אולפן סאונד ונגינה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 3 דקות
אולפן מקצועי וביתי, ציוד הקלטה, תוכנה ופלאגינים, פלייבקים, הפקות אלקטרוניות, עיצוב פסקול, מיקס... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
הכרות קצרה עם מערכת התופים האלקטרונית
קדם ‹ Forums ‹ אולפן וסאונד ‹ הכרות קצרה עם מערכת התופים האלקטרונית
-
הכרות קצרה עם מערכת התופים האלקטרונית
פורסם ע"י בטי זיאת אולפן סאונד ונגינה on 21/04/2025 ב11:26 amשלום וברכה לכל בנות קהילת קדם היקרות, קיץ בריא!!!
כפי שהבטחתי לכן עוד לפני פסח…
הייתי שמחה לתת הסבר קצר על כל מערכת התיפוף האלקטרונית, שהיא, כידוע , פופולרית מאד היום.
כמובן, מדובר בסקירה קצרה וממוקדת, ויש עוד הרבה מאד מה להוסיף ולהרחיב. בכל אופן- רק הכרות…
אולי לפני שניכנס אל המערכת האלקטרונית נציין בכמה מילים את המערכת האקוסטית שכולנו מכירות.
מערכת התופים האקוסטית כוללת את תוף הרגל- קיק, הסנר, ההיהט, טמטמים והמצילות
גם מערכת התופים האלקטרונית מכילה את הכלים הללו
כמובן, מדובר בסאונד שונה, אך חשוב להדגיש שבימנו זו לא “ברירת מחדל” אלא עוד סוג של סאונד שהרבה אוהבים לשמוע. אם כי, כשמדובר בהפקות רצינוית בד”כ משלבים את התופים האלקטרוניים בנוסף לאקוסטיים, כי אין תחליף למאסיביות והטבעיות של התופים האקוסטיים
כמובן, כאשר יושב מתופף ומתופף על מערכת אלקטרונית, הגם שמדובר בסאונדים אלקטרונים לגמרי, הרי שעדיין אנחנו מרוויחים את ה”פיל” של הנגן, הנשמה ורמת הווילוסיטי המשמעותית לדינמיקה. אולם, כיום הרבה מאד שירים בהם מופיעים תופים אלקטרוניים פשוט משתמשים בדגימות של לופים מוכנים, או “ואן שוט” שזה מכות בודדות של כל אחד מהכלים הנ”ל. פשוט מייבאים קבצי אודיו ומשלבים אותם על הגריד של הפרויקט לפי הקצב והמפעם הנדרשים
במוזיקה אלקטרונית “טהורה” נהוג לשלב את הקיק לפי הטון של השיר, כך שהוא נותן מימד נוסף לבס. כידוע, מוזיקה אלקטרונית אמיתית מאד חוזרת על עצמה, וההרמוניה שלה בסיסית מאד, לכן הקיק המותאם לטון יכול להוות בסיס טוב.
בוחרים את סוג הקיק לפי סגנון השיר, יש שירים שיש בהם קיק מאסיבי ושמן ויש שירים הדורשים קיק “שפיצי” יותר
המעברים המאופיינים במוזיקה אלקטרונית הם… השמטת כלי כל שהוא בסוף משפט.
לדוג’ אם התיפוף כולל קיק לאורך כל הפעמות והיהט במקצב המשלים, אז בסוף המשפט מורידים את ההיהט האחרון
וזה המעבר…
דבר נוסף המאפיין את המעברים בתופים האלקטרוניים הוא “רברס” , בו לוקחים לדוגמא דגימה של מצילה כלשהיא וגורמים לה להשמע במקום מהתחלה לסוף פשוט מהסוף להתחלה, ע”י שימוש באופציית רברס בתפריט פרוסס
נהוג גם לשלב הרבה מאד דגימות של כלי הקשה למינהם, ורק השמיים הם הגבול…
אני שולחת לכאן כמה דוגמאות של וונשוט, כדי שתנסנה לטעום את הסיגנון ולהבין יותר, וכן תמונות של מערכת תופים אקוסטית ואלקטרונית
אז להתראות לכולן, ומחכה לשמוע אם זה היה מועיל ומענין…
בטי זיאת הגיבה לפני 1 שעה, 56 דקות 2 חברות · 7 תגובות -
7 תגובות
-
514
382
0
מנהלת קהילה
מצרפת כאן קצת סוגים של קיקים וסנרים
-
514
382
0
מנהלת קהילה
וכאן סוגים של מצילות, היהטים ו”קלפס”
-
514
382
0
מנהלת קהילה
ושוב.. כמובן מדובר רק בטיפה מן הים…
-
514
382
0
מנהלת קהילה
ועוד משהו שחשוב להדגיש –
כיום נכנסו לתעשיית המוזיקה החסידית הרבה מאד אלמנטיים אלקטרוניים
ולא שזה כל כך מבורך… אבל זו המציאות…
עדיין רוב המוזיקה החסידית היא יותר אקוסטית, ובמיקרים מסויימים שילוב
אין ספק שמוזיקה בה משולבים רק כלים אקוסטיים היא יותר עדינה אמיתית ויפה, אך בתור מוזיקאיות העוסקות בתחום עלינו להכיר את כל בסגנונות הקיימות בשוק.
-
514
382
0
מנהלת קהילה
רציתי לצרף לכאן כמה שירים לדוגמא, אבל זה גדול מידי ולא ניתן להעלאה, לכן רק אכתוב-
כל השירים של מוטי שטיינמץ הם רק עם תופים אקוסטיים
אבל יש הרבה מאד שירים שהם משולבים גם עם תופים אלקטרונים כגון- לכבוד שבת של שמיילי יונגר, ביום ההוא של חיים פורטל ומוטי וויס, אנא ה’ של פיני איינהורן, ועוד הרבה מאד
-
473
132
0
פעילה בקהילה
ואם כל הכבוד למוזיקה אלקטרונית
שומעים שזו לא מוזיקה אמיתית
ובתופים זה דיי צורם
בתור אחת שמתופפת
-
514
382
0
מנהלת קהילה
מסכימה איתך לגמרי!!
בתור מעבדת שדוגלת בעיקר שילוב של כלים חיים אני יכולה לומר שברמה האישית אני לא מחבבת בכלל את הסגנון האלקטרוני בלשון עדינה
אבל-
כאן בדיון אני מנסה להיות קונקרטית ולהביא את המציאות כפי שהיא בשטח, ללא התיחסות לטעם האישי
אני חושבת שבתור מוזיקאיות חשוב שנכיר את השטח על כל גווניו, כמובן וכמובן שאני לא מכניסה להכללה הזו שירים שבאים ממקורות לא טהורים שעל כך כבר התריעו גדולי ישראל וברור ששיר לא ראוי יכול להרוס ולקלקל את הנפש יותר מהרבה דברים אחרים
השירים שצינתי שמאופינים באלמנטים אלקטרוניים הם שירים חסידיים קלאסיים, ואפשר לומר שכמעט ואין זמר חסידי שלא מכניס אלמנטים אלקטרוניים לשיריו
כך ששוב- בתור נשות מקצוע אנחנו צריכות להכיר את השטח. בעיני לפחות.
Log in to reply.