יהודית היקרה!
אהבתי מאד …
וממש הזדהתי
אני זוכרת את עצמי פותחת פרויקטים ומתחילה לערוך אותם, ואת היצר הרע הזה לוחש לי- טוב, לכתוב שמות, להכניס לגרופים ולעשות פנניג את יודעת… בא נראה מה עוד את יודעת חוץ מזה…
ובאמת, היצר הזה פוגש את כולנו, ולא רק בסאונד, כי תפקידו לא רק להערים קשיים ברוח, אלא גם בנפש ובגשמיות, אלא שבסאונד הוא תופס תאוצה באופן מיוחד. כי שמיעה זה דבר מאד לא ברור ולא חד משמעי. מאד קל לחרוץ גורל של שיר כמקצועי או כלא… ואנשי מקצוע הרבה פעמים עושים בזה גם שימוש על מנת להרים את קרנם על חשבון אחרים. אבל אני חייבת לספר לך מה גיליתי לאחרונה-
במסגרת החיפושים שלי אחר מורים מה”קצפת של התעישיה המוזיקלית”, על מנת להרים את המייזם בו תשתתפנה אי”ה מאות בנות, ותקבלנה מידע עדכני ומקצועי במחיר חודשי מנימלי בעז”ה, פניתי, בין השאר גם לכאלה שכל מי שמכיר מוזיקה חסידית מכיר אותם הכי מוכרים בתעשיה היום!!!.
ו…הייתי מופתעת עד עומק נשמתי!!!!
אחד מהם, לדוגמא, אמר לי כך- “אין לי דרך מסוימת , או שיטה ללמד. אני עובד באופן אינטואיטיבי, משתמש בפריסטים מוכנים, מנסה פה מנסה שם עד שמגיע לתוצאה שמוצאת חן בעיני…”
?????
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז הנה לך- העולם הגדול והרחב של המוזיקה… המקצוענים ביותר… כך הם עובדים??
אבל גם זה לא מדויק בכלל. כי פגשתי גם כאלה שיש להם הרבה מאד מה למכור!
כמו בכל תחום- יש הכל.
אלא מה? שבסוף, וגם בהתחלה נשיאת חן היא מה’ יתברך, ולא מים של ידע שנעמיס על עצמנו, או משעות על גבי שעות שנשב על פרויקטים…
וזה נכון מאד שחומר גלם התחלתי הוא האלמנט המשמעותי ביותר. כך שאם איש מקצוע “חפלפ” ככל שיהיה מתחיל מנקודה בה יש לו עיבוד מוזיקלי בערוצים נפרדים, חלקם כלים חיים מטובי הנגנים, וזמר מעולה, אין ספק שמכלום ידע ועבודה הוא מוציא מליון דולר. אבל זה לא אומר שהוא מקצוען. דוקא כל אחת מאיתנו שמוציאה מכלום חומר גלם משהו שנעים וכיף לשמוע אותו- זה הרבה יותר מקצועי!!
ובכלל… בנות שולחות לי הרבה פעמים חומרים. הן כל כך מתביישות. ואני שואלת את עצמי- למה? תגידי, את לא שומעת איזה עבודה יפה עשית? ואני מדגישה לך שהשאלה הזו היא ביני לבין עצמי, לא כדי לפרגן או לתת סתם הרגשה טובה. באמת.
ובאמת באמת, היום גם קל בהרבה להגיע מאד מהר לתוצאות נהדרות, יש כל כך הרבה מכשירים שמסדרים ומיפים…
אלא מה? שסיימת פרויקט אחרי שעות של עבודה והאזניים שלך פשוט עייפות!! ואז כל התדרים פשוט קופצים לך מול האזניים. וכל תדר נשמע גרוע מקודמו… זו תופעה טבעית. את פשוט עייפה.
עצתי לך- הקשיבי לפרויקט שעשית אחרי שבוע שלא שמעת אותו.
אבל שבוע אל תשמעי אותו בכלל!
הקשיבי לו כאילו את שומעת אותו בפעם הראשונה. כאילו מישהי שלחה לך פרויקט שתאזיני ותתני מילה טובה-
בטוח לי שתאמרי לעצמך- מי זו שעשתה את הפרויקט הזה? בא לי ללמוד אצלה:)
ואיך אני יודעת?
פשוט… כי מה ששלחת נשמע פשוט מקסים. יצירתי.. פלפל חריף. וגם מבחינת הסאונד- ממש מעולה.
בקיצור- מדהים!
תצליחי בלי סוף..
בטי.