עולם שלם

קדם Forums כתיבה ספרותית עולם שלם

• עולם שלם

פורסם ע"י mirico7671  כללי on 07/01/2025 ב5:57 pm

“שמעתי את חכמי יוון מדברים על מושגי האינסוף”. אמר, ונטל זרד יבש מהרצפה. “הם אומרים שבין מספר אחד למשנהו קיימים אינסוף מספרים, ואלה כוללים את כל סודות היקום”. הוסיף, וברק קל ניצת בעיניו. “שהרי אם נהפוך את המספרים לאותיות”, הסביר בכובד ראש, “אינסוף הצירופים שלהם יגלו את כל מה שהיה ויהיה, בכל העולמות האפשריים – כולל שיחה זו ממש” קולו רעד מעט וניכר עליו שהוא נרגש. “כך שהנראה בעינינו שני מספרים למעשה אוצר בתוכו את תולדות קיומנו”, סיים בשלווה.
    רוח קלה ליטפה את פניי. חשבתי על דבריו, היה בהם עומק רב. האם בכל פרט קיים ארוזים אינספור אפשרויות שהתאחדו לאחת? מדוע אפשרות זו דווקא? מה תכלית קיומה? זו חידת הימים. שנראה שתשובתה גנוזה בגן העדן.

התפלאות זו חיזקה אצלי את עוצמת המשפט השלם- “מה רבו מעשיך השם”.

שיחה ששמעתי ברכבת בין בחור צעיר חילוני לאברך וחשבתי לעלות קטע ממנה שממש אהבתי בצורה ספרותית יותר.

mirico7671 הגיבה לפני 14 שעות, 39 דקות 3 חברות · 6 תגובות
  • 6 תגובות
  • מרים סולובייציק

יעוץ אימון והנחיה
    חברה
    07/01/2025 ב6:33 pm
    636
    1372
    0
    פעילה בקהילה

נקודת מבט מעניינת, אף פעם לא חשבתי על זה.

• mirico7671

כללי
      חברה
      07/01/2025 ב8:59 pm
      60
      74
      0
      פעילה בקהילה

זו הייתה שיחה מרתקת לא יכלתי שלא להקשיב

• שירה

כללי
    חברה
    07/01/2025 ב6:38 pm
    17
    54
    0
    חברה חדשה

וואו🤔
    אחד הנושאים המרתקים בעולם…

• mirico7671

כללי
      חברה
      07/01/2025 ב8:59 pm
      60
      74
      0
      פעילה בקהילה

היופי של המתמטיקה 😊

• שירה

כללי
        חברה
        08/01/2025 ב2:52 am
        17
        54
        0
        חברה חדשה

כל כך אהבתי את הרעיון שלך לכתוב את זה כך!!
        עלו בי גם כמה תהיות ותובנות…
        (החזרת אותי לשיעור הראשון בקורס של infy😉)

“פרדוקסלי קצת,” הוא אמר, עיניו מצמצמות כאילו חודרות אל תוך מרחב בלתי נראה. “איך אנחנו סופרים בכלל? אם בין מספר למספר יש אינסוף – איך אנחנו מדלגים מעליו?” הוא הרים אבן קטנה, אחז בה כאילו היא נושאת את סוד היקום, ואז סובב אותה באצבעותיו. “איך אפשר בכלל להגיע למספר הבא, אם בתוך כל צעד קדימה טמון מסע אינסופי שאין לו סוף?”

האבן עפה מידו, שרטטה קשת באוויר ונפלה למים. גלים מעגליים, שקטים אך עקשניים, התפשטו סביב, נראים כמו הזמן עצמו. הוא הביט בהם, עיניו מהורהרות. “והנה,” המשיך בלחישה, כאילו חושש להפר את השלווה, “איך יכול אינסוף להחזיק בתוכו מושלם? איך דבר שאין לו גבול או קצה יכול להיות ביתם של כל תולדות האדם? איך אפשר להכניס את כל מה שהיה וכל מה שיהיה אל תוך הבלתי נגמר?”

הוא הרים את מבטו אלי, ולרגע הרגשתי כאילו הוא רואה אותי, ממש אותי, לא רק דרך עיניי אלא דרך כל קיומי.
        “אתה מבין?” הוא אמר, קולו כמעט רועד, “אינסוף הוא לא רק כמות. הוא רעיון, הוא פתח, הוא מראה. כל מה שאנחנו – כל מה שנראה קטן, מוגבל, סופי – מתגלגל בתוך אינסוף האפשרויות. כל מה שאנחנו בוחרים הוא רק הד – רק הבהוב – מתוך ים שאין לו סוף.”

“אז מה אנחנו עושים?” שאלתי אותו, מתמודד עם משקלו של הרגע.

“אנחנו לומדים,” הוא אמר, חיוך דק עולה על שפתיו. “אינסוף לא נועד להיפתר. הוא נועד להדהים אותנו, לשאוב אותנו פנימה, לגרום לנו לחפש תשובות גם כשאנחנו יודעים שהן חומקות.”

רוח קלה נגעה בפניי, כאילו מבקשת להחזיר אותי לממשות. הרהרתי בדבריו, ותחושת ענווה הציפה אותי.

“מה רבו מעשיך השם,” לחשתי, והמשפט הזה, הישן כל כך, הפך פתאום לחלון לעולם חדש.

• mirico7671

כללי
          חברה
          08/01/2025 ב3:15 am
          60
          74
          0
          פעילה בקהילה

מדהים מה שכתבת פה.

אני עכשיו חושבת על לבנות לזה המשך ולהוסיף לזה רעיונות פילוסופים שיצא לי לקרוא.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן