דיון – קידום הקהילה
קדם ‹ Forums ‹ כתיבה ספרותית ‹ דיון – קידום הקהילה
-
דיון – קידום הקהילה
פורסם ע"י תהילה ב הייטק on 09/01/2025 ב2:00 pmמעלה פה מה שהעליתי בדיון לאן מועדות פנינו. אשמח שתוסיפו ככל העולה על רוחכן 🙂
אתגרי כתיבה – אולי עם פיצול לספרות ושירה.
אתגר סיפורי המשכים – משהו מעניין שנתקלתי בו (ונוכחתי לראות שרץ פה בדיון של שירים כלשהו), כותבים קטע, מישהי אחרת ממשיכה. ללא עלילה (כן מתפתח משהו בסופו של יום, אבל לא מוגדר), כתיבה לשם כתיבה והתקדמות.דיונים בנושאים שונים – יש הרבה, אפשר לפתוח דיון רק על זה.
ביקור סופרות – הצגת שאלות ספרותיות לעוסקות בזה כיום (לשם כך דרושה היכרות עם המדוברת, אבל בטוח לי שלכמה פה יש קשרים)
ביקורות ספרים – חלק משמעותי מהעניין והכיף.
יש עוד?
מירי הגיבה לפני 2 שבועות, 5 ימים 17 חברות · 73 תגובות -
73 תגובות
-
9559760פעילה בקהילה
אתגר מילים – כותבת מילה, כמו ‘תיק’, ‘נעל’ ואפילו: ‘כבוד’. התוצרים -יפתיעו את כולנו, אני בטוחה 😉
-
341240חברה חדשה
לא הבנתי, תוכלי לפרט?
מה זה אומר אתגר מילים?
שהמילים יהיו נושא?
-
9559760פעילה בקהילה
נניח והאתגר הוא ‘תיק’. צריך לכתוב קטע קצר שכולל את המילה, זה הכול 🙂
-
-
-
261100חברה חדשה
אפשר להעלות סוגות נוספות של כתיבה
תסריטאות (זה מה שמענין אותי…)
כתבות תוכן – רעיונות לנושאים, רעיונות לביצוע,
ראיונות -
146324600פעילה בקהילה
אני מתכננת בלי נדר להעלות סיפור בהמשכים שאני עוסקת כרגע בכתיבתו.
לאחר שיהיה לסיפור תקציר והסיפור עצמו יהיה מוכן, אצור קשר עם הנהלת קדם
לבקש רשות להעלות את הסיפור בקהילה כתיבה ספרותית.
זה יכול לקחת זמן, אז אני וכל השאר נתאזר בסבלנות.
-
9559760פעילה בקהילה
מחכה בסבלנות מעכשיו. רק לא ברור לי – לשם מה אישור?
-
146324600פעילה בקהילה
ככה היה כתוב בכללים של “כתיבה ספרותית” שרות רוט כתבה בשעתו. שצריך לתת תקציר למנהלת הקהילה/קדם, ולהודיע אם רוצים לקטוע באמצע בשל זכויות יוצרים, ואז היא מאשרת את זה.
-
-
-
20480חברה חדשה
(גם ואולי אפילו בעיקר בגלל הדיבור בדיון המקביל על הנושא)
אני חושבת שכדאי לפתוח דיון בנושא כתיבת שירים מהפן המקצועי.
השאלה היא אם באמת נצליח לשמור על הדיון מקצועי.
אם כן זה יכול להועיל לנו במיוחד לאור הכמות של השירים בפורום. אבל יתכן וזה רק יעורר יותר סערה בעניין אם יקחו את זה לכיוון האישי-רגשי.באופן אישי מעניין אותי מאוד דיון כזה בתור אחת שכותבת (אמנם למגירה בעיקר) שירים בכל מיני סגנונות ומתבססת בעיקר על ידע שלומדת עצמאית.
-
34980חברה חדשה
אהבתי מאוד את הרעיון שלך, חיה.
להעלות מדי פעם ניתוח של שיר, או כללים בכתיבת שירה, או סקירה על סוגות שירה מסוימות – יכול לשנות את כל הצורה שהקהילה מתייחסת לשירה.
הייתי בעבר בפורום שירה שנוהל ע”י @tamarabi , והיא העלתה מדי פעם מאמרים מקצועיים. תמר, אולי את רוצה להמשיך בזה כאן?
-
95120060מנהלת קהילה
ובכל זאת דעתי שיש להקצות לשירה את המקום שלה, ולא להפוך את כל הפורום לכזה.
חלקו התחום הכתיבה הוא מסוים מאד. ז’אנר ספציפי ויחודי שלא יתכן ויאפיל על יתר התחומים הרבים (לצורך השוואה – למה לתסריטאות אין יחס זהה? כתיבת מאמרים, כתיבה שיווקית, תחקירנות וכתיבה היסטורית, אינספור תתי נושאים שקשורים לסיפורת (דו שיח, הבעה, סוג המספר, פיתוח עלילה, סיפור היסטורי, דיוק, סיום ועוד מליון נושאים). בקיצור, לא חסר מה, חוץ משירה…
-
9559760פעילה בקהילה
טכנית אפשר לפתוח קהילה פנימית אם יש מספר מעוניינות, לא?
מי שמעוניינת להוביל קהילה פנימית לשירים – מוזמנת לפתוח דיון שכותרתו יהיה: קהילה פנימית לשירים וכדומה ולבקש מכל מי שבעד להגיב.
כשיהיה מספר תגובות משמעותי- לשתף את ההנהלה.בהצלחה!
-
12120חברה חדשה
הייתי חושבת יותר על לתת תגים לכל נושא שנפתח ואם היה אופציה למשתמשים לסנן לפי התגים (אולי דורש פיתוח… 😁)- אם יתחילו עם פורומים פנימיים זה לא יגמר…
-
34980חברה חדשה
היה דיבור על זה לפני כמה שנים.
כמו שהמצב היום – אם יש קהילה פנימית לשירה, זה יוציא הרבה זבל מהפורום הכללי של כתיבה ספרותית, ומצד שני – אין סיכוי שכותבות שירה אמיתיות ימצאו שם ביטוי. מה לעשות.
-
-
34980חברה חדשה
חס וחלילה להפוך את כל הפורום לכזה!
כמו שאפשר להעלות מאמרים מקצועיים בכל הנושאים האחרים שקשורים לכתיבה, כמו הסדרה על התסריטאות, כך גם להתייחס לשירה בתור ז’אנר מקצועי ולא סתם גיבוב של מילים על דף.
בעיניי, כל דיון שהוא בנושאים מקצועיים יוסיף רבות לרמה הכללית של הפורום.
-
20480חברה חדשה
מסכימה ובדיוק לזה התכוונתי בתגובתי (להתדיין ולכתוב על שירים מהפן המקצועי- רק כי ראיתי שמדבר פה להרבה)
לא התכוונתי שצריך וכדאי לעודד שזה יתפוס מקום גדול מידי פה בקהילה.
אם כבר תופס מקום כלשהו- לפחות שיהיה יותר מקצועי.
ואני רואה שבהחלט כבר הוסיפו ופתחו פה דברים 🙂
-
95120060מנהלת קהילה
היום תחום השירה תופס כ-97% מכלל נושאי הפורום.
זה יחסו בעולם הכתיבה?
-
20480חברה חדשה
ברור שלא.
הכוונה שלי הייתה שאם גם כך הוא תופס פה הרבה מקום לפחות שהשירים יהיו מקצועיים.
נ.ב. אני אישית הרבה יותר נהנית לקרוא ולשתף קטעים ספרותיים (ולכתוב שירים למגירה 😉)
-
9559760פעילה בקהילה
השאלה היא למה זה קורה. האם הסיבה היא בגלל שיש פחות כותבות ממשוררות – במקרה כזה להבנתי אין מה לעשות, אלא אם התכנון שלנו הוא לאלץ משוררות להתחיל לכתוב למרות אי רצונן. או שהכותבות לא מוצאות מקום להתבטא או תועלת – שאז אנחנו ככלל אמורות להירתם ולסייע כל אחת ממה שבידה.
את האמת אומר בהזדמנות זו – בעבר, כשפרסמתי פה סיפור בהמשכים עתידני מעורב פנטזיה, היו לו הרבה התנגדויות. חלקן קיבלתי ואכן ביצעתי שינויים נדרשים, שכללו שינויים נרחבים בעלילה. בשאר – היו כאלה שלא ראיתי כנכונים והנותרים אפילו לא ידועים לי – הם הועברו למנהלת והיא לא הסכימה לשתף אותי כי לטענתה לא הייתה להם רלוונטיות. אפשר לומר שזה לא עשה לי חשק להמשיך ולשתף…
-
95120060מנהלת קהילה
במצב הנתון בפורום – התשובה ברורה.
כל הגיג מקבל את התואר ‘שיר’ וזוכה לאמפתיה בהתאם. אז למה לא?
כשתפתחי עיתון תראי משהו שונה לחלוטין. כמה כתבות יש? כמה סיפורים? וכמה שירים? כמה ספרי שירים יוצאים (בהו”ל מוכרות ולא פרטיות) וכמה סיפורים? קשה לומר שיש יותר משוררות מכותבות.
רק בעולם בו כל מילה מתקבל כשיר, בלי להצדיק את קיומה בכללים – זה ככה.
יותר פשוט לכתוב ככה, מאשר להדרש לכללי כתיבה בסיסיים.
חייבת להוסיף מהמקום שלי: גם כשמתבקשת ביקורת – אם זה משהו שלא דורש ממני לוגיסטיקה עמוקה, אני משתדלת. אבל לעקוב אחרי כל הסיפורים והטקסטים הארוכים שאין בינים לבין כתיבה ולו כלום – גדול עלי. זה דורש זמן ומשאבים. לא משהו שאת יכולה להסביר במשפט וזהו.
-
9559760פעילה בקהילה
כל מילה! העניין הוא שאני לא רואה פה יותר מדי כתיבה… להבנתי גם אם השירים יופסקו לעלות – קטעי הכתיבה לא יתחילו להפציץ פה… לכן חושבת שמלבד לטיפול בשירים הלא-ראויים לשמם (ועידוד הראויים – נצרך.) צריך לעודד כתיבה. באמצעות אתגרים, משוב, דיונים מפרים וכו’
-
95120060מנהלת קהילה
בהחלט. כרגע לא ממש מרגישה שיש כאן פרטנרים לזה 🙁
אולי כשהקהילה תתמסד ותפסיק להיות קהילת שיתוף וקבוצת תמיכה, והשירים (כולל אתגרי השירים) יקבלו את גודלם המתאים – יהיה על מה לדבר
-
9559760פעילה בקהילה
דווקא חושבת שדברים נרגעו בימים האחרונים. העליתי אתגר שהפיק תוצאות מרשימות עד עכשיו. הפסקנו להתעלם מהשירים הבעייתים ולכוון את אלו שלא רוצים ליפול תחת הקטגורייה הזו. אם נמשיך כך – נעלה על דרך המלך. ככה אני רואה את הדברים…
-
113014240פעילה בקהילה
בשביל זה צריך התגייסות ושיתוף פעולה של כל מי שהבמה הזו חשובה לה,
כבמה שאפשר לתרום ולהיתרם.
מאמינה שככל שתהיה כאן נוכחות ופעילות משמעותית יותר של מי שהכתיבה המקצועית והאיכותית מדברת אליה (וזה כולל: משוב ענייני ומקצועי על תכנים שמתאימים לקהילה, ו-כן, גם לשים סימני שאלה בדיונים פחות מתאימים, יש סיכוי שנראה שינוי מגמה
ו-תודה @tehilab1000 על חלקך בענין!
-
-
-
-
-
-
3103180סטטוס תעסוקתי:פעילה בקהילה
נקודה חשובה: מי שהמילים הן המקצוע שלה בודאי יודעת שלמילים יש הרבה כח. לטוב ולמוטב.
גם כשמבקרים את הביקורת, בואו ננהג בעדינות ובאנושיות שממוקמות הרבה יותר גבוה ממקצועיות בסולם הערכים שלנו.
תודה לכולן.
-
95120060מנהלת קהילה
גיטי, לא נכנסת להחלטות שלך לכתוב את זה פתאום.
כן חייבת לסייג כשכמדובר בפורום שמטרתו להשביח כתיבה, לפחות באופן רשמי – אני בהחלט ממתינה לביקורת.
מי שמרגישה שקה לה לשמוע ביקורת על תוצר שלה (וזה קשה!) – שלא תעלה לפה תוצרים.
במדובר, הפורום לא אמור להיות קבוצת תמיכה ושיתוף. הוא אמור (אמור…) להביא מקצועיות, התפתחות, השבחה. הביקורת היא חלק בלתי נפרד מכל זה.
לא יתכן שיעלה לכאן חומר ויהיה אסור לבקר אותו מקצועית. זו מטרתו של הפורום. נקודה!
כמובן שאין כאן קריאה להשתלחות באופן אישי, חלילה. אבל כל טקסט שמועלה לכאן, הוא על מנת שיבחן בעין מקצועית ולגופן של מילים. רצוי להעלות תהיות, לחדד נקודות, להדגיש ומקד. מי שחוששת – יותר ממוזמנת לחפש מקום אחר.
-
4004540פעילה בקהילה
אם הבנתי את גיטי נכון, היא לא דיברה על האם להעלות ביקורת, אלא על איך להעלות ביקורת.
-
95120060מנהלת קהילה
ראית פה ביקורת שהועלתה בצורה פוגענית? אדרבא, אשמח שתכווני אותי.
-
4004540פעילה בקהילה
לא שלך, ולכן לא מרגישה בנוח לתת לך את הדוגמאות…
אומר בכלליות שכן ראיתי תגובות שנכתבו (לטעמי, כמובן) במלחמתיות מיותרת, שיכלו להיאמר בצורה עדינה יותר.
תוכן הביקורת היה מוצדק (וגם אם לטעמי פה ושם לא – זה לא העניין, הרי כל אחת מבקרת על פי טעמה). ובכל זאת, הייתי מציעה לכתוב במילים מעודנות יותר, מציעות, שקטות, ולא מתלהמות ומתקיפות.
אגב, אני לגמרי בעד ביקורת. זה מה שאני מחפשת בקהילה. אין באמור כדי לגרוע מכך.
-
95120060מנהלת קהילה
אני לא ראיתי כך, ובכנות – לפעמים צריך להיות יותר חזקים כדי לעצור את הסכר ההיסטרי שגלש לגמרי ממטרת הפורום.
תאמיני לי שכל אחת עשתה את זה עם הרבה מחשבה, והמטרה שלה היתה אחת: להחזיר את הפורום למסלול. אולי זה היה נשמע קשוח, אבל לפעמים חייבים חוסם עורקים, למרות שזה כואב, כדי לעצור את הדימום
-
4004540פעילה בקהילה
יכול להיות. לי הפריעה הנימה, אולי בכל זאת היא הייתה נצרכת. אם כן, אני מקווה שנגיע בעתיד למקום שכבר לא נזדקק לה.
אציין רק, שנראה היה שכמה כותבות ניסו להעלות קטע לביקורת, וקיבלו תגובות די חוסמות (“זה לא שיר!” “מה באת לומר בזה?” וכן הלאה). מכיוון שהפורום פתוח גם למתחילות (כל עוד הן מעוניינות בביקורת כנה), אני חושבת שבמקום לכתוב משפט כזה – כדאי למצוא נקודות להעיר עליהן ספציפית. אם מישהי ניסתה לכתוב שיר ולא הלך לה – נראה לי שנכון לסייע לה לשפר אותו, במקום לתקוף את עצם השיתוף.
הסתייגות: אם מישהי מעלה קטע לצורך פורקן רגשי וכדומה – כאן אני כן חושבת שנכון להגיב בתקיפות, כדי לשמור על אופי ומטרת הפורום.
-
95120060מנהלת קהילה
שרה, מתייחסת להסתייגות שלך, כי זה בדיוק הנושא.
כשמישהי מעלה שיר שמרגיש צורך בפורקן ושיתוף – זו התגובה שהוא קיבל.
לומר שזה לא שיר או כן שיר – לא אמור להיות חוסם. אמור לפתוח דיון.
את חושבת שזה שיר, אחרת חושבת שלא – היידה, חובת ההוכחה על כל אחת מכן. כל עוד יש טיעונים, זה לא אמור לחסום.
ויודעת מה?
יתכן שאכן היתה פה נפילה על השיר הלא נכון. שיר שנכתב למטרת שפשוף ובטעות סברו שהוא לטרה אחרת. זה גם קורה עם כל השירים שרצים פה. אפשר להיות רגישים גם למי שכבר רגישה לפורום השיתופי שהולך פה
-
9559760פעילה בקהילה
העדפתי לא להגיב. דווקא בגלל שהרגשתי שהדברים כוונו אלי.
אבל אחרי מחשבה ארוכה החלטתי שחשוב גם להציג את הצד שלי – אותה נותנת ביקורת (מסתבר).
מודה שאני מנסה לבקר בנוקשות לאחרונה. זה לא קל לי, יותר קל להתעלם ולא לפתוח דיונים באופן סופי, אולי אפילו לפרוש מקדם ולהתעסק בענייני השוטפים. מה גם שאני בעצמי משלמת עבור ביקורת מקצועית שמושיבה אותי ימים ולילות על מילים בודדות שכתבתי, כך שפה הביקורת לגמרי נועדה לתרום, חס וחלילה לא להסיג או לפגוע.
בכל אופן, בהקשר לביקורת שכנראה פגעה. כמובן שלא הייתה לי כוונה, אבל ראיתי בדברים שנכתבו פגיעה בקהילה כולה בכך שהם פותחים פתח לחזרה לימים שקדמו לדיון הנוכחי. לא מתכוונת לפרט וד”ל.
אגב, לאחר ביקורת חוזרת ונשנית, ממספר משתמשות, שביקשה סך הכל להתייחס לכתיבה עצמה ולא רק לתוכן (נכון שהוא חלק ממה שהועלה, אבל שולי ליעד הקהילה) – החלטתי לדווח על אחד הדיונים שהיה אמור להיכתב בפורום אחר. וגם פה – ד”ל.
-
-
-
-
-
-
4004540פעילה בקהילה
@tammyepshtein ו @tehilab1000 – אתן צודקות. יש כאן צד מאוד רציני לשמירה על הפורום, ואני תומכת בו ומעריכה את כל המאמצים הנעשים עבורו. גם אני חושבת ששיתופים שמטרתם אינה ספרותית – אין מקומם כאן, ונכון לעמוק על כך.
הזכרתי את דעתי בקשר לנימה (ובשיתופים שהם כן ספרותיים), לא יותר. התוכן – אכן אמור להיות ביקורתי, מקצועי, ענייני ומקדם.
מעלה זאת כנקודה למחשבה – האם יש אפשרות לגם וגם. גם מקצועי וענייני, וגם עדין ומכבד.
אולי אין אפשרות, לא יודעת. אולי כל נימה מכבדת תתפרש כמזמינה שיתופים רגשיים. מקווה שלא כך יהיה. ואם כן – חבל.
-
113014240פעילה בקהילה
ברשותך מניחה את האצבע על המשפט: בשיתופים שהם כן ספרותיים
כאן קבור הכלב.
מרבית השיתופים, להוציא בודדים (בעיקר מהימים האחרונים, לכאורה בעקבות הדיון שהתעורר פה סביב מטרת הקהילה), מועלים כ”שיתוף”, כשלגמרי לא ברור לאיזה סוג משוב מצפה הכותבת, ובהתאמה – האם הדיון שייך לקהילה כאן או לא.
ומשום מה (או שלא-משום מה), המשוב על השיתופים האלה מהר מאוד הולך לכיוון הרגשי, 100% התייחסות לתוכן, 0% לצורה. ומה לעשות, שכשזה מגיע לכזו הצפה, לפעמים אין ברירה אלא לחתוך?
אני הכי בעד שהמנגינה תהיה מכבדת, אבל גם מהכותבות ומהמגיבות-תגובות-רגשיות נטו, אני מצפה לאותו רף של כבוד לבמה שהן מתבטאות בה.בשיתופים שבקשו משוב על הכתיבה, לא ראיתי נימה לא מכבדת. להיפך.
-
4004540פעילה בקהילה
כמו שכתבתי, אם השיתוף אינו ספרותי – מסכימה איתך.
אני כן חושבת שיכול להיות שבלהט המאורעות האחרונים, אנחנו מניחות מראש שהכותבת כיוונה לשיתוף רגשי, כאשר לא זו הייתה מטרתה.
אולי כדאי להחליט שבכל מקרה מגיבים עניינית – כך, אם היא התכוונה לקבל ביקורת – מעולה, ואם לאו – היא תיבהל ותברח… וזה גם מעולה.
-
113014240פעילה בקהילה
באופן עקרוני, אפשר לטרוח ולשאול כל כותבת לאיזה סוג בקורת היא התכוונה
אבל כשמישהי פה ניסתה לעשות את זה בדיון אחד, משום מה זה לא עבד…-
4004540פעילה בקהילה
אם זה לא עבד – אז כנראה אכן מדובר בשיתוף רגשי…
-
-
113014240פעילה בקהילה
אגב, נקודה מאוד משמעותית היא גם בסינון של התגובות
תגובה אחת עניינית מול 10 רגשיות, לא תשנה את המצב…
-
-
-
-
82414600פעילה בקהילה
נראה לי שכדאי בשלב ראשוני למנוע העלאת שירים משתפכים,
מי שרוצה לעלות שיר שתעלה שיר על דברים אחרים, לא רגשות / מחשבות ייאוש / חושך ואור…
עד שהקהילה תתאזן,
ואז רק בנות שיהיה להן כבר ותק של העלאת שירים לביקורת תוכלנה לעלות גם שירים מרגשים
-
2183385832סטטוס תעסוקתי:ותיקה
מסכימה איתך לגמרי
אבל אולי תביאו רעיונות על מה לכתוב
כי אנחנו כבני אדם אוטומטי כותבים שירים על זה
אשמח לרעיונות של כתיבה
ואגב אני אוהבת שלאחרונה אתם מעמידות את הקבוצה במקומה
במיוחד שראיתי כאן הערות על שירים ואני ממש החכמתי מזה
אז תודה תמשיכו להעיר ואולי בצורה יותר יפה אני לא שמתי לב להערה חריגה
בינתיים היה נראה שהערתם לעניין מקצועית בלי צורה אישית
אבל אולי באמת לא עקבתי אחרי כולן והיו כאן הערות פחות
-
9559760פעילה בקהילה
הבאת רעיונות זה החלק הקשה… בזה, לצערי, אין איך לעזור…
-
את לא מכירה את האמרה הידועה
אסור לפסול משהו בלי לתת תחליף : )
זה מה שאנחנו תמיד הגענו למסכנה כשרצינו לתכנן יציאות אם המשפחה
-
95120060מנהלת קהילה
לא הבנתי, החיים מורכבים רק מחושך ודיכאון?
ולמה עלינו לספק רעיונות לכתיבת שירים? ביקשתי כאן ממישהי רעיון לסיפור?
למה לא לכתוב על ניסי הבורא, על הטוב שממלא אותנו. רק לפתוח את הנושא הזה, ויש מליון על מה לכתוב.
על סיפוק ממשהו, הצלחה אחרי מאמץ. כל פסוק או אמרה יכול להביא השראה.
-
לא הבנתי גם מה שכתבת זה רגשות
היא כתבה לא לכתוב על רגשות
-
95120060מנהלת קהילה
היא הדגישה מחשבות יאוש, דיכאון, חושך ואור
-
שכחת את ההתחלה?
מי שרוצה לעלות שיר שתעלה שיר על דברים אחרים, לא רגשות
-
9559760פעילה בקהילה
בואי לא נדוש בזה יותר מדי.
הנקודה הסופית היא לא להעלות שירים שגורמים לשותפות וחמלה שמקומם בתחנת דלק או אימון וייעוץ לרוב.
כרגע, ואני מדגישה – כרגע. השיתופים הללו רק גורמים לתגובות משתתפות ותו לא. בואו ננסה שיתופים אחרים – שגם אם כוללים רגש – מעלים לנו חיוך על השפתיים… לא מבאסים וגורמים לנו לחשוב על המקומות החשוכים בחיים. הם קיימים, לא אמרתי שלא, אבל רצוי להשאיר אותם מחוץ לקהילת הכתיבה.
-
341340חברה חדשה
כבי היקרה, אני לא יודעת למה היא התכוונה, אבל אני יכולה לנחש.
יש לאחרונה נטיה בקדם, לכתוב הרבה על הלב הקרוע לפיסות, חתיכות חתיכות, על יאוש, על חושך, על כאב שצובט ולופת וכו’.
הרבה מהשירים הנ”ל הם לא ממש שירים אלא פורקן רגשות, ונכתבים כצורך להעלות שיתוף ולקבל תגובות מכילות ומחבקות ואולי גם מחזקות (אני אישית פחות מאמינה בזה, אבל נניח) ופחות ככתיבה מקצועית/שנונה/מבריקה/אומנתית/מסר חזק וכו’.
לכן היא מציעה באופן גורף להדיר את השירים מהסוג הזה, גם אם אפשר למצוא בתוכם שירים שהם אכן יצירות ספרותיות שיש להשתבח בהן.
באופן כללי, הייתי שמחה מאד לדון על הטרנד הזה של הלבבות הקרועים, לא רק בקדם אלא סתם בחיים,
אבל זה באמת נושא לדיון חדש.
-
מסכימה איתך אם מה שנאמר סופרות שכותבות כאן תקחו את זה בבקשה לתשומת לבכן
לגבי מה שאני מצטטת מסכימה איתך לגמרי לגמרי זה נושא לדיון ע-נ-ק
כי מצד אחד אולי יש בזה מעלות אבל מצד שני יש לזה המון המון המון חסרונות
כמה שיותר כותבים על הרגש השלילי הוא גדל
אני אומרת בתור אחת שפעם זה היה השירים שלה והיום תודה לד’ שינתי כיוון והאושר גדל וגדל וגדל…
באופן כללי, הייתי שמחה מאד לדון על הטרנד הזה של הלבבות הקרועים, לא רק בקדם אלא סתם בחיים,
-
-
9559760פעילה בקהילה
פה את בעצם סותמת את טענותיי 🙂
ובכן, יש מושג שנקרא השראה. יש כאלה שהיא תיפול עליהם, יש כאלה שמנסים ליצור אותה ויש כאלה שמתכחשים לקיומה ומתנהלים בלעדיה.
הסקאלה הטובה ביותר הם אלו המתכחשים, שפועלים נגד הטבע ומנסים לעקור מתוכם תוצאות גם כשאין להם אפילו בסיס.
מאתגרת אותך – תכתבי לי שיר על תיק. איזה תיק? לא יודעת… תייצרי אחד!
קשה לך? גברת. ארנק. חנות ירקות…
תבחרי אחד. אשמח לקרוא ולתת ביקורת.
-
תודה על הרעיונות : )
אולי תפתחי דיון ותכתבי את המסכנה הזאת בראש
כי לא בטוח שכולם יעקבו ויגלגלו עד כאן
תכתבי שאת רוצה סיפור על תיק.. ועם כמה שפחות רגשות
-
9559760פעילה בקהילה
אין טעם. זו תגובה שנועדה עבורך (אין לי הזמן לעבור על אלפי תיקים, גם אם זה לא מצריך אותי לחטט בהם בידיים). תחליטי אם את רוצה לקחת אותה כצעד בונה, שונה ומסקרן או לוותר על הכבוד.
-
אני לא כותבת בקהילה הזאת
פחות בשבילי אני יותר מתחברת לנפש
לכן הפסקתי לשתף מזמן בכתיבה הספרותית
אני רק כותבת לעצמי שירים שעולים בקבוצות תמיכה וכו’ (ששם אני חושבת זה יותר מתאים)
-
-
341240חברה חדשה
אני חושבת שקצת מצחיק לבקש רעיונות חליפיים כאילו יש איזה חובה קדושה לכתוב.
אם יש לך רעיון תכתבי, אם בא לך להשתפך תשתפכי, (אבל לא בפורום כתיבה)
זה לא כמו שחייבים רעיון למסיבה ואל תפסלי אם אין לך אחר,
אם אין רעיון פשוט לא כותבים.
(אלא אם זו העבודה שלך כמובן…)
-
אני חושבת שהפורום כאן ברובו עשוי מזה
וכדי שזה יהיה פורום יעיל ונלמד על הכתיבה
צריך שיהיה כתוב בו משהו ולכן אני אומרת שכדי לתת לסופרות רעיונות
אני אישית לא משתפת כאן כמעט כי לא מרגישה שקשור השירים של הנפש לכתיבה ספרותית
-
95120060מנהלת קהילה
כבי, יכולה לומר לך בכנות, שהחלק הקשה בעבורי בעבודה, הוא למצא רעיון טוב לסיפור.
אבל מה, זה חלק מהתפקיד שלי. מעולם לא דרשתי אותו מאחרים. משפשפים את המוח, עד שמגיעים תוצר שווה
-
ויש לך באמת תוצרים שווים!!!
תודה אני נהנית לקרא את הטורים שלך!!
-
95120060מנהלת קהילה
תודה, אבל זה לא הנושא.
הרעיון הוא שמי שרוצה לכתוב – חובת הנושא מוטלת עליה. אי אפשר לדרוש זאת מאחרים
-
על זה כבר עניתי
אני יוסיף בעולם הספרים שלנו את יכולה לראות המון סגנונות
יש סופרות שאוהבות את הרגש יש סופרות שאוהבות את המתח ויש שאוהבת את המרדף וכו’
אז אם את אומרת לא לכתוב משהו שרוב הסופרות כאן בקהילה נהנות לכתוב
בבקשה תאתגרי אותם ותני להם נושאים אחרים מה את אוהבת לקרא
ולפי זה הם יתאימו לקהל יעד של כאן מקווה שיתאימו לא יכולה לומר בשם שלהן
אבל נראלי שאין להם מטרה לכתוב משהו שלא נהנים ממנו
-
95120060מנהלת קהילה
כמו שכתבו כאן – אין חובה לכתוב.
ומי שנהנית לכתוב *רק* על זה – שתחפש במה שיתופית אחרת.
-
צודקת.
אבל יש בנות שרוצות להתמקצע יותר
ולכן מעלות תוצרים שלהם ולכן הם ישמחו (כנראה השארה שלי) לשנות כיוון אז תודה על הרעיונות
למרות שתפסידו ואני לא אשתף כאן לא על התיק ולא על הדף היומי
-
-
-
-
113014240פעילה בקהילה
בואי נלך צעד אחד אחורה –
בהנחה שלא היינו בפורום אינטרנטי פתוח, אלא בתפוצה של ספרות מודפסת שנמכרת לציבור,
ברור לכולנו שכל סיפור / שיר / הגיג שנכתב שם, חייב להכיל אמירה שמזיזה משהו אצל הקורא
מהמקום הזה את יכולה:
א. לסנן את כל מה שלא רלוונטי (קרי: שיתופים שנועדו לעשות טוב לכותבת בלבד. בספרות מודפסת, משוב מהקוראים אף פעם לא יכול להכנס לרשימת המטרות. לא לכך נועדה הספרות)
ב. לחשוב על “מה כן” = כל רעיון, מסר, תובנה, הרהור… שישאירו את הקורא עם “משהו” (בלי לותר כמובן על חווית הקריאה, אחרת אפשר לשלוח אותו לקרוא ישירות ספרי מוסר, הגות והשקפה)
-
-
4031320מנהלת קהילה
שלום לכולן.
אני ההיתי עד עכשיו צופה מהצד
אך שותפה מלאה.
תודה לכל המדייקות!!!
חשוב מאד.
אולי אפשר לכתוב על תקופות בהסטוריה היהודית.
נטרלי,
אך עם זאת יכול להביא בתוכו המון רגש.
מה אתן אומרות?
ולמה רק שירים?
אני בעד עוד פרוזות.
-
9559760פעילה בקהילה
יש אתגר ספרותי על סיפורי תנ”ך. אשמח לשמוע ממך, בינתיים יש שם תוצרים מהממים
-
4031320מנהלת קהילה
ראיתי אתגר סיפורי תנ”ך.
אני לא דיברתי על תנ”ך.
אני מרגישה שאני צריכה להיות ענקית כדי להרים עפרון ולכתוב.
וזשה יהיה מבוסס על מקורות אמינים
ולא מצוץ מהאצבע.
אני פחות רוצה.
הצעתי הייתה תקופות הסטוריות,
ניקח הכי פשוט וקרוב,
שואה, קומוניזם, פרעות מלחמת עולם ראשונה, השכלה, אליאנס, הקמת החסידות, הקמת הדף היומי ועוד ועוד.
לא חסרות לנו תקופות בהסטוריה של עמינו,
גם שמחות וגם קשות
-
9559760פעילה בקהילה
מוזמנת לכתוב בנפרד. אף אחד לא עוצר פה אף אחד 🙂 (אלא אם התוכן לא עולה עם כללי קדם)
-
תודה על הרעיון אני לוקחת את זה הקמת הדף היומי
אכתוב על זה אם קשר ישיר אלינו אם מסר עצום מה זה מראה לנו על כוח הרצון וכו’
תודה על הרעיונות!!
-
-
-
-
4031320מנהלת קהילה
היי,
רק בקשו רעיונות על מה אפשר לכתוב.
-
20480חברה חדשה
מי שמחפשת רעיונות יש פה אתגרים ממש יפים שנפתחו.
נותר רק לבחור באיזה להשתתף (אפשר בהכל אם יש כוח וזמן… 😉)
-
2272400פעילה בקהילה
ביקורת ספרים מאוד אוהבת ועוזר לי באופן אישי
-
93920פעילה בקהילה
האתגרים שעולים פה מידי פעם זה ממש מעולה, אבל נראה לי שכפורום ציבורי כדאי להגביל מילים.
זה גם יעיל יותר להתרגל לכתיבה ממוקדת.
ויש לי רעיון לפרויקט משותף של כתיבת סיפור,
למי צריך לפנות בקדם לגבי זכויות יוצרים?
-
113014240פעילה בקהילה
מצטרפת להגבלת מילים
לא רק בגלל שמדובר בפורום ציבורי
אלא גם (או בעיקר) כי מדובר בקריאת מסך
-
Log in to reply.