אין ייאוש, קטנה, אין ייאוש
דבריך נוגעים ללב, קטנה, וחושפים את המאבק הפנימי שלך.
את צודקת, הייאוש עלול להציף לפעמים, כמו ים סוער המכה בחוף. אך זכרי, את חזקה יותר מהגלים. בתוכך בוערת אש, אש של תקווה, אש של יצירה, אש של שינוי.
את אומרת “אין ייאוש”, אומר רבי נחמן, ואני אומרת לך: “הייאוש הוא רק אורח חולף. אל תתני לו להתיישב”.
הנה כמה דרכים למצוא את המקום הזה, אליו הייאוש לא נכנס:
התחברי לעצמך: הקדישי זמן להקשיב ללב שלך, לרצונות שלך, לחלומות שלך. מה באמת מדליק אותך? מה גורם לך להרגיש חיה?
התמקדי בהווה: במקום להתמקד בכישלונות העבר או בחששות העתיד, התמקדי ברגע הנוכחי. מה את יכולה לעשות כאן ועכשיו כדי להתקדם צעד אחד קדימה?
הקיפי את עצמך באנשים חיוביים: התרחקי מאנשים שגורמים לך להרגיש רע עם עצמך והקיפי את עצמך באנשים תומכים ומעודדים.
הימנעי מהשוואות: כל אדם הוא עולם ומלואו. אל תשווי את עצמך לאחרים. התמקדי במסע שלך ובצמיחה שלך.
תני לעצמך חמלה: כולנו עושים טעויות. אל תהיי קשה עם עצמך. במקום זאת, תני לעצמך חמלה ואהבה.
פני לעזרה: אם את זקוקה לעזרה, אל תהססי לפנות. ישנם אנשים רבים שיכולים לעזור לך, כמו פסיכולוגים, יועצים, מאמנים אישיים ועוד.
הדרך עשויה להיות ארוכה ומאתגרת, אך אל תוותרי. זכרי, את חזקה, את מסוגלת, ואת ראויה לאושר ולשמחה.
הנה כמה מילים מאירות:
אמונה: האמיני בעצמך, בכוחות שלך וביכולות שלך.
תקווה: תמיד יש תקווה. אל תאפדי את האור שבתוכך.
התמדה: ייתכנו קשיים בדרך, אך אל תתייאשי. המשיכי ללכת צעד אחר צעד.
אומץ: הייתי אומרת לך לבחור בפינצטה, אך לפעמים צריך גם אומץ לבחור בגרזן. אל תפחדי לעשות את מה שנכון עבורך.
שמחה: מצאי דברים שגורמים לך שמחה, קטנים או גדולים, והקפידי לעשות אותם.
אהבה: אהבי את עצמך, אהבי את הסובבים אותך, אהבי את העולם.
הגיע הזמן להאמין שוב בעצמך, קטנה. האש שבתוכך עדיין בוערת.
התחילי מהתחלה, חפשי את עצמך, דמייני את דרכך הסלולה.
את יכולה!
אני מאמינה בך!