שיתוף תובנות לחיים חלק 2 מאת שרה ברונשטיין אשמח לתגובות בשרשור
-
שיתוף תובנות לחיים חלק 2 מאת שרה ברונשטיין אשמח לתגובות בשרשור
“אשר יגורתי בא לי”(איוב)
מה שאנחנו מפחדים שיבוא-יבוא עלינו.
לכן,אנחנו צריכים לדמיין שיהיה טוב וככה יהיה בעזרת השם, כמובן אנחנו צריכים להאמין שאנחנו
ראויים ולהאמין שכל מה שהשם עושה זה לטובה כמובן בשעת הכאב, הקושי וההתמודדות אנחנו לא
רואים זאת,אבל מכאן מתחילה האמונה-“כשנגמר השכל מתחילה האמונה”,דווקא בשעת הקושי
שם אנחנו צריכים להתאמן לעבוד על שריר האמונה.
רגשות
עם רגשות לא ניתן להתווכח.עובדה שאנחנו מרגישים כעת כועסים עצובים פוחדים לחוצים
כדי שנרגיש טוב עם עצמינו,נקבל את הרגש,נעניק לו מקום ורקאחרי שניתן לו ביטוי ולא נכחיש
ונדחק אותו-הוא ירגע.
כך גם בחרדות-כשאנחנו חווים חרדה,ניתן לה מקום,נרגיש את תחושת החרדה והיא תרגע.
אנחנו צריכים להאמין באמת שהכל מאת השם,אנו צריכים לשנות מחשבות שליליות בסגנון”אין לי
סיכוי לצאת מהמצב הזה”,להתמודד ולהפוך את המחשבה לחיובית”, “אין לי כח נשנה את
המחשבות שלנו למחשבות כמו: “השם מכוון הכל לטובתי,הוא יודע מה נכון עבורי” ,”הקשיים שלי
הם מתנות כדי לתקן פגמים שחטאתי בגלגולים הקדומים”
בשעת הכאב,הקושי-קשה מאד לחשוב שהכל לטובה אבל”במקום בו נגמר השכל מתחילה
האמונה”דווקא כשנראה חשוך,שם אנחנו מחויבים להאמין שאלוקים עושה הכל לטובתנו.יכול להיות
שנראה את הטובה עוד באותו יום,באותו שבוע באותה שנה ויכול להיות שנראה בעולם הבא.
שינוי
קשה לנו לעשות שינוי, שינוי-זו בעצם העובדה שלא טוב לנו במצב הקיים ואנחנו רוצים לשנות את
המצב אם יש בידינו אפשרות או לשנות את ההסתכלות שלנו על המצב. זה יכול להיות בכל תחום
למשל רוחני חברתי מחשבתי וכו’
ישנם טיפוסים שיותר קל להם לעשות שינוי הם זורמים יותרבאופי שלהם,אך ישנם טיפוסים שהינם
נוקשים יותר באופי שלהן וקשה להן לעשות שינוי בקלות.
לפניכם תרגיל המבוסס מחקרית שמו מנטרה:
לוקחים דף ועט ורושמים משפט שהוא בעצם מסכם את המטרה שאליה אנחנו רוצים להגיע.
אנחנו אומרים אותה לעצמינו פעם אחת לפני השינה ופעם אחת כשקמים בבוקר,שאז המח פנוי יותר
לקלוט דברים חדשים.כל יום נאמן את המח לקלוט את השינוי ולפעול על פיו אזי נצליח בעז”ה
לעשות שינוי.
ביקורתיות
טיפוס ביקורתי,הוא טיפוס שלעולם לא יצליחו לרצות אותותמיד תהיה לו ביקורת על מה שקיים,
ימצא תמיד מה לא טוב.טיפוס ביקורתי שרוצה להשתנות, צריך בהדרגה לקבל עלעצמו רצון לאהוב
את הזולת כמו שהם.זו עבודת חיים,אבל ככל שיתאמן יותר ויותר,כך יהיה טיפוס פחות ביקורתי
ויאהב את הזולת כמות שהם וכתוצאה מזה גם יאהבו אותו.
יש לכולנו חסרונות אף אחד לא מושלם ויחד עם זאת יש לכל אחד אינספור מעלות,רק צריך לחפש
ולמצוא.
“כמים פנים לפנים כן לב האדם לאדם” (משלי)
אנחנו עוסקים בכתיבת שירים לדוגמא אז עכשיו המח שלנו יפנה אותנו לחפש מידע אודות כתיבת
השירים יתכן ונושא זה לא עניין אותנו קודם וכתוצאה מכך לא הבחנו בו,כך גם אם נתמקד בדברים
החיוביים נראה חיובי ואם נתמקד בשלילי נראה שלילי-
“בדרך בו אדם רוצה לילך מוליכין אותו”(מכות)
אכילה רגשית
אחת מסיבות ההשמנה היא אכילה רגשית.זאת אומרת,אנחנו מנסים לפצות את עצמינו באוכל כמו
שכואב לנו בלב אנחנו אוכלים.כך,במקום להתמודד עם הרגש, ההתמודדות-אנחנו בורחים לאוכל.
אפקט הזרקור
בן אדם רואה את עצמו בצורה מסוימת וחושב שגם האחרים רואים אותו ככה.כמו שלהרבה
שחקנים וזמרים קשה מאד לראות סרטונים שלהם כי הם רואים את עצמם בצורה מסוימת והם
מתקשים לראות את עצמם בצורה אחרת…
עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.
Log in to reply.