דיון – לאן מועדות פנינו

קדם Forums כתיבה ספרותית דיון – לאן מועדות פנינו

• א ש

אדריכלות ועיצוב פנים
    חברה
    10/01/2025 ב1:33 am
    81
    144
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

בתור חובבת קריאה מושבעת שפחות בקטע לכתוב

יכולה לומר שבאמת לאחרונה הרמה ירדה פלאים

אם פעם יכלתי להכנס והיה הרבה תוכן ברמה והתמקדות בתוכן הספרותי (שמישום מה ממש מעניין אותי אפילו שאני לא מתעסקת בזה)

כיום הקהילה נהיתה ממש לא מעניינת

האמת שממש קשה לי לחשוב שעד שתהילה הרימה את הכפפה יסגרו את הקבוצה רק לסופרות(אבל אם זה מה שהחלטתם אנחנו לא נריב אתכם כי מה נעשה שאתם ממש צודקות😉)

אבל אם יש אפשרות לקהילה שבה רק מי שכותבת מקצועי תוכל להעלות נושאים וכל השאר יוכלו לצפות ולהגיב(כן אולי לכתוב אני לא מספיק ברמה אבל בתור אחת שקוראת מלא יש לי הרבה מה להגיב על כתיבה) זה ממש יכול להיות מגניב

ועוד משהו שלדעתי ממש יוסיף לקהילה ויוריד את השיתופים אני לא יודעת אם שמתם לב אבל בתקופה שהיו כאן סיפורים בהמשכים וסיפורים קצרים הרמה היתה בהרבה יותר גבוה ומראש כל מי שהיה לה שים לא מאוד ספרותי לא העיזה לעלות אותו כאן

אני מאמינה שברגע שיתחילו להעלות כאן סיפורים וקטעי כתיבה ספרותית ברמה בנות יפסיקו להעלות כאן שיתופי רגשות(אולי יגידו לי פה שאני לא מספיק רגישה אבל אני לא חושבת שזה מעניין לקרוא רגשות של מישהו שאתה בכלל לא מכיר ואין לך מוסג מה הוא עבר בחיים שלו)

• חיה

כללי
      חברה
      10/01/2025 ב1:52 am
      22
      54
      0
      חברה חדשה

מסכימה ומזדהה עם התגובה מהמקום של אחת שלא עוסקת באופן רשמי בכתיבה אך מתחברת מאוד לתחום ולעיתים גם יש לי מה להגיב (מקצועית).

האמת שאני גם כותבת אבל יותר למגירה ולכן פחות בעניין להיכנס לקהילה הסגורה שיותר מחייבת התקדמות ונוכחות.

הסיפורים בהחלט מוסיפים מאוד וככל שיש יותר תוכן מקצועי (לדעתי לאו דווקא ספרותי) יש פחות תוכן שאינו מקצועי.
      מצד שני, העלאת סיפור בהמשכים היא מחויבות להמשיך אותו עד הסוף ולהשתדל לפחות שהקוראות לא יאלצו להמתין הרבה בין פרק לפרק. זה גם דורש אישור הנהלה אחרי מעבר על תקציר הסיפור אם אני זוכרת נכון ולא תמיד כותבת תרצה להתחייב למשהו שעלול להשתנות במהלך הכתיבה.
      נקודה נוספת שעלולה למנוע מכותבות להעלות סיפורים בהמשכים היא התגובות. כרגע, בתור אחת שכותבת כזה התגובות פה פחות מעודדות אותי להעלות. נכון, יש יוצאות דופן כמו שירי שהסיפור שלה לא הצליח להשאיר הרבה בנות אדישות פה. אבל כרגע בסיפורים שבתהליכי המשך ישנן מעט מגיבות והתגובות פחות מקצועיות.
      לסיכום, מי שמוכנה להעלות סיפורים וקטעים ספרותיים/ קטעים כתובים מקצועיים יותר מאשמח לכך.
      השאלה אם מישהי תבוא ותעשה מעשה או שמהסיבות שפירטנו כאן (ועוד) המצב ישאר כמו שהוא- קהילה שמשתפים בה שירים שנועדו לרגש או לעורר הזדהות.
      נקודה נוספת, לדעתי דיונים מקצועיים יכולים בהחלט להעשיר מצד אחד ולתת מקום מצד שני לכותבות המקצועיות שכאן. אולי גם כדאי לכתוב מדריכי כתיבה.

האתגר בזה יהיה למצוא את הרמה שאליה לכוון בהם וגם, שלא יווצר מצב שאחת או שתיים מקצועיות עושות פה קורס כתיבה חינמי לשאר בעל כורחן.

• חיה

כללי
        חברה
        10/01/2025 ב2:00 am
        22
        54
        0
        חברה חדשה

דבר נוסף, שמתן לב שע”פ התקנון על כל כותבת סיפור בהמשכים להזדהות בקהילה? מעניין שאף פעם לא עשו את זה.

• תהילה ב

הייטק
          חברה
          10/01/2025 ב2:19 am
          1373
          1352
          0
          פעילה בקהילה

זכור לי שרות עשתה את זה באישי. לגבי עלילה – מדובר על בסיס העלילה, לא פירוט לוזים, אפיון דמויות והתקדמות של כל פרק…

• תהילה ב

הייטק
      חברה
      10/01/2025 ב2:18 am
      1373
      1352
      0
      פעילה בקהילה

פורום סגור של סופרות כבר יש – אין לך מה לדאוג מהבחינה הזו…

לגבי סיפורים – צודקת. אבל מישהו צריך להביא אותם וכמו שחיה ג מציינת בהמשך – קשה להביע התחייבות.

• מימי קדוש

טיפול
    חברה
    10/01/2025 ב2:25 am
    6
    36
    0
    חברה חדשה

כבר הרבה מאוד זמן שלא כתבתי כאן… גם מהסיבות שהעלתן.

אני תוהה אם יש אפשרות של תיוג, כך נוכל לפנות לאיזה מהם שמעניינים אותנו:

שירה, סיפורת, ספוקן וורד, מאמרים, טורי דעה, משפטים חכמים, הומור ועוד.

ישנם שירים מקצועיים להפליא ומאפשרים ביקורת יעילה ומנגד שיר הופך מהר מאוד לשיתוף רגיש (בכל אופן נשים אנחנו) מה שלא קורה בד”כ בכתיבה מסוגים אחרים.

נראה לי שמשהו בכך שניתן לכתוב בעילום שם מאפשר לשיתופים רגישים שאינם קשורים לכאן להיכתב.

אשמח מאוד לחזור לכתוב ולבקר בקהילה מקצועית ומסודרת…

• מירי

כללי
      חברה
      10/01/2025 ב8:28 am
      1758
      2244
      0
      פעילה בקהילה

ברוכה השבה

התגעגענו אליך ולחומרים שהעלית 🙂

• מיכל דהרי

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    11/01/2025 ב9:46 pm
    1928
    2844
    0
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

שבוע טוב!

קראתי בעיון את השרשור של פנינו לאן,

ובעקבותיו את תקנון הקהילה.

בנקודות:

1. תודה על העמדת הדברים על דיוקם ועל הצורה המכבדת בה הדברים מנוסחים.

2. מתנצלת על החריגה בכמות השירים שנעשתה בתום לב, ואכן, מבלי לקרוא את התקנון.

(מבינה שעליי לצמצם את גבולות הגזרה לשתי שירים בחודש.)

3. לגבי מקצועיות- אכן, מבינה את המקומות הרחוקים אליהם הגענו ומסכימה על כך שראוי לשמור על המטרה לשמה הוקמה הקהילה, והיא פיתוח מקצועי.

מבהירה כי כוונתי בשיתוף השירים היתה לחלוק מהניסיון המקצועי ככותבת שירה, ומהניסיון האישי כאדם חושב

ולא חלילה כבמה לבכיינות או טרחנות,

מי שהוטרדה במישרין אן בעקיפין מוזמנת לכתוב לי, אפשרי גם בפרטי.

(שמנה לב לא לערוך לינץ’ ציבורי.)

בשורות טובות

ובתפילה שלא תצאנה תקלות תחת ידי,

מיכל.

• שרי שבדרון

הייטק
      חברה
      11/01/2025 ב10:04 pm
      86
      130
      0
      פעילה בקהילה

לדעתי, הבעיה העיקרית של כולנו כרגע היא לא קצב ההעלאה של השירים של כל משתמשת, אלא רמת השירים ורמת התגובות לשירים.

ואם יש איזשהם שירים כאן בקהילה שמצדיקים את הפרסום שלהם, אלו השירים שלך, מיכל.

כמובן שיש כללים בקהילה, וטוב מאוד שכולנו מודעות להם. אבל אני אצטער מאוד אם נפסיד בגלל הדיון הזה – שנועד להעלות את הרמה של הפורום – שירים של משוררות טובות כמוך.

• שרה לרנר

הוראה רכזות וחינוך
      חברה
      11/01/2025 ב10:08 pm
      541
      814
      0
      פעילה בקהילה

שרי, הרגע כתבתי כך בשרשור המקביל (ואני רואה שכתבת אותו הדבר, פחות או יותר, במילים אחרות):

מיכל, נדמה לי שחלה כאן אי הבנה קטנה…

כשדיברו על חוסר מקצועיות וכו’ – לא דיברו על השירים שלך. כלומר, לא יכולה לדבר עבור אחרות, אבל בעיניי – השירים שלך הם הדוגמא האולטימטיבית לשירים שכן הייתי רוצה לראות כאן.

אם, מכולן, בדיוק את תחליטי שדיברו עלייך ותפסיקי לכתוב – הרמה תרד עוד יותר.

מדגישה שאני לגמרי לא הסגנון שסתם תכתוב תגובות מתרגשות אם אין לי על מה. אבל השירים שלך באמת טובים. גם מבחינת התוכן, וגם מבחינת הצורה.

• תמי אפשטיין

כללי
        מובילה
        11/01/2025 ב10:14 pm
        1771
        3102
        0
        מנהלת קהילה

מצטרפת.

ציינתי באחת ההודעות הקודמות שלא כל מה שמכונה כאן שיר – הוא אכן כזה.

שורות קצרות והגיגיות לא הופכות את הטקסט לשיר.

בשירים שלך יש אלמנטים שיריים מובהקים, עומק ותחכום. זה מסוג השירים שכיף לפגוש. הם גם קצרים, ממצים, ולא טרחניים

• Sara Amor

אומנות הבמה והפקות תוכן
      חברה
      11/01/2025 ב11:33 pm
      320
      316
      0
      פעילה בקהילה

מיכל, אין לך מה לדאוג, כי רמת השירים שלך היא בהחלט מקצועית.

בקשר לכמות, אולי אם ישוחרר שיר בשבוע זה יתן לו את הבמה ולנו את היכולת באמת להנות מן השיר.

• תהילה ב

הייטק
      חברה
      12/01/2025 ב6:48 am
      1373
      1352
      0
      פעילה בקהילה

טוב, לייקתי לכל מי שהגיבה לך ובכל זאת מרגישה צורך לצרף את תשובתי.

נהנית מהשירים שלך, מהעומק, המחשבה ומהניסוח עצמו.

לא מבינה מספיק בשביל לדייק ולהאיר אם צריך ולא רואה טעם להוסיף לתגובות המתלהבות, כי כל כמה שאנסה – הן לא עומדות ברף…

• תהילה ב

הייטק
        חברה
        12/01/2025 ב6:49 am
        1373
        1352
        0
        פעילה בקהילה

אה, וכמובן – הגבלת כמות השירים נוצרה מן הצורך לטפל בבעיית התגובות הלא-פרופורציונאילות לקהילה. מניחה שכשלא תהיה בעיה – יהיה אפשרי לבטל את ההוראה…

• מלכה לוינזון

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    11/01/2025 ב10:58 pm
    52
    182
    0
    פעילה בקהילה

דיברתן על תגובות מקצועיות? אני גרפיקאית וכותבת תוכן ואסטרטגיות שיווקיות, תוכן לדיגיטל ואיפיון מקדים. בקיצור- מליון חשיבה מאחורה. פעם העליתי פה שיר רק כדי לראות תגובות. היה חונק. סליחה שעבדתי עליכם… זה העבודה שלי🤭

אפס ביקורת מקצועית. בעקרון הבנתי שלפעמים אני פשוט “תומכת” ברגשות קשים של נשים פה…. לא אכפת לי כמה מעשים טובים ביום… מקצועי? לא ממש.

גם בפורום גרפיקה. פעם מישהי העלתה משהו ממש… משהו בכלל! וכולן, מחמיאות בלי פרופורציה! מה, היא ילדה בגן שמראה ציור?! הרגשתי ממש אכזרית לכתוב לה ביקורות שממש הוצרכה, בעדינות כמובן.

כי כולן כותבות לה “יואווווווווו, מד-היםםםםםםםםםםםם מוווווווווווכשרת!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

אז למה שדעתי המקצועית תתקבל????

אני קוראת למקצועיות!

להעלאת פרזנטציות כתובות וכתיבת תוכן למוסדות ברמה גבוהה. לא לפורקן רגשות—-!

בכלל, כל רב ואדם שמתעסק בזה, יגיד לכן שלהכנס רגשית לאינטרנט= קשר רגשי= התמכרות= גבולות יותר חלשים.

קראתי על זה ים מחקרים ולמדתי את הנושא היטב.

תודה רבה וערב טוב!

• Sara Amor

אומנות הבמה והפקות תוכן
      חברה
      11/01/2025 ב11:39 pm
      320
      316
      0
      פעילה בקהילה

לא מלהיב במיוחד לגלות שעבדת עלינו…

אבל במחילה, מסתבר שהשיר השעלת באמת היה ניראה כמו השתפכות ומתוך רחמים הגבנו כפי שכתבת: “וואוווו מהמםם” וכו.

אני חושבת שאם כמות הפרסומים ירדו אז תהיה לנו אפשרות להגיב יותר בכובד ראש, בהתחלה הגבתי מקצועית, אבל זה פשוט כבר לא היה אפשרי, עד שהתייאשתי ובחרתי לא להגיב בכלל…

ומלכה, גם אני שיתפתי פה שתיים מיצירותיי, והתגובות שקיבלתי לא היו שונות מהתיאורים שלך, מה גם, שהשיתופים שלי כלל לא היו שירים… ובמיוחד שלא השתפכות רגשית…

והתגובות? אכן היו מרפרפות, מתלהבות, חיצוניות ואינן אמיתיות.

יש לי עוד כמה יצירות שיושבות במחשב ומחכות שאשלח לקבל ביקורת, אבל בחרתי שלא לשלוח, כי את הביקורת- לא קיבלתי…..

• מלכה לוינזון

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    12/01/2025 ב12:08 am
    52
    182
    0
    פעילה בקהילה

בדיוק

והשיר הזה פשוט היה שייך לפרוייקט אחד שעבדתי עליו- זה היה חלק ממחקר….

לא התכוונתי לעבוד עליכן, באמת!😳

וזה אכן שיא אמיתי- שנכתב על נושא אמיתי

והתגובות- כמו שאמרתי…

רציתי מקצועיות!

אבל אל דאגה, זה גם עזר לי במחקר—🤗

קיצורררר

מעניין אם יצא מהדיון המועיל הזה- משהו מועיל,

דחוףףףףףףףףףף שינוי!

• מירי

כללי
    חברה
    12/01/2025 ב12:10 am
    1758
    2244
    0
    פעילה בקהילה

פעם, לפני המבול,

בהחלט היו פה תגובות ענייניות ומקצועיות לתכנים שהועלו

היום, כמו ששרה כתבה, זה נהיה בלתי אפשרי

וגם לא ככ יעיל, מה הסיכוי שכותבת שמקבלת 20 תגובות מתלללללההההההבבבבבבבוווווותתתתתתתתתת

תדפדף ותעצור בדיוק בתגובה האחת היעילה והרלוונטית?

מאמינה שכשהאירוע פה יתפקס מחדש לכיוון הרצוי

והשיתופים יהיו כאלו שמבקשים ומתאימים לתגובה עניינית ומקצועית

יש סיכוי שנחזור לראות גם תגובות כאלה

• תילי

כללי
    חברה
    12/01/2025 ב9:44 am
    99
    72
    0
    פעילה בקהילה

שלום לכולכן,
    מרגישה פיצית מולכן ולא נעים לי אלף פעמים
    אבל רק להאיר איזושהי נקודה:
    אני חושבת שהשיתופים פה שהתגברו הם באמת גלגל, מישהי התחילה ואחריה הרבה המשיכו…
    כך זה היה אצלי בכל אופן
    ואני קוראת למי שזה קשור אליה, אם אפשר למחוק את כל השיתופים שלי
    שנעשו באמת בחוסר שימת לב מוחלט
    הייתי באמת בהלם בהתחלה לקרוא כאן שיתופים, וקצת הסתחררתי מהסגנון והתכנים, כאילו זה הפך לאיזה קבוצת תמיכה מסוג זול ותסלחו לי אבל גם פסיכולוגית מקצועית זה לא בריא במיוחד…
    אח”כ הבנתי שככה זה כאן, ואיכשהו נסחפתי לצערי…

פתחתן נושא כואב מאד מאד, וחשוב עוד יותר!
    פעם כתבתי המון כתיבה מקצועית באמת, איפשהו עם השנים זה נעלם
    וכשראיתי שיש כאן קהילה של ספרות שמחתי שסוף סוף אחזור לקורא תכנים וביקורת ברמה גבוהה שיעוררו אותי גם כן לנסות לחזור לכתיבה וישפרו אותי מקצועית. ולאחרונה זה הפך להיות נורא בלשון המעטה, אפס מקצועיות, אפס רמה, פה ושם טפטופים מקצועיים שנבלעים בים של חומר זול.

ועוד פעם- לא נעים לי, כי לקחתי חלק בשיתופים
    אבל אנא תזיזו משהו בנושא!!!!
    אני חושבת שהרבה ישמחו, גם כאלו שלא כותבות בפועל

רק שוחרות כתיבה…

תבורכו!

• תהילה ב

הייטק
    חברה
    12/01/2025 ב9:47 am
    1373
    1352
    0
    פעילה בקהילה

@taliashwartz @kedemteam נשמח להתייחסות בנושא יעד הקהילה ולצעדים הלאה. להבנתי – היא אכן נסוגה לא מעט ממנה ואין מי שיכריע בעניין.

• מימי קדוש

טיפול
      חברה
      12/01/2025 ב9:51 pm
      6
      36
      0
      חברה חדשה

רק תזכרו שיש לנו את זה.

בעבר העליתי פה סיפור וקיבלתי ביקורת מקצועית ועניינית.

• שירה ישורון

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    15/01/2025 ב7:15 pm
    343
    392
    0
    פעילה בקהילה

אני באופן אישי לא סובלת שירים ולכן מאוד מפריע לי שזה הז/אנר שהשתלט על הקהילה

• תמי אפשטיין

כללי
      מובילה
      15/01/2025 ב7:28 pm
      1771
      3102
      0
      מנהלת קהילה

תודה, שירה. כבר הרגשתי חריגה כאן :\

• ‫איידי וייס‬‎

מיתוג שיווק ופרסום
    חברה
    15/01/2025 ב8:07 pm
    132
    342
    0
    פעילה בקהילה

רק עכשיו אני רואה את הדיון החשוב.

אני לא נכנסת הרבה לקדם, חויית המשתמש באתר היא נוראה בעיני, ואין לי עודף סבלנות לדברים קטנים שיקפיצו את חויית המשתמש, יחליקו אותה ויגרמו לי לחשק להכנס שוב ושוב. ולמה אני אומרת את זה? כי אם אצטרך לדרג את הסיבות למה לא “קדם” אז זו היא העיקרית שבהן. לטיפולך, @taliashwartz , אני מתארת לעצמי שיש פה עוד כמה וכמה שיכולות לעזור לך באפיון ועיצוב מקצועי של האתר.

אבל נו, לא זה הנושא.

היום הפורום מרגיש לי קיבוץ ענק של בנות צעירות, החל מילדות לפני תחילת גיל ההתבגרות וכלה בנערות צעירות ממש ולא בשלות רגשית, שמחפשות במה לפרוק. בואו לא נדון על התוכן, נדון על הצורך. יש פה הזדמנות ויש פה צורך, וזאת נקודה שניה למחשבה עליה ולטיפול, @taliashwartz . יש מצב שאם הבנות האלו לא מקבלות מענה ראוי – הן תחפשנה את הריגוש הזה במקומות פחות מפוקחים ויותר המוניים עם אופציה הרבה יותר קלה להטרדות (פרוג, ושות’.)

שוב, זה נושא שגם הוא זקוק להתייחסות: מקום שבנות יכולות להניח תוכן, לקבל מחמאות על הכשרונות שלהן ולא על התוכן… כמובן, שזה צריך פיקוח אבל אין קשר בין הפורקן הזה לכתיבה מקצועית או אמנותית.

ולעניין הפורום עצמו:

נוצרה בו הטיה בעייתית של שיתופים צעירים ולא בשלים משום כיוון, ומחמאות על כשרונות. אין ביקורת, אין התייחסות לתוכן, לצורה, למבנה ולכוונה. רק ‘מוכשרת, מוצלחת, פגז, אלופית, וואו’ וכוכוכוכוכו’, כיוצא בסגנון הזה. זה לא קשור לספרות ולא לכתיבה.

לענ”ד, חלק מתנאי הקבלה לפורום הוא קריטריון של גיל. לא רק כשרון, אלא גם גיל אמור להוות פקטור סינון. לא נראה לי שילדה בת 14 תוכל לעבור אותו, אולי – נערה בת 16 (והכרתי כאלו.) תחשבו רק על נשים בוגרות בגילאי 35+ שצריכות להתמודד עם רמת כתיבה בוסרית של ילדה שבטוחה שהיא מבינה את העולם ויודעת הכל, איזה מתסכל זה. ועוד יותר מעצבן – זה לקבל ממנה בקורת לא עניינית או אפילו מטופשת ומוזרה על קטע בשל הרבה יותר ממה שהיא מסוגלת לכתוב. לא מכבד, לא מכובד. בשורה תחתונה, לא לעניין לתת כרטיס כניסה לכל מי שמתחשק לה לשתף את ההגיגים שלה.

עוד רעה חולה: “אני לא קשורה לכתיבה ובכ”ז אני משתפת/ מגיבה/ כותבת”. כאילו, סוג של ‘נישט אין שבת גערעדט’… (בתרגום לעברית: נושא שלא מדברים עליו בשבת, ובכ”ז.) או, אתן מכירות, “לשון הרע לתועלת”…

אז – לא. לא מתאים. מי שלא קשורה לכתיבה ולא יודעת לבקר טקסטים – מתבקשת להשאיר את המחמאות על הכותבת לעצמה ולא לשתף אותן עם כולן. זה מעצבן, מטריד, ומיותר. אה, שכחתי: גם השיתוף הזה שמגיע ממקום שלא קשור לכתיבה, מיותר עוד יותר ואפילו מזיק.

ואחרי הסלקציות האלו, יש מצב שסוגות הכתיבה יטו לפי כל מיני רוחות. לפעמים יהיו תקופות שירה, לפעמים סיפורת, לפעמים ספוקנים, לפעמים אליגוריות, לפעמים קטעי הומור. אבל זה כבר יהיה בסדר, ומנהלת פורום טובה תוכל גם לשלוט בכיוון הרוח לעצור את ההיסחפות ולכוון את התנועה.

• צוות קדם

חברה
      חברה
      16/01/2025 ב12:00 am
      192
      120
      0
      פעילה בקהילה

איידי שלום,
      אם לא מוצא חן בענייך את יכולה לעזוב,
      מושקעות פה שעות רבות של צוות מדהים ומסור והרבה עבודה (וכן, גם לצרכים שאינם עסקיים או רווחים, זיהוי טלפוני לדוגמא),
      הצעות לשיפור מחברות קהילה יקרות מתקבלות תמיד, בדרך וצורה מכובדת
      לגבי הפורום, הוא נועד לצורך מקצועי ולא רגשי,
      דנים בנושא הקהילה שלכן עם מנהלת קדם + מנהלת הקהילה, יצאו עדכונים בקרוב.

• ‫איידי וייס‬‎

מיתוג שיווק ופרסום
        חברה
        16/01/2025 ב12:28 am
        132
        342
        0
        פעילה בקהילה

מתנצלת על הביקורת, היא באמת לא היתה במקומה.

אם יש מישהו ספציפי שאפשר לדבר איתו על האתר וההתנהלות שלו מבחינת חויית משתמש – ארצה לעשות את זה כהתנדבות. יש לי ידע מקצועי נרחב בנושא ואשמח לתרום אותו לטובת האתר.

(בעבר דברתי עם טליה, אבל לא יצא מזה כלום. וחבל.)

Page 2 of 2

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן