נקודה למחשבה / ביקורת, בבקשה!
-
נקודה למחשבה / ביקורת, בבקשה!
בס”ד
“אז מה את אומרת?” מלי הסתכלה עלי, מחכה לתשובה,
“בעיני מהמם, בואו נסגור כבר…” חני הביטה בשעונה בעייפות,
שתיהן הסתכלו עלי בציפייה.
“יש לי שיחה חשובה” פלטתי, מנסה להרוויח זמן,
“אני יוצאת לכמה דקות.” נמלטתי החוצה בלי לשמוע את תגובותיהן, מחייגת ליוסי במקש המקוצר.
הוא ענה מיד.
“אני תקועה!” לחשתי בלי הקדמות לפלאפון.
“מה קרה?” יוסי לא הבין.
עצרתי את הדמעות מלזלוג, וגוללתי לו את קורות הערב. החל מהנעשה בהשכרה הראשונה, וכלה ברביעית. שקט השתרר בקו. יוסי התעשת ראשון:
“תסגרו על מה שראיתן עכשיו.”
ומאיפה הכסף? לא העזתי לשאול, נכנסתי חזרה לחדר ההשכרה והעמדתי פני פוקר. מלי וחני היו חסרות סבלנות,
“אז מה אומרת אנינת הטעם שלנו? מאשרת את השמלות הורודות או שגם הן לא יפות מספיק בעינייך?” מלי, בציניות קלה. אישרתי את הבחירה, בולעת את העלבון בשקט. מגיע לי.
חזרתי הביתה, תולה את התיק. מעיפה את הנעליים.
“היה קשה” יוסי.
“אולי היה עדיף לשתף את המשפחה?” לא הצלחתי להתאפק.
“עוד שנה כל הסיפור מאחורינו” יוסי ענה במתינות,
“אבל היה נורא ואיום! בהשכרה הראשונה הייתה שמלה ב500 שקל, כמעט התעלפתי! מאיפה נביא אלף שקל?” התנשפתי, נדהמת מעצמי המתפרצת. נהיה לי חם פתאום, הלכתי לברז ומילאתי כוס מים, מרוקנת אותה בלגימה.
רק עוד שנה נסיים לשלם את ההלוואה ההיא. שנוגסת לנו עכשיו 7,000 בחשבון, מושיבה אותי להוסיף שעות בערבים עייפים, מכריחה אותי לחשב חישובים שלא עשיתי מעודי.
“הכי קשה לי שהן בטוחות שזה הטעם שלי. הן לא מעלות על דעתן סיבה אחרת.” הוספתי לאחר מחשבה.
“בעוד שנה תשמחי שלא ידעו” יוסי חבש את כובעו ופנה לצאת “להתראות”.
ריקוד האחייניות. יעלי ואפרת שלי נעמדות במתיקות, לצידן בנותיהן של אחיותי. אמא שלי לידי, מוכנה לקלוט את הנחת. המוזיקה פורצת בעוצמה, הילדות נעות בתאום. מהממות שהן, לוחשת מלי באוזני. השמלות מושלמות, איזו אחידות, מתוקות… התגובות נשמעות מכל צד. אמא שלי מוחה דמעה נרגשת, חני מבקשת טישו. אני משפשפת עיניים עייפות, מזכרת משעות שעבדתי לממן את הנחת.
Log in to reply.