עזרה בחיפוש חומרים לעבודה בהסטוריה

קדם Forums כתיבה ספרותית עזרה בחיפוש חומרים לעבודה בהסטוריה

• עזרה בחיפוש חומרים לעבודה בהסטוריה

פורסם ע"י נעמי כהן  הייטק on 06/09/2025 ב9:47 pm

אני רוצה לכתוב מאמר בהסטוריה בנושא מסוים

אבל לא על תקופה מסוימת בדוקא,

אני מחפשת חומרים על תקופה מענינת שתתאים.

איפה אפשר לחפש? יש אתרים או ספרים מומלצים? או אנשים שמתעסקים בתחום?
    אשמח אם תוכלו להפנות אותי למשהו מתאים.

המייל שלי nomi36987#gmail.com

גילי הגיבה לפני 3 שבועות, 6 ימים 5 חברות · 7 תגובות
  • 7 תגובות
  • שרה לרנר

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    06/09/2025 ב10:01 pm

שאלה כללית מדי…

אולי תפרטי קצת מה הנושא?

יש המוני אתרים/ספרים/אנשים, כל אחד בנושאים אחרים…

באופן כללי, כנקודת התחלה למחקר: תרשמי את נושא המחקר שלך בשורת החיפוש בגוגל. תתחילי לפתוח קישורים, ותחפשי בעיקר רשימות של מקורות (בסופי מאמרים/שולי דפים וכו’). מקורות שחוזרים על עצמם שוב ושוב הם בדרך כלל אלו שכדאי להתחיל מהם.

• גלי 🙂

צילום ומולטימדיה
    חברה
    06/09/2025 ב10:03 pm

את יכולה לנסות בג’יפיטי אבל המידע שלו לא תמיד אמין את צריכה לבדק את זה….

• שרה לרנר

הוראה רכזות וחינוך
      חברה
      06/09/2025 ב10:05 pm

אפשר לנסות לבקש מקורות מ-GPT. (ואז לבדוק אם הם קיימים…)

• נעמי כהן

הייטק
    חברה
    07/09/2025 ב9:50 am

קודם כל תודה על התגובות,

הנושא הוא קהילות חדשות או ישיבות וכו שנוסדו והרקע להקמה היה מקרה מענין ויחודי, זה בגדול ממש

ו GPT לא מתאים פה, כי הוא מביא רק אירועים גדולים כמו הקמת ישיבת פוניבז בבני ברק,

שזה היה יכול להיות טוב אבל אני מחפשת חומרים פחות מוכרים, ואת זה הוא לא יודע

• שרה לרנר

הוראה רכזות וחינוך
      חברה
      07/09/2025 ב10:08 am

מה שאלת את GPT?

GPT הוא כלי יעיל מאוד, אבל צריך לדעת איך להשתמש בו. כדי לקבל ממנו תשובה יעילה, צריך לשאול בצורה הכי מפורטת שאפשר. במקום לשאול – לתאר, לפרט, להדגים וכו’.

נסי לשאול משהו בנוסח כזה:

“אני עורכת מחקר על קהילות וישיבות יהודיות היסטוריות, שנוסדו על רקע מעניין. אני מחפשת דווקא מקרים פחות מוכרים, לא המקרים הידועים לכל. אלו מקורות יכולים לעזור לי במחקר שלי?”

עוד אפשרות: בויקיפדיה (או במכלול) יש דבר שנקרא “דפי קטגוריות”. נסי לכתוב בגוגל “ייסוד ישיבות באירופה”, למשל, וכנראה יעלה לך דף קטגוריות בויקיפדיה. הדפים האלו מוצלחים מאוד – זה סוג של אינדקס לערכי ויקיפדיה שקשורים לנושא שלך.

חשוב מאוד! ויקיפדיה היא אנציקלופדיה. כלומר: התועלת שלה היא בנתינת רקע, נתונים מרכזיים (שמות, תאריכים וכו’), ובעיקר מקורות ו”מפה” למחקר הלאה. אי אפשר להסתמך עליה בתור מחקר אמיתי.

וכמובן – שתי האפשרויות האלו הן נקודות פתיחה. אחר כך צריך ללכת למקורות ולבדוק אותם לעומק.

• ב ל

הייטק
    חברה
    07/09/2025 ב10:28 am

את יכולה לפנות לגנזך קידוש השם.
    יש להם המון מידע וגם אם לא ידעו לתת לך בשלוף משהו תוכלי לקבוע איתם יום שאת באה לשבת ולחפש בארכיון שלהם (יש גם באתר שלהם אפשרות לחפש מידע אבל הוא חלקי).
    די בטוחה שתמצאי שם הרבה מאוד מידע.

• גילי

כללי
    חברה
    07/09/2025 ב9:29 pm

וואו בהצלחה איזה נושא מרתק!!!

כדאי לך לחשוב על ישיבות ששמעת עליהם, מכל מיני תקופות בכל מיני ארצות, ולחפש את ההיסטוריה שלהם. בספרים, בגוגל…

לא הייתי מסתמכת על צאט גי פי טי. ואם את שואלת אותו-תבקשי ממנו מקור ותבדקי את המקור הזה בעצמך כי הוא יכול לתת לך ציטוט שנשמע הכי אמין בעולם עם מקור הכי אמין בעולם ואז את פותחת במקור שהוא ציין ולא מופיע שם ציטוט כזה.

תשתפי אותנו במאמר שיוצא לך כי הוא נשמע ממש ממש מרתק.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן