BA במתמטיקה + בכיר במדעי המחשב – מאפשר להיות מחנכת ומורה לקודש בתיכון?

קדם Forums הוראה למידה ועזרים BA במתמטיקה + בכיר במדעי המחשב – מאפשר להיות מחנכת ומורה לקודש בתיכון?

• BA במתמטיקה + בכיר במדעי המחשב – מאפשר להיות מחנכת ומורה לקודש בתיכון?

פורסם ע"י אפרת ב  הייטק on 07/10/2024 ב7:10 pm

בסמינר למדתי תכנות, אבל אני רואה את עצמי כמורה מחנכת ולמקצועות קודש לא פחות מאשר כמתכנתת. בשנים שלמדתי תכנות לא למדתי הוראה ולא קיבלתי תעודת הוראה. אני עכשיו בשנה ג’ ומכננת להשלים לבכיר במדעי המחשב, כדי שאוכל להיות מורה למדעי המחשב בתיכונים. אם אני בוחרת לעשות BA במתמטיקה ומתקבלת להיות מורה למתמטיקה/למדעי המחשב באחד התיכונים – אני אוכל להיות מורה מחנכת/למקצועות קודש, אם בהנהלה יתרשמו שאני מתאימה? או שהעובדה שאין לי תעודת הוראה ביהדות תהיה בעוכריי?

עיקר השאלה שלי היא – האם הדרך שלי להיות מחנכת היא לעשות BA ביהדות וכך להרוויח תעודת הוראה ביהדות, או לעשות BA במתמטיקה (או שאולי יש דרך אחרת שאיני מודעת אליה). כי אם BA במתמטיקה פותח את כל האפשרויות שפותח BA ביהדות – אז לכאורה הוא עדיף, כי אפשר להוציא ממנו רישיון הוראה במתמטיקה, בהנחה שיש לי את הידע הנדרש.

אפרת ב הגיבה לפני 1 חודש, 1 שבוע 4 חברות · 11 תגובות
  • 11 תגובות
  • אפרת ב

הייטק
    חברה
    08/10/2024 ב11:25 pm

טוב, ביררתי והתשובה הייתה שבשביל להיות מחנכת זה לא משנה במה יש לך BA. וכן לא צריך שום הכשרה מיוחדת בשביל להיות מורה להוראת קודש.

אם יש למישהי השגות על הדברים – אשמח שתגיבי.

אם כך, אני אשמח להבין כמה דברים (אפילו אם יש לך תשובה רק לאחת מהשאלות – זה יעזור מאוד!)

1. נניח שאני עושה בכיר במדעי המחשב ו-BA במתמטיקה (ומוציאה רשיון הוראה במתמטיקה), אני יכולה להורות בתיכון את שני המקצועות הללו. לעומת זאת, חברותיי למסלול הוראת מתמטיקה – לומדות שנתיים בשביל התעודה הזו (ושנה שלישית בכיר), עושות BA במתמטיקה ויכולות ללמד רק מתמטיקה.

מה הקונץ? אחרי המסלול המתואר אני באמת אקבל שתי תעודות ואוכל ללמד מתמטיקה בדיוק כמותן?

2. מה אני נדרשת לעשות כדי להוציא רשיון הוראה במתמטיקה על סמך ה-BA?

3. למה BA ביהדות הוא טוב? זה נראה דבר מיותר לגמרי! (הרי באותן שעות – מי שיש לה את הידע הנדרש יכולה להוציא BA באנגלית/BA במתמטיקה ולקבל עוד מקצוע ביד, כשבעצם BA ביהדות לא נדרש לשום משרה).

• חיה כ

חשבונאות ויעוץ מס
    חברה
    09/10/2024 ב12:38 am

ראשית, כמה זמן לוקח ללמוד בשביל להוציא בכיר במדעי המחשב? (כמה שעות צריך? כמה שנים?…)

שנית, את בטוחה שאם הבכיר הוא במדעי המחשב את יכולה להוציא עליו בי אי במתמטיקה?

• אפרת ב

הייטק
      חברה
      09/10/2024 ב1:04 am

בכיר במדעי המחשב – שנה אחת, יום אחד בשבוע (אני מתכננת ללמוד בימי שישי שזה יוצא שלוש שעות שבועיות).

אני יכולה לעשות BA בתמטיקה אכן לא כהמשך ישיר אלא כהסבה, שזה מוסיף 240 שעות ל-BA. אבל גם אם אני בוחרת לעשות BA ביהדות אני צריכה להוסיף 240 שעות להסבה (ו-BA במדעי המחשב אין, לפחות לא לפי מה שביררתי. אין כמעט בנות שרוצות את זה).

• ruthi

הייטק
        חברה
        09/10/2024 ב1:15 am

בטח שיש BA במדעי המחשב.

במכללת בית וגן.

זה מסלול השלמה לבוגרות סמינר בעלות בכיר.

אם יש לך תעודת הוראה רגילה זה לעשות מעבר למה שכולן עושות עוד איזה השלמה קטנה.

שנתיים, פעם בשבוע בערב. ממש קליל.

ממש ממש תואר BA במדעי המחשב מ0, אני לא יודעת..

אני כן יודעת שלמדה איתי בזמנו מישהיא שעשתה שם תואר BA במתמטיקה (ממש מהתחלה) ונכנסה לחלק מהשיעורים שלנו כדי שיהיה לה גם מדעי המחשב

• ruthi

הייטק
    חברה
    09/10/2024 ב1:10 am

לא ידוע לי שיש כזה דבר בכיר במדעי המחשב.

בכיר זה בהוראה.

יש אפשרות להוציא תעודה מורה בכיר בהתמחות של מדעי המחשב/מתמטיקה / כל דבר אחר
    בד”כ סמינרים נותנים תעודת הוראה בהתמחות יהדות + המסלול בו למדת.

כדי להוציא תואר ראשון לא משנה באיזה תחום,

אם אין לך תעודת הוראה, זה להתחיל מ0.

לא יודעת עד כמה מכירים בתעודה המקצועית.. כלומר עד כמה זה יקל לך מהלימודים.. (ולא יודעת אם מסלול הסבת אקדמאים להוראה רלוונטי בשבילך, כי אין לך תואר)

גם אני למדתי תכנות בסמינר שלא עשיתי בו תעודת הוראה, אבל כן רציתי לעשות תואר בba במדעי המחשב ולא להתחיל מהתחלה, מה אני עשיתי?!

הרי בסופו של דבר, כבת שנמצאת במסגרת סמינר אני נמצאת בשיעורי קוד/הרצאות של רבנים/שיעורים כאלה או אחרים שלא קשורים למסלול תכנות.

בשביל כל בת אחרת שכן עושה תעודת הוראה, אלו מלא שעות שנחשבות לה עבור תעודת ההוראה, ולמה שאת תפספסי אותן כשעות עבורך?!

איפה שאני למדתי התארגנו כמה בנות שרוצות להשלים לתעודת הוראה ועשינו מסלול השלמה להוראה.

כלומר גם התחלנו להגיע לבכיר (כמו כל הבנות) וגם למדנו בוקר אחד בשבוע והשלמנו את מה שלא עשינו – שזה דידקטיקה וצפיה. (בעיקר)

נתנו לנו לעשות כל מיני חוברות למידה עצמית (היה בתקופת הקורונה למזלי)

וקיבלתי תעודת הוראה כמו כולם (עם מלא הקלות)
    עם התעודת הוראה הזאת הלכתי להשלים תואר בקלות ממש… ולא הייתי צריכה להתחיל את הכל.

מה שאני ממליצה לך לעשות, זה מה שאני עשיתי, לראות אם זה אפשרי/אופציונלי.. כי בסופו של דבר אלו מלא שעות של קודש שנחשבות שעות עבור ההוראה וחבל שילכו לך לפח

כדי לקבל רישיון הוראה, זה אחרי שנה של סטאז. (מה שלמשל אני לא עשיתי)

בהצלחה 🙂

• אפרת ב

הייטק
      חברה
      09/10/2024 ב1:37 am

וואו תודה רותי על המענה המפורט

אני כרגע מתכוונת ל-BA אקווילנטי כי בחרתי לא לעשות תואר, אבל אין ספק שהמידע היקר שנתת פה יכול להיות בהחלט רלוונטי לבנות שיקבלו היתר מרב לעשות תואר ויחפשו על זה כאן.

נכון, התכוונתי לתעודה מורה בכירה בהתמחות של מדעי המחשב. בגלל שמכירים בחלק משעות הקודש שלמדנו כשעות חינוך וכשעות יהדות – אפשר לצמצם את ההשלמה ליום אחד בשבוע בלבד (זוהי קבוצה שלומדת בכיר שמורכבת כולה מבוגרות תכנות). אבל היום היחיד הזה בשבוע מאפשר לקבל תעודת מורה בכירה רק על מדעי המחשב ולא תעודת הוראה של יהדות. חברות שלי שלמדו הוראה בסמינר – כל הקודש שהן למדו מצטרף אצלן לתעודה של מורה ליהדות, ואצל בוגרות תכנות בסמינרים – ממש לא (ככה אחרי בירור מעמיק מאוד אצל האחראית על הבכיר באחד מבתי המורה הגדולים). הלוואי שמישהי הייתה מוצאת דרך להכיר לי בכל אותן מאות שעות שלמדתי לצד חברותיי, כשהן זכאיות בגינן לתעודה נוספת ואני פשוט לא…

את כן קיבלת תעודת מורה ביהדות, או רק במדעי המחשב? כי זה נראה שאנחנו מדברות על אותו דבר…

ה-BA שהתכוונתי שאין, זה BA אקווילנטי במדעי המחשב.

ה-BA שעשית – מה בעצם המטרה שלו? זה נחשב כתואר ראשון במדעי המחשב? כתואר ראשון בחינוך? יש לך מה לעשות איתו בלי רשיון הוראה?

• ruthi

הייטק
        חברה
        09/10/2024 ב2:10 am

האמת לי היתה סיעתא דשמיא.

הבטיחו לי תעודת הוראה במדעי המחשב, מי שהבטיחה לי את זה (כלומר שאיתה קבענו את המסלול השלמה) לצערי נפטרה.

נפלתי בין הרגליים, התעקשתי , הגעתי עד למשרד החינוך.

בסוף הביאו לי תעודת הוראה מדעי המחשב + יהדות.

האמת, זה גם די הגיוני.

המדעי המחשב- כל החלק של הלימודים בתכנות נחשבים אליו.

היהדות – זה כל הלימודי קודש.

אז אם יש לך את שתי השעות הללו, למה לא להתעקש לקבל תעודת הוראה עבור שתיהם?

לגבי תואר אקווילנטי אני לא באמת מבינה בזה, מה זה דורש, מה זה נותן. האם מבחינת משרד החינוך זה נחשב אותו דבר.
        הBA שיש לי כיום זה נחשב BA במדעי המחשב
        כלומר הוראת מדעי המחשב (הרי כל התעודות של BA זה הוראה = חינוך)
        תכלס לא עשיתי כלום עם התואר, כי אני כן עובדת בסוף בתחום התכנות
        אם יבוא יום ואני ארצה לעשות רישיון להוראה, כנראה שאצטרך לעשות שנה סטאז וכל מה שנדרש ולאחר מכן אקבל אותו.

• אפרת ב

הייטק
          חברה
          09/10/2024 ב2:17 am

תודה רבה רותי

את מקסימה

את זוכרת אולי למי הגעת במשרד החינוך/עם מי דיברת/פרטים כלשהם מהתהליך? כל פרט יעזור לי מאוד… לא חשבתי בכלל על הרעיון לפנות למשרד החינוך…

אני לא יכולה לשלוח הודעה פרטית (אני חדשה), אז אני מאוד אשמח אם תיצרי איתי קשר במייל כשתוכלי

efratb33 (וההמשך כרגיל).

• אפרת ב

הייטק
            חברה
            09/10/2024 ב2:26 am

ראיתי שאני כן יכולה לשלוח הודעה כחדשה

אז אם יש לך פרט כלשהו שאת זוכרת מהתהליך ממש אשמח שתשתפי אותי בפרטי.

תודה!

• דיתי דאל

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    09/10/2024 ב11:17 am

אם את רוצה להיות מחנכת בסמינר את צריכה “אמא מורה” או “פרצוף רבנית”, לא תעודה.

🙂 🙁

• אפרת ב

הייטק
      חברה
      09/10/2024 ב1:45 pm

גם בתיכון?

יכול להיות שיש מקום שיעשה בעיות למי שאין לה תעודת מורה בכירה ביהדות?

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן