יצא לך למכור קילו שיר על הבאסטה?

קדם Forums אולפן וסאונד יצא לך למכור קילו שיר על הבאסטה?

• יצא לך למכור קילו שיר על הבאסטה?

פורסם ע"י בטי זיאת מנהלת קהילת סאונד ונגינה בקדם  אולפן סאונד ונגינה on 16/11/2025 ב9:47 am

בעקבות דיון שסער בשבוע שעבר, והסתיים באקורד די דיסוננטי (אולי הוא היה דיון בג'אז:)

עם המפשפט המאד דרמטי של יהודית צאל "תמחור הוא לא שוק"

ולא שאני מכירה אותך , יהודית, אבל מהתוצאר המדהים שהעלית לפני מספר שבועות "האויבים של המיקס הטוב שלי" אני יכולה להבין שאת רחוקה מאד מלהיות בעלת באסטה בשוק…

ומי שלא שמעה- מוזמנת להקשיב, הקפצתי את זה שוב.

וכמוך בעצם כל כך הרבה סאונדמניות, נגניות זמרות , מעבדות מוזיקליות מעולות, שלמדו, ויש להן את כל היכולות, הידע והכישרון האומנותי..

ובכל אופן בענף המוזיקה מרגישים די בנח להתמקח על המחיר.

לא שמעתי על אף אחת שמתכננת אוע משפחתי כלשהו, ואפילו הקטן ביותר, ומצפה שבעל החנות של החד פעמי יוריד לה במחיר המוצרים רק כי מדובר באירוע מצומצם או משהו כזה…

והשאלה היא- למה דוקא בתוחום המוזיקה זה קורה?

ולמה בנות מרגישות כל כך חזק את הצורך להוכיח הצדקה על התשלום שהן מקבלות, כשברוב הפעמים הן טורחות עליו הרבה יותר ממה שהן מקבלות

ואיך ניתן יהיה גם בתחום הזה להגיע למקום שמעריכים ונותנים את התמורה בשמחה?

האם יכול להווצר מצב כזה?

מה אומרות?

צילה לומברוזו הגיבה לפני 3 שבועות, 5 ימים 9 חברות · 11 תגובות
  • 11 תגובות
  • אתי פ.

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    16/11/2025 ב10:28 am

וואו, תודה שהעלית את הנושא

לדעתי-

אנשים רואים בנו נותנות שירות שעוסקות בתחום שהן אוהבות, כלומר-

אם את נהנית-למה את אמורה לקבל כ"כ "הרבה"….

ובנוסף-

אומנות שווה כסף, אין מה לעשות

גם אם נראה לך שאני רק מגיעה מנגנת בקומזיץ והולכת ומרוויחה נקי את כל הסכום-זה לא נכון!!

קחי בחשבון תלמידות שביטלתי בשביל הזמן של הקומזיץ,

רכישה והשתדרגות כל הזמן-ציוד וקורסים ומקצבים ודגימות ואורגנית אחת לכמה שנים בעלות של כ-20,000 ש"ח….

ושנים שנים של לימודים, יותר משנתיים של תכנות, ואפילו יותר מ4.5 שנים של קלינאות תקשורת…

סליחה שיצאתי ככה חריפה

אבל בטי,

את כל כך צודקת,

רואים אותי נהנית, לא נראה שאני סובלת על הבמה, נכון?

אז—

את נ-ה-נ-י-ת!!! אז למה נראה לך ש200 ש"ח להרקדה לא מספיק???? (טוב, הגזמתי במחיר)

• רחלי

אולפן סאונד ונגינה
      חברה
      17/11/2025 ב9:08 pm

סליחה אם זה נשמע בוטה, אבל אף אחד לא אמור לממן לך את לימודי התכנות רק כי החלטת שבהופעות את נהנית יותר, כן?

ואני יודעת מה זה להתמקח, כנגנית לא גומרים להתמקח איתי על מחירים, "סך הכל תנגני 15 דקות, לא ביקשתי יותר, למה את לוקחת על זה מחיר מלא של אירוע"

או- "מה הבעיה לסחוב את הכלי באוטובוס, ואז לא יעלה הנסיעות.."

• בטי זיאת מנהלת קהילת סאונד ונגינה בקדם

אולפן סאונד ונגינה
    מובילה
    16/11/2025 ב10:08 pm

אתי

תודה על התגובה

בד"כ כל אחת הולכת לעבוד בתחום שמדבר אליה.

זו לא סיבה שהתחום הזה לא יהיה רווחי ומפרנס… בסופו של דבר- זו המטרה העיקרית- לפרנס בית.

ובנוסף- פעם שמעתי שאמרו בשם אמן אחד-

אני ממלא אולמות, כולם יוצאים מהאירוע מלאים באנרגיות

אני יוצא מרוקן.

כי בסופו של דבר כשאת באה לעבוד ולתת את עצמך עם כל ההנאה- את מוציאה הרבה מאד אנרגיות, באיזשהו מקום את מתרוקנת. ואפילו אם את אחת כזו שרק מתמלאת מזה בכיף ושמחה- כל עוד את עובדת ועושה את מלאכתך נאמנה- לא מצאת סיבה שלא תקבלי את התגמול הראוי. בפרט לאור העובדה שציינת- שזה דורש ממך גם זמן והשקעה כספית.

• אתי לב השיר

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    17/11/2025 ב9:29 am

מזדהה לגמרי עם כל מילה שכתבו כאן

בטי, מאד אהבתי מה שכתבת (בדיון אחר)-

בשביל שסבתא תמחא כפיים בלי לרצות לשים אטמים ושדודה לא תאמר "השיר מאד יפה, אבל אם אפשר קצת להנמיך…" צריך לעבוד קשה, ואפילו קשה מאד!!!

ובאמת, לפעמים אנחנו חושבות שצריך "לקטוף את הירח, להוריד כוכבים, לעשות קסמים," כדי להצדיק את התמורה שאנחנו מקבלות.

ואני לא מזלזלת בזה, באמת צריך להתאמץ כדי לתת את הטוב ביותר ללקוח

אבל צריך שזה יהיה גם רווחי!!!!!!!

ואני חושבת שזה מתחיל בנו

הגיע הזמן, כמו שאמרה פה מישהי- שנתחיל להעריך את עצמנו. שנאמר לעמנו- מה שאת עושה זה מעולה. זה שווה את המחיר! ברגע שאנחנו נרגיש כך זה יהיה משודר החוצה ולא נרגיש כמו מוכרות באסטה שצריכות להתווכח על כל שקל….

ואתי- אני חושבת שלעבוד בלי ליהנות זה מוגדר בתורה כ"עבודת פרך"

עבודת פרך היא עבודה שלא מתאימה לנתונים האישיותיים של כל אחד. במצרים למשל- בנות עשו עבודה של בנים ולהיפך.

כך ש"להנות מעבודה" זה לגיטימי לגמרי.
    לא צריך בשביל זה לעבוד בהתנדבות.

ואפילו אם את כרגע לא מפרנסת עדיין בית- הרי שאת כן צריכה להתבסס בעבודה שלך, על מנת שכאשר הרגע הזה יגיע תוכלי לפרנס בכבוד.

כך שמגיע לך. בזכות ולא בחסד. גם על עבודה שאת מאד נהנית ממנה

לקבל את התמורה הראויה.

• רבקי גרינוולד

כללי
    חברה
    17/11/2025 ב6:24 pm

אני חושבת שדיונים דומים נערכים גם בקהילת כתיבה ספרותית, וגם בהפקות ואומנות הבמה…

בעלי היה לפני כמה זמן בכנס על כלכלת המשפחה, והמרצה העלה נקודה מעניינת (בהקשר של השקעה בפתיחת עסק)

הכי קל להתפרנס מייצור, אח"כ ממסחר, אח"כ משירותים, ורק בסוף – מאומנות…

(מקווה שאני מצטטת מדוייק, בכל אופן זה היה הרעיון)

• רחלי

אולפן סאונד ונגינה
      חברה
      17/11/2025 ב9:11 pm

כי איך אפשר לשערך אומנות?
      זה דווקא די מובן לי, אנשים לא יודעים כמה זמן ישבת, השקעת, התאמנת, קרעת מיתרים, קילפת אצבעות, שילמת על חוברות, רק כדי שמה שהם ישמעו פה יצא יפה ומדוייק.

במתן שירות משלמים לפי שעה, יש בעיה מוצאים לה פיתרון, צריך דו"ח שולחים אותו, ליצור אתר- מייצרים.

אומנות זה לשלם על הנאה, קשה לאנשים להבין שכדי שהם יהנו אנשים אחרים צריכים גם לעבוד קשה

• יהודית ש

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    17/11/2025 ב10:03 pm

בסופו של יום הלקוחה משלמת על מוצר- שיר/ המנון/ ג'ינגל וכו'

היא לא אמורה לדעת כמה זמן ישבת על זה ועבדת על זה ולא אמורה גם לדעת כמה שנים למדת בשביל להביא לה תוצר מושלם בדיוק כמו שבמוסך אף אחד לא יתן דין וחשבון.

זה שאת עובדת במקצוע שאת גם נהנית ממנו לא מוריד מהערך וגם אין טעם להתווכח על זה עם לקוחה שלא מבינה כי מי שלא מבינה בד"כ גם לא תבין כי זה מוצר שהיא לא מבינה את הערך שלו.

וערך זה משהו שאי אפשר להסביר במילים.

• גילי. מ.

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    17/11/2025 ב11:09 pm

ואוו, זה ממש נכון…

אגב – אני פשוט למישהי שמאד מתווכחת, תמללתי כמה שעות ישבתי על העבודה שלה והיא יצאה נפעמת, והעלתה את השכר יותר ממה שביקשתי, אבל ברור שזה לא תמיד אפשרי מול הלקוח.

מה שאני חושבת שזה יעזור לנו בשביל להיות ברורות, זה התמלול לעצמנו – כמה שעות את ישבת על זה? כמה זמן חשבת? דייקת? דיברת עם הלקוחה? ומזה להתקדם לשכר הגיוני…

ועוד משהו קצת הפוך, צריך לשים לב שיש פערים מטורפים בשוק, ובדר"כ מי שלא התקשרה להכי גדולה בשוק בטוחה שהיא הגיעה למתחילה אם מחיר בסיס…, ובעניין הזה אני חושבת שצריך קצת שינוי…

• בטי זיאת מנהלת קהילת סאונד ונגינה בקדם

אולפן סאונד ונגינה
    מובילה
    19/11/2025 ב12:10 pm

אני שוב חוזרת ואומרת-

בנות, זה מתתחיל מאיתנו!!!

ברגע שאת ברורה מאד מה הערך שאת נותנת גם אם זה שמולך לא מוכן לשלם כרגע- הוא מבין שהמוצר שתתני לו יהיה שווה את המחיר.

בסופו של דבר הוא יבחר אם כרגע שווה ל לשלם או לא. אבל את צריכה להיות בטוחה שמה שתתני- בהחלט שווה את המחיר. ואז גם הוא יאמין בזה.

• headphones .

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    19/11/2025 ב7:37 pm

אווווווףףףףףףף

ולמה אני פותחת ככה את התגובה שלי?

קראתי רק ההודעה הראשונה שפותחת את הפוסט, לא קראתי תגובות בכלל…

אבל הנושא הזה מעלה בי כל כך הרבה אמוציות עם הענין הזה ששמו-תשלום על מה שאני נותנת.

בדיוק היום עשיתי איזה המנון לבית ספר,

וכשהלקוחה שהיא במקרה חברה שלי שמעה את זה אמרה לי איך יכול להיות שלא פונים אליך עוד?

את שרה נדיר, מיקסים מדויקים, כאילו מה מתפספס לך?

ובאמת הלכתי לבדוק למה,

בתוך תוכי ידעתי את התשובה,

אבל רציתי לשמוע את זה…

התקשרתי לאחותי שהיא בי"א סמינר ושאלתי אותה בכנות,

מלכי, למה לא פנו אלי לעשות לכם המנון?

אז היא ענתה לי שמי עשתה להם השנה לוקחת קצת פחות ממני,

ואז שאלתי את עצמי את השאלה הנוראה וגדולה הזאת-

אולפניסטית יקרה, למה את לוקחת כל כך קצת כסף????????

למה לא להיות כמו כולם ולהראות לכל הסמינרים למיניהם שזה המחיר,

זה התמורה, ודי. תפנימו.

לא שמעתי את השיר שלה ויכול להיות שהוא מעולה,

אבל כן בהחלט מעצבן שהסמינר פנה למישהי זרה, כשאני בוגרת הסמינר,

בגלל הבדל של מאתיים שקל..

ולכן- אוף.

ויכול להיות שזה בכלל נושא לאשכול אחר.

אז סליחה. ותודה עליכן שקראתן עד כאן.

• צילה לומברוזו

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    19/11/2025 ב8:21 pm

היי הרבה זמן לא נכנסתי לקדם אבל עכשיו לא יודעת למה פתחתי קצת לראות

וזה פשוט מגניב שנפלתי על הנושא הזה כי בדיוק =חשבתי על זה לפני כמה זמן!

אני חשבתי המון ואני העתי למסכנה ממש אחרת ומעניינת למה הלקוחות מתווכחות!

בואו נשאל את השאלה הבאה- למה בכלל יש אולפניסטיות שמסכימות לעשות שירים בכלום??????????

סליחה אם אני חריפה אבל למה אתן צריכות להוריד את הערך של התחום הזה????

לפעמים אני מזדעזעת לראות הצעות מחיר- "מחפשת אולפניסטית שתעשה לי שיר כולל ב300 בלבד!!!!!"

ואני לא מגזימה! ראיתי פחות מזה פעם!

ועדיין הולך להם יש אולפניסטיות שמסכימות לזה!!

אז בואו נתחיל מזה שצריך שהיה בשוק מחיר סביר לכולם!!!

כלומר נגיד שעות הקלטות הולך בין 100-180 לא פחות!!!!!!!!

ומיקס רגיל מ200 וזה רק למתחילות!! מצידי מי שכבר למעלה משנה וחצי בתחום שתתחיל לקחת 250!!

בנות בכנות אני לא אומרת סתם!

זה קרה לי המון המון המוןןןןןןןן עם לקוחות שמתקשרות לבדוק מחירים ואומרות לי: "מההההה את יקרההההה יש לי אחת שעושה לי 90 לשעה ו200 למיקס!!"

תגידו אם זה נורמלי כי אני לא רואה בזה נורמליות!!!

(ולכל הטועות לא אני לא כזאת יקרה בכלל יש יותר יקר ואני לא יקרה בגלל אותן בנות שלוקחות כלום ומזלזלות בעבודה שלהן!)

סליחה אם הייתי חריפה וסליחה אם משהי נפגעה!

אבל הנושא הזה בוער בי ….

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן