לימודי כתיבה יוצרת
קדם ‹ Forums ‹ כתיבה ספרותית ‹ לימודי כתיבה יוצרת
-
לימודי כתיבה יוצרת
פורסם ע"י חוי שטיגל מיתוג שיווק ופרסום on 02/12/2025 ב10:59 amיש לי כמה שאלות בנוגע ללימודי כתיבה יוצרת:
1. כמה לדעתך ניכרים ההבדלים באיכות הכתיבה בין מי שלמדה לבין מי שלא למדה?
2. כשאת נרשמת לקורס כתיבה יוצרת למה את מצפה? מתי תרגישי שבאמת היה שווה, ומתי תתאכזבי?
3. מה ההבדל העיקרי לדעתך בין קורס דיגיטלי לקורס פרונטלי?
תודה עצומה!
חוי שטיגל הגיבה לפני 1 יום, 13 שעות 6 חברות · 15 תגובות -
15 תגובות
-
אני לא אומר שיש הבדלים עצומים בין מי שלא למדה למי שכן אבל אפשר לומר כמאת באופן גורף שמי שלמדה בדרך כלל יהיה לה עלילה שבנויה טוב דמויות שבנויות טוב ספר שהוא כולו חתיכה אחת בלי סטיות וכדומה.
אבל מצד שני יהיה חסר לספר את הרעננות והמעוף ולאיתים קרובת ספר ראשון של מי שלמדה רציני יכול לצאת מידי מרובע מסודר בתוך כל התבניות (לא שאני יודעת איזה סופרת למדה ואיזה לא אבל לפעמים מרגישים את זה)אני מאוד אוהבת ללמוד עצמאי, כך שקורס דיגיטלי יש בו משהו טוב יותר, מרוכז וממוקד. אבל אני אהיה פחות מוכנה לשלם עליו כי חסר את התחושה שקיבלת כאן משהוא ממישהו כי בעצם למדת לבד.
לאומת זאת קורס פרונטלי הוא יותר קבלת כלים ממישהו מסוים יכולת לשאול שאלות, יש כאן קשר של מלמד ותלמיד והלמידה יכולה להתפזר, לאומת זאת היא לא ממוקדת…-
תודה אלישבע! מעניין מה שאת כותבת. מעניין אם באמת הלמידה משתלטת על הספונטניות ויוצרת תבניתיות מדי?
ולגבי קורס דיגיטלי- כמי שלמדתי בעצמי אצל מיה קינן יכולה להגיד שכן מבינה למה משלמים על הקורסים (הם מאד מקצועיים מקיפים מושקעים ויסודיים מאד) אבל כן הרגשתי שיש משהו בקורס פרונטלי שנותן מעבר- ואני מנסה להצביע על הנקודה מה ההבדל ביניהם. וגם- אם מישהי תוכל להגיד- מתי היא תרגיש שהקורס היה שווה. כי הרי. כמו שכתבת, תכלס? אפשר להשיג היום חומר מקצועי בקלות יחסית. ועם כל הכבוד לחומר שיש ללמוד בכתיבה (ויש מה ללמוד!) לכאורה מי שכבר יודעת איך בונים סיפור, טכניקות פה ושם. יש עוד מה לחדש לה? אני רואה נשים שמתמקצעות, לומדות, עוברות בין כמה סגנונות של מורות ובאמת מעניין אותי- מתי אישה מרגישה שהקורס היה שווה? אשמח לשמוע ממי שלמדה בקרוס כתיבה ובעיקר ממי שיותר מקורס אחד- מתי היא הרגישה שהיא נתרמה ממנו ולמה.
-
חוי אני עונה לך על השאלה שלך, אני למדתי אצל הרבה מורות ומכל מיני סגנונות, והאמת שגם היום:)
וזה פותח את הראש לעוד סגנונות, מגוון, מהנה, מעשיר. ובמיוחד שכל קורס עוסק בז'אנר אחר בכתיבה.
אבל כן יש סיטואציה לא נעימה שאני נתקלתי בה לא מעט- מגיע שלב מסוים שאני מרגישה מיותרת בעצם הימצאותי בקורס משום שישנם הרבה חומרים שחוזרים על עצמם, והשעמום מטפס…
-
-
-
1. ההבדל הוא ענק, ועד שלא לומדים בצורה מקצועית ומקיפה לא מבינים עד כמה.
2. לקבל כלים מקצועיים וידע מקיף ומעשי.
3. קורס פרונטלי נותן את האווירה הקבוצתית, השיתוף, האופצייה לשאול, לקבל הסברים, לחוות דעה, לראות את ההבנה מבריקה בעיניים.
-
ומה באמת גורם לך להרגיש שקורס מסוים ענה על הציפיות ולא שיעמם למרות הידע שכבר רכשת?
-
בדרך כלל, אני יוצאת מרוצה כש:
1. אני מקבלת דפים מודפסים מסוכמים בצורה מסודרת וברורה שתועיל לי בהמשך.
2. שיש לי אופצייה להתייעץ עם המורה במהלך הקורס ולפעמים גם אחרי.
3. כשאני יוצאת עם תוצרים ביד ולא רק ידע תאורתי.-
ואני רק מוסיפה:)
יש לי ב"ה קליטה מאד מאד מהירה, בזמן שהמנחה עדיין בתחילת ההסבר אני מבינה כבר מה היא תגיד בסוף, כך שזהו עוד גורם לשיעמום שלי בקורסים. כך שאת עניין השיעמום תקחי כעירבון מוגבל, אני יודעת שרוב הבנות בקורסים בהם הייתי לא חוו אותו כמוני. -
יואו שרה! אין לך מושג כמה שאת עוזרת לי. אחרי שנים רבות של למידה (עדיין לומדת), למעלה מעשור של התעסקות בכתיבה בבמות השונות, ו6 ספרים שהוצאתי בס"ד גדולה.
פותחת את "אפילוג"- קורס פרונטלי לכתיבה יוצרת. מרגישה שנתת לי כלים חשובים מאד, שכמה שניסיתי לדייק ולהגיע לנקודות החשובות ובמה הכי נכון להשקיע ואיך (בלי להתפזר יותר מדי) את הצלחת למקד אותי בשלושת הכלים הפשוטים והברורים שיעזרו לי בעז"ה להגשים את המטרה הכי גדולה שלי בקורס- שכל אחת מהמשתתפות תמנף את הכישרון שלה, ותצליח להגיע להצלחה בס"ד ולהגשים את החלום שלה בכתיבה. אז תודה שרה. ותודה לכל אחת שתמשיך לענות לי ולעזור לי לבנות אותו הכי נכון ומדויק שאפשר.
-
-
-
-
וצריך גם מורה להשוויץ בה בעיתונים שלמדתי איפשהו…
כי נראה לי שהעורכות היום לא מסתכלות על מי שלא למדה.
אני כתבתילפני שלמדתי והעורכת אמרה אין לי זמן ללמד אותך לכתוב.
יש לך רעיונות טובים, אבל הכתיבה לא משהו..
והלכתי והתמקצעתי והאמת שכבר לא חזרתי אליה כי היא לא הכי שווה…
-
יהודית יש בזה המון. וגם חושבת שלמי שיש רעיונות טובים ואהבת כתיבה, סגנון אפשר לשפר והוא מילא משתפר עם הניסיון והלמידה. כנ"ל לימוד תבניתי. אבל מי שאין לה רעיונות (בכלל. כן?) או מי שאין לה אהבה למקצוע לא תתקדם. גם אם היא תלמד. כי בסוף הכישרון הוא התנאי למקצועות האמנות בשונה ממקצועות ריאליים שגם אם אתה לא אוהב אתה יכול להצליח עם עקשנות אמביציה ולמידה מעמיקה. ואני הכי בעד למידה שמפתחת כישרון גם מחוויה אישית וגם אם לא הייתי מאמינה בלמידה לא הייתי פותחת קורסים (שגובים מראש המון משאבים וזמן). ואחד הדברים שאולי הכי חשובים ללמוד בכתיבה- לא להתייאש:)
-
-
אין כמו בפרונטלי.
רק שאת מפסידה לקוחות כמוני לדוגמא טבריינית אמא לקטנטנים..
שגם אם הייתי רוצה מאודד לא הייתי מגיעה
-
את מאד צודקת יהודית. כשחשבתי על פתיחת קורס פרונטלי עלה בדעתי שאני בצעם מצמצמת את קהל היעד של מתעניינות בכתיבה, מאשר לו הייתי פותחת קורס דיגיטלי, אבל זה רק לכאורה, כי באמת אני אישית מרגישה שבפרונטלי אפשר להגיע ליותר… ויותר מכך, כיון שכרגע אני מעוניינת דווקא בקבוצות קטנות, כדי שאוכל לתת ליווי אישי אמיתי לכל אחת, אז פחות אכפת לי כמות המשתתפות יותר האיכות- החיבור לתחום והרצון להשקיע, ללמוד בראש פתוח.
מי שמחפשת קורסים דיגיטליים יכולה להמליץ לה על מיה קינן. (היא מאד מאד יסודית ונראה לי כבר המלצתי עליה). ודבורי רנד כמו שמרים סולובייציק המליצה- כמובן. מי שמעוניינת בקורס דיגיטלי לכתיבה עיתונאית יש את של אסתי כץ מומלץ מאד!
-
-
את הספר שלי "בין הניתוקים" כתבתי ללא ליווי של קורס. כתבתי את הדברים כמו שהם קרו לי (זה התחיל בתור יומן), בשלב שרציתי לכתוב עוד ספר הגעתי לדבורי רנד ולקורס המהמם שלה! היא עזרה לי מאוד לדייק את הסיפור, אני עכשיו באמצע לכתוב אותו, יש לדבורי גם ספר "מילים מתחת לשמיכה" שבו יש המון תרגילים, ואני ממשיכה לכתוב את הספר לעיתים לפי התרגילים שם, וזה יוצא יפה מאוד (התלמידות שלה-אנחנו פתחנו קבוצת מיקוד במייל בה אנחנו מפרסמות את הפרקים שלנו ונותנות ומקבלות משוב לפי מה שלמדנו).
עכשיו היא פתחה קורס למתקדמות ומתחילות ביחד, כרגע אני כותבת בנוסף סדרה של דמויות, ובקטע של המתחילות שבו כבר הייתי אני עושה אפיון דמויות וכו' לפי ההתחלה של הקורס (כי אין טעם לחזור לזה אחרי שכתבתי כבר הרבה מהספר מהקורס הקודם שחוזר על עצמו.) וכשנסיים את העונה הראשונה – הפרקים של המתחילות, אסיים בס"ד את הסדרה ואחזור לספר שלי.
אני מאוד מרוצה מהקורס, וזה נעשה בזום, מבחינתי אידיאלי, כי לא צריך לנסוע לשום מקום, ומצד שני זה יותר טוב מקורס מוקלט, כי כותבים דברים בצ'אט ומדברים ושואלים תוך כדי השיעור, ויש אפשרות לשמוע את השיעור פעם נוספת או למי שלא היתה בשיעור כי דבורי מקליטה את השיעורים כל שבוע. ואז מתרגלים במייל של הקבוצה.
-
וזה פחות יעיל למי שאין אינטרנט בבית רק בחדר מחשבים.
אני נרשמתי למיה קינן, מוציאה את הסרטון בחדר מחשבים ורואה בבית ..
כל אחת לפי יכולותיה
-
בהצלחה יהודית! מיה קינן זו בחירה מעולה לטעמי.
מאחלת לכל אחת שאוהבת לכתוב להגיע לשליחה שתאמין בה. תגיד לה לגדול. שתתן לה דרך לפסוע בה. ולממש את הקול הייחודי שלה שיישמע בעולם.
-
-
Log in to reply.