סיפורי האישי/ שיתוף –
-
סיפורי האישי/ שיתוף –
יום הולדת שמח??
עשי"ת , יום הולדת לאבא, ב"ה אבא מחליף קידומת, הגיע לגיל 50, ואנחנו חוגגים.
באנו לארוחת ערב משפחתית , התארגנו עם מתנה מפוארת לכבוד המאורע – כורסא מפנקת, אבא התחיל לדבר,
הוא פתח כנראה בהודיה לד' שהביאנו עד הלום והחל לסקור את העשור האחרון שעבר ,אתגרים שב"ה דחפו אותו קדימה וגידלו והעצימו אותו הוא קרא להם "ניתוחים" ופרט – פיטורים מאד כואבים שחווה, אשפוז ארוך של קרוב, ואם הוא מסתכל על העבר היותר רחוק – הוא מנה עוד כמה ניותחים שהקב"ה שלח ברחמיו,
ועכשיו הגיעה הדרמה – עכשיו הקב"ה שלח לו ניתוח אמיתי – הוא הולך לשבת בשולחן המנתחים להסיר גידול, הרופאים המליצו לא להתמהמה ולכן הוא נקבע לסוכות.
בוווווווום.
אמאלה.
מה זה אומר??? למה הם כ"כ בהולים לעשות את הניתוח?? א"א לחכות לאחרי החגים??
אבא סיים להנחית את הפצצה ונתן כביכול זמן למי שיש שאלות – שישאל..
כמה דק של שקט, מבטים שעוברים מאחד לשני, נו תשאלי משהו… יש לך שאלות??
לא, אין לי שאלות, וגם אם יש, אני מפחדת לשאול, לא רוצה לדעת את התשובות.
רחלי אמיצה שואלת בעיניים דאוגות "אבא תגיד לי שהגידול שפיר" אבא לא עונה.
באותו חג סוכות האוירה קשה מאד, מתח סמיך באויר, אין בכלל אויר, הכל חנוק , ממש כמו שמתאר אברהם פריד – "ניתן למשש את המתח" ,
רק רציתי לברוח משם, אבא ואמא היו לחוצים ודרוכים מהניתוח שנקבע לחול המועד , ביום הניתוח, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי,
ניסתי להסיח את הדעת, אמרתי תהילים והסתגרתי הרבה בחדר.
בימים הראשונים שאחרי הניתוח, אבא לא הסכים לאף אחד מהילדים לבוא, הוא לא רצה שנראה אותו במצב כזה כשהוא מוגבל פיזית,
לא יודעת אם הוא ריחם עלינו שנראה אותו כך או שהיה לו קשה להחשף אלינו כשהוא לא במיטבו, אף אחד לא ידע כמה עוד נפגוש אותו במצבים גרועים בהרבה, כמה עוד נסעד אותו ביום ובליל, בשבת ובחג, בבית ובביה"ח…
אחרי הניתוח, אמא ציטטה בעיניים נוצצות את מנהל המחלקה (המנתח) שתאר שאבא נקי!!
הוא אמר שהוא עבר איבר איבר וראה במו עיניו שב"ה אבא שלנו נקי!!
הם אמרו שהרופאים ממליצים אחרי ההתאוששות מהניתוח לעבור סידרת טיפולים כימותרפיים
להבטיח שאכן אין זכר לגידול והסיפור מאחורינו.
במהלך החורף, במשך חצי שנה אבא עבר טיפולים, ב"ה כלפי חוץ לא ראו משהו,
אבל האוירה בבית לא היתה לגמרי שלווה, אמא דאגה מאד לאבא וגם הוא היה עצור ומכונס,
כחלק מהתופעות לוואי של הטיפולים – אבא היה רגיש לקור ואמא קנתה לו סוודר!!
נשמע סתמי , אבל מאד משמעותי!! לאבא תמיד היה חם,אבא – שבכל הזדמנות פתח את הדלת ואיפשר לצינה ירושלמית לחדור לבית שלנו,
אבא שתמיד הידיים שלו היו חמות וכשהייתי קטנה והיה לי קר הווא שיפשף לי את היד בין שתי ידיו הרותחות כדי שאתחמם – הוא! החסין החזק צריך סוודר!!!
משהו בחוסן, בעוצמה נסדק.
Log in to reply.