אולפן סאונד ונגינה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 4 שעות
אולפן מקצועי וביתי, ציוד הקלטה, תוכנה ופלאגינים, פלייבקים, הפקות אלקטרוניות, עיצוב פסקול, מיקס... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
דרך בניית מחרוזות-איך בונים מחרוזת?
קדם ‹ Forums ‹ אולפן וסאונד ‹ דרך בניית מחרוזות-איך בונים מחרוזת?
דרך בניית מחרוזות-איך בונים מחרוזת?
פורסם ע"י נעמי ר. זמרת, נגנית אולפן סאונד ונגינה on 09/04/2026 ב12:40 amמה איתכן?
איך בעצם בונים מחרוזת שבסופו של דבר יש שירים שמתאים להם סולם מסוים ויש שירים בעלי מקצב מסוים
אשמח ממש לטיפים מהניסיון שלכן❤
אילה אפללו הגיבה לפני 18 שעות, 11 דקות 4 חברות · 3 תגובות- 3 תגובות
חברה תורמת
בבנית מחרוזת יש מספר שלבים ונק' שכדאי לשים לב.
א. בחירת השירים – כדאי לבחור שירים מגוונים מבחינת סגנונות ומקצבים כדי שהמחרוזת תהיה מענינת ולא משעממת.
ב. נכון לבדוק באיזה סולם טוב לשיר כל אחד מן השירים ולסדר את המחרוזת בסדר כזה שיהיה גיוון מצד אחד ומצד שני, לא כל רגע נעבור סולם. במעבר לסולם אחר תיעשה מודולציה יפה (ככל שהמעבד/ת אמנ/ית מקצועי/ת כך תהיה המודולציה יפה יותר.)
ג. נסדר את השירים בסדר מתאים מבחינת סולמות, מבחינת גיוון ביניהם וכן נבחר את מה שמתאים יותר כפתיחה ומה שמתאים יותר כסיום.
בקיצור – מחרוזת טובה לא מורכבת מסתם אוסף של שירים ברצף אלא, בנויה בהמון מחשבה ויצירתיות.
ותיקה
צריך להיכנס לראש של המאזין ולוודא שמבחינה נפשית ואנרגטית השיר הבא יהיה 'יותר' לפחות בפרמטר אחד. כדי שלא תהיה נפילת אנרגיה
יותר= בתוכן, בעוצמה, בגרוב, בהתפתחות של המוסיקה, בהבעה, בעיבוד…. וכו'כמובן שמחרוזת גם צריכה להתחשב באופי- לא נשחק עם שינויי סגנונות כל הזמן או בכלל יותר מדי שינויים….הומוגניות היא חשובה לתחושת מחרוזת
לגבי סולמות- תמיד מחרוזת מעדיפה מעברים חלקים. אם אפשר להישאר באותו סולם עו בחצי טון מעליו. ואם לא- קרוב במעגל הקווינטות או למצער- מעבר מוסיקלי שנותן תחושה של משהו חלק
פעילה בקהילה
אני אישית סומכת על הפלואוו או איך שזה לא ניקרא
אני שרה שיר ומה שעולה אחריו וכו עד שנהיה לי מספיק שירים
ואז באמת עוברת על הכל שזה מתאים
Log in to reply.