בד”כ מספר הדפים הוא חלק משקלול המחיר… כך שלא המספר מול המחיר יגרום לי להניח.
נניח הספרים של יוסף כהן – עלילות קצרות, לרוב נמכרים ב25 שקל. אותם אני קונה בגלל המחיר הזול, מספר העמודים לא משנה לי כל עוד יהיו לי שעתיים – שלוש לשקוע מול ספר. יש בזה גם משהו מקל – כשאני קונה ספר אני יודעת שאני מייצרת לעצמי מחויבות נוספת (נעימה, אבל מחייבת. לא סתם שילמתי, נכון?), ככה שככל שמספר העמודים נמוך יותר המחויבות תצטמצם לפרק זמן קצר יותר, ובמקרה שאוהב את הספר – לא ארגיש את ההבדל בינו לבין אחד ארוך יותר.
מה שכן – בספר קצר העלילה נגמרת מהר מידי ולפעמים זה פוגם באיכות העלילה.
אגב, לא בהכרח שספר 500 עמוד יהיה ארוך מספר 400 עמוד. ייתכן אפילו שהוא יהיה קצר יותר, הכול תלוי בעימוד.
לשם הדוגמא: מהללאל, כמדומני, מכיל 200K מילים (מיה כתבה כך בסוף הספר, רק לא בטוחה אם בזה או באחר. משהו בסגנון: בסיום כתיבת של כ200K מילים, עלול הסופר להרגיש כי נגמרו לו המילים…) וכ800 עמודים. היום, רוב הספרים שמגיעים ל450-500 מכילים אפילו פחות מ100K מילים. והחשבון מובן מאליו… אז גם לצורת העימוד יש משמעות, לא רק למספר העמודים.
וכמו שמישהי כתבה פה פעם: קניתי ספר של 800 עמודים וגיליתי לאכזבתי שלכל פרק יש שער בדף נפרד (כלומר שני עמודים). ואם בספר יש 70 פרקים – נשארנו עם 730 עמודים. עדין מכובד – אבל נותן הרגשה מרומה.