אתגר כתיבה – אי (לא) בודד 🏝️📝

קדם Forums כתיבה ספרותית אתגר כתיבה – אי (לא) בודד 🏝️📝

• אתגר כתיבה – אי (לא) בודד 🏝️📝

פורסם ע"י ת. עקבי  הייטק on 16/07/2025 ב11:17 am

מכירים את השאלה – לו היית נתקעת באי בודד, מה היית לוקחת איתך?

ובכן, זו לא שאלה הגיונית. אם הייתי יודעת שאתקע – לא הייתי הולכת לשם.

אבל ככותבת, לפעמים מתחשק לי להיתקע באי שכזה. שקט בראשיתי, עצי אקליפטוס, שירת ציפורים, אדוות גלים, קצף וחול. מה רע? להשראה שלי – זה יעשה כמובן פלאים.

באתגר הנוכחי, אף אחד לא שואל אתכן מה הייתן בוחרות לקחת איתכן. תוקעים אתכם באי, עם דף ועיפרון (או מחשב בלי לווין). וככותבות – שווה לכן לנצל את ההזדמנות (עד המריבה הבאה של הילדים, עד חצות הלילה, עד זעקת המטרנה. עכשיו אתן על אי בודד, וכל מה שכתבתי לעיל).

כתבו על האי, על הנוף, על הלבד ועד לרגע בו אתן מגלות שהאי לא באמת בודד. זה יכול להיות שכל המשפחה החליטה להגר איתכן, ייתכן ועשו פגישת מחזור קולקטיבית ואולי גם סתם נפגשתם בייצור פלאי, משונה ומדומיין לחלוטין.

אתן בוחרות מה יש באי (הלא) בודד שלכן. שוטו!

פסי פישר הגיבה לפני 1 דקה 2 חברות · 1 תגובה
  • 1 תגובה
  • פסי פישר

כללי
    חברה
    16/07/2025 ב5:14 pm

ריח קלוש עומד באוויר, מלוח. רחש ענפי האקליפטוס המתנועעים ברוח מתמזג עם אדוות הגלים. עשרות סוגי ציוצים נשמעים ברקע בהרמוניה מושלמת. ציפורים מרהיבות פורשות כנף, דואות אל חופש.

גם אני. בחופש.

שוכבת על דשא גבוה, ירוק. גבי נשען על סלע. לוגמת אוויר צלול, ריאותיי מתרחבות בעונג. עיניי בוהות באינסוף הפרוש למולי; חום אדמה, ירוק דשא, תכול שמים. צהוב בהיר של שמש גולשת אל ים.

אני לבד, לא רוצה לצאת מפה. טוב לי. לא חושבת על שום דבר. כאילו לא השארתי מאחוריי עולם אחר, תזזיתי. תובעני. דורש הרבה יותר ממקסימום. לא רואה אותך.

כאן אין אף אחד. רק אני.

כמעט.

רחש נשמע מאחוריי, מקמט פסטורליה. אני מתרוממת באחת, מסתובבת.

מולי עומדת ילדה קטנה; שמלה מוכתמת בוץ, שער בהיר מתבדר ברוח, עיניים תכולות. תמות.

אני רוכנת אליה, מופתעת. “מי את, ילדונת? מה את עושה כאן, באי השמם הזה?”

היא מתיישבת על הדשא. אני מחקה אותה, משתוממת.

עיניה מביטות בי. “אני הילדה שלך”.

אני צוחקת. “אין לי ילדים”. מתבוננת בציפור שיר על ענף, מזמרת.

“אבל יהיו”.

אני שותקת שניונת, תוהה. מנגינת האי ממשיכה לפזר תווים. מנגינה.

“אני הילדה שתהיה לך”, היא אומרת בשקט, שיער נופל על עיניה, מכסה. “באתי בשביל לדבר איתך”

“למה?” קולי תמה, “מה את רוצה לומר לי?”

היא מלפפת עלה ירוק על אצבע. תולשת. ז”ל.

“אני רוצה לבקש ממך”, היא מסתכלת על שמש, ממצמצת. “שתזכרי תמיד את הרגע הזה, שהיית פה. כשבבית עוד לא חיכתה לך הילדה שלך. שתזכרי תמיד…” היא מסיטה שיער מעיניים. לוחשת. “כמה חיכית לי”.

כדור כתום צולל אל הים. שמיים נצבעים ביופי שאין שני לו. “למה?” אני שואלת אותה. “למה חשוב שאזכור? למה לא אשאיר את העבר מאחוריי, לשקוע?”

היא מחייכת. “כי ככה תמיד תרגישי עשירה”.

עופות חגים מעלינו, מצווחים. ערב בא. וחושך. אני לא עשירה. יום אחד אהיה.

מחבקת אותה. “מבטיחה לזכור”.

היא אומר: “תודה, אמא”. נעלמת אל תוך הלילה.

ושוב אני לבד על אי. כבר כן רוצה לצאת, לצעוד אל עבר עתיד, להתקדם אל עבר עושר.

יום אחד אהיה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן