קורס כתיבה ספרותית

קדם Forums כתיבה ספרותית קורס כתיבה ספרותית

• קורס כתיבה ספרותית

פורסם ע"י batshevaperkal  צילום ומולטימדיה on 10/11/2024 ב7:57 pm

הי חברות,

אני מבררת בשביל אחותי קורס לכתיבה ספרותית, היא מאוד מוכשרת בכתיבה, היא אמנם צעירה אבל כותבת ממש יפה וברמב גבוהה.

אני אשמח לשמוע המלצות על קורס ברמה גבוהה.

אני גרה בביתר כך שאני צריכה קורס בביתר ירושלים ומקסימום בית שמש.

תודה מראש לכולם:)

שני פרקש הגיבה לפני 2 שעות, 38 דקות 9 חברות · 13 תגובות
  • 13 תגובות
  • תמי אפשטיין

כללי
    חברה
    10/11/2024 ב8:04 pm

נגישה למייל/ למרשתת? בת כמה היא, בערך?

יש מצב שמיה קינן תפתח בקרוב קבוצה. ממליצה מאד מאד. היא שולחת קטעי וידיאו ואודיו למייל במקביל לש.ב.

הקורס של דבורי רנד הוא מגיל 18, אאל”ט.

יכול להיות שבשביל ההתחלה יספיקו לה ספרים. יצאו לאחרונה כמה מעולים (של לירון פיין ומשה גוטמן, של דבורי רנד. בסיסי יותר הוא של שפרה גליק, וגם זול דרמטית מהקודמים)

• בת עין משען

צילום ומולטימדיה
      חברה
      11/11/2024 ב12:27 am

הייתי שמחה להצטרף לקורס של מיה קינן את יודעת פרטים?

• batshevaperkal

צילום ומולטימדיה
    חברה
    10/11/2024 ב10:20 pm

היא בת 12 אבל יש לה את זה, היא כל היום כותבת סיפורים…

מכירות משהו פרונטלי?

• תמי אפשטיין

כללי
      חברה
      10/11/2024 ב10:27 pm

לגיל הזה אני פחות מכירה. אני גם פחות מכירה פרונטלי.

ברמה האישית, לא הייתי ממליצה לפני גיל 15. גם אם יש לה כישורי כתיבה נדירים – כדי להוציא תוצר משובח צריך גם חכמת חיים שנרכשת עם השנים. ילדה בת 12 היא בקושי מתבגרת. הראיה שלה די דיכוטומית ותפיסת המציאות בגוונים נוספים לשחור- לבן כמעט ולא קיימת.

כן הייתי מציעה לה להתקדם עצמאית.

יש את הספר של שפרה גליק (יש לך את זה, אם אני לא טועה) בהוצאת יפה נוף. יש שם חומר מאד מעשיר ובהיר, והוא כולל תרגולי כתיבה. הוא לא עולה יקר, ולגמרי שווה, לדעתי.

היא יכולה ללמד את עצמה באמצעות ‘למידה חוקרת’ – לנתח ספר שאהבה מה היה בו טוב, מה שדרג את הכתיבה, אלו טריקים היא יכולה ללמוד ממנו וכד’.

לפני שנים היה ספר של כתיבה יוצרת שהוציאה חסיה ברטלר. הוא גם מעולה. אין לי מושג אם אפשר להשיג אותו, והיכן.

• תמי אפשטיין

כללי
      חברה
      11/11/2024 ב12:30 am

בתמוז היא אמרה לי שאולי תפתח אחרי החגים.

כרגע היא עוד לא סיימה עם הקורס הקודם. מאמינה שאחרי שהקבוצה הראשונה תסיים היא תפתח קבוצה נוספת.

בל”נ מקווה לזכור ולעדכן כשזה יקרה.

• אתי כהן

כללי
    חברה
    10/11/2024 ב10:45 pm

יש את הקורס של לאה פוטש יש אפשרות לפרונטלי אתיכולה לנסות..

• batshevaperkal

צילום ומולטימדיה
    חברה
    10/11/2024 ב11:19 pm

הי לא רוצה לעשות את זה בשביל מקצוע כך שלא נראה לי זה ככ חשוב הגיל,היא רוצה את זה בשביל הכיף של עצמה

• שירה אלג'ם

הוראה רכזות וחינוך
    חברה
    13/11/2024 ב6:15 pm

היי, שרה קיסנר עושה מרחוק (דרך המייל שיעורי בית ומשוב) אני למדתי אצל
    בסביבות כיתה ח’ ומאוד נהנתי. (לא יודעת אם זה עדייין פעיל אנחנו עבדנו דרך
    הדואר :), בזמני…) זה יותר בשביל החוויה. אבל בהחלט נתן לי ידע מקדים. תמי,
    את צודקת שאין הבשלות בגיל הזה אבל ברור שאפשר להתקדם וללמוד גם בגיל הזה. היא
    לא הולכת להוציא ספר מהקורס הזה, כן? זה באמת כמו לשלוח ילדה בת חמש לחוג
    ציור. היא לא תצייר שם את פיקאסו הבא אבל כן תפתח כשרונות כדי שבגיל 14 היא
    תצייר מדהים… כמו כן למכון מילים יש המון שלוחות בבני ברק, אשדוד, ירושלים
    ונראה לי גם ביתר וחיפה. ואני ממש מליצה עליהם. גם מקום שמור רוחנית וגם חויה
    מיוחדת מאוד. יש להם קורסים גם לגילאים האלו.

• חני גלנץ

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    20/11/2024 ב12:15 pm

בחיפה יש את הייס קופי
    0533157805

• ורד מקמל

כללי
    חברה
    21/11/2024 ב12:16 pm

תמי, זוכרת אולי את השם של הספרים הזולים יחסית שהזכרת? (של חסיה ושל שפרה)

ואם קראת את שתיהם את יכולה להמליץ מה יותר אהבת/עניין אותך /עזר לך?

• תהילה ב

הייטק
      חברה
      21/11/2024 ב12:43 pm

לי יש את של שפרה. עולה 20 שקל בפלדהיים (אם לא ביטלו את המבצע)

כתוב ברור ומובן מאד, עם המחשות. קליל לקריאה וזורם.

מבחינת התוכן עצמו – בהחלט היו טיפים משמעותיים, אבל כאלה שלרוב ברורים ומובנים (לא מחייב, תלוי הבנה ויכולת ניתוח ספרים שקראת). לא זכור לי שיש הסבר על אופן בניית הדמויות והעלילה (קצת מאכזב, לדעתי הבסיס)

לא זוכרת אם היו אתגרי כתיבה. הצעתי – לכי תדפדפי בפלדהיים.

סקירה של רותי קפלר, לא הסכמתי עם הפסקה הראשונה (נגד קומיקסים כן, אבל לצרף לסקירה על ספר – מוריד ללא סיבה), על השאר רפרפתי.

כן כן, היא תרתי דסתרי, ההגדרה של הספר. מדריך כתיבה מקצועי – וקומיקס. לאן הגענו. בזמני, היינו רוכנים על ספרים עבים ומייאשים, גדושי מלל כבד, כדי ללמוד איך לכתוב. הדור הצעיר והמפונק כבר לא יכול ללמוד מהכתב – הוא צריך קומיקסים. אללי.
      *
      את הספר ‘יש לך את זה’, אף אחד לא קנה לי, כולם חשבו שכבר ’יש לי את זה’. אבל בנותיי קיבלו אותו במתנה ומיהרתי לשים עליו את ידי.
      קודם כל עברתי על הקומיקסים.
      תגידו מה שתגידו על הדור הצעיר והשטחי, בתכלס – הם צודקים, הכי מעניין זה הציורים. וב’יש לך את זה’, מופיעים בכל פרק איורים עליזים סטייל משפחת שיקופיצקי, שמציגים את הסופרת העתידית, מנסה לשפוך על הקוראים את כל הידע שצברה, מתלוננת למה הניסים לא קורים אצלה, ועוד ועוד הומור עצמי בריא ועסיסי.
      *
      ומשהסתיימו הציורים חזרנו אל המילים.

הספר מדריך, כנאמר על כריכתו, ’איך לא ליפול לבורות הפעורים בדרך’.
      ב-31 הפרקים שלו עולים עוד ועוד נושאים מחיי הכתיבה. על בנייה נכונה של עלילה, קצב, אורך, דמויות, שפיכת מידע, ואיך לא להפוך את הדמות ל’דוברת’ שלך.

שפרה גליק היא אמנית ההסברה והפישוט. היו שם נושאים שידעתי. ככותבת לציבור המון שנים – הרעיון עצמו היה מוכר לי. אבל שפרה הצליחה ל ה ס ב י ר אותו. להגיד אותו במילים קלות ונעימות, עם דוגמאות ברורות, כך שכל אחד יכול להבין. לדוגמה, הפרק ’זה קרה באמת’. גליק מסבירה למה למציאות מותר לעלות על כל דמיון, אבל בסיפור זה לא תמיד מוצלח. ומה עושים כשרוצים לכתוב על סיפור שקרה במציאות, ועלה על כל דמיון? גם לזה יש פתרונות בספר. השפה הזורמת והנעימה שלו – ייחודית. לא מתאמצת.

עוד רובד של הספר, הוא הניתוח הספרותי. גם אם הקורא לא מתכונן לכתוב בחייו אפילו אות, הוא יכול להנות מחידוד ודיוק יכולות הניתוח שלו. כך הפרק על ’הענשה’, שגרר אצלנו דיון ארוך ומרתק עם המתבגרות.
      מכירים את הסיפורים שמענישים את הגיבור? לא היית טוב, קבל עונש, עכשיו בטח תבין שצריך להיות טובים.
      ’יש לך את זה’ מבדיל בין שני סוגי עונשים שסופרים נוטים לתת לדמויות. עונש שהוא תוצאה טבעית של המעשה (יוסי לא שמע בקול אמא ולא לקח מגפיים, עכשיו הוא רטוב), ועונש יזום, שאינו קשור בהכרח לבחירה הגרועה. נניח: הגיבורה השקיעה בעוגת פאר למפגש המשפחתי כדי להרשים את הגיסות. היא עשתה את זה על חשבון הבית והילדים העצבניים. בדרך למפגש העוגה נפלה ונהרסה והיא נשארה עם ילדים עצבניים ובלי עוגה. מסקנה: אל תאפו עוגות פאר.
      הבעייתיות בעונש ’יזום’, מובנת. הרי הסופר הוא שהמציא אותו. והקורא הנבון שואל את עצמו: ואם העוגה לא הייתה נהרסת? אם היא הייתה מגיעה למפגש שלמה וייחודית וגורפת תשואות, אז כן צריך להשקיע בעוגות על חשבון הבית והילדים?
      אבל גם ’עונש’ לגיבור שהוא תוצאה טבעית של מעשיו, לא תמיד יהיה נכון מבחינה ספרותית ומבחינה אנושית. הפרק מסביר יפה למה. ומה אפשר לעשות במקום להעניש גיבורים (מה שהסופר עושה לפעמים בשמחה לאיד גלויה. ר.ק.)

ואת הלקחים אפשר לקחת לכל סיפור שקוראים, ולחיים בכלל.

*

ספר שכיף לקרוא, לכל מי שמתעניין בכתיבה וגם בניתוח ספרותי. לקרוא ולהנות מכל כך הרבה מושגים שאנחנו, הדור הקודם של הכותבים החרדיים, למדנו בשיטת הניסוי והטעיה, והם מוגשים לדור של היום על מגש של כסף. (ועוד עם ציורי שיקופיצקי!)
      *

יש לך את זה, שפרה גליק. 220 עמודים בכריכה רכה. הוצאת יפה נוף.

לגבי השני – לא מכירה

• תמי אפשטיין

כללי
      חברה
      21/11/2024 ב12:45 pm

לא זוכרת את השם של חסיה, וגם לא יודעת איפה אפשר להשיג. קראתי אותו לפני 15-20 שנה. היה זכור לי מאד יעיל וישים.

שפרה גליק, הספר הוא ‘יש לך את זה’. יש לי אותו בבית, עוד לא הגעתי אליו, האמת. לפי מה שהיא סיפרה עליו, נראה שיש מה לקרא. הוא גם לא עולה יקר, יחסית. שנה שעברה קניתי אותו במבצעי חנוכה ב-20 ש”ח.

התחלתי עכשיו לקרא את ‘תכתבו’. רק שהקצב שלי איטי בקריאה (ב”ה שאין זמן, ובכל זאת…)

• שני פרקש

כללי
    חברה
    21/11/2024 ב4:11 pm

אני קניתי את הספר של חסיה ברטלר אצלה בבית, והבנתי שהיא מכורת אותו רק אצלה.

אם אני לא טועה, זה עלה בסביבת 100 ש”ח, לפני כנראה עשור.

אפשר לפנות אליה דרך כתובת המייל שרשמוה לה בספרים.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן