שיתוף סיפור ובקשת עזרה להמשך

קדם Forums כתיבה ספרותית שיתוף סיפור ובקשת עזרה להמשך

• שיתוף סיפור ובקשת עזרה להמשך

פורסם ע"י נעה חפץ  כותבת on 19/07/2026 ב2:51 pm

השמש נושאת כנפיה. מקפלת את קרניה היגעות, וחוצה לצדו השני של כדור הארץ.

לילה סמיך יורד לעולם.

הרחובות עוברים למצב שינה, מתרוקנים באיטיות משוֹבָבִים אחרונים, נותנים לשקט לכבוש את ממלכתו.

לא בכל המקומות שוררים השקט והחושך.

בבית הכנסת נשמעת נעימה חלושה, ואור דולק. קטן, חלש, אבל כזה שמספק את האיש הצעיר הגוחן מעל ספר הקודש. כל גופו משדר ריכוז עצום, עיניו נעוצות במילים הטהורות במבט שאין לנתק לעולם.

רעם אדיר מתגלגל מעל שמי בית הכנסת. האיש לא נע. ממשיך להתנודד, שפתיו ממשיכות לנוע במלמול, אושר זוהר מרחף על פניו.

רעם נוסף.

האיש מתנער לפתע, מביט מבוהל בחלון, ואז קופץ ממקומו. נושק לספר באהבה ויוצא בריצה מבית הכנסת.

הרחובות נשטפים במים, גם הוא. דופק קלות על דלת ביתו ונופל פנימה ספוג כולו. קולו צרוד.

"ערב טוב נחמה! באתי."

"או דוד…" אשתו מסתובבת אליו בהבעת הקלה ברורה. "ברוך ה', דאגתי."

"אני מתנצל." הוא מסיר את הכובע והמעיל הרטובים, היא נעלמת אל פנים הבית, חוזרת אחרי שניות ספורות עם בגדים יבשים.

"תחליף מהר. הקור נורא."

הוא מהנהן, נוטל את הבגדים בתודה.

את רוב המקום בחדר המבואה הקטן שלהם, תופס שולחן האוכל. אבל זה כלל לא מפריע להם כשכמה לא ברור מאליו- יש אוכל.

"ארוחה נפלאה." דוד מנגב את פיו במטלית קטנה. "אני בטוח שאין אדם בעולם שמכין אוכל טוב כמוך."

"תודה." היא מחייכת בענווה, אוספת את הכלים אל הכיור. "ואני בטוחה שאין בעולם בעל כמוך, ששווה להכין לו אוכל."

הוא מחייך. "כרגיל, אשתי לעולם לא תאבד את לשונה."

היא פותחת את פיה לענות, קול בכי דקיק מקדים אותה. דוד ממהר לקום.

"תני לי!" הוא עוצר אותה. "התגעגעתי אליו."

היא מנידה בראשה בחיוך, מפנה לו את המעבר.

הוא נורה אל חדר השינה בצעדי כמעט ריצה. מרים את הפעוט המיילל בידיים אוהבות.

הלה פוסק מבכיו ונועץ בו עיניים תמימות.

"צדיק שלי." דמעות אושר עולות בעיניו של דוד, שמתיישב באיטיות על המיטה. מחזה שחוזר על עצמו כל ערב מחדש.

"משה ילד טוב שלי. אבא התגעגע."

התינוק מגרגר קלות. עוצם את עיניו במבט מתרפק.

"אתה יודע מה אבא אוהב לשיר לך?!" הוא נאנח בערגה.

"בוא נשיר ביחד ילד נשמה טהורה שלי…" הוא עוצם את עיניו, מערסל את הילד.

"לולא תורתך שעשועי… אז אבדתי בעניי…"

הוא חוזר על עצמו. עולה טון, לא שם לב לאשתו המביטה בו מהפתח. עיניו זורמות דמעות שמחה, התינוק נרדם בידיו.

עשר דקות אורכות עד שהוא גומר. מביט בילדו במבט מצועף, מחזיר לעריסה. מוצא את אשתו בוכה במטבח.

"ימים יפים." הוא גונח בחיוך. "ה' אוהב אותנו."

"אכן." היא מסתובבת אליו. "אני מרגישה לפעמים שחיכינו לו עשרים שנה, ולא שנתיים. החיבור אליו כל כך עמוק—"

"גם אני." הוא עוצם את עיניו ארוכות. "הוא מלאך, הילד. לא סתם קראנו לו משה. הוא מביא אתו אור לבית."

היא מאשרת.

# # #

לא רק אור בא עם בואו של משה לעולם.

עמו הפציע גם החורף.

והחורף באירופה, מביא תחתיו את חבריו הטובים. שלג, רוחות, קור נורא.

ודוד שנכנס אל ביתו אחר שעות עבודה ארוכות, מזועזע למצוא את אשתו וילדו תחת השמיכה, כשבין הקירות שורק קור מקפיא.

"מה קרה?" הוא נזעק לכיוונה, לא מוריד את מעילו. "למה האח לא עובד??"

"נגמרו—" היא משקשקת. שיניה נוקשות. גוון שפתיה קרוב לכחול מלוורוד. "העצים…"

"נגמרו העצים!" הוא פוער את עיניו. מביט בקריעה בבנו הרוטט. "זה נורא!!"

"אני פוחדת שהוא יינזק." היא נושמת עמוקות. משתעלת. "קר כל כך…"

הוא מנער את ראשו בחלחלה. "אני ארוץ להשיג כמה עצים. אי אפשר לשרוד ככה את הלילה."

הוא ממהר להטות עליו סוודר נוסף, יוצא מהבית בצעדים מהירים,

חוזר אליו שעה לאחר מכן כשבין ידיו פיסות עצים ספורות.

"השגתי." הוא נכנס בלחישה, מוצא את אשתו והילד ישנים. ממהר להדליק את האש.

החום מתפשט בהדרגה, מחזיר באיטיות את הצבע לפניהם של הישנים.

משה נע ימין ושמאל. הוא ממהר לקחת אותו, שלא יעיר את אמו. מערסל אותו בידיו ופונה אל המבואה. מתיישב עמו על יד השולחן, מול התורה שהוא כל כך אוהב.

"לולא תורתך שעשועי…" עיניו מוצפות אהבה. "זוכר משה? זוכר את התורה הטהורה שמשה רבינו נתן לנו? בא תלמד איתי קצת. תלמד להיות יהודי טוב."

הילד פוער עיניים קטנות וכמהות. אביו פותח את הספר. קולו החרישי ממלא את החלל.

האור הבוקע מעיניו נספג קלות באלו של בנו. מציף בהן יופי מיוחד.

שעה שהוא לומד, הוא שוכח כליל את בנו המאזין לו בשקיקה. כל מעייניו נתונים למילים, למנגינה, לצליל הערב. לנשמה הנושמת בצלילות.

חצות ליל מתקרב בצעדי ענק. הוא מרים מבט לחושך הקודר שבחוץ, גונח עמוקות ומנשק את הספר, מגלה במהלך חזרתו לעולם הגשמי את בנו ישן על ברכיו.

נושק גם לו, מניח אותו בעדינות בעריסתו, ופונה בעצמו לשינה קצרה.

# # #

"דוד." קול שקט מעיר אותו. הוא מתיישב במיטתו בבלבול "נחמה? מה? מה קרה?"

"הבוקר עולה." מבט מוטרד בעיניה. "תודה על העצים שהבאת אתמול. אבל הם יגמרו מהר מאד. תצטרך ללכת לקנות עכשיו עוד עצים, כדי שתספיק ללכת לעבוד בזמן."

דוד מתרומם במיטה באיטיות, נעמד. "צודקת. תודה שהערת אותי." הוא ממהר ליטול את ידיו, מוכן ליציאה דקות ספורות לאחר מכן.

"תלך מהר." עיניה אדומות מעייפות. בחוץ השמים עוד כחולים. "שתספיק לחזור בזמן. הדרך אל נוחעם ארוכה."

"צודקת." הוא לובש את הסודר והמעיל. "אני רץ."

הדרך קצרה לו. בתוך פחות משעתיים הוא כבר חזרה בפתח הבית. דוחף לפניו את המריצה.

"בוקר טוב!" הוא נכנס פנימה. "הנה העצים!"

"ברוך ה'." נחמה מופיעה מולו. "הרגעת אותי. הפחד מהקור מחליש אותי."

"את כולם." הוא מתחיל לסדר את העצים בארגז העץ המיועד לכך. "טוב שהזדרזתי לצאת. השמים כמעט שחורים בחוץ. נראה שבקרוב נזכה לבוא השלג."

"הלוואי ולא נזכה." היא מניעה את מבטה אל החלון. "החורף קשה כל כך. בקושי שרדנו אותו שנה שעברה. איך יעבור אותו משה?!"

"ה' יעזור." הוא שופת את הקומקום על האש. "את יודעת, ר' אליעזר הגדול אומר כך: 'כל מי שיש לו פת בסלו, ואומר מה אוכל למחר, הרי זה מקטני אמונה'."

"מה?" היא מפנה אליו מבט תוהה. "כל אדם דואג. האם בגלל דאגה אני הופכת לקטנת אמונה?!"

"לא." הוא מחייך, כמו חיכה לשאלה. "הוא מתכוון לדבר נפלא ביותר. הוא מעמיד כאן תמיהה עצומה!- אם אתה מאמין שיבוא מחר, ותישאר חי. אתה לא מאמין שמי שייתן לך חיים ייתן לך גם אוכל?!"

היא מחייכת.

"חזקת אותי."

"ובשביל קצת קטנות אמונה שבכל אופן יש בנו—" הוא קורץ. "ברוך ה' אספנו כסף במשך השנה שעברה, ועכשיו נוכל לקנות עצים כל הזמן ללא חשש שלא יהיה לנו מה לאכול. הסירי דאגה מליבך, ולכי לישון מעט. אני הולך להתפלל. מקווה להספיק דף גמרא מתוק לפני העבודה"

היא נאנחת לרווחה, עושה כעצתו.

# # #

שלג. שלג. שלג.

לבן, עמוק, אכזר.

הוא צבוע, השלג הזה. מראה את עצמו כלפי חוץ כיפהפה ונעים למגע.

במציאות, אם תדרוך עליו תטבע בו, ולא תוכל לצאת.

דוד בוהה דרך החלון בפתיתים הלבנים הנישאים על גבי הרוח, ילדו הקטן בין ידיו. גופו לוהט, והוא ממרר חלושות.

"אני חושבת שכדאי שתלך לקרוא לרופא." נחמה נעמדת לידו, נועצת מבט בתינוק. "הוא קודח."

"גם אני חושב ככה." דוד נאנח, מעביר אליה את הילד. "בהתחלה חשבתי שגדלות לו שיניים, או שסתם כואבת לו הבטן. אבל אחרי שלושה ימים של צרחות וכשהוא נראה כל כך רע—" הוא גונח.

"אני אגש לרופא. תינוק בן חצי שנה הוא קטן ורגיש. לא ניקח סיכון."

הוא לובש את בגדי החורף המסורבלים, מודה לה' בליבו על המגפיים השלמות שלו, המגינות מהרוחות הקפואות.

"אני יוצא." הוא לוחש אל פנים הבית. סוגר את הדלת בטריקה עדינה.

הרחובות ריקים מאדם. עכשיו הם ממלכתו של החורף. הרוחות משתוללות במחול מאיים, נושאות איתן את השלג השקט לכל עבר.

הוא מצטמרר. דוחף אותן בניסיון נואש להגיע אל ביתו של הרופא.

האוויר הנע במהירות שורק באזניו, השלג מסמיך ומטשטש את שדה הראייה.

הוא ממשיך להילחם מול כל אלו, חדור מטרה. ידיו קופאות באיטיות.

דפיקותיו הנואשות על דלתו של הרופא נענות במהירות. היא נפתחת וידו של הרופא מושכת אותו פנימה.

"דוד!" הוא גוער בו, מכוון אותו אל מול האח. "מה קרה שהכריח אותך לעשות צעד חסר אחריות שכזה, ולצאת אל החורף האכזר שבחוץ?!"

האורח נאנק קלושות, החום מחזיר את הצבע ללחייו.

"בני—" הוא נושם בכבדות. "משה… הוא נראה נורא…"

"משה?!" הרופא מכווץ את מצחו בריכוז. "מה קרה?"

"הוא כבר שלושה ימים בוכה ללא הפסקה. והיום קם עם חום גבוה. שום דבר לא מוריד אותו. אנחנו מניחים עליו בדים רטובים כל הזמן, והאח דולק, אבל הוא ממשיך לבכות בשקט, ולא מוכן לאכול…"

"בא." הרופא לא מתעכב לרגע. "נצא על הסוס. קדימה."

הם יוצאים אל האורווה הסגורה, לוקחים את אחד מין הסוסים החזקים, מזנקים אל גבו.

"קדימה." הרופא מאחוריו, אוחז בחוזקה את קופסת התרופות היקרה שלו. "סע!"

דוד מהנהן, משחרר קלות את המושכות ומטה את גופו קדימה. נועץ את עקביו בחוזקה בצדי גופו של הסוס.

"דיו!!"

הסוס נענע לקריאה ופותח בריצה מהירה. נתון תחת הנחיותיו של דוד, מגביר את ריצתו בתנאים הקשים.

תוך דקות ספורות בלבד הם מחוץ לביתו של דוד. הלה יורד מהסוס בקפיצה ונוטל מהרופא את התרופות, מאפשר לו לרדת בזהירות.

"נעשה את זה מהר." הרופא מתקדם אחריו בצעדי ריצה, לאחר שהסוס נקשר לעץ מזדמן.

"אני לא רוצה להשאיר אותו כאן בקור לזמן רב."

ברגע בו בהם פותחים את הדלת, מכה בהם בכיו של משה. אומלל, זועק. מתחנן לעזרה.

עיניו של דוד מתמלאות בצער מול הקול הכאוב, הוא ממהר לכיוון חדר השינה. הרופא מאחוריו.

"הוא בוכה כבר הרבה זמן?" הוא נוטל את התינוק מאשתו, מעביר עליו ליטוף רך. דבר שביום רגיל מרגיע, ועכשיו גורם לפרץ צרחות מחודש.

הרופא מקדים את תשובתה, עושה צעד קדימה.

"בא נלך אל המבואה, שם אני אוכל לבדוק אותו על השולחן."

הם עושים כמבוקשו. הרופא מקשיב לדופק במבע מרוכז, בודק חום, ואז פותח לקטן את פיו.

מריח מעט, ומסתכל פנימה.

נאנח.

"אני מצטער."

עיניהם של הזוג נפתחות בפחד. הם מחליפים מבטים מבוהלים.

"אל תצטער," קולו של דוד צרוד. "רק תסביר מה יש לו."

הרופא נאנח שוב. "אני די בטוח שזו דיפתריה."

פיו של דוד נקרע בזעקה אילמת. נחמה מעבירה בין הנוכחים מבטים חרדים, קולה מהיר.

"מה זה דיפתריה?"

"זו מחלה מדבקת." קולו של הרופא גדוש כאב. "שמתפרצת בדרכי הנשימה. נוצר שם קרום עבה, כמו פצע אפור גדול מאד, בפתח הקנה. הוא מקשה מאד על הנשימה…" הוא מביט קלות בגוו הרוטט של דוד, שפניו חפונות בכפות ידיו, ואז משפיל את עיניו.

"המחלה זיהומית ומחלישה מאד את הגוף. היא גם יכולה לפגוע בלב. תצטרכו רחמי שמים כדי שמשה הקטן ישרוד אותה בשלום…"

"לא!!!!!" נחמה נרתעת בשאגת אימה. מתקפלת קדימה על משה בבכי נורא. "זה לא יכול להיות— משה שלנו לא חולה בדיפתריה— לא…."

דוד מיטלטל לידה, ידיו מסתירות את הצער הנורא, את הכאב הצף בעיניים.

"תאדו מים כל הזמן." הרופא מכחכח בגרונו ועובר לחלק המעשי. עיניו צלולות. "שהאוויר סביבו יהיה לח, וייתן לו מרווח נשימה. וכן תנו לו לאכול הרבה, מאכלים קלים, כמו חלב, אבל בכפית. מציצה תהיה קשה מידי בשבילו."

דוד מהנהן במהירות. רץ למטבח, ממלא סיר במים ומניח אותו על האש.

"תמשיכי לשים לו בדים לחים על המצח." הרופא פונה אל האם. "ותגעי בו מה פחות. הוא מדבק, את צריכה להיזהר כדי שתוכלי להמשיך לטפל בו. כל בד שנוגע ברוק שלו- תעבירי כביסה במים רותחים. הנוזלים של הגוף הם החלק שמעביר את המחלה."

היא מהנהנת בגרון חנוק.

"אני אלך עכשיו, לפני שהסוס בחוץ יקפא למוות. אחזור לראות אם המצב ישתפר."

הדלת נסגרת מאחוריו. דוד ונחמה עומדים אחד מול השני, עיניהם מבריקות מדמע. משה ביניהם מילל קלושות.

"זה לא יכול להיות…" נחמה רוטטת. "נכון שזה לא יכול להיות??"

דוד לא עונה. פונה אל בנו, מרים אותו ומחבק אותו ארוכות.

"ילד טהור שלי…" הוא מביט בעיניו הבוהקות, חושפות את החום הגבוה של גופו.

"אתה חזק יותר מהמחלה הארורה הזו— אתה תתגבר עליה—" דמעה מלוחה בורחת מעינו, גולשת עד צווארון החולצה.

"אתה חייב להתגבר עליה—"

יללה ארוכה נמלטת מבין שיניו החשוקות. הוא מצמיד את בנו לליבו. עיניו עצומות.

"חייב בשבילי…"
    # # #

נעה חפץ הגיבה לפני 1 יום, 2 שעות 3 חברות · 3 תגובות
  • 3 תגובות
  • אבישג

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    19/07/2026 ב5:53 pm
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

ואוו איזו כתיבה יפה ונוגעת!

ממש נסחפתי לתוך הסיפור, לאהבה של ההורים ולפחד הצובט את הלב…

התיאורים שלך ממש יפים ומכניסים לאווירה!

אני חושבת שכדאי לך להמשיך משהו מקורי ומפתיע לא עוד שאיך שהוא משה מבריא אולי משהו יותר מעניין דרך מפתיעה או בכלל גילוי שהרופא טעה …

אני אשמח לקרוא את ההמשך בהצלחה!

• גילי. מ.

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    19/07/2026 ב6:04 pm
    סטטוס תעסוקתי:
    ותיקה

וואו מדהים.

פחות מתחברת לרופא שטעה כמח בכל סיפורי הישועות כדי לך לחשוב על זווית חדשה,

כמו תרופה מעבר להרי החושך שאבא מנסה להשיג ויש לו ימים ספורים,

תמורה נדירה, ערכים שמתחכחים וכו'.

ככול שהקונפלקיט בסיפור יותר חזק ככה הסיפור יותר דרמטי וסוחף.

הצלחות.

נשמח אם תשתפי את ההמשך 😁 .

• נעה חפץ

כותבת
    חברה
    19/07/2026 ב10:14 pm
    פעילה בקהילה

ואוו, תודה על הארות!

בעקרון רציתי לעשות משהו כזה:
    שאחרי מספר ימים שבהם הוא רק ליד משה, אשתו אומרת לו- לך לבית הכנסת, רק תפילות יכולות לרפא אותו–

והוא קולט שמאז שהתגלה החולי הוא לא למד—

בלב כבד הוא עוזב את מיטת בנו ויוצא לבית הכנסת, מתיישב מול הגמרא, ושוב ושוב עולות מולו פניו המיוסרות של משה.

והוא לא מצליח להתרכז, ולא מרגיש קרבה.

וזה שובר אותו.

והוא מתחיל לבכות, מתפלל על ארון הקודש, נרגע ובא לצאת, ואז משהו עוצר אותו.

"דוד, שמת לב שיצאת בלי ללמוד??"

רציתי בעקרון שהמסקנה שלו תהיה- עכשיו נראה אותך, דוד- לומד גם בלי להרגיש קרבה. לומד לשמא.

מה אומרות? איך אפשר לשפר שיהיה וואו?

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן