פתיחת שנת הלימודים תשפו – מכתב להורים

קדם Forums הוראה למידה ועזרים פתיחת שנת הלימודים תשפו – מכתב להורים

• ה

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    01/09/2025 ב7:36 am

כתוב גם תאום מסרים,

והשאלה הנוקבת היא מי אמור לתאם מסרים עם מי?

ההורים עם בית הספר?

או שאולי חינוך וההחלטות על הילדים הם של ההורים ובית הספר צריך לתאם מסרים עם ההורים??

• מרים ג

הייטק
      חברה
      01/09/2025 ב7:58 am

איך בדיוק?

בית ספר יתאים את מסריו למאות הורים? הורה הורה ושגיונותיו?

ברור שבאופן כללי תפקיד ההורים ליישר קו מול בית ספר ולא להיפך.

• הדסה ש

הייטק
    חברה
    01/09/2025 ב8:22 am

שאלה נוקבת אולי, אבל תשובה פשוטה ממש.

בחרת לשלוח ילד לבית ספר מסוים? ישרי איתו קו. אחרת רע לך ורע לילדים.

לא מתאים לך הקו של בית הספר? חפשי מוסד לימודים אחר שיתאים לך ויהיה לך קל להתיישר איתו.

לא אומרת שבית אמור לבטל את הקו שלו, אבל כן להתיישר עם המוסד החינוכי.

• ריקי ריקי

כללי
    חברה
    01/09/2025 ב10:46 am

אני רוצה להאמין שהתכוונת שהתקשורת הפתוחה, ההערכה ההדדית ואחידות המסרים, הם דו סטריים

אני מניחה שבית הספר מתכונן להזמין את ההורים ל"מעגל אימהות" פעם בשבוע או בחודש, לשמוע את מה שיש להן לומר ולבצע התאמות בהתנהלות

אני מניחה שיש אסיפת מורות פעם בחודש ובה דנים בתלונות ההורים ובודקים מה מוצדק ומה לא

ובוודאי שלפני פתיחת שנה"ל היה אצלכם "פורום הורים" שבו דנו נציגי ההורים ונציגי ביה"ס בתיאום הערכים, הציפיות והמסרים שיועברו באחידות לתלמידים

אשרייך

• מרים ג

הייטק
      חברה
      01/09/2025 ב10:54 am

באמת יש לך כל כך הרבה מה להגיד לבית הספר? הארות, הערות, תלונות, הצעות לשיפור וחידוד מסרים?

אשרייך. את נשמעת ממש אמא תורמת. אני ממש לא מעונינת להגיע פעם בחודש למעגל אמהות, בטח לא פעם בשבוע.

אין לי כל הרבה מה לומר, וגם לא בקשות להתאמת ההתנהלות.
      ולגבי הערכים, הציפיות והמסרים, אני די זורמת עם הקו הכללי של בית יעקב.

סך הכל בית הספר ממש בסדר לי ואני מאד מרוצה. כנראה שאני ממש עוף מוזר, או טיפוס כנוע במיוחד.

• ריקי ריקי

כללי
        חברה
        01/09/2025 ב11:06 am

אין לי כ"כ הרבה דברים להגיד לבית הספר

שמחה שטוב לך, גם לי טוב ועדיין אני רוצה להשמיע את קולי היכן שחשוב לי לעשות זאת

• י. א.

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    02/09/2025 ב8:39 am

בית צריך ליישר קו עם המוסד!!!
    אם לא מתאים לך המוסד תחפשי מוסד אחר
    אני חושבת שמוסד הוא לא רק לימודי הוא בפרוש גם חינוכי
    הצוות עוזר לנו לחנך את הילדים,
    לא קובע אלא עוזר…
    לדעתי צריך שיתוף פעולה מלא בין המוסד- הצוות לבין ההורים
    זה חשוב וקריטי בשביל הילדים שלנו!

• אהובה מליח

טיפול
    חברה
    02/09/2025 ב4:06 pm

וואוווווווו, לא חשבתי שיתפתח כזה דיון מהדרכה בסיסית לגבי שיתוף פעולה בין הורים למורים.

גילוי נאות, בשנה הבאה אני הולכת ללמד קורס שלם בנושא, כך שאתן מבינות, שזה לא נושא לדיון / פוסט אחד ועל אחת כמה וכמה לא לתגובה בתוך פוסט.

אחידות המסרים שהתכוונתי אליה היא פשוטה ביותר. הדיון שהתפתח כאילו זרם לכיוונים שונים. זו גם הסיבה שהדגשתי ששלחתי את הדף הזה להורים.

שיתוף הפעולה בין הורים לצוות החינוכי מחייב אחידות במסרים המועברים לתלמידים על ידי שני הצדדים, כך הם זוכים למעטפת הוליסטית של ערכים ומבוגרים אחראים. לדוגמה שכיחה של תיאום ציפיות, כאשר התלמיד מאחר באופן מוגזם. אם מדובר בכיתות נמוכות, ברוב המקרים העבודה היא מול האם, אך כאשר מדובר בכיתות הגבוהות, בהחלט המחנכ/ת יכולים לתאם עם ההורים שהם יחלקו את העבודה ביניהם. כלומר, האם דואגת שהתלמיד ילך לישון בשעה סבירה, שהכל יהיה לו מוכן בבקר וכן מעירה את התלמיד פעמיים בלבד. אם בכל זאת הוא מתעכב או מאחר, הוא עומד מול המורה וצריך להתמודד מול האיחור שלו. דוגמאות נוספות הן הכנת שיעורי בית, תלבושת נקיה וכו'.

למותר לציין, כי אין זה נכון שבית הספר הוא מוסד לימודי בלבד, בפרט בחינוך שלנו. בית הספר משלים את החינוך בבית, ולכן בית הספר אמור להיות ברוח הבית והערכים המוקרנים בו.

כמו שציינתי לעיל, הנושא רחב מאד, רק רציתי להבהיר למה באמת התכוונתי בדברים, למרות שהדיון כאן הוא מבורך!

העיקר שנזכה להיות שליחים טובים לילדי ישראל ❤

• הדסה ש

הייטק
    חברה
    01/09/2025 ב11:27 am

אולי כאן ההבדל בין בית ספר קהילתי לבית ספר אזורי.

ועדיין אני חושבת שלטובת הילדים מומלץ ליישר קו עם בית הספר.

שוב, נקודות מסוימות שבהם הבית שלנו נוהג אחרת הם לא סתירה ליישור קו כללי עם המערכת.

אני לא מקנאה בילדים שההורים שלהם מלאים בטענות כרימון על המוסד החינוכי שבו הם לומדים.

• הדסה ש

הייטק
    חברה
    02/09/2025 ב8:55 am

רשמת כך: "לא חושבת שנכון שבית ספר יעביר מסרים חינוכיים, רעיוניים, השקפתיים שנוגדים את השקפת ההורים (לא לטוב ולא למוטב)" אם מדובר בבית ספר אזורי אז ודאי שכל רעיון חינוכי יהיה מקובל על הורים מסוימים ונוגד השקפה של הורים אחרים. ואת כן מצפה שבית הספר יחנך.

אז לא ברור מה הוא כן אמור לעשות

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן