מקום ללימוד הרמוניה למישהי שיודעת הרבה בלי לדעת כלום

קדם Forums אולפן וסאונד מקום ללימוד הרמוניה למישהי שיודעת הרבה בלי לדעת כלום

• מקום ללימוד הרמוניה למישהי שיודעת הרבה בלי לדעת כלום

פורסם ע"י רחלי  אולפן סאונד ונגינה on 06/07/2025 ב1:50 pm

היי, אני מנגנת הרבה שנים על נבל ופסנתר, התמחיתי בעיקר בנגינה קלאסית.
    באיזשהו שלב התחלתי ללמד את עצמי ללוות שירים על פי שמיעה, והגעתי ליכולות די מגניבות.

העניין הוא שהצורה שבה לימדתי את עצמי היתה מאד גמלונית ודי ממציאה את התיאוריה מחדש, ומה שקרה זה שכיום אני מלווה שירים עם אקורדים יפים אבל אין לי מושג איך קוראים להם,
    כי השיטה שבה למדתי ללוות לא כללה שמות של אקורדים, היא הגיעה משמיעה. כל פעם כביכול המצאתי את האקורד הבא לפי השמיעה, בלי לדעת את השם שלו, אם זה חוקי לעשות את זה, או אם יש אקורד שיכול להתאים יותר.

כן התחלתי עם בסיס בסיסי של 1,4,5 ששמעתי ממישהי, אבל זה היה בערך השמות היחידים של האקורדים שהכרתי. לא הבנתי את המשמעות של השמות, לא ידעתי לבנות אקורדים, לא הבחנתי בין סולמות ולא ידעתי לקרוא להם בשם.
    ולאט לאט פיתחתי שמיעה טובה שגם עזרה לי להוסיף אקורדים נוספים, מעברים מגניבים ושליטה ביותר סולמות.

מה שקורה עכשיו זה שאני קצת תקועה במקום שאני נמצאת.
    אני מתחילה להופיע ובמסגרת העיבודים שאני מקבלת נכללים הרבה אקורדים שאני יודעת טכנית איך לנגן אותם, אבל לא יודעת איך קוראים להם, ולכן אני בעצם לא מזהה את האקורד, וזה גורם לי להרבה בעיות.

השאלה היא אם יש מקום כזה (עדיף בהבית…) שבו אני יכולה ללמוד את היסודות הבסיסיים של ההרמוניה, בלי להתעכב יותר מדי על דברים שאני כבר יודעת, מקום שיעזור לי לנתח מושגים שהגעתי אליהם לבד ולקרוא להם בשם מקצועי, לקרוא צארטים ותווים בצורה נכונה ולפרק אקורדים בצורה יותר מקצועית ומעברים חוקיים יותר עשירים בין האקורדים.

מישהי מכירה מקום כזה? (לא אכפת לי ללמוד גם אצל מישהי פרטית, אולי זה אפילו עדיף, תגידו אתם..)
    תודה רבה!

רחלי  הגיבה לפני 4 שעות, 53 דקות 1 חברה · 0 תגובות
  • 0 תגובות

עוד לא נכתבו תגובות לדיון זה.

Log in to reply.

מעוניינת בפרסום

חשוב: לא כל פרסום מאושר, נא לפרט בדיוק במה מדובר

ניתן לפנות גם במייל ל: [email protected]

מה את מחפשת?

מילות מפתח פופולריות לפי תחומים

ניתן לחפש גם מילות מפתח , תפקידים וכישרון מיוחד שאינם מופיעים ברשימות - "נהגת", "ציור בחול" וכדומה.

דילוג לתוכן