100 ספרי חובה- מזדהה עם הרשימה הזאת? כנסי
-
100 ספרי חובה- מזדהה עם הרשימה הזאת? כנסי
חברות יקרות
האם יש כאן נשים ובנות סופר-איכותיות שמכירות מגוון רחב של ספרי קריאה
את העזרה שלכן אני מחפשת ואסביר למה
אני רוצה להעלות כאן את הגירסה האישית שלי לרשימה של 100 ספרי החובה (גירסה שכרגע מכילה קצת יותר מחמישים ספרים)
ולמצוא כאלה שמזדהות עם הרשימה ומוכנות להוסיף לה עוד ספרים שישלימו ויתמזגו בה
@tammyepshtein , @mgo , @Rachel-Fishbein , @SaraAm ,@LINKING , @sky , @esterikapat , @Reut_Siminovsky , @pasia , @_S_T_ , @KtivaTamar , @MiriamS , @hadassash
אני מתייגת אתכן כי התחברתי לכל מיני תגובות שכתבתן כאן
אז אם אתן מזדהות עם הרשימה אשמח אם תוסיפו לה
וכמובן כל מי שמזדהה עם הרשימה מוזמנת בחום!
ובכן נתחיל דווקא מהקטגוריה של ביוגרפיות וספרי עיון
להלן הרשימה שלי בקטגוריות הללו: (מסודר לפי א”ב של המחבר, כמקובל בספריות)
ספרי עיון:
חיים בריאים כהלכה- אסחייק, הרב יחזקאל
משיחי השקר ומתנגדיהם- המבורגר, בנימין שלמה
ספרי הרב עזריאל טאובר- טאובר, הרב עזריאל זצ”ל
ספר התודעה- כי טוב, אליהו
בעין יהודית- סלומון, הרב יוחנן דוד זצ”ל
ביוגרפיות:
קול בדממה נשמע- בארג, בתיה
הרוח שגברה על הדרקון- בניש, פרל
ואמונתך בלילות- וולבה, רבקה
האיש על החומה- זוננפלד, הרב שלמה זלמן
להישאר יהודי- זילבר, הרב יצחק
עריסת הבמבוק- שוורצבאום, ד”ר אברהם
הכל לאדון הכל- שיין, רוחמה
לך לך בני- שפירא, חיים
הסבר:
א. אני חושבת שהרשימה הזו היא אוסף מרשים של מיטב הסיפרות החרדית בקטגוריות של ביוגרפיות וספרי עיון.
היא כוללת ספרים ממגוון תקופות ומקומות ובמגוון נושאים, וכולם ספרים שכתובים טוב, ערוכים טוב, ומשאירים חומר למחשבה וחותם עמוק אצל הקורא.
ב. היות שהרשימה לא מיועדת לספרי קודש, מאוד התלבטתי אם להכניס את הספרים של הרב טאובר. אבל החלטתי להכניס אותם מכיוון שהם כתובים בגובה העיניים ומדברים לליבו של כל יהודי. למרות שתכלס ברור שמקומם הוא בארון הספרים שבסלון. אך יותר חובה מהם לא יודעת אם אפשר למצוא…
ג. התלבטתי אם להכניס את הספר “מודעות” של ד”ר מרים אדהאן. מצד אחד זה ספר שהיה פורץ דרך ומציג גישה מגובשת ומעניינת. מצד שני, שנים לא קראתי אותו ואני לא יודעת אם הוא עדיין רלוונטי לזמננו. לא הכנסתי ומעניין לשמוע דעות בנושא.
ד. ספרים שלא ציינתי כאן, זה או כי אני לא חושבת שהם נכנסים לרשימה, או כי אני לא מכירה אותם. ספרים על נשיות וזוגיות- לא הכנסתי ופורום ציבורי זה לא המקום לדון בהם. מי שחושבת שיש ספר חובה על נשיות וזוגיות שתכתוב לי באישי בלבד, לא בפורום הזה.
ה. אילו ספרים נראה לכן שיכולים להתמזג ברשימה הנ”ל ולהעשיר אותה? ומדוע?
Log in to reply.