לצורך תחקיר לספר – דרושה מומחית לדיסלקציה או מכירה מקרוב.
קדם ‹ Forums ‹ הוראה למידה ועזרים ‹ לצורך תחקיר לספר – דרושה מומחית לדיסלקציה או מכירה מקרוב.
לצורך תחקיר לספר – דרושה מומחית לדיסלקציה או מכירה מקרוב.
פורסם ע"י ת. עקבי הייטק on 25/12/2025 ב11:01 pmלצורך תחקיר לספר – דרושה מומחית לדיסלקציה או מכירה מקרוב.
בעדיפות לידע או ניסיון בבעיות מרחב וקשיי שליפה.
תודה!
ת. עקבי הגיבה לפני 3 ימים, 7 שעות 3 חברות · 3 תגובות- 3 תגובות
פעילה בקהילה יש ברקוביץ
מפוברסקי ב"ב…
תפתחי ספ טלפונים
פעילה בקהילה אני מורה להוראה. מתקנת. עברו אצלי גם תלמידים שהוגדרו כדיסלקטים. אני סקפטית לגבי ההגדרה. אם זה מביא הטבות לילד- זה טוב. אבל למעשה, דיסלקציה זו תוצאה רגעית, זו לא הפרעה/ לקות.
קושי בקריאה יכול לנסוע מקושי שפתי, פונולוגי או חזותי, והקריאה זה רק תוצאה של קשיים ראשוניים במיומנויות אלה.
כל אדם שלא יודע לקרוא מכל סיבה, או שלא עלו על מנגנון הקושי הספציפי שלו או שעדיין לא נמצאה המורה שהצליחה ללמד אותו או שיש לו לקות אחרת שמונעת ממנו בין היתר להגיע לקריאה טובה.
ברור שאדם עם פיגור קשה לא יהיה מוגדר כדיסלקט. למה? כי יש לו בעיה אחרת, מי חושב על הקריאה בכלל?
אם מישהו חושב שימצא אדם שכל הבעיה שלו זה קריאה והוא דיסלקט טהור, זה לא יקרה בחיים.
ההצלחות שנותנות לי הכי הרבה סיפוק זה תלמידים שאנשי מקצוע מנוסים אומרים "היא לא תדע לקרוא, תראי מה אפשר לשפר כדי שתוכל להסתדר קצת בחיים". ואז אחרי 36 מפגשים הילדה קוראת חלק. היה לי מקרה כזה עם ילדה בכיתה ב' ועם נערה בכיתה י"א(!!!).
פעילה בקהילה תודה לך, אבל דיסלקציה היא הגדרה רחבה יותר מ'לא יודע לקרוא'.
בכל אופן, מצאתי מישהי שסייעה לי.
תודה!
Log in to reply.