אולפן סאונד ונגינה
ציבורי קהילה
ציבורי קהילה
פעילות אחרונה: לפני 3 שעות
אולפן מקצועי וביתי, ציוד הקלטה, תוכנה ופלאגינים, פלייבקים, הפקות אלקטרוניות, עיצוב פסקול, מיקס... פירוט נוסף
ציבורי קהילה
המקאמים והשפעתם על המערב- המשך מקאם כורד
קדם ‹ Forums ‹ אולפן וסאונד ‹ המקאמים והשפעתם על המערב- המשך מקאם כורד
המקאמים והשפעתם על המערב- המשך מקאם כורד
פורסם ע"י בטי זיאת מנהלת קהילת סאונד ונגינה בקדם אולפן סאונד ונגינה on 08/12/2025 ב10:56 amשמחה להציג בפניכן מאמר מדהים העוסק בנושא המקאמים. נושא שלא מדובר בשום מקום, ויש לו כל כך הרבה מה להעשיר!
אשמח לתגובתכן
בטי זיאת.
אתי לב השיר הגיבה לפני 18 שעות, 40 דקות 5 חברות · 8 תגובות- 8 תגובות
פעילה בקהילה וואו
זה מטורף!!!
פשוט מרתק!
הסברת פה חומר גדול פשוט בכמה מילים….
חברה חדשה בטי
קוראת את המאמרים שלך ומרגישה שיש בהם משהו חדש, פורץ דרך
את יודעת לפרט על נושאים הכי מקצועיים בשפה כל כך ברורה
זה משנה את כל כיוון החשיבה!
תודה רבה!!!
מנהלת קהילה המשך המאמר
למוזיקאיות שביננו מדובר בזהב של ממש…
חברה חדשה ממש מפעים
הרעיון של הקבלה בין הגישות הכל כך שונות ומרוחקות במהות, והיכולת לפרק את הדברים לגורמים ולקחת כלים מעשיים אלינו. זה מדהים
האם יש דוגמאות לשירים נוספים?
חברה חדשה גם אני אשמח לדוגמאות לשירים נוספים
והייתי שמחה לדעת- מה אני מרוויחה מזה שאני מנתחת שיר לפי מלודיה ולא לפי הרמוניה? מה זה בעצם נותן?
מנהלת קהילה ממשיכה עם מקאם כורד- בקרוב עולה ההמשך במאמרי קדם
המשך העמקה על מקאם כורד+ שיר לדוגמא בכורד+ דף אקורדים
עקבי כאן
מידע השווה זהב!!
https://kedemcenter.co.il/blog/tutorials/%d7%94%d7%a1%d7%95%d7%9c%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%94%d7%aa%d7%a8%d7%91%d7%95%d7%99%d7%95%d7%aa/kedemcenter.co.il
במשך מאות שנים צעדו העולם הערבי והעולם המערבי במסלולים שונים ונפרדים זה מזה, כשההשקה אל הפולקלורים השונים היתה מזערית, ולעיתים רחוקה מאד. העולם של ימנו…
מנהלת קהילה לנוחיותכן, מעלה גם לכאן
חברה חדשה הניתוח שאת עושה פה למלודיה ולהרמוניה נראית לי ממש כמו שיטה חדשה.
מן סוג של הסתכלות על כל המוזיקה משני הכיוונים בו זמניתכי מצד אחד את מסתכלת על המלודיה ומנתחת אותה מנקודת מבט של מלחין מזרחי, ששם ממש ייחסו את מרכז הכובד רק למלודיה, כמו שאת מתארת, ומצד שני את לוקחת סולמות שבכלל לא מוכרים לנו מהמוזיקה המערבית ומנתחת אותם מבחינה הרמונית
זה שילוב מדהים ונדיר, אני חושבת שזה יכול לעזור להרבה בנות להרחיב את רפרטואר הלחנים שלהם, בלי להסתובב סביב אותו רעיון כל הזמן
זו ממש שיטה!
פרופסורה על כל נושא הלחנים…
Log in to reply.