כלי נגינה מאליאקספרס,חו”וד

קדם Forums אולפן וסאונד כלי נגינה מאליאקספרס,חו”וד

• משחק.מוזיקה.מדיה -sk

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    03/10/2022 ב5:15 pm

האמת שבנבלים אני לא כ”כ מבינה, אבל בפסנתרים כן.

בפסנתרים (רגילים וחשמליים), לדוגמה, יש דיי-הרבה פרמטרים שחשוב לפסנתרן שיהיה בפסנתר שהוא קונה, לדוג’: עומק וסגנון הצליל, קשיחות הקלידים והפדלים, גובה הקלידים ועוד…

ע”מ לקנות פסנתר שיעמוד בכל דרישות הפסנתרן, הפסנתרן צריך להרגיש את הכלי: לשבת, לנגן עליו ולבחון אותו. זאת משום שכל פסנתרן מחפש פרמטרים שונים: אחד קלידים נמוכים והשני קלידים גבוהים, סגנון צליל עמוק יותר והשני סגנון צליל צרצרי יותר. החוות דעת על פרמטרים כאלו היא מאוד אינדיבידואלית: על אותו פסנתר, הראשון יאמר שהקלידים מאוד גבוהים בשבילו והצליל צפצפני, ואילו השני יגיד שהקלידים מידי נמוכים והצליל עמוק…

כלומר-אלו פרמטרים שא”א לדרג.

(יכולה להגיד לך שאני בחנתי עשרות פסנתרים עד שהגעתי לאחד שלקחתי…)

בחזרה לנבל,

כמו שאמרתי, לא מבינה בנבלים אבל בטוחה ב-99 אחוז שגם בהם יש פרמטרים כאלו. ולא רק בנבלים, אלא בכמעט כל כלי אחר (בתופים אולי לא..)

לכן-אם הנבל או כלי נגינה אחר שאת רוצה לקנות מיועד למתלמד מתחיל, אכן לא הייתי משקיעה יותר מידי כסף, כיוון שיש הרבה מתלמדים שפורשים אחרי שנה-שנתיים מהלימודים, ונתקעים עם הכלי… סיבה נוספת היא שמתלמד מתחיל עדיין לא מבין באותם פרמטרים ולא יודע להבחין בדקויות מסוימות שמשתנות מכלי לכלי, וחבל לקנות כלי בהרבה כסף שבסוף, כאשר כן מבינים באותן דקויות, לא מרוצים ממנו…

אך אם הנבל או כלי נגינה אחר שאת רוצה לקנות מיועד לאחד שבלימודים מתקדמים, יודע ואוהב לנגן-אני, באופן אישי, לא הייתי ממליצה מהסיבה הנ”ל..

מקווה שעזרתי:)

• מירי

כללי
    חברה
    03/10/2022 ב5:42 pm

כל מילה!

ועוד היבט שכדאי לתת עליו את הדעת זו ההשפעה של הבניה של הכלי על הביצועים שהוא מאפשר ברמה הטכנית.

בכלי נשיפה למשל, הבניה של הפיה משפיעה על רמת המאמץ הנדרש להפקת צליל.

יכולים להיות כמה חלילים מאותו דגם בדיוק, ולכל אחד מהם תידרש רמת מאמץ שונה כדי להתמודד עם הפקת הצליל,

וזו נקודה שדווקא אצל מתחילים עשויה להיות משמעותית יותר.

(המקצוענים לא כ”כ יתרגשו מהענין, ויסכימו לשלם את ה”מחיר” הזה בשביל כלי שהצליל שלו משובח יותר,

אבל בשביל תלמידים בתחילת הדרך זה עשוי להיות קריטי)

• כותבת בלילות

כללי
    חברה
    13/10/2022 ב6:39 pm

כלי עדינים כמו נבל לא הייתי מסתכנת. אבל כן קניתי כלים מיוחדים כגון ‘קלימבה’ ועוד.

חליליות חושבת שאין בעיה לקנות, מניסיון.

ולגבי גודל הנבל, יש לך אפשרות לבדוק בתיאור המוצר. מהקישור שהבאת – הגודל והפירוט די מגוחך.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן