מחפשת אולפניסטית זורמת

קדם Forums אולפן וסאונד מחפשת אולפניסטית זורמת

• מחפשת אולפניסטית זורמת

פורסם ע"י י. דוד  כללי on 07/08/2025 ב11:55 pm

שלום לכולן,

מחפשת אולפניסטית זורמת לעבודה מיידית,

עבודה של הקלטת שיר + מיקס ללא תשלום,

תמורת קרדיט, ופרסום ענק של השיר,

מחפשת מישהי שעברה קצת את השלב של המתחילה(לא שאני מזלזלת בהן..)

שיר מהמם!!!!

שיר שהולך לכבוש את כולן!!

הדד לין מהיום עד שני סקיצה עד סופ”ש הבא מיקס,

תודה

לפרטים:

yaeldhafakot#gmail.com

אילה בכרך הגיבה לפני 2 שבועות, 1 יום 7 חברות · 12 תגובות
  • 12 תגובות
  • גילי

כללי
    חברה
    10/08/2025 ב8:05 pm

אני אצא די רעה בתגובה הזאת, מודיעה מראש. וייתכן שכבר דנו בזה רבות כאן, לי אישית לא יצא לראות משהו כזה ולכן אני כותבת.

י. יקרה, אני מאוד מקווה שאף אחת לא תסכים.

מקווה שאף אולפניסטית, לא מתחילה ולא מעבר למתחילה, לא תיפול בפח הזה של “תמורת קרדיט”.

קרדיט זה משהו שמובן מאליו. ועבודה זה משהו שמקבלים עליו תשלום.

בימי הביניים היו מנהלים סחר חליפין: אני נותן לך את העגבניות שלי, ואתה נותן לי את המלפפונים שלך. אתה תופר לי חליפה ואני נותן לך לחם. בימינו העולם התקדם ואנחנו מתנהלים באופן שבו על עבודה או מוצר משלמים בכסף. שטרות, מטבעות, העברה בנקאית-לא משנה. אבל יש תשלום.

כשמישהי בוחרת להיות אולפניסטית, היא משקיעה המון זמן וכסף בלימודים ורכישת ציוד. וכשהיא מקליטה שיר ועורכת את המיקס, היא עובדת. לכל דבר. היא עובדת במקצוע שהיא בחרה לעצמה.

כשאת מציעה לה להקליט לך שיר ולערוך לך מיקס תמורת “קרדיט ופרסום ענק”, את מציעה לה לעבוד בשבילך, ולחזור לימי הביניים-במקום לקבל תמורה של כסף כפי שמקובל בעולמנו העכשווי, את מציעה לה “עגבניות”. (שלא לדבר על כך שעוד היא מספקת לך מוצר ממשי-שיר ומיקס ערוך-את מספקת לה בתמורה מוצר מאוד מעורפל, שלא לומר מפוקפק, שהתוצאות שלו לא ניכרות בשטח בדרך כלל.)

נקודה נוספת-אם תעדיפי להתייחס לאולפניסטית לא כאל מישהי שעובדת בשבילך אלא כמישהי שמוכרת לך מוצר. האם תבואי למוכר בחנות ותציעי לו לוותר לך על התשלום תמורת כך שתפרסמי אותו…?

מציעה לך, י יקרה, לכבד את עצמך ואת ציבור האולפניסטיות ולהסכים להשקיע כסף כדי לקבל את המוצר שאת מעוניינת בו (אולי תמצאי מישהי שתסכים להוריד לך במחיר, מקווה בשבילך!). מציעה לכל בעלות האולפן כאן לא להתפתות לעסקאות כאלה שלא מכבדות אתכן, את העבודה שלכן והזמן שלכן היקרים עד מאוד.

(זכור לי היטב שבסופו של דבר זאת בחירה של כל אחת עם להענות להצעה או לא ואין מה לבוא בטענות. אבל עצם ההצבה של הצעה כזאת כלגיטימית, קצת מקוממת.

זאת דעתי.. אשמח לשמוע את דעותיכן:))

• י. דוד

כללי
    חברה
    10/08/2025 ב9:51 pm

גילי יקרה,

אני אסביר לך,

אני בתור מפיקה וכותבת שירים,

כותבת שיר ורוצה להוציא לתועלת כולן,

וכן לא שווה לי להשקיע הרבה כסף על זה,

אני בעבר עשיתי הרבה כאלו פרויקטים,

וכל הצדדים יצאו מורווחים,

וכן מצאתי ב”ה אולפסניסטית,

אולי את צודקתתת:)

• ע אלון

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    10/08/2025 ב11:28 pm

מסכימה עם עם גילי, שלכל עבודה צריך להיות תשלום.

הוא יכול להיות סמלי או נמוך, אבל הוא צריך להיות.

כל השאר- הוא בפשטות ניצול של המצב הזה, שיש המון מתחילות

שרוצות להשתפשף, ויש המון בחורות מתוקות שזי להן זמן (או שלא)

להשקיע כדי להיכנס לשוק.

בבקשה, משני הצדדים, נכבד את עצמנו. בלדרוש תשלום ולתת אותו גם, ומכל הלב וההערכה.

• י. דוד

כללי
    חברה
    11/08/2025 ב12:55 am

צודקות כולכן,

מתנצלת,

אבל שאלה,

איך כל המחילות תכנסנה לשוק?

ואני עבדתי הרבה בלי מתחילות… וכן הן קבלו פרסום ענק, וקבלו אח”כ הרבה עבודות…

• Sara Amor

אומנות הבמה והפקות תוכן
    חברה
    11/08/2025 ב3:56 am

אני לא אוהבת להיכנס לדיונים בנושא הנ”ל.

אבל חייבת לציין דבר מה, בתור אחת שלמדה שיווק, למדתי שיש מושג שנקרא יד רוחצת יד.

אז נכון, זה לא החליפים של העגבניות, אבל זה מושג מאד ידוע היום ונפוץ.

אני לא אומרת שכל אחת שתפני אליה תעשי בשת”פ, ממש לא.

אבל יש הצעות שבהחלט רלוונטיות, וכל אסטרטגית שתפני אליה תמליץ לך עליהם.

אני לא בעד חינם, אני גם בשת”פ משלמת סכום כלשהו. אבל אני לא פוסלת.

המגיבות פה כנראה וותיקות ואינן זקוקות לקידום עסקי.

אבל אני בהחלט חושבת שישנן בנות שראו את ההודעה, ובהחלט הן מעוניינות בכך, ואפילו מאד זקוקות לזה.

בנוסף, בעבר ערכתי ממש סקר ובעיקבותיו כתבה על כל תחום השת”פ.

והמסקנה הבולטת הייתה, שהבנות שהסכימו לשת”פ התקדמו מאד, כיום הן המובילות בתחומן, לעומתן הבנות שהתנגדו נשארו קטנות, לא מובילות ולא מוכרות. או שכן גדלו אבל לקח להן פי שתיים זמן לצאת ולגדול.

תעשנה את השיקול שלכן, אבל זה התוצאות בשטח.

ברור לי שישנן מתנגדות לשיטה זו, אך אני הבאתי את דעתי ותוצאות הסקר.

כל אחת תעשה כרצונה.

ומאחלת לכן שתצלחנה ותגדלנה ותתפרסמנה גם ללא הצורך בשתפ”ים!

נ.ב. אני מצרפת את הכתבה לתועלת כולן.

המון הצלחות!

• אילה אפללו

אולפן סאונד ונגינה
    חברה
    12/08/2025 ב3:35 am

יכול להיות שהן תקבלנה פרסום

אבל זה די זלזול להציע להן את זה

הן השקיעו מאמץ וכסף בכל כך הרבה דברים

ולכן הכי טוב להציע את אותה העיסקה בדיוק

אבל עם תשלום סימלי כלשהו

( אגב זה שתשלמי יכול להיות לעזרתך כי למתנדבת יהיה חיוב

וכניראה שאם לא תשלמי תקבלי עבודה פחות מושקעת)

• Sara Amor

אומנות הבמה והפקות תוכן
      חברה
      13/08/2025 ב10:31 pm

הכל עניין של הסתכלות….

• גילי

כללי
    חברה
    12/08/2025 ב10:39 am

אני לא מזלזלת בכוח של פרסום וחשיפה. זה וודאי חשוב.

אבל… נראה לי שהתרגלנו יותר מדי לעסקאות האלו וצריך רגע לעשות חישוב מחדש כדי לבדוק אם הן לגיטימיות.

האם מפיקה שמקבלת תוצר מוגמר יכולה לפטור את עצמה מתשלום מכיוון ש”האולפניסטית תקבל פרסום ועזרתי לה להיכנס לשוק”?

ואם?

מה אכפת לך שהיא גם תרוויח מזה באופן אישי?

מה זה עניינך אם תבוא בעקבותייך לקוחה מרוצה נוספת?

האם זה סותר את העובדה שאת קבלת ממנה עבודה ועלייך לשלם עליה?

האם מתן קרדיט פוטר מתשלום לבעלת הקרדיט?

מה הקשר בין שני הדברים?

דובר פה על מתחילות. ועל כך שנמצאה אולפניסטית. ואני חושבת שכאן נעוצה הבעיה. כי אילו אף אחת לא הייתה משתפת פעולה אם כאלו הצעות (י’ יקרה, סליחה על ההתקפה.. אני לא מדברת דווקא עלייך אלא על המגמה. ניצלתי את ההצעה שלך כדי לפתוח את הדיון הזה, ואפשר בהחלט גם לפתוח אותו בשרשור אחר), אז ההצעות האלה פשוט לא היו קיימות. ולאף אחד לא היה עולה על הדעת בכלל לבקש ממישהי עבודה ללא תשלום,
    כמו שאף אחד בעולם לא מצפה מרופא שיניים להעניק לו טיפול תמורת פרסום,
    או לקבלן לבצע לו שיפוץ תמורת פרסום,
    או למוכר למכור לו חליפה תמורת פרסום,
    או לנהג להסיע אותו-תמורת פרסום.

משום מה נוצר מצב שאנשים חושבים שמקצועות כמו אולפן, צילום, משחק ועוד-הם לא כמו כל מקצוע אחר, והמצב הזה מקומם.
    נכון שבמקצועות כאלה יש יותר צורך בחשיפה ופריצה לשוק. ועדיין- אי אפשר לנצל את הצורך הזה כדי לקבל עבודות ללא תשלום.

שרה, לגבי הסקר שציינת שערכת- אני לא מדברת מידיעה, רק מהשערה- (בכתבה שצירפת לנו לא ראיתי פילוח נתונים:)) אני חושבת שהעובדה שיוצרות שהיו מוכנות לשתפ”ים בחינם התפרסמו יותר, לאו דווקא מלמדת על היעילות של השתפ”ים האלו, אלא יותר על כוח רצון ואמביציה שהיו גם הגורם לצמיחת העסק שלהן.

קרדיטים, בואו נודה באמת, הוא לא תמיד דבר שתופס. נניח ששלוש מאות בנות צופות בסרט ובסופו מגיע שיר ומופיע עליו קרדיט. כמה מתוכן תלכנה עכשיו לבעלת הקרדיט? וגם אם כן, תבוא מישהי אחת, אין בכך כדי לפטור את המפיקה מתשלום.

• Sara Amor

אומנות הבמה והפקות תוכן
      חברה
      13/08/2025 ב10:36 pm

מניסיוני בתחום, ראיתי שאלו כללי המשחק, מי שמעוניינת לצאת מהם, מוזמנת, אבל היא מאבדת את החיילים שלה על הלוח, שלא תהיה בהלם כשיעשו עליה אלפי פעמים מט.

ובהקשר למה שכתבת, מי, מה ורווח. זה אכן משהו שנתתי עליו תהייחסות בכתבה, וכמו שכתבתי אני כן מציעה בדרך כלל סכום כלשהו.

אבל הרשי לי לאמר משהו, מי שמסתכלת בזלזול על הצעת שת”פ, תביט בזלזול גם על סכום נמוך. אדם עם הסתכלות שלילית יביט על כל הצעה שהיא בצורה שלילית.

• איילת אדריכלות ועיצוב

אדריכלות ועיצוב פנים
      חברה
      13/08/2025 ב11:44 pm

היום עם כל הרשתות החברתיות ואושיות הרשת הדבר הזה קורה

שמעתי על אושייה שעשתה שיפוצון וריהוט לבית, וכל דבר השיגה תמורת פרסום

יכול להיות שזה מכיוון שזה השירות שלה בין היתר, פרסום, אך בכל מקרה אלו דברים שקורים

מסכימה עם שרה לגבי ההתקדמות האישית, אך חושבת שכדאי להוסיף תשלום סמלי.

• אילה בכרך

צילום ומולטימדיה
    חברה
    14/08/2025 ב2:44 am

כולן צודקות אבל יש היגיון בעבודה תמורת פרסום בתור עובדת כיום שעברתי לפני שנתיים בערך את שלב ההתחלה עשיתי בתחלה עבודות בתשלום מאד נמוך לדוגמה צילמתי קליפ ב600 ש”ח ואחרי שבועיים ב800 ואחרי חודש ב1000 והלאה…לקוחות נהנו וראיתי על התוצאות והמשיכו לקחת לאחר שהעלתי במחיר כי הבינו שהתקדמתי אבל בצילום בהתחלה עשיתי בחינם סמאש קיק לאחינית של חברה וחינם לילדת בת מצוה ואח”כ התחלתי לקחת כסף כי אחות של חברה שלי הראתה בעבודה וכמובן אמרתי לה שלא תגחד שעשיתי בחינם וכך הגיעו אלי ולאט לאט השתדרגתי הזמנתי מלא מוצרים וכיום אין עבודות ללא תשלום גם אחינית של חברה אני לוקחת כסף אומנם אולי עושה הנחה אבל לא חינם – סוג של שיטה אצל אנשים…..

ובקשר לאולפניסטית יש לי חברה שרה מאלףףףףףףףףףףףףףףףףףף והגיוני מאד שתסכים לשיר לך תמורת פרסום …..נורא קשה להכנס עמוק מהפריפריות…מקווה שעדין יעזור!!!!

*** אין לפרסם מיילים בציבור, השתמשנה בהודעות הפרטיות לשם כך ***

0548559975 אילה

• אילה בכרך

צילום ומולטימדיה
    חברה
    14/08/2025 ב2:45 am

מקפיצה בקצרה אם צריך

*** אין לפרסם מיילים בציבור, השתמשנה בהודעות הפרטיות לשם כך ***

0548559975 אילה

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן