חודש הרחמים והסליחות

קדם Forums כתיבה ספרותית חודש הרחמים והסליחות

• חודש הרחמים והסליחות

פורסם ע"י 1noa  טיפול on 03/09/2025 ב1:24 am

חודש אלול

חודש אלול. חודש הרחמים והסליחות, המלך בשדה.

אבא אתה נמצא כ”כ קרוב, יורד אלינו, מחכה לנו שנבוא אליך, אני לדודי ודודי לי.

כמו מלך, שתמיד קשה להכנס אליו לארמון, צריך לתאם פגישה, לדבר, לבקש, להמתין זמן רב, לעבור בדיקות שונות אצל השומרים- עד שסוף סוף ניתן להכנס אל המלך.

אך אם המלך יורד אל העם, נוסע על מרכבתו בשדה, כל אחד יכול לגשת אליו, פשוטי עם יכולים פשוט לבוא ולדבר ולבקש, ולהיות עם המלך בכל זמן שיחפצו, הוא כאן איתם, נמצא בשדה.

אבא, אתה בחודש זה נמצא פה איתנו, ידך פשוטה לקבל שבים. אתה מחכה שנבוא להיות איתך, ולא משנה מה יש בתוכינו, לא משנה כמה אנחנו התרחקנו, כמה התבלבלנו ונאבדנו ונבלענו עמוק בעולם המשוגע הזה.

קול דודי דופק- אתה קורא לנו, פתחו לי בני האהובים.

פתחו לי פתח קטן, פצפון- פתח כחודו של מחט, מה זה מחט? פתח קטנטן שאפילו לא רואים.

פתחו לי פתח קטן, תגידו שאתם רוצים, או שאתם רוצים להרגיש שאתם רוצים…

הידיים פתוחות, בואו לקבל חיבוק מאבא.

חודש אלול הוא החודש הכי מתוק. חודש מלא רחמים, חודש מלא אהבה, חודש של מחילה וסליחה.

ה׳ מחכה שנבוא ונספר לו מה קורה איתנו, מה אנחנו מרגישים או לא מרגישים, מה קשה לנו ומה אנחנו רוצים, וכמה אנחנו מפחדים וכמה הגלות הקפיאה לנו את הלב וכמה העולם שבר אותנו לרסיסים.

אצל ה׳ יתברך הדבר השלם ביותר הוא הלב השבור שלנו, זה יקר מאד מאד.

במדרש כתוב שהקב״ה אמר לישראל ״לא ממה שאתם מרובים מכל האומות, ולא ממה שאתם עושים מצוות יותר מהם- אני אוהב אתכם, אלא בזכות שאתם ממעטים את עצמכם לפני- לפיכך אני אוהב אתכם!״

אז עצם זה שאנחנו מגיעים בשברון לב, ומרגישים שאין בנו כלום לקראת חודש הרחמים והסליחות, זה מה שהופך אותנו לאהובים ביותר על הקב״ה.

אז אבא, אנחנו באים אליך, אנחנו באמת רוצים. אנחנו רוצים לחזור, אנחנו רוצים להתקרב.

הנשמה שלנו מתגעגעת לטיפה של אמת, לטיפה של חיבור למקור.

אבא, הגלות הזאת מכסה אותנו ומרחיקה אותנו כ”כ, מריצה אותנו בעולם הזה בלי רגע של זמן להתבונן ולהתחבר, ולבדוק מה אנחנו רוצים ולאן אנחנו רצים.

וזה קשה, הנשמה שלנו טהורה וטובה ומלאה ברצון טהור, ובמקור אנחנו טובים.

תחזיר אותנו אבא, תחבק אותנו, תעטוף אותנו באהבה וברחמים.

אנחנו מבולבלים ומפחדים, אנחנו לא יודעים, אנחנו מחפשים, הנשמה שלנו כ”כ צמאה, מחכה להתמלא.

אנחנו רוצים, באמת אנחנו כ”כ רוצים לחזור אליך בתשובה שלימה.

נפלנו המון, ונכשלנו והתרחקנו, ויש לנו תאוות ומחשבות ויצר הרע מאש שמבלבל אותנו כל כך…

תחזיר אותנו, תעזור לנו לרצות ולהרגיש את הטוב.

אבא, בבקשה תפתח לנו את הלב להרגיש אותך, תנקה לנו את הנשמה מכל הכתמים, תטהר אותנו, תרחץ אותנו מכל הלכלוך והאבק. אנחנו שקועים עמוק בתוך ההסתרה הזאת של העולם.

תפתח לנו את העיניים שנראה אותך, תפתח לנו את האוזניים שנשמע מה שאתה מדבר אלינו.

אנחנו לא רוצים לפחד, מספיק העולם הזה מפחיד…

אנחנו לא רוצים להרגיש לא בסדר, מספיק קשה לנו, ובאמת אנחנו טובים!

אבא, אתה כולך טוב, ואתה תמיד אוהב, עם כל מה שעברנו ושעובר עלינו, ואל אף כל מה שעשינו ושעשו לנו, ולמרות שאנחנו רחוקים כ”כ.

אתה סולח, אתה לא כועס, להיפך, אתה כ”כ שמח ומחכה שנבוא אליך, ונתחרט ונספר לך מה עשינו ומה אנחנו מרגישים או לא מרגישים, וכמה אנחנו רוצים להיות טובים, ומקבלים על עצמינו לעתיד. אתה מאמין בנו אבא! אז אנחנו לא נאמין בעצמינו?!

ולא משנה כמה פעמים נפלנו וקמנו והתחרטנו והבטחנו ושוב נפלנו ושוב הבטחנו…

אתה מאמין בנו וסולח כל פעם מחדש, גם בפעם המליון, ויותר מזה- הופך לנו את העוונות לזכויות! איזה אבא רחמן יש לנו! רק לבוא ולבקש סליחה.

אנחנו רוצים להכתב בראש השנה בספרם של צדיקים, מה הופך אותנו להיות צדיקים? ה׳ לא מצפה שנהיה מלאכים… הוא לא ברא אותנו כאילה ומלאכים יש לו מספיק בשמיים… אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא- הגדלות זה גם לאחר שנפלנו- אנחנו קמים ושבים אל ה׳. ״שבע יפול צדיק וקם״- לא רק שהצדיק קם אחרי הנפילות, אלא שהקימה עצמה נוצרת דרך הנפילות.

אז אין לנו מה להתייאש ולהרגיש אשמים, ולהתמרמר על הנסיונות הקשים והבלבולים של הדור הזה בגלות הזאת- כי דווקא הם אילו שהופכים אותנו ליהודים כאילו מתוקים ומיוחדים ואהובים אצל ה׳ יתברך!

שנזכה לעשות תשובה מאהבה ולנצל את הימים.

ולא להתייאש, רק לבוא אל ה׳ ולדבר איתו על כל מה שעובר עלינו.

1noa  הגיבה לפני 7 שעות, 13 דקות 1 חברה · 0 תגובות
  • 0 תגובות

עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן