דיון – לאן מועדות פנינו
קדם ‹ Forums ‹ כתיבה ספרותית ‹ דיון – לאן מועדות פנינו
-
36380חברה חדשה
בתור חובבת קריאה מושבעת שפחות בקטע לכתוב
יכולה לומר שבאמת לאחרונה הרמה ירדה פלאים
אם פעם יכלתי להכנס והיה הרבה תוכן ברמה והתמקדות בתוכן הספרותי (שמישום מה ממש מעניין אותי אפילו שאני לא מתעסקת בזה)
כיום הקהילה נהיתה ממש לא מעניינת
האמת שממש קשה לי לחשוב שעד שתהילה הרימה את הכפפה יסגרו את הקבוצה רק לסופרות(אבל אם זה מה שהחלטתם אנחנו לא נריב אתכם כי מה נעשה שאתם ממש צודקות😉)
אבל אם יש אפשרות לקהילה שבה רק מי שכותבת מקצועי תוכל להעלות נושאים וכל השאר יוכלו לצפות ולהגיב(כן אולי לכתוב אני לא מספיק ברמה אבל בתור אחת שקוראת מלא יש לי הרבה מה להגיב על כתיבה) זה ממש יכול להיות מגניב
ועוד משהו שלדעתי ממש יוסיף לקהילה ויוריד את השיתופים אני לא יודעת אם שמתם לב אבל בתקופה שהיו כאן סיפורים בהמשכים וסיפורים קצרים הרמה היתה בהרבה יותר גבוה ומראש כל מי שהיה לה שים לא מאוד ספרותי לא העיזה לעלות אותו כאן
אני מאמינה שברגע שיתחילו להעלות כאן סיפורים וקטעי כתיבה ספרותית ברמה בנות יפסיקו להעלות כאן שיתופי רגשות(אולי יגידו לי פה שאני לא מספיק רגישה אבל אני לא חושבת שזה מעניין לקרוא רגשות של מישהו שאתה בכלל לא מכיר ואין לך מוסג מה הוא עבר בחיים שלו)
-
10300חברה חדשה
מסכימה ומזדהה עם התגובה מהמקום של אחת שלא עוסקת באופן רשמי בכתיבה אך מתחברת מאוד לתחום ולעיתים גם יש לי מה להגיב (מקצועית).
האמת שאני גם כותבת אבל יותר למגירה ולכן פחות בעניין להיכנס לקהילה הסגורה שיותר מחייבת התקדמות ונוכחות.
הסיפורים בהחלט מוסיפים מאוד וככל שיש יותר תוכן מקצועי (לדעתי לאו דווקא ספרותי) יש פחות תוכן שאינו מקצועי.
מצד שני, העלאת סיפור בהמשכים היא מחויבות להמשיך אותו עד הסוף ולהשתדל לפחות שהקוראות לא יאלצו להמתין הרבה בין פרק לפרק. זה גם דורש אישור הנהלה אחרי מעבר על תקציר הסיפור אם אני זוכרת נכון ולא תמיד כותבת תרצה להתחייב למשהו שעלול להשתנות במהלך הכתיבה.
נקודה נוספת שעלולה למנוע מכותבות להעלות סיפורים בהמשכים היא התגובות. כרגע, בתור אחת שכותבת כזה התגובות פה פחות מעודדות אותי להעלות. נכון, יש יוצאות דופן כמו שירי שהסיפור שלה לא הצליח להשאיר הרבה בנות אדישות פה. אבל כרגע בסיפורים שבתהליכי המשך ישנן מעט מגיבות והתגובות פחות מקצועיות.
לסיכום, מי שמוכנה להעלות סיפורים וקטעים ספרותיים/ קטעים כתובים מקצועיים יותר מאשמח לכך.
השאלה אם מישהי תבוא ותעשה מעשה או שמהסיבות שפירטנו כאן (ועוד) המצב ישאר כמו שהוא- קהילה שמשתפים בה שירים שנועדו לרגש או לעורר הזדהות.
נקודה נוספת, לדעתי דיונים מקצועיים יכולים בהחלט להעשיר מצד אחד ולתת מקום מצד שני לכותבות המקצועיות שכאן. אולי גם כדאי לכתוב מדריכי כתיבה.האתגר בזה יהיה למצוא את הרמה שאליה לכוון בהם וגם, שלא יווצר מצב שאחת או שתיים מקצועיות עושות פה קורס כתיבה חינמי לשאר בעל כורחן.
-
10300חברה חדשה
דבר נוסף, שמתן לב שע”פ התקנון על כל כותבת סיפור בהמשכים להזדהות בקהילה? מעניין שאף פעם לא עשו את זה.
-
4075020פעילה בקהילה
זכור לי שרות עשתה את זה באישי. לגבי עלילה – מדובר על בסיס העלילה, לא פירוט לוזים, אפיון דמויות והתקדמות של כל פרק…
-
-
-
4075020פעילה בקהילה
פורום סגור של סופרות כבר יש – אין לך מה לדאוג מהבחינה הזו…
לגבי סיפורים – צודקת. אבל מישהו צריך להביא אותם וכמו שחיה ג מציינת בהמשך – קשה להביע התחייבות.
-
-
260חברה חדשה
כבר הרבה מאוד זמן שלא כתבתי כאן… גם מהסיבות שהעלתן.
אני תוהה אם יש אפשרות של תיוג, כך נוכל לפנות לאיזה מהם שמעניינים אותנו:
שירה, סיפורת, ספוקן וורד, מאמרים, טורי דעה, משפטים חכמים, הומור ועוד.
ישנם שירים מקצועיים להפליא ומאפשרים ביקורת יעילה ומנגד שיר הופך מהר מאוד לשיתוף רגיש (בכל אופן נשים אנחנו) מה שלא קורה בד”כ בכתיבה מסוגים אחרים.
נראה לי שמשהו בכך שניתן לכתוב בעילום שם מאפשר לשיתופים רגישים שאינם קשורים לכאן להיכתב.
אשמח מאוד לחזור לכתוב ולבקר בקהילה מקצועית ומסודרת…
-
6548960פעילה בקהילה
ברוכה השבה
התגעגענו אליך ולחומרים שהעלית 🙂
-
Log in to reply.