קטע שכתבתי במסגרת “תרגיל כתיבה לכל יום”:
-
קטע שכתבתי במסגרת “תרגיל כתיבה לכל יום”:
תגידו, לפעמים מישהו שואל אתכם מה אתם מרוויחים מהמצב שלכם?
אם התשובה היא חיובית, מה אתם עושים עם זה?
אני למדתי לשאול בחזרה: מה אתם מרוויחים מלשאול את השאלה הזו? בפועל עדיין לא עשיתי את זה, אבל אני חושבת שבפעם הבאה שישאלו אותי זה מה שאענה, ונראה מה יהיו התגובות.
האמת, שהיום אנשים מתייחסים אלי יותר בכבוד. פחות שואלים ויותר מכבדים, מדברים על נושאים שמעניינים את כל העולם, ושמים את המחלה שלי בצד.
יש שתיים שנתקלתי בזה בזמן האחרון אבל לא העזתי לשאול אותן את השאלות, לא כי אני פוחדת מהן, אלא כי הייתי כל כך בשוק מהשאלות שלהן, שפשוט נעלמתי-נאלמתי דום.
אלו השאלות השנואות עלי ביותר:
1. האם את רוצה להתחתן? יש לי הצעה בשבילך…אבל קחי בחשבון שהוא לא יהיה מציאה גדולה, כי גם את מביאה איתך נדוניה…
2. איפה את אוכלת בשבת אצל חמותך או אצל אמא שלך? – ואם לא, אז איפה כן?
3. ממה הוא נפטר, איך זה קרה, האם לא יכולתם לעשות יותר השתדלות כדי שיחיה?
4. מה שלום הילדים איך הם מקבלים את זה?
5. איך את מסתדרת?
אבי שליט”א, אומר לי למה השאלות האלה כל כך מעצבנות אותך? אנשים רוצים לעשות לך טובה, לעזור לך למצוא שידוך הן בטח מתכוונות לטובה. כן, בטח, אבא, אז למה אני צריכה לדעתן להתחתן עם מישהו שהוא “לא מציאה גדולה”? והן באמת מתעניינות בך, איפה את אוכלת, איך את מסתדרת, כן, אבא, בטח! ואם אגיד להן שאני לא מסתדרת, הן תבואנה הנה עם סירי אוכל לכבוד שבת, או היו יארחו אותי אצלן לסעודות שבת, כן, כן, בטח!!! ממה הוא נפטר, כן, זה ממש חשוב עכשיו לדעת! ואיך זה קרה! מה פירוש? מלאך המוות הגיע לביקור במחלקה הפנימית בחדר ניטור ולקח את בעלי לשמים. האם לא יכולתם לעשות יותר השתדלות כדי שיחיה? ומי אמר לכם מה עשינו ומה לא? הייתם איתנו בבית החולים כשהרופא אמר “אם אתם רוצים מניין, עכשיו זה הזמן!” כל השאלות הללו נובעות רק מהתעניינות כנה, ככה אבא אומר. אבל אבא, אני בקושי קמתי מהשבעה, עוד לא הסתיימו השלושים והיא כבר באה עם הצעות ושאלות, נו באמת??? אז אבא לא עונה לי, הוא מקבל ומכיל את האבל שלי שנשמע בין המילים הנאמרות והבלתי נאמרות.
לפחות אחת מהן יודעת שאין לה מה לחפש אצלי בבית לאחר שירתה את השאלות הנ”ל לעברי, ועברה על ארור מכה רעהו בסתר, והשניה – חסמתי את המספר טלפון שלה. החסומה, חסמתי אותה די מזמן, ויש מצב שהיא לא יודעת כלל שהתאלמנתי ושאמי ע”ה נפטרה. היא היתה נוהגת לומר לי שכיף לי ולבעלי שיש לנו קצבת נכות מביטוח לאומי, ככה אנחנו לא צריכים לדאוג לפרנסה!!! מה היא חושבת לעצמה? שיכולים להתעשר מקצבת נכות? נכון, הם לא נותנים הרבה, אבל מה שהם נותנים, יותר טוב מכלום, שיהיה להם למצווה. היא שקלה ברצינות להגיד לבעלה שישחק אותה משוגע כדי שביטוח לאומי יכיר בו וייתן לו קצבה והיא לא יודעת, או שהיא לא רוצה לדעת שאם הוא עושה את זה הוא גזלן ומשחק באש, הוא בטוח ייתפס (כי שניהם לא יודעים לשחק אותה, הם אף פעם לא ראו אדם עם סכיזופרניה פעילה, או מניה משתוללת או דיכאון משתק.) ומה שייגרם מזה – שביטוח לאומי כבר יפסיק להאמין לאנשים שבאמת צריכים את הקצבה, וגם כתוב איפשהו (לא זוכרת איפה) שאם בנ”א עושה את עצמו חולה / נכה כדי לקבל צדקה או טובת הנאה אחרת הוא לא יעזוב את העולם עד שיקבל את מה שהוא חיקה.
מה היא חושבת לעצמה? שהחיים שלי תותים? בעצם, היא לא יודעת כמה היא צודקת ועד כמה החיים שלי תותים:
יש לי שבעה אוצרות קסומים!
האוצר הגדול התארס בשעה טובה,
הוא וכל השאר מצליחים בלימודיהם ובעיסוקיהם, הבנים תלמידי חכמים אמיתיים, אבא שלהם מליץ יושר עליהם בשמים.
יש לנו ברכה בכסף, ובכלל, כל משפחתנו מבורכת, סייעתא דשמיא מלווה אותנו לכל אשר אנחנו פונים, שהלא אבי יתומים ודיין אלמנות נמצא בצד שלנו.
אני עובדת בעבודה מקסימה, יש לי ארבע לקוחות נהדרות, שאולי עוד אכתוב עליהן בפוסטים הבאים כמובן אשמור על חיסיון של כל הפרטים, ואטשטש אותם.
ראיתם דבר כזה שחור על גבי לבן? נו, מה אתם אומרים?
כן, אנחנו אומרים שתפסיקי להקשיב לטיפשה הזאת, תחסמי אותה וזהו. ולטענתי (בעבר) שאנחנו חברות כבר ארבעים שנה, תענו ובצדק: מה שהתאים לך בגיל שש כבר לא מתאים לך היום.
עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.
Log in to reply.