הדוד השטותניק או ראש ממשלת ישראל? 😱
-
הדוד השטותניק או ראש ממשלת ישראל? 😱
ולכל מי שמעוניינת – להלן הסיפור האמיתי והמורחב.
צלצול פלאפון זה לא דבר חדש במאה העשרים. מושג מוכר ונדוש כל כך. מתרגשים יותר מדואר רשום. כנראה שפעם זה היה הפוך.
הפלאפון של אבא מצלצל. והוא ישן – משמע אומר שאם השיחה לא סופר דחופה, רק מודיעים לאדם בקו השני שקיבלנו את רצונו לשוחח עם אבא ונעביר את המידע כשיתאפשר.
הפעם אחותי הקטנה עונה. והיא לא ממהרת לנתק.
“תהילה?”, היא נראית מוטרדת. “תטפלי בשיחה המוזרה הזו, טוב?”.
תמיד הייתי בוגרת מכפי גילי. כיתה ג’ שטיפת כלים. כיתה ד’ בייביסיטר לכל האחים שלי. כיתה ה’ בישולים וכביסות. שיחות קטנות עלי, מוזרות ככול שיהיו.
“כן?”, אני עונה בטון אדיש, מחצינה לקולי את כל חמש עשרה שנותיי.
“שלום, מדברים ממשרד ראש הממשלה. כבוד ראש הממשלה מעוניין לשוחח בדחיפות עם שמואל”.
שמואל זה אבא שלי. ולא, אין לו שום קשר לראש הממשלה.
“פחחחח, אתה רציני, דוֹד? אתה מנסה לעלות שלב?”, הפעם עליתי עליו מהר. אחותי מצחקקת מאחור.
“מדברת מזכירת ראש הממשלה”, הוא מנסה בכול זאת. “אשמח שתעבירי את הפלאפון”.
“אבא שלי ישן”, אני מדווחת בנשיפות צחוק. “וגם אם הוא היה ער לא הייתי זורמת איתך עכשיו”.
הוא מכחכח מהצד השני. הקול שלו מתעוות לרגע. הצלחתי!
“תוכלי להביא לי את אבא? זה ממשרד ראש הממשלה”, הקול שלו חוזר להיות נשי ונעים לאוזן.
“לא חוזרים על בדיחה פעמיים, דוד. זו כבר הפעם השלישית שלך. והוא ישן, אז אין מצב”.
פה הוא כבר אמור להישבר, להתבאס שנפל על שעה לא מוצלחת ולהודות שהמתיחה שלו כשלה הפעם.
“מדברת מזכירת ראש הממשלה, שוב אני מבקשת, תעבירי לי את שמואל”, אבל לא. הוא עקשן מדי. והעובדה הזו גורמת לי לפקפק בהבנה שלי ולחשוד שבאמת יש מישהי בצד השני.
אני מהססת רגע או שניים. בסוף מחליטה להעיר את אבא.
“אבא?”, אני לוחשת לו מקרוב. יודעת שהוא לא אוהב להתעורר ברעש. “התקשרו אליך. מראש הממשלה או משו-“.
“ראש הממשלה?”, הוא מתייצב כאילו מישהו חבט אותו לישיבה. אני מעבירה לו את הפלאפון, מרימה גבות ויוצאת.
שתי שניות אחר כך הוא יוצא מהחדר, פונה אל המרפסת. אני ושאר האחים שלי אחריו בשיירה.
“שלום שמואל?”, קול הבס העולה מהרמקול מוכר. מוכר מדי.
ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו. איזו פאדיחה!
Log in to reply.