22/02/2022 ב7:46 pm
    מנהלת קהילה בקדם

בנות,

כדאי לנצל!!!

נמי איתנו עוד שלושה ימים אחרונים.

יש לך שאלה?

נצלי את ההזדמנות!!

• ד.

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    22/02/2022 ב9:55 pm

קודם מאיזה איזור את?

אילו מענים את יכולה לתת לבתי ספר, אם כבר הזכירו בשרשור אחר את הסל השקלי….

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן