סיפור/ מ. וינברג

קדם Forums כתיבה ספרותית סיפור/ מ. וינברג

• מירי

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    26/02/2025 ב1:26 am
    936
    1990
    0
    ותיקה

פרק ס”ג

בנסיעה חזור מהתחנה המרכזית יושבים כולם דוממים, פרט לפוטי שאוכל ובין לגימה ללגימה מגרגר את החלב בגרונו.

אילה שולחת מבטים מידי פעם אל חמותה מהמראה הקדמית. זו יושבת מכונסת, מעבירה יד על פאתה שוב ושוב.

לבסוף, האברך ששמר על פוטי יצר קשר עם המשטרה, והוא הוחזר אחר כבוד להוריו. ברכה, חמותה של אילה, פשוט התבלבלה וחשבה בטעות שבחורה עולה עם פוטי לאוטובוס.

“עוד יומיים הטיסה”. דיויד מנסה לשבור את הקרח. “באיזו שעה בדיוק?”

“23:00”. עונה ברכה בקול שקט. היא רק מחכה לרגע הזה. ליטול את חפציהם ומטלטליהם ולטוס הרחק.

‘אה דה דה’. פוטי פתאום מדבר בקול רם, ומאלץ את כולם לצחוק.

“פוטי, פעם הבאה לא להעלם לנו, טוב?” אילה מנסה גם היא להקליל את האווירה הדחוסה.

ברכה מתכווצת. משום מה נראה לה שאילה פנתה ישירות אליה; פעם הבאה אל תעלימי… פעם הבאה תהיי אחראית קצת יותר… “בסדר”. היא אומרת בקול חמוץ. אילה ודיויד שולחים לעברה מבטים תמהים.

“אני עוד יומיים טסה. לא יהיה מי שיעלים לכם אותו”. היא מצחקקת בעליבות.

אילה פותחת את פיה לענות, אבל שום משפט מוצלח לא עולה במוחה. היא מצחקקת לבסוף בתגובה, נבוכה אף היא.

“זה היה יכול לקרות לכל אחד, אמא”. מסתובב אליה דיויד. “אל תרגישי אשמה. ואנחנו מאד נהנים שאת איתנו”.

אבל ניסיונות הריצוי לא עולים יפה, והם עולים לבית בהרגשה כבידה.

גבו של יוחאי כואב מהכיפוף הממושך, אבל הוא לא מצליח לחשוב על שום רעיון שביכולתו לעשות. בעקרון- בטבעו, הוא היה רץ לגדעון, מחבק אותו חזק, טופח על שכמו ושואל בקול אבהי- מה שלומך ילד שלי? אבל הוא חושש. כמה ניסיונות בעבר שלא צלחו יפה, לימדו אותו להימנע מכך.

אולי יציץ שניה על בנו? הוא מזדקף לרגע, מאהיל בידו על עיניו.

הגיחה הפתאומית לוכדת את עיניו של גדעון. רגע, זה אבא שלו, לא? כנראה הלך לזרוק את הפח. מבטיהם נפגשים לרגע. יוחאי משפיל ראשון את עיניו.

גדעון קם בהיסוס. מרגיש שכל פסיעה כמוה כמאה פסיעות במדבר חם. הוא מגיע קרוב לאביו. מבטו של יוחאי נעשה נבוך וחסר אונים.

“אבא, אין לי מקום לישון”. המילים יוצאות לו מתריסות וכואבות. הוא מתאמץ בקושי לא לפרוץ בבכי.

יוחאי מסתכל על בנו. הוא פוכר את ידיו, נבוך מאי פעם. מה גדעון רוצה ממנו?

זיכרונות רחוקים צפים במחשבתו, הוא מתנתק לרגעים מהסובב. כשגדעון נולד לא היה מאושר ממנו. הוא היה גאה בילד שלו מאד! מסתובב סביבו שעות רבות, מצחיק אותו, משתעשע איתו. גם כשגדל קצת אהב לשחק איתו, ללמד אותו כל מיני ידיעות חשובות. הוא הרגיש שגם גדעון נהנה איתו ומחזיר לו אהבה.

הוא לא יודע מתי העניינים התחילו להסתבך. גדעון כבר לא הסתכל עליו בעיניים תמימות ומעריצות. הוא התחיל לכעוס לפעמים, להתמרמר.. הוא מצידו היה מנסה לחנך אותו בחכמה. ללמד אותו איך מתנהגים, אבל גדעון לא נהנה מהחינוך ופעמים רבות הראה לו פנים חמוצות.

לאט לאט הפכו הדיבורים ביניהם זועמים וגדעון היה מעז להתחצף אליו לפעמים, מה שהוביל אותו למסקנה שהוא לא אבא טוב בשביל גדעון.

הקשר הלך ונעשה סבוך עד שהוא הרגיש שאין לו יותר מה לתרום לילד שלו, והכי טוב לנתק אותו מהבית. גדעון ממילא לא אוהב אותם, אז בשביל מה לריב סתם? יהיה לגדעון יותר טוב אם יתרחק מהבית, והם- יש להם אנשים אחרים שמעריכים ואוהבים אותם.

אז הוא לא מבין מה גדעון רוצה ממנו עכשיו, להתייעץ איתו? לבקש ממנו עזרה? הוא בכלל חושב שהוא יודע לעזור? הוא בכלל מאמין שהוא דואג לו?

“אני רוצה לישון אצלכם”. גדעון ממשיך לנוכח שתיקתו של אביו. הוא מסתכל עליו בעיניים בוערות, מצפה לתגובתו.

“טוב”. אומר יוחאי בקול חלוש. “בוא”. אז גדעון כן צריך אותם. טוב לדעת. יוחאי מרגיש פתאום צורך עז לחזק איתו את הקשרים. אבל איך?

גדעון מסתכל חזק על אביו. מנסה להגדיר את התחושות המשתוללות בקרבו. האמת, הוא חשב שאביו יתנגד, ישליך אותו מעליו בבושת פנים. עכשיו הוא בפלונטר. לא נראה לו שהוא באמת יסתדר שם, בבית. מצד שני- הוא כבר ביקש ונענה, וגם אין לו אלטרנטיבה אחרת.

מוחו קודח ממחשבות. אולי הוא יתקשר ליששכר, לשאול בעצתו. עכשיו כשיש לו לפחות מקום בעולם, גם אם מקום כזה, הוא פחות מרגיש קבצן עלוב.

“תודה אבא”. הוא אומר במאמץ. “אז.. אני צריך לעשות שיחת טלפון כאן לפני כן. אחר כך אני אעלה אליכם. טוב?”

“בסדר”. יוחאי פונה לכיוון הבניין, צעדיו עייפים. כל כך היה רוצה להיות חבר הכי טוב של הבן שלו. הוא מקווה שלא יהיו תקלות עכשיו. החיים שלו נכנסו למסלול רגוע ואין לו כוחות לחזור על הבלאגן שהיה בעבר.

לתגובות– תודה!

Page 6 of 6

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן