עזרה ברעיונות לכתיבה
קדם ‹ Forums ‹ כתיבה ספרותית ‹ עזרה ברעיונות לכתיבה
-
עזרה ברעיונות לכתיבה
פורסם ע"י נ ש כללי on 14/01/2025 ב10:38 pmלא יודעת אם זה קשור לפה, אבל בגלל שזה אחרי הכל כתיבה לטור אז אולי כן..
התבקשתי לכתוב טור על פרשת שבוע(פרשת בא), ואני צריכה לשלב את הרעיונות והמסרים מהפרשה לאקטואליה של בנות בכיתה י”ב: התמודדיות, קשיים, מסלולים וכו
הבעיה שלי היא שאין לי רעיונות! אני צריכה רעיונות לאקטואליה של בנות בי”ב ואני כבר אמצע קשר לפרשת שבוע
אשמח כמה שיותר מהר
תודה !!!
נ ש הגיבה לפני 4 שבועות 6 חברות · 13 תגובות -
13 תגובות
-
1242
2346
0
מנהלת קהילה
זה לחפש רעיון תורני מהפרשה. מאמינה שלרב הירש יש הרבה
-
97
102
0
פעילה בקהילה
כן זה אני אסתדר..
התכוונתי מסרים מהפרשה (זה אני אסתדר) ולקשר אותם לאקטואליה של כיתה י”ב–ובזה אני צריכה עזרה לרעיונות
תודה
-
1242
2346
0
מנהלת קהילה
לא הבנתי.
קחי את פרשת שמות (סתם זורקת בשלוף) :
וירא בסבלותם – נשיאה בעול עם השני, לכאוב את רגשות השני, ההבדל בין אמפטיה והזדהות והיכן עובר קו הגבול.
איפה לא מסתדר לך?
-
97
102
0
פעילה בקהילה
לא מסתדר לי שאני צריכה לקשר את זה לנושאים ספציפיים של י”ב ואני צריכה רעיונות לנושאים כמו מסלולים רק שזה קצת נדוש.
תודה על הניסיונות
-
-
-
-
57
70
0
פעילה בקהילה
יש בפרשה את הרמב”ן המפורסם (שמות י”ג ט”ז): “מן הנסים הגדולים המפורסמים אדם מודה בנסים הנסתרים, שהם יסוד התורה כולה. שאין לאדם חלק בתורת משה רבינו, עד שנאמין בכל דברינו ומקרינו שכלם נסים. אין בהם טבע ומנהגו של עולם, בין ברבים בין ביחיד…”
אולי יתאים לך לכתוב על מציאות חיינו שיש בה המון ניסים קטנים ויומיומיים – כן, גם כאלו שבת סמינר חווה – ומתוכם על האמונה כדברי הרמב”ן. או להביא ניסים אקטואליים כגון הניסים שהטילים הנשלחים אלינו ממדינות אויב והקב”ה מצילנו מידם.
הצלחות!
-
1242
2346
0
מנהלת קהילה
זה בפרשת בא. לא השבוע (שמות)
בכל מקרה, לא הבנתי למה צריך לדבר *רק* על דברים שרלוונטיים לכיתה י”ב.
יודעת מה, קחי את טרום הנישואים שמצריך עבודה על נשיאה בעול. קיטשי נוראות, אבל ככה זה דבק מדריכות (מה עוד יש? אפילו מבחני חוץ לא יחודיים רק לי”ב)
-
57
70
0
פעילה בקהילה
פותחת הדיון נ ש הנכבדה, בקשה על פרשת בא, וכיון שדברי הרמב”ן הללו ממש “חזקים” אצלנו במשפחה, מיד זה עלה לי.
-
1242
2346
0
מנהלת קהילה
סליחה ומחילה. ראיתי שהיא ביקשה לפרשת שבוע. לא שמתי לב שהיא מיקדה לפרשת בא
-
-
97
102
0
פעילה בקהילה
חחחחחחחחח
נכון, חשבתי בבחירת מסלול אם לבחור מסלול שמרוויח או מסלול יותר תורני ולקשר את זה לתפקיד החשוב שהיה לנשות בנ”י במצרים שלא שינו שמם לבושם וכו
רק ש:
א. זה לא באמת ישנה משהו למישהו…
ב. קיטשי ברמות!
תודה על הרעיונות
-
427
446
0
פעילה בקהילה
בזה את צריכה קודם כל דעת תורה ברורה
כי זה נושא בעיתי
-
-
-
-
141
28
0
פעילה בקהילה
אולי ללכת נגד הזרם ולנפץ אלילים ומיתוסים (זה דבר שיכול לידי ביטוי בבחירת מסלולים, סטיגמות וכו’…) כמו עמ”י שלקחו כבש – אליל של מצרים?
-
45
54
0
חברה חדשה
אפשר להוסיף: ההליכה נגד הזרם בולטת בעוד דברים – הגאולה בזכות שלא שינו את שמם לשונם ולבושם, ההיבדלות מהמצרים. זה קשור גם ל-10 המכות, שבהן נאמר כמה פעמים שה’ הפלה את בנ”י – הרעיון של ‘ונפלינו’.
עוד נקודה ששיכת יותר לפרשת בשלח ולקריעת ים סוף (אבל אפשרי בהחלט להכניס בקשר ליצי”מ), זה התופים שהנשים השתמשו בהם לשירה – כתוב שהנשים לקחו איתן תופים במצרים, בסיטואציה הלחוצה של יציאה עם כל הילדים הן סחבו איתן תופים… ולמה? כי הן ידעו שהקב”ה יעשה להם ניסים והתכוננו מראש לומר שירה. לא סתם אומרים שבזכות נשים צדקניות נגאלו, לנשים הייתה אמונה חזקה ויכולת לראות את הטוב שצומח כבר בתוך הגלות והחושך. מסר שכדאי להביא לבנות בכל גיל…
Log in to reply.