להיות אדם טוב יותר

קדם Forums אולפן וסאונד להיות אדם טוב יותר

• להיות אדם טוב יותר

פורסם ע"י בטי זיאת מנהלת קהילת סאונד ונגינה בקדם  אולפן סאונד ונגינה on 22/11/2025 ב10:03 pm

שבוע טוב לכולן.

שיתןף קטן-

במסגרת התחום שבו אנו עובדות- תחום האומנות, כעצמאיות אני מרגישה שיש הרבה מאד צמתים בהם ניתנת לנו ההזדמנות "לשייף" את עצמנו יותר מאשר כל תחום אחר

למה אני מתכוונת?

אתן לכן דוגמא-

לפני כ 17 שנה פנתה אלי אחת הרכזות הגדולות מרשת גנים שאפיק להן בעז"ה דיסק לתוכנית שנתית שתלווה את כל הגננות , ובה יהיו שירים העוסקים בנושאים הנלמדים לאורך כל השנה.

כמובן שנרתמתי למשימה בשמחה רבה. עבדתי קשה. השתדלתי לעשות את המקסימום, הייתי בתקשורת מתמדת עם הרכזת, וקיבלתי את אישורה על השירים השונים ב"ה.

לאחר שהדיסק היה מוכן, הגשתי אותו וקיבלתי בסיעתא דשמיא את התשלום כמעט באופן מידי (ממש לא מובן מאליו!!)

הדבר שהכי חיכיתי לו זה שהדיסק ייכנס לגנים ויתחיל להתנגן. כי כמו כולנו- כשאדם עובד קשה, הדבר שהוא הכי רוצה זה שיהנו מהתוצר שלו.

בררתי בעדינות, ואז נודע לי שבשל כמה "פוליטיקות" במערכת- הדיסק לא יצא, או שכן יצא, אבל לא קיבל את המקום שהיה צריך לקבל. הוא ניתן לגננות, אבל כנראה היה מונח בקרן זוית ללא שימוש.

היה לאי מאד חבל. מאד איכפת.

ניסיתי להתקשר לעוד רכזת שהיתה אז במערכת והתשובה שקיבלתי נתנה לי להבין שאני במבוי סתום.

וכאן נכנסה העבודה שלי לפעולה-

אני לא מדברת על החלק האמוני ש"אם זה צריך להתפרסם, זה יתפרסם", ו"שהכל כתוב מלמעלה" שזו מטרה בפני עצמה.

אני מדברת על העבודה האישית שלי, על כך שזו בעצם סוג של מקפצה "לגדול"

כי בעצם-

– אני יכולה לשמוח בעבודה שעשיתי גם אם אף אחד לא מחא לי כפיים. רק כי אני מבינה שעשיתי עבודה טובה

– אני יכולה לפתח את מידת הסבלנות והסובלנות, כלפי הסביבה, ולדעת שיכול להיות שזה יעשה פרות, אבל בצורה יותר איטית ממה שציפיתי

– אני יכולה להיות באמת שמחה ומודה על החלקים המקסימים שבסיפור- על ההזמנה, על כך שהכל דפק בזמן ההפקה, על כך שהצלחתי להוציא תוצר נהדר ועל כך ששילמו לי בלי שום תקלה

בקיצור- אני יכולה להיות אדם טוב יותר.

וזו רק דוגמא.

ואגב, סתם בשביל ה"הפי אנד" לפני מספר שבועות אחת מבנותי אמרה לי באגביות- אמא, עברתי השבוע ליד גן ושמעתי את השיר….(שיר מתוך הדיסק ההוא) מתנגן שם.

אז השירים התנגנו ועודם מתנגנים. העבודה לא היתה לריק…

אבל זו לא הנקודה.

יש אינספור תקריות שיכולות לקחת אותנו למקום שבו אנו יכולות לגדול

במיוחד בתחום בו אנו עובדות.

מה אומרות?

בת שבע אמנות שבצליל הגיבה לפני 3 שבועות 3 חברות · 2 תגובות
  • 2 תגובות
  • שרה רכניצר

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    23/11/2025 ב10:15 pm

כל מילה אמתית ופנינה!

תודה רבה על כל ההשקעה בנו!

• בת שבע אמנות שבצליל

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    24/11/2025 ב9:43 am

נכון ואמיתי מאד

אם ניקח לדוגמא את נושא התמחור שדובר עליו בשבוע שעבר-

אני יכולה לקחת מחיר שאני חושבת שמגיע לי, בלי להרגיש שאני צריכה כל כך להתנצל או להוכיח למישהו משהו
    כמובן, מוסר העבודה צריך להיות גבוה בלי קשר, אבל השלווה הפנימית הזו צריכה להתבסס מתוך האני שלי, בלי קבלת אישורים
    ואני יכולה להחליט שבגלל סיבות מסוימות אני מורידה כרגע במחיר, וזה לא כי אני פחות טובה או פחות שווה, אלא כי זה מה שנכון כרגע
    ושוב- תחושת השלמות במעשה שאני עושה צריכה להגיע ממקום של עבודה עצמית

תודה על כל הדיונים. תורם רבות!!!

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן