סקירה לספר סיכון לאושר/שירה באייר

קדם Forums כתיבה ספרותית סקירה לספר סיכון לאושר/שירה באייר

• סקירה לספר סיכון לאושר/שירה באייר

פורסם ע"י חוי שטיגל  מיתוג שיווק ופרסום on 02/08/2026 ב9:07 am

בס"ד

את הספר של נועה זכיתי ללוות עוד בהתהוותו, על אף שאני לרוב לא מלווה ספרים, בטח לא בחינם (כמה פעמים יצא לי להתחיל, אבל הפסקתי באמצע מאילוצי זמן וחוסר עניין). אבל הספר הזה הפתיע אותי, לא חשבתי שאשאב אליו ככה, מצאתי את עצמי מהר מאד מתיידדת עם נועה, ומרגישה חברה טובה שלה.

העלילה ומבנה הספר

במרכז היצירה עומדת נועה, גיבורה שכותבת רשימות מחייכות בשיא הרצינות. באופן כללי היא לוקחת את החיים במלא הרצינות, אלא שהחיים צוחקים לה בפנים באבסורדים בלתי אפשריים.

נועה הסכימה לוותר על הכל בשביל לזכות בחיי תורה, אבל לאורך הספר החיים מעמתים אותה עם אתגרים אחרים לגמרי.

הדרישות של בעלה של נועה הן חלומה של כל אישה, אבל דווקא אותן לא בטוח שיש לה לתת, מה שיוצר דינמיקה זוגית מורכבת. לנועה יש גם כן דרישות מקובי אבל כשהוא מסכים לתת לה את כל מה שהיא חולמת עליו, היא כמעט נכנסת לפאניקה.

הדמויות

אחד המאפיינים הבולטים בספר הוא עושר הדמויות המגוון. הדמויות מאופיינו היטב, אך עם זאת לא מפסיקות להפתיע. הדמויות המאכלסות את עולמה של נועה אינן תבניתיות; הן ייחודיות, כנות ואמיתיות, עד כי התחושה היא שהן חיות ופועלות בסביבתנו היום יומית.

· ליהיא: דמות בלתי אפשרית, המערערת בעצם נוכחותה את כל מה שנועה מנסה לבנות.

· ציפייה: הגיסה יוצאת הדופן, התובעת ממנה לפתוח את הלב ללא תנאים ולהכיל סיטואציות מורכבות.

· רוי: אחיה היחיד של נועה. הדינמיקה בינו לבין נועה עמוקה, שנונה ומלאת הומור, אך מתחת למעטה הקלילות רוי אינו מוכן להתפשר על חיפויים או חיקויים. הוא דורש לדעת את האמת מזוקקת אחת: האם נועה באמת מאושרת.

סגנון הכתיבה והסיום

היצירה מתאפיינת באיזון נדיר בין עומק רגשי ופסיכולוגי לבין כתיבה זורמת, שנונה, אומנות סיפורית במיטבה. התשובה לשאלת אושרה של נועה אינה ניתנת בקלות, אלא נשמרת עד לסופו המפתיע והבלתי צפוי של הספר. המהלך העלילתי מביא את הקורא לתהליך של תובנה, התבוננות מחודשת על החיים וראייתם מזווית נוספת ומעצימה.

הספר אינו מתאים לחובבי דרמה ומתח, הוא גם לא מתאים למי שמחפש רק קומדיה, הוא ממש לא מתאים לנוער. הוא מתאים למבוגרים חושבים שיודעים להנות מהדרמות שהחיים עצמם מזמינים, ובעיקר לנשואים שרוצים להעשיר את הנישואין שלהם.

לסיכום

ספר עמוק, קולח ומלא תובנות על נפש האדם, על מערכות יחסים ועל החיפוש האמיתי אחר אושר.

אסתי אייכלר הגיבה לפני 1 שעה, 28 דקות 2 חברות · 1 תגובה
  • 1 תגובה
  • אסתי אייכלר

כותבת
    חברה
    02/08/2026 ב9:40 am
    פעילה בקהילה

חוי הסקירה שלך מרתקת.

גם אני קראתי חלק מהפרקים של שירה

הם היו מרתקים במידה כזו שאני מוכרחה לקרוא את הספר השלם.

סיכמתי עם שירה להחליף, אבל אם לא נצליח לעשות את זה בקרוב

בגלל מרחקי הערים בינינו

אאלץ לרכוש אותו במחיר מלא

אני כבר מידי מסוקרנת.

אוהבת ספרים מהחיים

אוהבת ספרים שמעבירים את הגיבור תהליך אמיתי

אוהבת ספרים שיש בהם חידוש בהבנה של אנשים

הסיפור הזה, לפי הסקירה, עונה על הדרשות שלי.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן