ספור בהמשכים / נרות החושך

קדם Forums כתיבה ספרותית ספור בהמשכים / נרות החושך

• ספור בהמשכים / נרות החושך

פורסם ע"י חוי הרשקוביץ  חשבונאות ויעוץ מס on 09/01/2025 ב2:59 pm

הקור הנורא הבריח את כולם אל הבית פנימה. בכל זאת החלטתי לצאת לבקר את רחל מינה ותינוקה החדש.

שטרודל טוב יצא לי השבוע, ועל צלחת החרסינה הבהירה היה נראה עסיסי וחגיגי.

מעיל חם, צעיף וערדליים , מבט אחרון אל השלהבות הקטנות, הזוהרות, וכבר הייתי בחוץ, נושמת את האוויר הקפוא.

הדרך אל הבית של רחל מינה לא ארוכה, אך לי היא נדמתה כמסע .

מכל כיוון ראיתי עיניים זדוניות מציצות לעברי, החשתי את צעדיי ורק כשראיתי את פניה המאירות של רחל מינה , וחשתי בניחוח החלות האפויות משהו התרפה בי.

התינוק הקטן שכב בעריסתו , עטוף היטב. אפו הקטן זע בחוסר נחת ואני הרגשתי את לבי נע גם הוא.

“עומדת להיות שבת סוערת” לחשתי לרחל מינה. היא הביטה בי בגבות מורמות, “מדוע את אומרת כך?”

“שמעתי כי הנערים החליטו כי די להם…. הם אמרו שיעשו לזה סוף…”

רחל מינה התכווצה לתוך עצמה, “את בטוחה? כי דווקא לאחרונה המצב ממש נרגע…

הנערים הפסיקו להציק לסוחרים היהודים בשוק. כך שמעתי מזעליג אחי…”

ראשי נע מצד לצד. “זה לא קשור, כנראה…” אמרתי לה, “אבל אולי דווקא לכן…”

היא הראתה לי את העגלה היפה, כרכרה קטנה לנסיך החדש שלה.

הקראתי לה מ”צאנה וראינה” על פרשת השבוע, ואז התינוק בכה ודרש את טיפולה של רחל מינה.

השולחן כבר ערוך עם מיטב הסלטים , הגביע שטוף אבל שלוימה לא חוזר. ספר התהילים מקבל אותי בדומיה, אני ממלמלת בתחילה בשקט ולאט לאט יותר בקול. רק כשאני רואה מולי את פרק פ”ט, אני מבינה שכר עבר הרבה מאוד זמן.

החלון מכוסה אדי קור . הרחוב ריק ושקט, רק שלהבות קטנות מרצדות מחלונות הבתים.

בידיים קרות אני סוגרת את החלון, מתיישבת על יד השולחן.

פותחת שוב את התהילים, האותיות מתבלבלות לי. משאירה את הספר פתוח, קמה שוב לחלון.

חוזרת לתהילים. פ”ט הוא פרק ארוך… באמצע אני מפסיקה לרגע, מקשיבה לדממה.

איפה שלוימה?

תהילה ב הגיבה לפני 5 שעות, 42 דקות 3 חברות · 2 תגובות
  • 2 תגובות
  • מרים סולובייציק

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    09/01/2025 ב5:38 pm
    711
    1492
    0
    פעילה בקהילה

באירופה בשנים עברו לא היו הרבה ירקות כי לא גדלו שם בקור כל כך הרבה סוגים של ירקות. וגם הייבוא לא היה מפותח. כדאי לברר אצל מי שהיתה חיה שם באותן שנים אם וכמה סלטים היו על השולחן בשבת, ולמה זה חשוב? כדי לתת אותנטיות לסיפור, שיהיה הגיוני עד הפרטים הקטנים.

בהצלחה!

נ.ב. הטקסט כתוב היטב, מעניין ומסקרן – באמת, איפה שלוימה?

• תהילה ב

הייטק
    חברה
    09/01/2025 ב6:40 pm
    351
    452
    0
    פעילה בקהילה

ניחוח של פעם… אהממ. כתיבה יפה ןזורמת.

מצטרפת למרים בהקשר לסלטים. גם לי קפץ… ארצות קרות ולצורך העניין – סלט מדבוחה, לא הלכו בעבר ביחד…

מוסיפה עוד נקודה חשובה – הקפצת אותנו מהר מדי למתח, בלי לתת לנו לטעום מהדמות קצת לפני כן ומהרקע (לא עניין קריטי לפרסום פה, אבל בע”ה אם את מתכננת המשך רציני לזה – חשוב להוסיף עוד מהאקספוזיציה)

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן