להגיב ל: סיפור/ מ. וינברג

קדם Forums כתיבה ספרותית סיפור/ מ. וינברג כתיבה ספרותית

• מירי

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    02/12/2024 ב4:07 pm
    1918
    4436
    0
    ותיקה

פרק מ”ו

חן- לפני שנה.

תמיד אהבו חן והודיה להשתמש בדמיון המפליא ביניהן, כדי לשעשע קצת אנשים.

הרעיונות המקוריים היו בדרך כלל של חן. שכן אף על פי שהודיה הייתה נהנית מגוונים ועניין, ואוהדת דברים שוברי שגרה, היא הייתה שונה מאד מחן באופייה הרגוע והחלק.

חן לעומתה, שופעת מרץ, מעוף ויצירתיות, וכשהחליטה משהו לא עבר זמן רב עד שביצעה אותו.

ביום שני, כשהכל התחיל, אפילו לא עודכנה הודיה בתעלול הנוכחי, אך את פרותיו היא חוותה היטב על בשרה.

יש זמנים כאלה, שחן מרגישה שהיא חייבת, אבל חייבת לעשות משהו מקורי ומעניין- עכשיו! משהו שיזניק את האדרנלין בדמה..

יום שני היה היום הכי משמים בשבוע- חשבון, חשבון, הנדסה, דקדוק, אנגלית. יום שאפשר בקלות לצאת בו מהדעת. העובדה שהודיה נשארה באותו יום בבית כי לא הרגישה טוב, רק העמיקה את מצב רוחה העגום של חן. כיתתה של הודיה צמודה לכיתתה שלה והן נפגשות די הרבה במהלך היום, עדיין זוכות למבטים משתאים.

הצלצול נישא ברחבי בית הספר, מודיע על עוד שיעור מדכא, ובהחלטה פזיזה אחת מחליטה חן להיכנס לכיתתה של הודיה, ולהתיישב במקומה בטבעיות.

דקה אחרי שהיא מתיישבת, המורה נכנסת. חן נבהלת ממה שעשתה, אבל כבר אין לה דרך חזור. היא רק מקווה שהיא תוכל לשרוד שיעור שלם במשחק של דמות אחרת.

יש מורות שהן משותפות לשתי הכיתות- שלה ושל הודיה. אבל המורה אילה לוינסון היא מורה רק של הודיה, וחן אפילו אינה יודעת אם היא מודעת שהודיה תלמידתה- תאומה.

תחילת השיעור עובר בסדר. המורה מרצה על שוא נע, נעה הלוך וחזור ברחבי הכיתה.

ואז קורה משהו שגורם לחן להתכווץ על מקומה באימה. המורה כותבת מילה על הלוח, מסתכלת על כולן, עיניה נעצרות בה.

יוחאי נכנס למשרד כשחיוך זחוח על פניו. הוא מרגיש קצת שיכור. גם מעייפות- מאז הבשורה אתמול הספיק לישון רק שעתיים. וגם מאושר. הוא מיליונר אמיתי! אף אחד לא מדמיין כמה כסף יש לו!

“שלום יוחאי”. גלזמן עסוק בתיק מורכב, הוא מעיף על יוחאי מבט.

“שלום שלום! מה שלומך?” יוחאי מתקשה להסתיר את אושרו.

“ב”ה! אתה נראה שמח היום!” גלזמן מסתכל על יוחאי בפליאה. יוחאי תמיד מלא בשמחת חיים, אבל היום זה נראה קצת חריג.

“אני שמח כל יום! כל יום צריך להודות לה’!” עכשיו גלזמן בטוח שקרה משהו.

“זה בטוח. מה, לא תספר לי מה קרה שאתה ככה עליז?” מעמיד גלזמן פני נעלב.

“אני לא יכול לספר”. פורס יוחאי את ידיו. “אני..” הוא מניח אצבע על פיו. “אתה מבין?”

“לא כל כך. זה משהו סודי?”

“סודי סודי. האמת אני הייתי רוצה לספר, אבל אמא שלי הזהירה אותי שלא כדאי לי”.

“הו, נשמע מעניין!” גלזמן אדם פיקח ועורך דין משופשף. כמה שאלות חקירה מצידו והסוד יפרוץ החוצה.

“אתה לא מדמיין איזה מעניין זה!” יוחאי שם יד על פיו, צוחק.

“תן לי לנחש. עשית איזה עסקה טובה והרווחת הרבה כסף?”

“מתחמם, מתחמם..”

“אני מבין שמדובר בכסף. מה? קיבלת פתאום ירושה?”

“חם, רותח!”

“אל תגיד לי שזכית בפיס..” נשנק גלזמן.

“אששש!” מוחא יוחאי כפיים, מרוצה מאד. הוא לא סיפר, כיבד את אמא, וגם גלזמן יודע עכשיו ואפשר להתלהב איתו ביחד. “איך עלית על זה?”

“מההההההההה? אני לא מאמין!!!! בכמה מדובר?” לא הגיוני שדווקא יוחאי יזכה בפיס! אבל במחשבה שנייה- למה לא בעצם?

“תנחש”. מתיישב יוחאי על הכסא, מסתובב במהירות.

“יוחאי, אמרתי לך כבר שזה עושה לי סחרחורת”. אומר גלזמן. “מה? מיליון? סוג כזה?”

“קרררר”.

“15 מליון?”

“מתחמם, אבל עדיין קר”. מתפקע יוחאי מצחוק.

“יותר? 30 מליון”.

“חחחחחם, אבל יותר”.

“40?”

“אששש!”

גלזמן מתקרב ליוחאי, מעניק לו חיבוק חזק. “אתה בטוח שלא חלמת על זה בלילה?”

“בטח שחלמתי על זה! גם אני וגם זהבה! זהבה אפילו צעקה מתוך שינה שלא יגנבו את הכסף”. יוחאי נרגש.

“התכוונתי- זה קרה באמת, חוץ מהחלום?” גלזמן מתלבט אם להאמין. הוא יתקשר אחר כך לאמא של יוחאי, לוודא אם זה באמת קרה, אחר כך- אם יתברר שיוחאי אכן זכה בפיס, הוא יראה מהם הצעדים הבאים. יוחאי צריך עזרה בהתנהלות נכונה, בטח ובטח בדבר שגם אנשים שקולים ונבונים נופלים בו, כמו זכייה בפיס.

לתגובות

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן