זה מה שיצא מאתגר כתיבה חמוד ממדריך הכתיבה של דבורי רנד…
-
זה מה שיצא מאתגר כתיבה חמוד ממדריך הכתיבה של דבורי רנד…
זהב לבן-שמיכוש
"אני לא בטוח שזה בטיחותי עבורך סבתאלה"
שירי התלבטה מה הסדרן יותר- נבוך או מבודח.
" זה בסדר גמור איש צעיר תרגיש בנוח העיקר שאני בטוחה, אז מתי תורנו?"
"אהם אני צריך לבדוק אולי לא כדאי זה יכול להיות מסוכן את מבינה סבתאלה?" הוא לחש משהו מהיר למכשיר הקשר שלו.
שירי החניקה צחקוק היא מצאה עצמה מתלבטת שוב והפעם האם להסביר לסדרן הנבוך-מבודח שחבל לו על הזמן, כשסבתאלה מחליטה משהו הוא יקרה ויהי מה.
"מסוכן שמסוכן!! ולברוח ממרוקו זה לא מסוכן? לטפס על צוקים והרים מחליקים לא מסוכן? לגור במעברות לא מסוכן? אתה יודע מה עברתי איש צעיר? מה זה בשבילי מגלשת מים! פפפ מה כבר יכול להיות!!! לא צריך לעשות סיפור איש צעיר! המגלשה בטיחותית נכון?
סבתא עצרה לנשום כשהסדרן טורח להשיב לשאלתה הרטורית.
"וודאי, אבל—"
"רגע אז היכן טמונה הבעיה אני מנסה להבין! אני בגובה המתאים?" סבתא הסתכלה על עצמה משל היא רואה את קומתה לראשונה "כן! המשקל שלי חורג מהמותר?"
הפעם שירי כבר לא התלבטה בנוגע למצב רוחו של הסדרן, הוא היה מבודח לחלוטין וניסה להסתיר את צחוקו, או לפחות לעמעם אותו מעט אך ללא הצלחה.
הסבתאלה הנחמדה האם היא מעל המשקל!! כבר הרבה זמן לא שמע בדיחה טובה כמו זו צריך לבדוק אם היא לא מתחת…
"אז יופי למה אתה נטפל אלי אתה לא רואה שאני ביום איכות עם הנינות שלי?"
הסדרן הראה אותות כניעה שזוהו היטב ברדאר העירני של הסבתא.
"יופי איש צעיר אני רואה שאתה מבין ענין" לא נתנה לו מקום לסגת.
שירי החליטה שצריך להזדרז לפני שהסדרן המסכן יתחרט.
"אולי אפשר לקצר לסבתא את התור?" כך במתיקות.
לקצר. לא חלילה לעקוף או משהו.
פניו הוארו לרגע, שירי ניחשה את הסיבה: הוא מעדיף כבר לראות את סבתוש למטה בריאה ושלימה.
"בוודאי, את צודקת ילדונת"
שירי תפסה את ידה של טלי והן קיפצו יחדיו בהתרגשות.
דווקא סבתוש הרסה את חגיגה "לעקוף את התור? מה אנחנו זקנות? אנחנו נחכה יפה כמו כולם"
פסקה.
חבל, שירי כבר ראתה ניצוצי הסכמה בעיניהן של הממתינות , לא היה אכפת להן לוותר לסבתאלה המצחיקה.
לבסוף הן חיכו כמו כולן הרי סבתוש לא זקנה, כולה חגגה לפני חודשיים את שנתה התשעים עד מאה ועשרים שנה.
סוף סוף הגיעה תורן הן עלו על שלושת המגלשות בחדווה, סבתא באמצע והן בצדדים אחת שתיים והופ-
הן התגלשו במהירות מסחררת צועקות ביחד: שמע ישראל!!!!
כשירדו סבתא רק אמרה בחיוך ענקי "גם שנה הבאה נבוא בעזרת ה".
עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.
Log in to reply.