עזרה ברעיונות לכתיבה
קדם ‹ Forums ‹ כתיבה ספרותית ‹ עזרה ברעיונות לכתיבה
-
עזרה ברעיונות לכתיבה
פורסם ע"י נ ש כללי on 14/01/2025 ב10:38 pmלא יודעת אם זה קשור לפה, אבל בגלל שזה אחרי הכל כתיבה לטור אז אולי כן..
התבקשתי לכתוב טור על פרשת שבוע(פרשת בא), ואני צריכה לשלב את הרעיונות והמסרים מהפרשה לאקטואליה של בנות בכיתה י”ב: התמודדיות, קשיים, מסלולים וכו
הבעיה שלי היא שאין לי רעיונות! אני צריכה רעיונות לאקטואליה של בנות בי”ב ואני כבר אמצע קשר לפרשת שבוע
אשמח כמה שיותר מהר
תודה !!!
נ ש הגיבה לפני 8 שעות, 5 דקות 4 חברות · 10 תגובות -
10 תגובות
-
59114740פעילה בקהילה
זה לחפש רעיון תורני מהפרשה. מאמינה שלרב הירש יש הרבה
-
53420פעילה בקהילה
כן זה אני אסתדר..
התכוונתי מסרים מהפרשה (זה אני אסתדר) ולקשר אותם לאקטואליה של כיתה י”ב–ובזה אני צריכה עזרה לרעיונות
תודה
-
59114740פעילה בקהילה
לא הבנתי.
קחי את פרשת שמות (סתם זורקת בשלוף) :
וירא בסבלותם – נשיאה בעול עם השני, לכאוב את רגשות השני, ההבדל בין אמפטיה והזדהות והיכן עובר קו הגבול.
איפה לא מסתדר לך?
-
53420פעילה בקהילה
לא מסתדר לי שאני צריכה לקשר את זה לנושאים ספציפיים של י”ב ואני צריכה רעיונות לנושאים כמו מסלולים רק שזה קצת נדוש.
תודה על הניסיונות
-
-
-
-
34400חברה חדשה
יש בפרשה את הרמב”ן המפורסם (שמות י”ג ט”ז): “מן הנסים הגדולים המפורסמים אדם מודה בנסים הנסתרים, שהם יסוד התורה כולה. שאין לאדם חלק בתורת משה רבינו, עד שנאמין בכל דברינו ומקרינו שכלם נסים. אין בהם טבע ומנהגו של עולם, בין ברבים בין ביחיד…”
אולי יתאים לך לכתוב על מציאות חיינו שיש בה המון ניסים קטנים ויומיומיים – כן, גם כאלו שבת סמינר חווה – ומתוכם על האמונה כדברי הרמב”ן. או להביא ניסים אקטואליים כגון הניסים שהטילים הנשלחים אלינו ממדינות אויב והקב”ה מצילנו מידם.
הצלחות!
-
59114740פעילה בקהילה
זה בפרשת בא. לא השבוע (שמות)
בכל מקרה, לא הבנתי למה צריך לדבר *רק* על דברים שרלוונטיים לכיתה י”ב.
יודעת מה, קחי את טרום הנישואים שמצריך עבודה על נשיאה בעול. קיטשי נוראות, אבל ככה זה דבק מדריכות (מה עוד יש? אפילו מבחני חוץ לא יחודיים רק לי”ב)
-
34400חברה חדשה
פותחת הדיון נ ש הנכבדה, בקשה על פרשת בא, וכיון שדברי הרמב”ן הללו ממש “חזקים” אצלנו במשפחה, מיד זה עלה לי.
-
59114740פעילה בקהילה
סליחה ומחילה. ראיתי שהיא ביקשה לפרשת שבוע. לא שמתי לב שהיא מיקדה לפרשת בא
-
-
53420פעילה בקהילה
חחחחחחחחח
נכון, חשבתי בבחירת מסלול אם לבחור מסלול שמרוויח או מסלול יותר תורני ולקשר את זה לתפקיד החשוב שהיה לנשות בנ”י במצרים שלא שינו שמם לבושם וכו
רק ש:
א. זה לא באמת ישנה משהו למישהו…
ב. קיטשי ברמות!
תודה על הרעיונות
-
-
-
40160חברה חדשה
אולי ללכת נגד הזרם ולנפץ אלילים ומיתוסים (זה דבר שיכול לידי ביטוי בבחירת מסלולים, סטיגמות וכו’…) כמו עמ”י שלקחו כבש – אליל של מצרים?
Log in to reply.