כשמתחילים עם הפלייבק🙄

קדם Forums אולפן וסאונד כשמתחילים עם הפלייבק🙄

• כשמתחילים עם הפלייבק🙄

פורסם ע"י גילי  כללי on 18/12/2025 ב2:36 am

שאלה לי אליכן

קורה לכן שלקוחה מגיעה עם פלייבק ורוצה להתעסק איתו עצמו? להוסיף בית, להוריד פזמון, לחתוך וכו וכו…

האם אפשר לקחת על זה עוד כסף או שצריך לשקלל את זה כחלק מהמיקס?

זה קרה לי כבר הרבה פעמים אבל עכשיו זה כבר היה די מתסכל, שינויים הלוך ושוב שלקחו לי שעת עבודה שלמה רק על זה. אבל כשהיא בקשה את השינויים האלו לא אמרתי לה שזה יהיה תוספת תשלום (בחלומותי הפרועים לא חשבתי שזה ייקח כל כך הרבה זמן!!). אז מה אתן אומרות?

ואגב, טיפ בשבילכן-אם קורה באמת דבר כזה שלקוחה מבקשת לשנות את חלקי השיר תבדקו איתה טוב טוב שהיא בטוחה. בדרך כלל מתברר אחר כך שזאת הייתה טעות וצריך לשנות הכול מהתחלה. (אצלי בכל אופן זה מה שהיה, כולל בפעם הזאת המתסכלת ממש ששעה שלמה של עבודה יכלה להיחסך אילו רק הלקוחה הייתה סגורה על עצמה ולא הייתי צריכה לשנות רבע שעה הלוך ושלושת רבעי שעה חזור)

גילי הגיבה לפני 3 שבועות, 2 ימים 6 חברות · 6 תגובות
  • 6 תגובות
  • אילה אפללו

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    21/12/2025 ב12:45 am
    פעילה בקהילה

ואווו

קורה לי מלאאאא

וזה באמת משהו שלא חשבתי עליו

כי זה מוסיף די הרבה זמן לעבודה על השיר עוד ליפני המיקס!!

מעניין אם באמת מקובל לקחת על זה תשלום נפרד

• ע אלון

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    21/12/2025 ב9:14 am
    פעילה בקהילה

באמת מתסכל גילי,

תמיד לקוחות מלמדות אותנו משהו חדש בקשר להתנהלות מולן.

אני חושבת שאפשר לקחת תוספת כשהיא מבקשת משהו לא סטנדרטי. כלומר, לידע אותה שכל שינוי במבנה השיר-

זה תוספת תשלום לפי שעה.

וממליצה גם לבקש שינויים כתובים בצורה מסודרת במייל כדי למנוע אי הבנות.

אבל בשבילך, טיפ שיעזור לך לבצע עריכה מהסוג הזה בקלות.

א. מאתרים את הטמפו של השיר (מומלץ בכל מקרה לעשות את זה, כי יש מכשירים רבים שמבוססים על טמפו)

את השלב הזה מבצעים לפני ההקלטה, אחרת כל האיוונטים יזוזו מהמקום שלהם.

במקרה של שכחה (הגיוני:)), אפשר להחליף את שיטת התזמון של הערוצים לזמן (סמל שעון) במקום מיוזיק (תו),

ואח"כ לעדכן את הטמפו החדש.

ב. הופכים את ציר הזמן למצב bar & beats

ג. ממקמים את הפלייבק בצורה מדויקת על התיבות, כך שהמטרונום יקיש יחד עם הפלייבק.

ד. כעת כל חיתוך והדבקה ישבו בדיוק על הפעמה.

ה. בעריכה אחרי שלב ההקלטה, אפשר לקבץ חלקים יחד בעזרת Ctrl G כדי לבחור ולהעתיק בצורה קלה.

בהצלחה!

• בתי מנדלוביץ- סקולבייס

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    21/12/2025 ב11:09 am
    חברה חדשה

מצטרפת לענת שלקוחות מלמדות אותנו על בשרינו את הנהלים והחוזים

ולא סתם אומרים שחוזה נכתב בדם.. זה אמיתי.

אבל! אל תדלגי בשום פנים ואופן על ההדרכה של ענת שכתבה לך כאן אחד לאחד איך חותכים פלייבק,

ברגע שעובדים נכון מול טמפו מדויק, הנושא של חיתוך והדבקה הופך להיות פאזל כמו משחק ילדים…. ! קלי קלות..

ובעבודה באולפן הנושא של חיתוך ושינויים במבנה השיר זו בקשה רווחת מאד,

זה יכול להיות שיר ארוך שאת רוצה לקצר לגינגל, זה יכול להיות שיר רגיל שאת רוצה להפוך למחזמר, או פזמון נוסף שרוצים פתאום להוסיף, לא חושבת שזו בקשה חריגה, שאמורה להיות מתמוחרת בנפרד, זה בשוטף של האולפן.

ולכן כל כך חשוב לעבוד נכון ויעיל כדי לבזבז את האנרגיות והזמן על אמנות ולא על חיתוכים והדבקות טכניות, שברגע שאת עובדת עם זה נכון זה ממש פשוט, יוצא מדויק בקלי קלות, ומאפשר לשחק כרצונך עם הפלייבק- לשנות לו מהירות בצורה איכותית, לחתוך, לגזור, ומה לא…

שימי לב שאם עובדים נכון ואת משלבת גם את תפריט הריינג זה כולל העברות קטעי שירה, או דברים מורכבים יותר כמו שיר עם טמפו משתנה.

אם תרצי אוכל להעלות לך סרטון שממחיש לך את ההדרכה המדויקת והמפורטת של ענת האלופה!

בעיניי זה בייסיק לשלוט בזה! וחוסך טונות של זמן..

• שרה רכניצר

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    22/12/2025 ב9:13 pm
    סטטוס תעסוקתי:
    פעילה בקהילה

תודה רבה לענת ובתי על ההסבר המופרט והברור והמושלם!

זה שאלה שגם אני כבר נתקלתי בזה כמה פעמים.

בתי אני ממש אשמח אם תוכלי לשלוח לי את הסרטון של כל ההסבר המפורט.

• דסי קרישבסקי

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    22/12/2025 ב10:21 pm
    פעילה בקהילה

אויש גילי.

מזדהה איתך על התסכול.

באמת מבאס לגלות בסיכום ההפקה ולא משנה סדר הגודל-שיצאת בשן ועין. או עבדת שעות נוספות על חשבונך.

לגבי תוספת תשלום-לדעתי אפשרי בהחלט להוסיף תשלום על חיתוכים והדבקות, וזה לא משנה כמה קל יהיה לך לעשות את זה עכשיו-אחרי ההסבר של ענת המהממת.

תוכלי לתמחר או גלובלי (למשל חיתוכים והדבקות בפלייבק תוספת 100 ש"ח….)

או תוספת שעתי-כמה שזה לא יהיה….

זה לגמרי לא קשור להקלטה ולא למיקס.

מה שכן-אולי צריך לציין את זה בתמחור הראשוני. אפילו בעקיפין

לדו'ג אני אישית כשמבקשים ממני תמחור אני מפרטת-

פלייבק-תקנו באתר.

שעות הקלטה-כך וכך

מיקס-כך וכך

ואני מציינת: וזה על שיר באורך רגיל ללא שינויים של ממש בפלייבק (חיתוכים רגילים ומינימליים כמו-לג'ינגל וכ'ו-אני זורמת…) וכולל סבב אחד של תיקונים….

מכיון שקרה לא אחת שביקשו מיקס על שיר באורך של 6+ ד'ק. וזה אורך של כמעט 2 שירים….

בכל אופן-כמובן שמהלקוחות לומדים. וגם אני עד היום לומדת המון על התנהלות נכונה ועל עמידה על חוזים/תנאים וכ'ו וכל תקופה נוספת שורה בחוזה:)

מקווה בשבילך שזה יבוא לך בקלות אצל לקוחותיך הבאים בעז"ה!!

• גילי

כללי
    חברה
    23/12/2025 ב1:01 am
    פעילה בקהילה

תודה רבה לכולכן!

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: zviabarak26@gmail.com

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן