שיתוף- שלא עשני סוס
-
שיתוף- שלא עשני סוס
הוא בהה בי, עיניים עגולות. שטוחות. אישונים שחורים סימטריים במבט מקובע, גופו חלק. מבריק, גמיש, אדמדם. ארבע רגלים קצרות. ראש סוסי עם שתי אזניים- ידיות אחיזה. זנבנב קטן מאחור,
ראשו רכון כאילו רק ממתין לזינוק הבא. -בלון קרניים אדום בצורת סוס.
בת שנה וארבע רכבה עליו. רגלים קטנות שזופות נצמדו באומץ לצלעותיו. ידיים שמנמנות היטיבו אחיזה בקרני האוזניים. בלון סוס אדום נתן אשליית גובה העניק חווית נסיעה ילדותית צוהלת.
דקה של אושר צרוף הסתיימה בבכי מבוהל. סוס מלא אוויר איבד שיווי משקל. רגלי גומי בגדו, קרסו אל תוך עצמם. התינוקת נפלה. בוכה, מבוהלת. אשליית גובה הפכה נפילה לכואבת.
נפלת מהסוס? חבקתי, נחמתי, מחיתי דמעות. ליבה הקטן פעם מול ליבי דופק את הפחד. נרגע לאיטו. טעמתי מלח דמעות על לחי רכה.
נפלת מהסוס? שאלתי אותי. גם הסוס שלי אכזב. הבטיח חווית נסיעה. הצלחת נשיאה. פתאום הפיל אותי מגובה. דרך עלי בעוצמה בפרסותיו. מותיר בליבי עקבות כואבים.
נפלתי מסוס. עניתי לי. חבקתי את הילדה הקטנה. מרגישה אותה רוטטת מבהלה. מאזינה בשקט לבכי שלא נבכה. נותנת לב, ללב הפועם בכאב. ‘הסוס הזה הוא לא אמיתי’. אמרתי לה. ‘הוא אשליית גומי מלאה באוויר’.
‘אני רוצה לדהור’. אמר מבטה מתעקש.
‘אם בחרת לרכב’ זה בסדר חייכתי אל תוך לעיניה. ‘רק אל תשכחי: ‘לא בגבורת הסוס יחפץ’. לחשתי באוזן ‘אבא אוהב אותך תמיד, נמצא איתך גם כשאת על הסוס דוהרת קדימה, גומעת מרחקים בשדות פתוחים. וגם כשאת נופלת מגובה שוכבת בבוץ חסרת אונים’.
הרמתי מריצפה בלון סוס אדום. עיניו בהו בי עגולות, שטוחות. ראש רכון ממתין לזינוק הבא. תינוקת בעטה בו ברגלים קטנות. ‘לא בגבורת הסוס יחפץ’. ספגתי דמעות. חמלתי עקבות פרסות שבלב. נשמתי רווחה, חוויתי קיום. ביקשתי מאבא רחמים. ‘רוצה השם את יראיו את המייחלים לחסדו’. כי אם אינך רוצה בגבורת הסוס, עשני מייחלת לחסדך. עשני מייחלת לחסדך.
עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.
Log in to reply.